Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

@xxalexx09
Ne istiyorsan o olmalı. Boyun uzun diye jantın büyük olmasına gerek yok. Ben 27,5 tercih ettim, ileride de 27,5 ile devam ederim büyük ihtimal. Forumda birçok yazı var jant ölçüleriyle ilgili.
 
Scudo
Boy 170 bacak boyu 75 yol için hangi beden en ideal olur?
 
@Canizmir
Kadronun orta gobek dizayni ile ilgili olabilir. Pedal kolu boyuyla da alakali olabilir. Eger pedalin kisa ise sele pedala gore ayarlandigindan yere uzak kalirsin. Bu da durdugunda ayagin yere yetisemez demek oluyor. Ben de bunu arkadasin bisikletine bindigimde anladim. Kadrosu benim bisikletten kucuk olmasina ragmen seleyi ayrladigimda yere yetisememistim.
 
@bislet
Çoook yerinde bir mevzu üstat, ben de bundan muzdaribim. Bilinçli seçim yapmak gerek.
 
kendi kadro boyunun bir alti kadroda sehir bisikleti alirsam sikinti yasar miyim? 52 kadro boyu ic bacak boyuma(78cm) uygun olan kadro ama 48 kadro almak istiyorum mesela? bi sıkıntı olur mu?
bu arada alacagim bisiklet de merida crossway 20
 
arkadaşlar boyum 175 cm iç bacak boyum 82-83 cm , merida speeder modellerinde 52 mi 54 mu tercih etmeliyim ?
 
Kadro degisimi yapiyorum izmir de bisiketimi yeni kadro uzerine toplayacak bildiginiz önerdiginiz bisikletci varmidir ?? Bir de ne kadar isterler bu is icin daha once yaptiran varsa bilgisini paylasabilirmi tesekkurlee
 
Boy seçimi önemli boyum 1.70 18 kadro aldım pişman oldum
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
güzel bir konu olmuş teşekkürler.

boyum 1.74 iç bacak boyu 81 cm 52 kadrolu bir yol bisikleti buldum bu küçük mü gelir acaba ?
 
  • Beğen
Tepkiler: AlpŞahinoğlu
Bu kadro seçimi işi ile ilgili çok konu var aslında.Burada fabrika verileri çok önemli.Her üretici kendi geometrilerini oluşturduğu için farklı kadro boyları
ortaya çıkıyor.O yüzden öncelikli olarak fabrika verilerine bakın , sonra bu verilere göre iç bacak boyunuzu ölçün.Buda size doğru kadroyu bulmanızda
yardımcı olacaktır.
 
bazı bisiklet markalarında boylar farklı olabiliyor nasıl seçim yapmamız gerek internetten sipariş verme durumu söz konusu olunca ya boyu uygun olmazsa diye düşünüyorum 162 cm boyundayım 75 cm iç bacak 66 cm kol uzunluğum 65 cm iç bacaktan omuz hizasına bu ölçüde hangi boy yol bisikletini kullanabilirim 52 kadro boyu bana uygun olurmu vermiş olduğunuz örneklerde 48-51 arası uygundur ama kendime uygun kadro boyu bulamıyorum 2. el almak için sıfır fiyatları da çok pahalı bütçem yetmiyor yardımcı olursanız memnun olurum.
 
@Haydar1912 52 kadro 162 cm boyunuz için size baya büyük olacaktır,her ne kadar iç bacak boyu 75 cm olan kısım teorik olarak bir nevi sele ile tolere edilebilir olsa dahi gidon boyu mesafesi olsun,kullanım konforu olsun uzun sürüşlerde sizi rahatsız edecektir,yani nerden bakarsanız bakın52 boy kadro size büyük gelecektir...benim boy 175 cm iç bacak 77 cm buna istinaden 52 54 aralığında kadro kullanıyorum...

Size uygun olan kadro boyu 48-50 cm aralıklarında diyebilirim.tabi bu markaların geometrik ölçülerinde bazen değişiklik gösterebiliyor.diyebileceğim kadro boyu seçiminde çok dikkatli olan.aksi durumda ilerde fiziki rahatsızlıklar verebilir..
 
  • Beğen
Tepkiler: Haydar1912
Arkadaşımda Lapierre Audacio 300 mevcut 52 (M) kadro kendisi 1.78. Bende de Lapierre Sensium 300 var benimki de 52 (M) kadro ve boyum 1.68 ben onun bisikletini kullanırken zorlanıyorum benim bisikletim ona küçük geliyor. Demek istediğim aynı markalarda modeller arasında bile farklar mevcutken denemeden almayın derim.
 
(link) siteye ölçülerimi girince sonuç aşağıdaki gibi oldu. Bu sonuçlara göre 54 cm kadro boyu mu uygun oluyor yoksa 52 mi?bikefit umut.PNG
 
@K-Pax Yol bisikleti seçimi yaptığınızı göz önüne alırsak ve boyunuz gördüğüm kadarıyla 1.71 almanız gereken kadro boyu 50 mi 52 mi olmalı. 52 mi 54 mü sorusunu sorduğunuz anda vereceğim yegane cevap 52 olacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: K-Pax
selam dostlar, boyum 177-178 civarı, bacak içi boyum da 79cm+- vsf t100 almayı düşünüyorum, sizce 52 kadro bana küçük mü gelir?
 
@burakbozan VSF'yi Bisiklet Gezgini getiriyor. Kendilerine ulaşırsanız yardımcı olacaklardır.
(link)
 
@BerkEvren ben ikinci el olarak almayı düşünüyorum, şimdi müşterileri olmadığım halde uğraştırmak istemem onları :) bi ara sormuştum internet üzerinden, gelin ölçelim demişlerdi illa, bi şey söylemediler yani. o yüzden üstlerine gitmek istemedim, buraya soruyorum :)
 
@trainspotting35
Ben de 1.79 boyundayım, 52 kadro kullanıyorum. Bir büyük ve ya bir küçük kadro ufak ayarlarla hallediliyor bu arada. Benim kullandığım bir boy küçük ancak çok rahatım.
 
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@saglam.serdar Küçük kadroyu uydurmak büyük kadroyu uydurmaktan daha kolay oluyordur muhakkak.
 
  • Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
Geri