Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklette ışık sevenler

Kanunen her bisiklette ön far ve arka uyarı ışığının olması gerekiyor diye bir şey okumuştum. Bı ne kadar doğru? Yani yarın öbür gün polis çevirse hani farın,uyarı zilin falan diyip ceza kesebilir mi?

Scudo
Kanunen her bisiklette ön far ve arka uyarı ışığının olması gerekiyor diye bir şey okumuştum. Bı ne kadar doğru? Yani yarın öbür gün polis çevirse hani farın,uyarı zilin falan diyip ceza kesebilir mi?
Dogru olsaydı sanırım hepimizin bilgisi olurdu.Arabada sigara icmek yasağı gibi.Yani böyle bir yasak yok.

Dogru olsaydı sanırım hepimizin bilgisi olurdu.Arabada sigara icmek yasağı gibi.Yani böyle bir yasak yok.
Karayolları trafik kanununa göre zorundasınız ama dikkat “karayolları”, önde en az 20 metreyi aydınlatacak bir lamba, arkada kırmızı lamba veya reflektör ve 30 metre öteden duyulabilecek bir zil.
Çok eski kanunlar bunlar ve kullanışsız, mesela bu kanuna göre emniyet şeridinden gitmemizde yasak en sağ şeridi kullanmamız gerekiyor ki bu imkansız gibi. Ama kanun eskide olsa yarın öbür gün başımıza bir şey geldiğinde haklarımızı bilmemiz açısından her bisiklet sürücüsünün bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum ..

Karayolları trafik kanununa göre zorundasınız ama dikkat “karayolları”, önde en az 20 metreyi aydınlatacak bir lamba, arkada kırmızı lamba veya reflektör ve 30 metre öteden duyulabilecek bir zil.
Çok eski kanunlar bunlar ve kullanışsız, mesela bu kanuna göre emniyet şeridinden gitmemizde yasak en sağ şeridi kullanmamız gerekiyor ki bu imkansız gibi. Ama kanun eskide olsa yarın öbür gün başımıza bir şey geldiğinde haklarımızı bilmemiz açısından her bisiklet sürücüsünün bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum ..
Yani onu diyorum, kıl bir trafik memuruyla papaz olursan bunları bahane edip ceza yazalir mi gisinden sordum. Bazı sitelerde, bisiklet kanunlarundan alıntı yaptıkları noktada yazıyorduda.
(Hani denirya, görmediğin şey yok anlamına gelmez. Onlar her yerdeler. :) )

@hamlet2006 Hocam Çankaya Sundu bisiklete baktınız mı? Ben benim moon ları aldığımda nebula vardı geçen sene tabi şu anda bilmiyorum. Ama Sundu da moon serisi var diye biliyorum ben.

Arkada daimi bir far kullanıyorum linki burada. (link)
Ön far meteor 250 ve arkada comet 35 gayet yeterli oluyor. Daimi sele altı farını şiddetle tavsiye ederim. Frenleme esnasında lümeni otomatik arttırıp fren lambaıs gibi iş görüyor.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@hamlet2006 Hocam Çankaya Sundu bisiklete baktınız mı? Ben benim moon ları aldığımda nebula vardı geçen sene tabi şu anda bilmiyorum. Ama Sundu da moon serisi var diye biliyorum ben.

Arkada daimi bir far kullanıyorum linki burada. (link)
Ön far meteor 250 ve arkada comet 35 gayet yeterli oluyor. Daimi sele altı farını şiddetle tavsiye ederim. Frenleme esnasında lümeni otomatik arttırıp fren lambaıs gibi iş görüyor.

Teşekkür ederim ilginiz için.
Fırsatım olunca Doruk Bisiklete Mustafa Ağabey'e bir uğramayı düşünüyorum.Bulamazsam Sundu'ya da bir bakarım; çeşit çok oluyor

Linkini verdiğiniz üründe ilgimi çekti. :harika:

• Beğen
Tepkiler: sargonnas
o farı neredeyse gurubumuzun yarısı aldı herkes çok memnun. Gece gündüz hep auto da gündüz yanmıyor giderken ama fren yapınca fren lambası gibi yanıyor direk. Işık sensörü var üzerinde hassasiyeti de güzel gece oldumu otomatik yanar. Bulursanız alın derim. Biz aliexpress den aldık.(link)

Işık çok güzel gözüküyor ama gündüz de çalıştırma imkanı var mı. Doğrusu zaman zaman (ör: yağmurlu havalarda) gündüz de çalışmasını isterdim

Işık çok güzel gözüküyor ama gündüz de çalıştırma imkanı var mı. Doğrusu zaman zaman (ör: yağmurlu havalarda) gündüz de çalışmasını isterdim
Manuel çalıştırmada gündüz de çalışıyor sıkıntı yok o konuda. Autoda hareket halinde gece çalışıyor uğraşıyorsun. Ha ben hep yakıcam dersen manuel e alıp açarsınız olur biter.

