Selam 6 yıldır ankara eymirde bisiklet biniyorum, 50 yaşındayım, ayda yaklaşık 1000 km yapıyorum, bisikletim eski bir bianchi espirit, şehir bisikleti yaklaşık 18-19 kg.
Bir çok kere bisikletim arka ve ön göbekten arıza yaptı ve sonunda rulmanlı göbek buldum ve 2000 km dir bisikletim hiç arıza yapmadı.
Tamiri zaman aldığından ve ikinci bir bisikletim olmasını istediğimden bir bisiklet daha almak istiyorum. Dediğim gibi eymir gölünün etrafında bineceğim. Yani asfalt yol ve çok fazla yokuş yok, yaklaşık 11 km içerisinde 90 m yükselip iniyoruz. (Adidas running uygulamasının söylediğine göre)
Yerler bazen ıslak olduğundan çamurluklu bisiklet almak istiyorum. Daha hızlı gidebilmek yada bir yere varmak gibi bir amacım olmadığından (ister 4 tur ister 6 tur biniyorum) bu tarz bir kullanım için şehir bisikletinin uygun olacağını düşünüyorum.
Araştırmalarımda;
Mosso URBAN M ALFINE
Mosso LEGARDA 2024 CT MSM V
Carraro sportive 327-224
Carraro elite 806-704
Modellerinin uygun olabileceğini gördüm
Okuduğum kadarıyla da bu bisikletlerin yaklaşık aynı kalitede olduğu söyleniyor.
Yada Cube Giant gibi kadroları daha kaliteli (yada parçaları) olan markaları mı tercih etmeliyim. (Elbette daha fazla para verilip iyi markalar tercih edilmeli ama bindiğim güzergah işimi görmesi açısından gereksiz özelliklere gereksiz para vermek istemiyorum, yani hidrolik fren hiçbir işime yaramayacak, yada amortisörlü bir bisiklet gereksiz ağırlık yaratacak)
Sağlamlık, olabildiğince az sorun çıkarması, daha kefili sürüş önceliğim olmuş oluyor
Bu konuda bisiklet tavsiyelerinizi almak isterim. Fikrinizi paylaşırsanız sevinirim