@Dry_35 Aşağıdaki siteden yeni aldım ön bagajı. Gayet iyi oturdu. Tasarımı fena değil bence. Ancak bir turda henüz deneme şansım olmadı. Bagajı aldıktan sonra bir hırdavatçıya uğrayıp bizim bisiklete daha uygun bir iki vida almak gerekebilir sadece.
Arka bagajlar genelde en fazla 25 kg tavsiye ediyor. Bir kilo fazla sorun olmayabilir ama beş fazla gelebilir. 25 kg üstü bir bagaj arıyorsan Tubus'a bakmanı öneririm. Diğer seçenek ağırlık dağlımını biraz daha dikkatli yapmak olur. Kolay gelsin.
(link).
@epsilon91 Yapmak istediğim tam da aşağıdaki videoda gösterilen. Biraz daha konunun içine girince bu kanuda üç parametre olduğuna karar verdim.
1. BSA denilen tam emin olmamakla birlikte göbek üzerindeki vida dişlerini tarif eden bir standart sanırım.
2. Bisiklet üzerinde orta göbeğin geçtiği bisiklet kadrosu üzerindeki boru parçasının diye tarif edeyim, uzunluğu ( Genelde 68 mm).
3. Uçtan bir uca olan aks uzunluğu. Bu uzunluk 110 mm den tutun da 127 mm ye kadar bir cok ölçüsü var. Bu uzunlukların hepsi 68 mm göbeklere olmakla birlikte temel olarak sağ ve sol pedal arasındaki mesafenin arasını belirliyor. ( Bir uzmana sorun yine de !)
Ölçüleri netleştirdikten sonra (bisiklet üzerinden ölçü de aldım ) karşıma Shimano BB-UN26 ve Shimano BB-UN55 diye iki seçenek çıktı. Yabancı bir seteden bunlar arasındaki farkları anlatan bir yazı buldum. BB-UN55 rulmanları daha uzun ömürlü ve göbek üzerinde bulunan parçalardan biri BB-UN26' deki gibi plastik değil metal imiş. Bunu öğrendikten sonra düşünüp taşınıp BB-UN55 117 mm siparişi verdim. Birine yararlı olması dileği ile.