Bisikletle 500km civarı yol geride kaldı. Sol pedaldaki rulman problemi haricinde bir sorun çıkmadı. Pedalı da garantiden değiştirebilecekken zaten modelini beğenmediğim için pek ilgilenmedim. Bozulana kadar kullanıp sonrasında bir çift kaliteli pedal seçeceğim.
Bisikletten genel olarak memnunum. Sürekli asfalt üzerinde kullandığımdan, 700c lastikler ile son derece akıcı, hızlı ve konforlu. Michelin protekleri maksimum basınç değerinde kullanmama rağmen patlamadı. Gerçi yanımda yedek lastik taşıyorum ama ne yama yapmayı nede iç lastik değiştirmeyi bilmiyorum ☺ Başa gelince öğreneceğiz mecburen, hazırlık olsun diye youtube dan videolari da seyrettim, kolay görünüyor. Ramazan boyunca fazla zorlamadan gündüz 10 km, iftar sonralari 20-40 km civarı yol yaptım. Tabii eğim yok denecek kadar az ve yol iyi durumda asfalt. Henüz bir ay olmamasına rağmen kondisyon gelişmesi 20 yıldır spor yapmamış olan benim için gayet başarılı.
Bike-components den aldığım ürünlerin hepsi stoktan hemen teslim görünmesine rağmen kargoya vermeleri 3 gün sürdü. Bugün veya yarın TR de olur ama PTT bayram tatiline girdiğinden sanırım 1 hafta gecikecek paketin gelmesi.
Zincirden hafif şıkırtı sesi gelmeye başladı. Ama bu bisiklet sıfır olduğundan ve henüz ilk bakımı yapılmadığından. Zincir temizleme aparatı ve yağlar geldiğinde gereken bakımları yapacağım.
En büyük sıkıntım ise sele. Gerçi henüz seledenmi yoksa bisiklete alışma evresi mi devam ediyor anlamadığım için direk seleyi suçlayamıyorum. İlk günler doğal olarak acı oldu ama 25 yıldır ilk defa bisiklete binmemle alakalıydı. Sonrasında ise bazen 50 km sürüş sonrası hiç sıkıntı olmazken bazı günler ise 10 km sonrası ertesi gün bisiklete binemeyecek kadar acı oluyor. Seleyi değiştirmeyi düşünmüştüm ama bir kaç hafta daha denemeye devam etmeye karar verdim. Olmazsa sele değişikliğine giderim.
Ramazan ın ortasında, oruçluyken, en son 25 yıl önce sürdüğüm bisiklete geri dönme fikri korkutucu gelmişti, ama hiç beklediğim gibi olmadı. Keşke daha önce başlasaymışım, kararımdan ve bisiklet seçimimden gayet memnunum.
Bayram tatili bisiklet sürmek için iyi bir fırsat olsa da, daha şimdiden bir çok ölümlü kaza haberi geldiğinden bayram boyunca bisiklet sürmeyeceğim. Sürekli olarak otoyolda emniyet şeridinden sürdüğümden , bayram telaşındaki yorgun sürücülerle riske girmeye gerek yok.