aslında kaskla ilgili birçok konu var ama triban 500 ü alırken kaskıda decathlondan alayım diyorum. sizler hangi kaskları kullanıyorsunuz btwin kask kullanan varmı tavsiye edermisiniz ?
@anilzi Linkteki kaskı kullanıyorum. Kafama oturuşu, arka kısmındaki ayarı vs gayet iyi bence. Sağlamlık konusunda bir şey diyemem ama çok şükür kaza tecrübem olmadı
beyler ben triban 500 yol bisikleti almayı düşünüyorum kadro boyu 48 cm sadece benımde boyum 1.69 acaba bana uygun mu uygun dedıler deneme ımkanım yok cok uzagım bıde 26" jant boyu bunun ıcınde uzak durmam gerektıgını soyledıler ama zaten 54 kadro ve altı 26" jant yanı her halükarda 26" jant almam gerekıyor yardım lütfen ?
@partagas57 Bisikletin size uygun ölçüde olmasında boydan çok bacak boyu önemlidir.1.69 boya 48 kadro biraz küçük gelebilir ancak bulunduğunuz şehirde 48" kadro ölçüsünde olan bir yol bisikletine binip deneyenebilirsiniz.
@taner07 arkadasımda şirketine gidip gelmek için bisiklet bakındı kendıne. şehir bisikletine bindi denedi dağ bisikletine bindi denedi. en son yol bisikletini denedi o kadar keyif aldıkı sürüşünden yol bisikleti aldı bir kaç aydır yol bisikletiyle gidip geliyor çokta mutlu. haftasonları sahildede bisiklete binip keyfini çıkartıyor.
@Uğur S.@einhander Keyif almak ayrı mesela, işe gidip gelirken kullanmak ayrı mesele. Ben de okula gidip gelirken kullanıyorum hiç zevkli olmuyor, zira yanında birşey taşımak istesen sıkıntı, lastiğin daha kolay patlaması sıkıntı, ayrıca ilk defa kullanacaksa dropbar sıkıntı. Herkesin farklı düşüncesi olabilir ama ben olsam sadece 4-5 km günlük gidip gelmek için ucuz yollu bir şehir bisikleti alırım.
Şehir bisikleti alan herkes bir süre sonra yola geçiyor veya geçmeye çalışıyor.
Birşey taşıma faslında sadece gidona birşey asıp taşıyamıyorsunuz (ki dağ veya hibrid şehir bisikletlerinde de tehlikeli bir hareket gidona birşey asmak) Bildiğim kadarıyla tribanların hepsine bagaj takılabiliyor. Bir şey taşıyacaksanız bagaj takıp taşıyabilirsiniz veya sırt çantası kullanabilirsiniz.Keza çamurluk da takılabiliyor. O da problem değil.
Peki çamurluk takacaksam, sele çantası veya bagaj kullanacaksam ne diye yol bisikletine geçeyim diyorsanız bu aksesuarları taktığınızda bile yol bisikletine harcadığınız güç ile aldığınız yol diğer bisikletlere göre daha fazla. Yani daha verimli.
@partagas57 ,
170 cm boy 79 cm bacak boyu ile 54 kadro triban3 kullandım ve boyuma tam uygundu. btwin kadro boyları aynakol-sele kelepçesi mesafesi değil, uzanma üst boru mesafesi ile ölçülüyor. Sizin boyunuza zaten 51 - 53 kadro uygun, uzanma mesafesi olarak da 53 - 54 kadro bakmalısınız eğer boyunuza orantılı bir vücudunuz varsa.
Sol vites kolum(aynakol, üç vites) bozuldu arkadaşlar, tamir olamaz düzeyde. Satmayı düşünen varsa haberleşelim. İnternette çifti $70'a satılıyor, ikinci el olduğunu da göz önünde bulundurarak fiyat verin lütfen.