Incelme bariz var ya. 3G kısmından ölçmüştüm (Göbek, göğüs, malum yer)@-Deniz- Tartıdan gözüken sayıdansa yağ simidi kısmını mezurayla ölçüp onu takip etmek daha sağlıklı. Asıl amaç o çünkü. Bugünlerde su orucu denen şeyi yapıyorum, 48 saatte 1 yemek yiyorum, 1 kereliğine dayanıp 72 saate ulaştığım da oldu, son 2 haftadır bu şekilde yaşıyorum. Tartıda 7 kilo azaldım ama gel gör ki göbek çevresi sadece 4 cm azaldı.
Gerçekten tebrikler. Yağ oranının o kadar düşük olmasının bir zararını hiç gördünüz mü? Hastalığa kolay yakalanma veya çok üşüme gibi. Direkt kasların üzerinde yağ olmadan sadece deri var gibi duruyor da 😀%11 civarı yağ oranımı koruyorum 😊
Bisiklet ve bisiklet harici kuvvet çalışmalarıyla, elbette gırtlağı tutarak 😃
307831 dosyayı görüntüle
Göbeği içine çekmeden ölçüyosun di mi? Ben 170 cm boy, 24 kilo fazlalık ile (yağsız vücut ağırlığım 60), yağ simidi 113 cm. Yağlar sırf göbekte depolanmış resmen, kollarım bacaklarım zayıf.120 120 120 idi. 134 kilo iken. Sanırsın dikdörtgen 😀 Göbek çevresini yeni ölçtüm. 105 cm.
Yok abi. Boy 189. 134 kilo iken dediğim gibi 120 cm her taraf. Şimdi göbeği ölçtüm yeni 105. Benim sadece göbekte değil göğüs kısmında da yağlanma var. En fit halim üniversitede 95 kilo ikendi. Vücut kitle indeksine göre o bile fazla 70 80 küsür olmam gerekiyormuş ama 95 kiloyken bile suratım çığlık maskesi gibi oluyor. O sebeple ben 95'i yakalayınca tamamım diyorum 😀 en yakın dönemde 6 sene önce askerde 107'ye düşebildim. Diyetisyen insulin direnci son safhada demişti. Askerde düzenli uyku ve ağırlık antremanıyla düşmüştüm.Göbeği içine çekmeden ölçüyosun di mi? Ben 170 cm boy, 24 kilo fazlalık ile (yağsız vücut ağırlığım 60), yağ simidi 113 cm. Yağlar sırf göbekte depolanmış resmen, kollarım bacaklarım zayıf.
Bayağı zayıfladım ama hala göbekte yağ var. O nasıl gidecek acaba.
Gırtlağı tutmandandır o.17 Temmuzda bisiklet sürmeye başladım. Tam bugüne kadar 8 kg verdim.
Hocam sadece beslenmeyle fazla kilo veremiyorum, kilom fazla olduğu için şimdi her akşam 30 km bisiklet yolunda sürüyorum. Nabzımı 160-170 arasında tutmaya çalışıyorum, 180e çıkarsa yavaş tempoya geçiyorum. Mutlaka bisikletinde faydasının olacağını düşünüyorum. Yanılıyor muyum hocam, her akşam 30 km bisikleti boşuna mı sürüyorum?)Gırtlağı tutmandandır o.
Boşuna diye birşey yok mantık basit aslında giren kalori-çıkan kalori. Kalori yaktıracak herşeyin size faydası olacaktır. Yürüyüş-koşu. Zaman fayda açısından bakarsanız en faydalı olan tempolu yürüyüş olarak düşünmek lazım.Hocam sadece beslenmeyle fazla kilo veremiyorum, kilom fazla olduğu için şimdi her akşam 30 km bisiklet yolunda sürüyorum. Nabzımı 160-170 arasında tutmaya çalışıyorum, 180e çıkarsa yavaş tempoya geçiyorum. Mutlaka bisikletinde faydasının olacağını düşünüyorum. Yanılıyor muyum hocam, her akşam 30 km bisikleti boşuna mı sürüyorum?)
İşe yaradığını düşünüyorsanız devam edin bence. Bisiklet bende işe yarıyor.Hocam sadece beslenmeyle fazla kilo veremiyorum, kilom fazla olduğu için şimdi her akşam 30 km bisiklet yolunda sürüyorum. Nabzımı 160-170 arasında tutmaya çalışıyorum, 180e çıkarsa yavaş tempoya geçiyorum. Mutlaka bisikletinde faydasının olacağını düşünüyorum. Yanılıyor muyum hocam, her akşam 30 km bisikleti boşuna mı sürüyorum?)
siz yine de iyi bilene bir danışın, 160 - 170 nabız mahveder. bu zamana kadar sakin sürüşle kilo verdim diyebilirim. sert de sürüyordum fakat karbonhidrat depolarını tüketmekten başka bir işe yaramıyordu. 160 - 170 nabızla kısa bir süre dayanabilirsiniz, uzun sürüşlerde mahvediyor insanı. 1 defa yüksek tempoyla uzun sürmeyi denedim, kendime gelmem birkaç günü buldu. 100 kilometrenin son anları artık yokuş çıkamıyordum, düşük nabızla böyle bir sorunla karşılaşmadım. son bir yıldır düşük nabızla sürüyorum, 40 gibi kilometrelerde neredeyse yorgunluk yaşamıyorum.Hocam sadece beslenmeyle fazla kilo veremiyorum, kilom fazla olduğu için şimdi her akşam 30 km bisiklet yolunda sürüyorum. Nabzımı 160-170 arasında tutmaya çalışıyorum, 180e çıkarsa yavaş tempoya geçiyorum. Mutlaka bisikletinde faydasının olacağını düşünüyorum. Yanılıyor muyum hocam, her akşam 30 km bisikleti boşuna mı sürüyorum?)
Herkesin kardiyovasküler kapasitesi farklı. Koşu veya yokuş antrenmanı yaparken nabız aralığım benimde aynı sayılır. Tabi bu bir süreç bir anda böylesine yüksek nabızla başlamak yaşa da bağlı olarak etkileri değişebilir.siz yine de iyi bilene bir danışın, 160 - 170 nabız mahveder. bu zamana kadar sakin sürüşle kilo verdim diyebilirim. sert de sürüyordum fakat karbonhidrat depolarını tüketmekten başka bir işe yaramıyordu. 160 - 170 nabızla kısa bir süre dayanabilirsiniz, uzun sürüşlerde mahvediyor insanı. 1 defa yüksek tempoyla uzun sürmeyi denedim, kendime gelmem birkaç günü buldu. 100 kilometrenin son anları artık yokuş çıkamıyordum, düşük nabızla böyle bir sorunla karşılaşmadım. son bir yıldır düşük nabızla sürüyorum, 40 gibi kilometrelerde neredeyse yorgunluk yaşamıyorum.
Hazır mıyız arkadaşlar? @-Deniz- @hamlet2006 @okidoki @makaramEveeeet... Aylardan Nisan. Şimdi gelsin kilo verme hayalleri. Birbirimizi gazlayalım arkadaşlar. Destek çıkalım, gaz verelim birbirimize. Yapabiliriz, başarabiliriz. 10 ay depoladığımız yağları 2 ayda yakacağımıza inanalım. Olur belki.