Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Scudo
@webwebi boyum 178 iç bacak boyum 83 cm.
Yaklaşık on aydır 48 kadro sportive 324 kullanıyorum ve tam bana göre olduğunu düşünüyorum gerçi bunda kişisel olarak öne fazla eğilmeden dik sürüş yapmayı sevmemin etkisi de olabilir.
56 kadro size büyük gelecektir. 48 veya 52 uyar. imkan varsa bu ikisinden birini deneyerek alın derim.👍
Bence 52 uygun olur ama yine de başka model bile olsa bir Carraro Sportive deneyip emin olmak lazım. Forumdaki benzer modelleri kullanan kişilerden boy-kadro bilgileri öğrenip karşılaştırma da yapılabilir. Mosso Legarda olsa 51 tam, 56 büyük diye rahatlıkla söylerdim.
Boy 177 cm. Carraro da gravel ve şehir bisikletlerinde hep 52 kadro kullandım. Gayet rahattı. 56 kadro fantaziye girer bence.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 56'lık kadro gerçekten büyük olurmuş. Mağazaya gittiğimde Sportive 225 - 48 Kadro - Yine sportive den numarasını unuttum 51 Kadro vardı. 48lik kodro da ayakta durduğumda iç bacak mesafesinde bir kaç santim boşluk oluyor. 51 lik kadroda ayakta durduğumda ise boşluk kalmıyor hissediyorsun bisikleti ama öyle rahatsız da etmedi. 48 ve 51 arasında kaldım?:kötü: Her seçenek bir problem ancak ilginiz ve tecrübeleriniz sayesinde kolayca çözülüyor.🙂 Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 56'lık kadro gerçekten büyük olurmuş. Mağazaya gittiğimde Sportive 225 - 48 Kadro - Yine sportive den numarasını unuttum 51 Kadro vardı. 48lik kodro da ayakta durduğumda iç bacak mesafesinde bir kaç santim boşluk oluyor. 51 lik kadroda ayakta durduğumda ise boşluk kalmıyor hissediyorsun bisikleti ama öyle rahatsız da etmedi. 48 ve 51 arasında kaldım?:kötü: Her seçenek bir problem ancak ilginiz ve tecrübeleriniz sayesinde kolayca çözülüyor.🙂 Saygılar.

Sele en dipteyken, pedalın biri aşağıdayken
- bacak düze yakın inerken düz ayakla o pedala basılabiliyorsa
- bacak hafif kıvrıkken ayağın normal pedal çevirme konumuyla aşağıda olan pedala basılabiliyorsa
- selede otururken parmak ucuyla yere dokunup bisiklet ayakta tutulabiliyorsa
yani selenin biraz daha aşağı inmesine ihtiyaç olmayacaksa en azından sele yüksekliği bakımından 51 kadro alınabilir.

Sele-y%C3%BCksekli%C4%9Fi.jpg

Trekking bisikletlerinde kadro boyuna göre erişim uzunluğu pek ya da markaya göre hiç değişmediğinden ya da sele, boğaz, gidon açısı ayarlarıyla kullanılabilir hale getirilebildiğinden o kısım halledilir. En başta bisiklet fazla yüksek olmasın.

Selamlar herkese 3 bisiklet arasında kaldım benzer fiyatlardalar yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum şimdiden herkese teşekkürler
Öncelikle biraz daha konforlu olsun diye endurans bakıyorum üçününde linkini atıyorum sizlere. Link paylaştırmıyor site o yüzden sahibinden ilan numaralarını yazıyorum

Trek bu ise ultegra set sol arka karbon ezilmiş araba arkasına koymuş minik bir yermiş örgü karbon yaptırmış arka tekrer ile sele arasındaki yerin ortası gibi düşünün bunu en çok beğendim ama bu örgü kargon sorun mudur minik ezikten bilemedim
990935855

Giant bu biraz çizikleri varmış fotolarını attı normal kullanım sürtme boya çizikleri tiagra set
991492117

Merida bu, bunun sıfır ayarında olduğunu söylüyor sahibi
Shimano 105
909609084

Selamlar herkese 3 bisiklet arasında kaldım benzer fiyatlardalar yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum şimdiden herkese teşekkürler
Öncelikle biraz daha konforlu olsun diye endurans bakıyorum üçününde linkini atıyorum sizlere. Link paylaştırmıyor site o yüzden sahibinden ilan numaralarını yazıyorum

