StanicEnemy
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.283
- Başlangıç
- 2021—22
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
...Ya birisi şöyle birşey yazmış. Bisikleti xxx marka aldım. Normalde 40 - 50 km gidip yoruluyordum. Ama bu bisiklet ile işte 120 km gidiyorum gibi... ...
İkincisi elektriklidir
İlki 26" çelik MTB'dir, ikincisi 7 kg karbon yol.
Deli bir fark olması lazım o kadar farketmesi için.
Daha önce yapıldımı bilmiyorum ama, bisiklet vites, dişli oranları konusuna hakim, hesaplamayı bilen bir forumdasimiz Excelde basit bir hesaplama aracı yapabilirse mukemmel olur diye dusunuyorum.
Aynakol uzunlugu lastik capi... Vs ( baska ayrinti bilmiyorum kusura bakmayın) hepsini alan bir hesaplama aracı basitce formüle edip hazirlayabilir Excelde biz yeni baslayan ve baslayacak arkadaslarada mukemmel bir kaynak olur diye dusundum.😊
Daha önce yapıldımı bilmiyorum ama, bisiklet vites, dişli oranları konusuna hakim, hesaplamayı bilen bir forumdasimiz Excelde basit bir hesaplama aracı yapabilirse mukemmel olur diye dusunuyorum.
Aynakol uzunlugu lastik capi... Vs ( baska ayrinti bilmiyorum kusura bakmayın) hepsini alan bir hesaplama aracı basitce formüle edip hazirlayabilir Excelde biz yeni baslayan ve baslayacak arkadaslarada mukemmel bir kaynak olur diye dusundum.😊
Bu işe yarar mı: (link)
Milletin işi gücü yok siz tur bisikletinizle 2-3 kmh ortalama artıracaksınız diye burada mesai mi harcayacak? Kaynak istediniz, kaynak gösterdiler. Bu tür ince hesaplamalara gelmeden önce kilonuz ve performans değerleriniz ne oranda onun excel üzerinde ölçümlemelerini yapın. Lütfen konuyu daha fazla sulandırmayalım.Tesekkur ederim öncelikle link için😊
Ancak biraz fazlaca karışık ve İngilizce, ayak ustu baktim pek birsey anlamadım, hatta hiç bir şey anlamadım 😅 oturup calismak gerekli bunun üzerinde, muhakkak anlasilir tabikide. Hani yeni baslayan birisi yaşı kucukte olabilir, yada belirli bir yaş üzerinde olabilir, benim soyledigim formule edilerek belirli degerlerin ( marka model falan olmadan) bir tablo hazırlanması, kendi degerlerimizi girdigimizde ortaya cikaracak sonucları. Bu işi profesyoneller gibi yapmayacak olanlar en azindan bayiden yada sitesinden olcu ve ozellikleri ogrenip buradan kolayca girerek hesaplatabilecek. Ona gore secim yapabilecek.
Tabiri caiz ise Einstein 'nın 6 yasindaki cocuga anlatabilin dedigi duzeyde 😏 Türkçe bir Excel tablo hesaplama aracı
Kaldıkı forumda bu işi bilen bir çok üstad var, toplumda belirli bir kitleye hitap eden bu olusum, bu hesaplama tablosu işini basitce yapabilir diye dusunmekteyim.
(link)Daha önce yapıldımı bilmiyorum ama, bisiklet vites, dişli oranları konusuna hakim, hesaplamayı bilen bir forumdasimiz Excelde basit bir hesaplama aracı yapabilirse mukemmel olur diye dusunuyorum.
kadans=dakikada çevirme sayınızTesekkur ederim öncelikle link için😊
Ancak biraz fazlaca karışık ve İngilizce, ayak ustu baktim pek birsey anlamadım, hatta hiç bir şey anlamadım 😅 oturup calismak gerekli bunun üzerinde, muhakkak anlasilir tabikide. Hani yeni baslayan birisi yaşı kucukte olabilir, yada belirli bir yaş üzerinde olabilir, benim soyledigim formule edilerek belirli degerlerin ( marka model falan olmadan) bir tablo hazırlanması, kendi degerlerimizi girdigimizde ortaya cikaracak sonucları. Bu işi profesyoneller gibi yapmayacak olanlar en azindan bayiden yada sitesinden olcu ve ozellikleri ogrenip buradan kolayca girerek hesaplatabilecek. Ona gore secim yapabilecek.
Tabiri caiz ise Einstein 'nın 6 yasindaki cocuga anlatabilin dedigi duzeyde 😏 Türkçe bir Excel tablo hesaplama aracı
Kaldıkı forumda bu işi bilen bir çok üstad var, toplumda belirli bir kitleye hitap eden bu olusum, bu hesaplama tablosu işini basitce yapabilir diye dusunmekteyim.
(link)
buradan bakabilirsiniz
@Spartiat Bunu da cevapla FAN'ın olacağım abi senin.Merhaba, cok yokuşlu bir sitede oturuyorum. Amacim site icinde gunde yaklasik 5 km yol yapmak. Bunun icin kafamda soyle bir proje var. Vitessiz, kontra bir bisiklet. On disli standart, arka disli tek 42 dis. Ancak arka disliyi ya kendim yapicam yada motorsiklet dişlisi takicam. Sorum su: Motorsiklet dislisine bisiklet zinciri uyar mi? Dis buyuklugu anlaminda.
Hahaha o kadar mi sacma bir soru sordum, gerci hayatimdan alışığım.@Spartiat Bunu da cevapla FAN'ın olacağım abi senin.
Merhaba, cok yokuşlu bir sitede oturuyorum. Amacim site icinde gunde yaklasik 5 km yol yapmak. Bunun icin kafamda soyle bir proje var. Vitessiz, kontra bir bisiklet. On disli standart, arka disli tek 42 dis. Ancak arka disliyi ya kendim yapicam yada motorsiklet dişlisi takicam. Sorum su: Motorsiklet dislisine bisiklet zinciri uyar mi? Dis buyuklugu anlaminda.
Ben yoksa @can_celik FAN'ı mı olacağım?
Cevap verdiginiz icin cok teşekkürler, evet motorsiklet zinciri takmak benim de aklimdan gecmisti, mantikli olabilir, cok agir olur mu diye dusunmustum. Belki Can Bey de bir sey soyler, yardimci olur.Motosiklet dişlisine neden motosiklet zinciri takmıyorsunuz? Olur mu olmaz mı bilmem, motosiklet tamamen ilgi alanım dışında ama bisiklet dişlilerine bile her bisiklet zinciri olmuyor zaten. 6-7-8 vitese için zincir aynı, onun dışındaki her hızın zinciri kendine özel.
Motosiklet dişlisi-zinciri ayrı konu ama sorunun çözümünü @can_celik bilir.
Bence ruble aktarıcı ve zincirinizi temizleyerek işe başlarsanız performansınız %5 artabilir. Sonra antreman 🙋🏼♂️Herkese iyi forumlar. Bisikletimin yokuş performansını artırmak istiyorum. İzlediğim ve okuduğum yazılarda ruble değişiminin buna etkisinin büyük olduğunu öğrendim. Dosya eki olarak fotoğrafları yükledim. Tavsiye edebileceğiniz uygun ruble varmı ? Birde ruble değişiminin yokuş performansına etkisi nedir ? Ayrıca ne gibi değişiklikler yaparak performans artışı sağlayabilirim ?