@webwebi boyum 178 iç bacak boyum 83 cm.
Yaklaşık on aydır 48 kadro sportive 324 kullanıyorum ve tam bana göre olduğunu düşünüyorum gerçi bunda kişisel olarak öne fazla eğilmeden dik sürüş yapmayı sevmemin etkisi de olabilir.
56 kadro size büyük gelecektir. 48 veya 52 uyar. imkan varsa bu ikisinden birini deneyerek alın derim.👍
Bence 52 uygun olur ama yine de başka model bile olsa bir Carraro Sportive deneyip emin olmak lazım. Forumdaki benzer modelleri kullanan kişilerden boy-kadro bilgileri öğrenip karşılaştırma da yapılabilir. Mosso Legarda olsa 51 tam, 56 büyük diye rahatlıkla söylerdim.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 56'lık kadro gerçekten büyük olurmuş. Mağazaya gittiğimde Sportive 225 - 48 Kadro - Yine sportive den numarasını unuttum 51 Kadro vardı. 48lik kodro da ayakta durduğumda iç bacak mesafesinde bir kaç santim boşluk oluyor. 51 lik kadroda ayakta durduğumda ise boşluk kalmıyor hissediyorsun bisikleti ama öyle rahatsız da etmedi. 48 ve 51 arasında kaldım? Her seçenek bir problem ancak ilginiz ve tecrübeleriniz sayesinde kolayca çözülüyor.🙂 Saygılar.Boy 177 cm. Carraro da gravel ve şehir bisikletlerinde hep 52 kadro kullandım. Gayet rahattı. 56 kadro fantaziye girer bence.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 56'lık kadro gerçekten büyük olurmuş. Mağazaya gittiğimde Sportive 225 - 48 Kadro - Yine sportive den numarasını unuttum 51 Kadro vardı. 48lik kodro da ayakta durduğumda iç bacak mesafesinde bir kaç santim boşluk oluyor. 51 lik kadroda ayakta durduğumda ise boşluk kalmıyor hissediyorsun bisikleti ama öyle rahatsız da etmedi. 48 ve 51 arasında kaldım? Her seçenek bir problem ancak ilginiz ve tecrübeleriniz sayesinde kolayca çözülüyor.🙂 Saygılar.
Merhaba,işaret ettiğiniz bisikletlerin üçününde kadrosu farklı boylara sahip,bence siz öncelikle hangi boy bisiklete binebilirsiniz onu tespit etmelisiniz,sonrasında hangi set hangi bisiklet sorusuna cevap arayın,çünkü biliyorsunuz özellikle yol bisikletinde kadro ölçüsü çok mühim,size uygun olan kadro boyunu doğru tespit edip ona göre almazsanız inanın çekeceğiniz ızdıraplardan dolayı bisiklete binmekten soğursunuz,bu konuyla ilgili forumda veya bazı kanallarda onlarca yazıya ulaşabilirsiniz.Mesela 54 ile 56 kadro arasında çok fark varmı diye düşünmeyin çünkü her bisikletin geometrik ölçüleri birbirinden farklılık gösterir.Selamlar herkese 3 bisiklet arasında kaldım benzer fiyatlardalar yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum şimdiden herkese teşekkürler
Öncelikle biraz daha konforlu olsun diye endurans bakıyorum üçününde linkini atıyorum sizlere. Link paylaştırmıyor site o yüzden sahibinden ilan numaralarını yazıyorum
Trek bu ise ultegra set sol arka karbon ezilmiş araba arkasına koymuş minik bir yermiş örgü karbon yaptırmış arka tekrer ile sele arasındaki yerin ortası gibi düşünün bunu en çok beğendim ama bu örgü kargon sorun mudur minik ezikten bilemedim
990935855
Giant bu biraz çizikleri varmış fotolarını attı normal kullanım sürtme boya çizikleri tiagra set
991492117
Merida bu, bunun sıfır ayarında olduğunu söylüyor sahibi
Shimano 105
909609084
Üçüde yanlış girmiş giantta m yani 55 ölçü oluyor banaMerhaba,işaret ettiğiniz bisikletlerin üçününde kadrosu farklı boylara sahip,bence siz öncelikle hangi boy bisiklete binebilirsiniz onu tespit etmelisiniz,sonrasında hangi set hangi bisiklet sorusuna cevap arayın,çünkü biliyorsunuz özellikle yol bisikletinde kadro ölçüsü çok mühim,size uygun olan kadro boyunu doğru tespit edip ona göre almazsanız inanın çekeceğiniz ızdıraplardan dolayı bisiklete binmekten soğursunuz,bu konuyla ilgili forumda veya bazı kanallarda onlarca yazıya ulaşabilirsiniz.
