monder33
Daimi Üye
- Tepki
- 822
- İsim
- Murat Önder Boyluoğlu
- Başlangıç
- 1987—88
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Sırf sanatçı kesim değil, aynı şekilde okuyuo Doktor, Mühendis, Akademisyen v.s. olmuş (tabi ki hepsi değil) belli bir kesim var. Egoları ile kendilerini üst akıl olarak gören.
@Kuzey Ege idoller çok çok önemli. Insan en çabuk ve etkili programlanabilen canlı. Rol modellerimiz dune kadar ailemiz, akrabalarımız çevremiz ve dini milli anlatılarımızdı. Şimdi uyurken hariç sürekli bir eğitim, algi, şartlanma, örnek alma durumundayız. Rahmetli Atilla Ilhan örnek verirdi. Amerikan filminde jön icecek bir sey ister ve parasını alır. Filmin zamanını almasın diye para üstü kısmını çekmezler, bunu kendine örnek alan yurdum delikanlısı da para üstü istemez. Şimdilerde durum çok daha vahim. 80 oncesi siyasi yada erotik sinema varken, 80 darbesi sonrası minnoş nesil olsun diye Perihan Abla , Bizimkiler vardı. Şimdilerde ise Çukur, Hirtlar Vadisi...
Nasıl bir nesil istiyorsan ona göre programliyorsun.
Güce tapan, biraz güç bulsa racon kesen modeller var. Bunların giyimi belli, tesbihleri ve yüksek beygirli siyah arabaları , konuşma ve oturma biçimleri var. Öyle davranmazsa yaşayamayacağı bir cangilda olacağı kafasına işlenmiş.
O yüzden ben bu yeni tipleri yetiştiren malum yeni sermayeye de Cihangir de reklamcı, yönetmen, senarist , sanatcı takılan kesime de aynı gözle bakarım. Kendi günlük faydaları için nesilleri harcıyorlar.