-Skynet-
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.045
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Dogru olsaydı sanırım hepimizin bilgisi olurdu.Arabada sigara icmek yasağı gibi.Yani böyle bir yasak yok.Kanunen her bisiklette ön far ve arka uyarı ışığının olması gerekiyor diye bir şey okumuştum. Bı ne kadar doğru? Yani yarın öbür gün polis çevirse hani farın,uyarı zilin falan diyip ceza kesebilir mi?
Karayolları trafik kanununa göre zorundasınız ama dikkat “karayolları”, önde en az 20 metreyi aydınlatacak bir lamba, arkada kırmızı lamba veya reflektör ve 30 metre öteden duyulabilecek bir zil.Dogru olsaydı sanırım hepimizin bilgisi olurdu.Arabada sigara icmek yasağı gibi.Yani böyle bir yasak yok.
Yani onu diyorum, kıl bir trafik memuruyla papaz olursan bunları bahane edip ceza yazalir mi gisinden sordum. Bazı sitelerde, bisiklet kanunlarundan alıntı yaptıkları noktada yazıyorduda.Karayolları trafik kanununa göre zorundasınız ama dikkat “karayolları”, önde en az 20 metreyi aydınlatacak bir lamba, arkada kırmızı lamba veya reflektör ve 30 metre öteden duyulabilecek bir zil.
Çok eski kanunlar bunlar ve kullanışsız, mesela bu kanuna göre emniyet şeridinden gitmemizde yasak en sağ şeridi kullanmamız gerekiyor ki bu imkansız gibi. Ama kanun eskide olsa yarın öbür gün başımıza bir şey geldiğinde haklarımızı bilmemiz açısından her bisiklet sürücüsünün bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum ..
@hamlet2006 Hocam Çankaya Sundu bisiklete baktınız mı? Ben benim moon ları aldığımda nebula vardı geçen sene tabi şu anda bilmiyorum. Ama Sundu da moon serisi var diye biliyorum ben.
Arkada daimi bir far kullanıyorum linki burada. (link)
Ön far meteor 250 ve arkada comet 35 gayet yeterli oluyor. Daimi sele altı farını şiddetle tavsiye ederim. Frenleme esnasında lümeni otomatik arttırıp fren lambaıs gibi iş görüyor.
Manuel çalıştırmada gündüz de çalışıyor sıkıntı yok o konuda. Autoda hareket halinde gece çalışıyor uğraşıyorsun. Ha ben hep yakıcam dersen manuel e alıp açarsınız olur biter.Işık çok güzel gözüküyor ama gündüz de çalıştırma imkanı var mı. Doğrusu zaman zaman (ör: yağmurlu havalarda) gündüz de çalışmasını isterdim
125 tl idi 11 11 den oncede. Siz kaca aldiniz.11.11 indirimlerini bekledim ,indirim olur mu diye malesef indirim yakalayamadım.
Ben de Moon Chamelon Nebula aldım, geçtim: (link)
İlk izlenimim ,kesinlikle olumlu.
Knog Mid Cobbler arka ışık alarak ben de bu klübe katıldım sanırım. 100 saat pil ömrü olan eco flash modu bile yeterli, parlak ve çakarlı modlar körlüğe sebep olacak düzeyde. Modemaker isimli program ile programlanabiliyor olması da büyük artı.
@hamlet2006 o farı neredeyse gurubumuzun yarısı aldı herkes çok memnun. Gece gündüz hep auto da gündüz yanmıyor giderken ama fren yapınca fren lambası gibi yanıyor direk. Işık sensörü var üzerinde hassasiyeti de güzel gece oldumu otomatik yanar. Bulursanız alın derim. Biz aliexpress den aldık.(link)
@sargonnas Ürün fiyatını hak ediyor mu? 20$ (115₺) desek hadi faturasına 2 $ yazdırsak bir 20₺ vergi alırlar. 140₺ değer mi almaya? Görünürlüğü vs genel olarak memnun olduğunuzu ifade etmişsiniz gerçi ama