• Beğen
Tepkiler: SEL PER ve MakRo
11.11 indirimlerini bekledim ,indirim olur mu diye malesef indirim yakalayamadım.
Ben de Moon Chamelon Nebula aldım, geçtim: (link)

İlk izlenimim ,kesinlikle olumlu.

Bu iki ışığı 3 sene önce bir bisikletçiden deneyerek almıştım. Ön 40 ,arka 30 tl ye gelmişti. Gayet memnunum hicbir sıkıntısını görmedim , ama tek dez avantajı pil ile çalışıyor olması . Fakat piller kullanıma da bağlı olarak bayağı uzun gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: ahmetd79
Knog Mid Cobbler arka ışık alarak ben de bu klübe katıldım sanırım. 100 saat pil ömrü olan eco flash modu bile yeterli, parlak ve çakarlı modlar körlüğe sebep olacak düzeyde. Modemaker isimli program ile programlanabiliyor olması da büyük artı.

Knog Mid Cobbler arka ışık alarak ben de bu klübe katıldım sanırım. 100 saat pil ömrü olan eco flash modu bile yeterli, parlak ve çakarlı modlar körlüğe sebep olacak düzeyde. Modemaker isimli program ile programlanabiliyor olması da büyük artı.

Hayırlı olsun. arkadaş da var en büyük boy olanından.yakından inceleme şansım oldu. Çok elite bir şey. Mod ve lümenlerin ayarlanıyor olması harika.

@hamlet2006 o farı neredeyse gurubumuzun yarısı aldı herkes çok memnun. Gece gündüz hep auto da gündüz yanmıyor giderken ama fren yapınca fren lambası gibi yanıyor direk. Işık sensörü var üzerinde hassasiyeti de güzel gece oldumu otomatik yanar. Bulursanız alın derim. Biz aliexpress den aldık.(link)

20191123_020620-01.jpeg

Çanta arkasına koyduğum gaciron wo9b model nolu ışık da aynı özelliklere sahip.uzun pil ömrü ve fren lambası özelliği çok keyif katıyor. Bir çok ışığı denemiş biri olarak Gaciron w09b en çok memnun kaldığım oldu. Uygun fiyatı ile herkeze tavsiye ederim. Sadece w09 olan da fren özelliği yok fakat frende yanan güçlü 60 lümen modlara dahil edilmiş. Bu da ayrı bir tercih olabilir.

Arka tarafta lezyne 180Lumen ön tarafta da lezyne 1100 lumen ışıgım var. bu zamana kadar kullandıgım en iyi ikili. özellikle arka ışık çakarı çok çok etkili.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve ahmetd79
@sargonnas Ürün fiyatını hak ediyor mu? 20$ (115₺) desek hadi faturasına 2 $ yazdırsak bir 20₺ vergi alırlar. 140₺ değer mi almaya? Görünürlüğü vs genel olarak memnun olduğunuzu ifade etmişsiniz gerçi ama :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@sargonnas Ürün fiyatını hak ediyor mu? 20$ (115₺) desek hadi faturasına 2 $ yazdırsak bir 20₺ vergi alırlar. 140₺ değer mi almaya? Görünürlüğü vs genel olarak memnun olduğunuzu ifade etmişsiniz gerçi ama :)

Yani bize 50 TL ye geldi geçen sene o yüzden parasını hak ediyor mu bana göre ediyor. 140 TL olsa alır mıydım. Alırdım herhalde frenlemede ekstra yanması gerçekten iş görüyor gece toplu sürüşlerde.

Arkadaşlar konu ile uzaktan alakalı ama bir sorum olacak. Benim sele borusu aero ve baya da ince. Mevcut ışık tutacağı uymuyor. Çözüm öneriniz nedir?

• Beğen
Tepkiler: ahmetd79
Geri