Trek bu ise ultegra set sol arka karbon ezilmiş araba arkasına koymuş minik bir yermiş örgü karbon yaptırmış arka tekrer ile sele arasındaki yerin ortası gibi düşünün bunu en çok beğendim ama bu örgü kargon sorun mudur minik ezikten bilemedim
990935855

Giant bu biraz çizikleri varmış fotolarını attı normal kullanım sürtme boya çizikleri tiagra set
991492117

Merida bu, bunun sıfır ayarında olduğunu söylüyor sahibi
Shimano 105
909609084
Merhaba,işaret ettiğiniz bisikletlerin üçününde kadrosu farklı boylara sahip,bence siz öncelikle hangi boy bisiklete binebilirsiniz onu tespit etmelisiniz,sonrasında hangi set hangi bisiklet sorusuna cevap arayın,çünkü biliyorsunuz özellikle yol bisikletinde kadro ölçüsü çok mühim,size uygun olan kadro boyunu doğru tespit edip ona göre almazsanız inanın çekeceğiniz ızdıraplardan dolayı bisiklete binmekten soğursunuz,bu konuyla ilgili forumda veya bazı kanallarda onlarca yazıya ulaşabilirsiniz.Mesela 54 ile 56 kadro arasında çok fark varmı diye düşünmeyin çünkü her bisikletin geometrik ölçüleri birbirinden farklılık gösterir.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Merhaba,işaret ettiğiniz bisikletlerin üçününde kadrosu farklı boylara sahip,bence siz öncelikle hangi boy bisiklete binebilirsiniz onu tespit etmelisiniz,sonrasında hangi set hangi bisiklet sorusuna cevap arayın,çünkü biliyorsunuz özellikle yol bisikletinde kadro ölçüsü çok mühim,size uygun olan kadro boyunu doğru tespit edip ona göre almazsanız inanın çekeceğiniz ızdıraplardan dolayı bisiklete binmekten soğursunuz,bu konuyla ilgili forumda veya bazı kanallarda onlarca yazıya ulaşabilirsiniz.
Üçüde yanlış girmiş giantta m yani 55 ölçü oluyor bana

merhabalar 2013 yılında 16" katlanır bir bisiklet ile aranıza katıldım boy ve kilo olarak maalesef beni taşımamasından ötürü uzunca bir süre ara verdim şimdi 2 yaşında bir kızım var şehir içinde kısa mesafelerde kullanmak amacı ile dağ bisikleti veya şehir içi kullanıma uygun bir bisiklete ihtiyacım var Bursa'da ikamet ediyorum ve yaşadığım semtte çok fazla yokuş var alacağım bisiklete bir çocuk taşıyıcısı eklentisi yapıp kısa mesafelerde kullanmak istiyorum boyum 1,96 120kg araştırma yaptığım sitelerde bana uygun kadro boylarına rastlayamadım sizlerden ricam marka model bazlı girişi orta segment marka model tavsiyeleriniz şimdiden ilginize teşekkürler selamlar...

Merhaba Sayın Forum Sakinleri,

Öncelikle hayırlı günler dilerim. Konu başlığında olduğu 'Bisiklet Önerileri' gibi bir bisiklet tercih etmem gerekiyor ancak çok fazla araştırdım araştırdıkça da kafam karıştı diyebilirim. Bazı konularda bilgiliyim ama tercih edeceğim bisikleti bilemiyorum.

Evden işe haftanın 5 günü git gel toplamda 11.5 KM yol yapıyor ve genel olarak asfalt yol üzerinde devam ediyor. Sıkı bir diyette olduğum için 3 aydır bunu spor ile beslemek istiyorum hava şartları da güzelleşeceği için tercihimi bisikletten yana kullanmak istiyorum. Boy: 1.87cm Kilo: 120 Kg Dağ bisikleti diye düşünüyordum lastikleri kalın destekler beni diye çok kararsız kaldım genel olarak şehir bisikletleri çıktı her araştırdığımda sizlerden ricam bisiklet önerisi rica ediyorum başlangıç olarak hangi marka ve model kullanmam gerekir, neye dikkat etmeliyim tabii günümüzün şartlarında bütçe de çok önemli önerileriniz heyecan ile bekliyorum iyi günler diliyorum.

Bütçe 3500 TL 4000 TL

Son düzenleme:

Öncelikle hayırlı günler dilerim. Konu başlığında olduğu gibi bir bisiklet tercih etmem gerekiyor ancak çok fazla araştırdım araştırdıkça da kafam karıştı diyebilirim. Bazı konularda bilgiliyim ama tercih edeceğim bisikleti bilemiyorum.

