Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

@mrfelicity 540fb M beden aldım. İade edeceğim küçük geldi. Ayak parmak ucu dönüş esnasında lastiğe sürtüyor. Çok küçük değil ama L olsa tam olacak. Sitede 540FB yok. Drop bar modele 3600 verme konusunda gidip geliyorum. O fiyata marka bir bisikleti tiagra set ile alabilirim. Tek artısı 105set. Mosso 735tca tiagra 3500

Scudo
@Mevlüt Engin

hocam M ya da L alman gerekir,XL çok uzun kalır sana.
Aynı boydayız triban500 ü M boy kullanıyordum,tam oturuyordu.

@Sinan Ş
Teşekkür ederim. Kadro ilanı görmüştüm sahibindende o yüzden sordum

@Mevlüt Engin

diğer ilanları da inceleyerek boyunuza uygun olanı anlayabilirsiniz,mesela az önce baktığım bir ilanda arkadaş yazmış.

(link)

Kadro XL’dir bunu dikkate almanızı ve asla uygun olan kadroyu kullanmamanızı tavsiye ederim benim boyum 1.87 ve gayet rahat bir şekilde binebiliyorum

Ben de zamanında ikinci el deneme amaçlı bir yol bisikleti aldım. Yurt dışından gelme decathlon marka (btwin değil) kadrosu küçük geldiği için sıkıntı yaşıyorum kadro aramaktayım. xl kadronun 56-58 cm olacağını düşünmüştüm

Arkadaşlar konuyla alakası yok ama yokuş çıkarken alçak gidon mu kolaylık sağlar yoksa şehir bisikleti gibi yüksek gidon mu

hız bakımından mı konfor bakımından mı ?
bana göre her türlü alçak gidon (drop bar)

• Beğen
Tepkiler: Sufibiker
@Sufibiker Bir ara yurt dışındaki bisikletçilerde "slam that stem" diye bir olay çıkmıştı. Instagram'da da çok gezdi hatta. Dropbarların alınabilecek en düşük noktaya alınmasından bahsediyor. Ben de o aralar bu akımdan etkilenerek, "Dur bakalım ya, biz de yapalım." diye düşünüp, en aşağı konuma aldım. Aman Allah'ım bu kadar mı etkisi olur. Hızımdan tut, pedala verdiğim kuvvete kadar etkisini hissettim.

• Beğen
Tepkiler: Sufibiker
Triban 540 ucuzlamadı gitti... Biraz indirim olsa yada tiagra set li olanı gelse hemen alacağım. FB olanı aldım iade ettim. Geometrisi sıkıntılı olmuş. Kadro büyük boy olsa da Drop bar rahatlığı maalesef yok.

Sayın Beylar ve Bayanlar,

Triban 520 FB kullanıyorum ve aynakol orta göbeğinde bir boşluğum var. Klasik dört köşeli bir orta göbek var mevcut durumda. Değiştirmeye niyetlendim ancak siparişte çeşitli boylar ile karşılaşmaktayım. Triban 520 FB için doğru orta göbek ölçüsünü bilen var mı acaba? Teşekkürler şimdiden.

@sirreddot teşekkür ederim dostum en kısa zamanda gidonumu alçaltıp o tadı alıcam inşallah yada alçak gidonlu bi makine alıcam

Selam arkadaşlar,

Bende Triban 520 FB modeli var. Yakın zamanda bu bisikleti tura çevireceğim ama ön bagaj ile ilgili bir sıkıntım var. Bildiğiniz üzere ön maşada bagaj deliği var 2 tane ön bagaj denedim ikisi de uymadı ön maşaya. Aranızda kullanan varsa hangi marka ve hangi model ön bagaj kullanıyorsunuz onu soracaktım. İnternette o kadar baktım ama hiç öne bagaj takılı bir foto da göremedim. Birde arka bagaj için 30 kiloya kadar taşıyabilecek önerebileceğiniz model nedir ?

@Dry_35 Aşağıdaki siteden yeni aldım ön bagajı. Gayet iyi oturdu. Tasarımı fena değil bence. Ancak bir turda henüz deneme şansım olmadı. Bagajı aldıktan sonra bir hırdavatçıya uğrayıp bizim bisiklete daha uygun bir iki vida almak gerekebilir sadece.

Arka bagajlar genelde en fazla 25 kg tavsiye ediyor. Bir kilo fazla sorun olmayabilir ama beş fazla gelebilir. 25 kg üstü bir bagaj arıyorsan Tubus'a bakmanı öneririm. Diğer seçenek ağırlık dağlımını biraz daha dikkatli yapmak olur. Kolay gelsin.

(link).

On Bagaj.jpg

@epsilon91 Yapmak istediğim tam da aşağıdaki videoda gösterilen. Biraz daha konunun içine girince bu kanuda üç parametre olduğuna karar verdim.
1. BSA denilen tam emin olmamakla birlikte göbek üzerindeki vida dişlerini tarif eden bir standart sanırım.
2. Bisiklet üzerinde orta göbeğin geçtiği bisiklet kadrosu üzerindeki boru parçasının diye tarif edeyim, uzunluğu ( Genelde 68 mm).
3. Uçtan bir uca olan aks uzunluğu. Bu uzunluk 110 mm den tutun da 127 mm ye kadar bir cok ölçüsü var. Bu uzunlukların hepsi 68 mm göbeklere olmakla birlikte temel olarak sağ ve sol pedal arasındaki mesafenin arasını belirliyor. ( Bir uzmana sorun yine de !)
Ölçüleri netleştirdikten sonra (bisiklet üzerinden ölçü de aldım ) karşıma Shimano BB-UN26 ve Shimano BB-UN55 diye iki seçenek çıktı. Yabancı bir seteden bunlar arasındaki farkları anlatan bir yazı buldum. BB-UN55 rulmanları daha uzun ömürlü ve göbek üzerinde bulunan parçalardan biri BB-UN26' deki gibi plastik değil metal imiş. Bunu öğrendikten sonra düşünüp taşınıp BB-UN55 117 mm siparişi verdim. Birine yararlı olması dileği ile.

@CeyhanV Merhaba. Bottom bracketler aslında uzun süre dayanan kolay problem çıkarmayan parçalardır ama kendi üstünde ki parça çok kalitesizdi sanırım hemen boşluk yaptı. İkisi arasında çok fark olacağını da zannetmiyorum fiyat farkı çok değilse iyisini almak tabi ki daha iyi. Şimdi baktım 520 fb modelinde hollowtech göbek olması lazım sizde nasıl karemil göbek var bir yanlışlık olmasın?

Triban 520 2699 TL önerirmisiniz? Decathlondayım şuanda.

Geri