Cagdasa
Üye
- Tepki
- 176
- Başlangıç
- 1990—91
- Bisiklet
- Lapierre
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Belki daha önce yaşayan olmuştur diye buradan sormak istiyorum. Bir sorunum var. Yabancı forumlarda, teknoloji sayfalarında vs işe yarayan bir çözüm bulamadım.
Bluetooth kulaklığımı mutlu mesut kullanırken geçen yıl telefonum arızalandı. Mecbur yeni bir telefon aldım. Android 10 işletim sistemli bir Samsung.
Onunla da kulaklığı güzel güzel kullanmaya başlamıştım ki, telefona güncelleme geldi. Sistem kendini 11'e yükseltti. Ne olduysa ondan sonra oldu.
Kulaklıkla telefon eşleştikten sonra, eğer telefon kulaklığa 10-15 dakika herhangi bir ses göndermezse, bağlantıyı koparıyor, tekrar geri bağlanmıyordu.
En az dört ay sorun devam ettikten sonra, işletim sistemine güncelleme geldi. Bağlantı sağlamlığı daha da bozuldu. Sanırım iki ay kadar önce yine bir güncelleme geldi. Kulaklık eski normal performansına geri döndü. Ne kadar zaman geçerse geçsin, kulaklık açık olduğu sürece bağlı olarak bekledi. Gelen aramalarda görüşme yapabildim.
Bu haftasonu uzun bir tur yaparken kulaklığı kullanmak istedim, yine zaman aşımı sıkıntısı başlamış. Sürekli cihaz bağlatısı koptu. Sık sık telefonun bluetooth seçeneklerinde kulaklığı seçip elle tekrar bağlanmasını sağlamak zorunda kaldım. O tabi kısa süre sonra tekrar kopardı cihaz bağlantısını.
Böyle bir sorun yaşayan ve çözümünü bulan oldu mu acaba?
developer settings altından Bluetooth audio codec bölümünü bulun. oradan uygun codec seçimini yapabiliyorsunuz. mesela benim kullandığım "SBC" ama sizde başka bir codec düzgün çalışır. belki bu sorununuzu çözer ama emin değilim.