Evden işe haftanın 5 günü git gel toplamda 11.5 KM yol yapıyor ve genel olarak asfalt yol üzerinde devam ediyor. Sıkı bir diyette olduğum için 3 aydır bunu spor ile beslemek istiyorum hava şartları da güzelleşeceği için tercihimi bisikletten yana kullanmak istiyorum. Boy: 1.87cm Kilo: 120 Kg Dağ bisikleti diye düşünüyordum lastikleri kalın destekler beni diye çok kararsız kaldım genel olarak şehir bisikletleri çıktı her araştırdığımda sizlerden ricam bisiklet önerisi rica ediyorum başlangıç olarak hangi marka ve model kullanmam gerekir, neye dikkat etmeliyim tabii günümüzün şartlarında bütçe de çok önemli önerileriniz heyecan ile bekliyorum iyi günler diliyorum.
Burada daha usta ve tecrübeli arkadaşlar vardır. Doğru yönlendireceklerdir sizi. Ancak bütçe sınırlarını da koyarsanız iyi olur. 10k ya da mtb var 50k ya da var.

• Beğen
Tepkiler: Eker.mm7

Öncelikle hayırlı günler dilerim. Konu başlığında olduğu gibi bir bisiklet tercih etmem gerekiyor ancak çok fazla araştırdım araştırdıkça da kafam karıştı diyebilirim. Bazı konularda bilgiliyim ama tercih edeceğim bisikleti bilemiyorum.

Bir de "Konu başlığında olduğu gibi" ifadesiyle referans verdiğiniz başlığı da yazar mısınız? Konu açamadığınız için başlık orada kaldı tabii.

Merhabalar...
Foruma, tecrübeli arkadaşlardan yardım almak için yeni üye oldum . Bisiklet konusunda en ufak bir fikrim ve bilgim yok. Kadro boyu vs hiç anlamıyorum. Gezinti yapmak (sahil, şehir içi vs ortamlarda) amacıyla şehir bisikleti almak istiyorum(şehir bisikleti kavramını da forumdan öğrendim o kadar bilgim dahi yok yani:) ). Beni çok yorsun istemiyorum. Boyum: 157 cm kilom 44. Benim için uygun olabilecek bisiklet öneriniz var mıdır acaba? Uzun yıllar sorunsuz kullanmak istiyorum. (Bütçem: Max. 4000)
Şimdiden teşekkür ediyorum...

Son düzenleme:
Merhabalar...
Foruma, tecrübeli arkadaşlardan yardım almak için yeni üye oldum . Bisiklet konusunda en ufak bir fikrim ve bilgim yok. Kadro boyu vs hiç anlamıyorum. Gezinti yapmak (sahil, şehir içi vs ortamlarda) amacıyla şehir bisikleti almak istiyorum(şehir bisikleti kavramını da forumdan öğrendim o kadar bilgim dahi yok yani:) ). Beni çok yorsun istemiyorum. Boyum: 157 cm kilom 44. Benim için uygun olabilecek bisiklet öneriniz var mıdır acaba? Uzun yıllar sorunsuz kullanmak istiyorum. (Bütçem: Max. 4000)
Şimdiden teşekkür ediyorum...

Şehir/trekking bisikletleri kullanım amacınıza uygun olur, iyi baktığınız sürece tümü uzun yıllar sorunsuz kullanılır.
Şehir/tur bisikleti seçim rehberi konusunun son birkaç sayfasında 4000 liraya kadarki şehir bisikletleri epey tartışıldı, yaklaşık buradan itibaren sona kadar belli başlı modeller hakkında yorumlar bulabilirsiniz. Carraro Sportive 321 ve 220, Kron TX100, Ümit Magnetic, Peugeot T18 ilk aklıma gelenler. Mosso'lar için biraz daha yukarı çıkmak gerekiyor.
Kadro olarak sanırım 41 kadro civarı uygun olur.
Alacağınız yerdeki bulunabilirliğe, fiyatlarına, tasarımına v.b. bakarak birkaç modele indirgeyebilirseniz o modeller arasında karşılaştırma yapmak kolay olur.