Burada daha usta ve tecrübeli arkadaşlar vardır. Doğru yönlendireceklerdir sizi. Ancak bütçe sınırlarını da koyarsanız iyi olur. 10k ya da mtb var 50k ya da var.Merhaba Sayın Forum Sakinleri,
Öncelikle hayırlı günler dilerim. Konu başlığında olduğu gibi bir bisiklet tercih etmem gerekiyor ancak çok fazla araştırdım araştırdıkça da kafam karıştı diyebilirim. Bazı konularda bilgiliyim ama tercih edeceğim bisikleti bilemiyorum.
Evden işe haftanın 5 günü git gel toplamda 11.5 KM yol yapıyor ve genel olarak asfalt yol üzerinde devam ediyor. Sıkı bir diyette olduğum için 3 aydır bunu spor ile beslemek istiyorum hava şartları da güzelleşeceği için tercihimi bisikletten yana kullanmak istiyorum. Boy: 1.87cm Kilo: 120 Kg Dağ bisikleti diye düşünüyordum lastikleri kalın destekler beni diye çok kararsız kaldım genel olarak şehir bisikletleri çıktı her araştırdığımda sizlerden ricam bisiklet önerisi rica ediyorum başlangıç olarak hangi marka ve model kullanmam gerekir, neye dikkat etmeliyim tabii günümüzün şartlarında bütçe de çok önemli önerileriniz heyecan ile bekliyorum iyi günler diliyorum.
Merhaba Sayın Forum Sakinleri,
Öncelikle hayırlı günler dilerim. Konu başlığında olduğu gibi bir bisiklet tercih etmem gerekiyor ancak çok fazla araştırdım araştırdıkça da kafam karıştı diyebilirim. Bazı konularda bilgiliyim ama tercih edeceğim bisikleti bilemiyorum.
Evden işe haftanın 5 günü git gel toplamda 11.5 KM yol yapıyor ve genel olarak asfalt yol üzerinde devam ediyor. Sıkı bir diyette olduğum için 3 aydır bunu spor ile beslemek istiyorum hava şartları da güzelleşeceği için tercihimi bisikletten yana kullanmak istiyorum. Boy: 1.87cm Kilo: 120 Kg Dağ bisikleti diye düşünüyordum lastikleri kalın destekler beni diye çok kararsız kaldım genel olarak şehir bisikletleri çıktı her araştırdığımda sizlerden ricam bisiklet önerisi rica ediyorum başlangıç olarak hangi marka ve model kullanmam gerekir, neye dikkat etmeliyim tabii günümüzün şartlarında bütçe de çok önemli önerileriniz heyecan ile bekliyorum iyi günler diliyorum.
Merhabalar...
Foruma, tecrübeli arkadaşlardan yardım almak için yeni üye oldum . Bisiklet konusunda en ufak bir fikrim ve bilgim yok. Kadro boyu vs hiç anlamıyorum. Gezinti yapmak (sahil, şehir içi vs ortamlarda) amacıyla şehir bisikleti almak istiyorum(şehir bisikleti kavramını da forumdan öğrendim o kadar bilgim dahi yok yani ). Beni çok yorsun istemiyorum. Boyum: 157 cm kilom 44. Benim için uygun olabilecek bisiklet öneriniz var mıdır acaba? Uzun yıllar sorunsuz kullanmak istiyorum. (Bütçem: Max. 4000)
Şimdiden teşekkür ediyorum...
Çok ama çok teşekkür ediyorum... Spartiat
Tavsiye ettiğiniz modellerin görüntüsüne göre seçim yapacağım , teknik bilgim olmadığı için.
Görsellik de önemli sonuçta bizler için
O sayfalarda listelenmeyen şu modellere de bakmanızda fayda var:
LEGARDA 2221 LSM H
LEGARDA 2224 LSM H
Bunların geçen yılki modelleri yeni, son birkaç yılın modelleri az kullanılmış, temiz olarak daha makul fiyatla bulunabilir.
Carraro'da da benzer modeller var.
Yerli markaların toplu listesi:
Mosso
Carraro
Kron
Corelli
Bisan
Değerli forum üyesi Spartiat...
Peugeot T18
LEGARDA 2221 LSM H
Tavsiye ettiklerinizden bu iki modeli beğendim. Sizin tercihiniz hangisi olurdu acaba? (Teknik anlamda karşılaştırma yapamıyorum)
Çok teşekkürler...🙏Legarda'yı tercih etmek daha iyi bir seçim olur diye düşünüyorum.