Çok ama çok teşekkür ediyorum... Spartiat
Tavsiye ettiğiniz modellerin görüntüsüne göre seçim yapacağım , teknik bilgim olmadığı için:).
Görsellik de önemli sonuçta bizler için:)
:)

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Çok ama çok teşekkür ediyorum... Spartiat
Tavsiye ettiğiniz modellerin görüntüsüne göre seçim yapacağım , teknik bilgim olmadığı için:).
Görsellik de önemli sonuçta bizler için:)
:)

O sayfalarda listelenmeyen şu modellere de bakmanızda fayda var:

(link)
(link)
Bunların geçen yılki modelleri yeni, son birkaç yılın modelleri az kullanılmış, temiz olarak daha makul fiyatla bulunabilir.

Carraro'da da benzer modeller var.

Yerli markaların toplu listesi:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Merhabalar kızım için bisiklet ararken mosso legarda 2221 ct lsm h ile carraro elit 805 arasında kaldım.Fakat benim için aldıktan sonraki üreticinin tutumu ve desteği de önemli.Siz değerli dostlardan bu iki bisiklet hakkında yorum ve önerilerinizi bekliyorum . Teşekkürler

Değerli forum üyesi Spartiat...
Peugeot T18
LEGARDA 2221 LSM H
Tavsiye ettiklerinizden bu iki modeli beğendim. Sizin tercihiniz hangisi olurdu acaba? (Teknik anlamda karşılaştırma yapamıyorum)
O sayfalarda listelenmeyen şu modellere de bakmanızda fayda var:

LEGARDA 2221 LSM H
LEGARDA 2224 LSM H
Bunların geçen yılki modelleri yeni, son birkaç yılın modelleri az kullanılmış, temiz olarak daha makul fiyatla bulunabilir.

Carraro'da da benzer modeller var.

Yerli markaların toplu listesi:
Mosso
Carraro
Kron
Corelli
Bisan

Özür dileyerek bir şey daha sorabilir miyim acaba?

Kadın-Erkek ayrımı varmış bisikletlerde. Tasarım mı farklı teknik özellik mi ?
Kadınlar sadece kadın bisikleti mi almalı. Konuyu pek anlayamadım da.🤔

(Not: Kusura bakmayın lütfen, belki sorum size çok saçma ve komik gelebilir ama ilgi alanım olmadığı için hiç bir bilgim yok)

Son düzenleme:
Değerli forum üyesi Spartiat...
Peugeot T18
LEGARDA 2221 LSM H
Tavsiye ettiklerinizden bu iki modeli beğendim. Sizin tercihiniz hangisi olurdu acaba? (Teknik anlamda karşılaştırma yapamıyorum)

(link) (linki örnek olarak verdim. Peugeot TR sitesinde ürün görünmüyor, başka sitelerde verdiğim linkten 1000 lira kadar daha ucuza var, (link). Model yılı farklılıkları olabilir)
(link)

En önemli farkları T18'in V frenli, Legarda'nın hidrolik disk frenli olması.
Vites sistemleri fren-vites kolları hariç aynı. Fark işlevi etkilemiyor.
Legarda'nın lastikleri T18'den çok az daha kalın. İkisi de Mitas'In lastiklerini kullanmış. Belki bisikletin ilk değiştirmek isteyeceğiniz bileşeni bu lastikler olur.

Fren hariç ikisi birbirine çok yakın bisikletler. Bulabildiğiniz fiyatlara ve yerelde bulunabilirliğine göre, yakın fiyatlardaysa hatta birkaç yüz liraya kadar daha yüksekse Legarda'yı tercih etmek daha iyi bir seçim olur diye düşünüyorum.

Hangisini alırsanız alın, kadro boyu seçimine mutlaka dikkat edin. Ben en başta "41 kadro civarı uygun olur" diye yazmıştım ama size tam olarak uygunluğundan emin olun, satıcının elindekine razı olmayın. T18'in (link) ve (link) cm, Legarda'nın (link) cm modelleri var ama her marka ve kadro yapısının ölçüleri kendine göre. İdeali bulmanın yolu denemek. Online olarak satın alınacaksa bayilerde benzer modeller denenebilir ya da forumdaki farklı boy bile olsa aynı modellerin kullanıcılarından bilgi alınıp karşılaştırma yapılabilir. Legarda'daki ayarlı gidon boğazı konfor için ekstra ayarlama ya da kadro seçimi konusunda yapılan hataları bir yere kadar telafi edebilme kolaylığı sunuyor. Diğerine de takılabilir tabii ama ek masraf.

Geri