Evet bu ses zamanla gelir, ufak bir işlemle gider(tabi rotor[yani disk] yamuk değilse). Anlatayım.
Fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim iki vidayı 1 tur gevşet hocam(sert olabilir, çevir). Vidaları gevşettikten sonra ön lastiği havaya kaldır. Daha sonra frene 2-3 defa bas, frene bastıktan sonra bisikleti hiç sarsmadan yavaş bir şekilde yere koy ve vidaları yavaşça sık. Düzelmesi gerekiyor... Olmazsa tekrar dene, yine olmazsa yine dene. Hiç düzelmiyorsa diskte yamukluk vardır. Ses çok rahatsız edici düzeydeyse daha bilgili birine göstermekte fayda var.
http://s5.postimg.org/cypwf0vo7/DSC_1070.jpg
@Arda Oral Hocam ön lastiği demişim, pardon. Bugün ön freni düzelttiğimden aklımda böyle yer etmiş Frenini düzelteceğin tekerleği havaya kaldırıp freni öyle sıktıktan sonra yavaşça yere koyup vidayı tekrar sıkacaksın...
@GuNeSh
Demek bu rengi de varmis.Hafta sonu bende aldim da.Nasil memnunmusunuz bisikletten.Bisiklete fazla binme firsatim da olmadi.Ilk izlenimlerim guzel ama…
Bu bisikletin bir de jant kenarlarında açık fosforlu yeşilli olanı kadrosu da koyu gir olanı vardı. Aldığım yer o rengin 2014 rengi olduğunu söyledi. Benim aldığım renk 2015 modeliymiş. Bu renk gerçi daha hoşuma gitmişti diye bu rengi tercih ettim.
Bisikletle yaklaşık 150km yol yaptım şimdiye kadar. Herhangi bir problem yok maşallah canavar gibi. Aldığım yer bi 300km'yi tamamlayınca, jant akordunu, vites ayarlarını finalleyelim demişti. Son 1 haftadır falan bazen o da arka viteste 7 den 8 e atarken atamıyor tekrar 7-8 yapınca atıyor. Her gün yaşamıyorum bu olayı. Şimdiye kadar 3-5 defa falan oldu saırsam. 300'km yi tamamlayınca bakalım fren balataları ne olmuş onları falan da soracağım. Yine buradan paylaşırım.
Onun dışında bisikletde bir sıkıntı yok. Yormuyor. Gayet iyi bir bisiklet bence.
@GuNeSh
Benimkide bu 224 almaya gitmistim istedigim kadro boyu olmayinca 225 aldim.Aldigim yer 1 ay sonra bakima getircen dedi.Bir aldigim gun yarim saat kadar binme vaktim oldu o kadar isten binmeyede vaktimde olmadi.Hafta sonu iyice test ederim artik.Benim yasayacagim tek sikinti bel fitigindan ameliyatliyim belki o sikinti yaratabilir.Bakima goturdugumde gidonun yuksek durmasi icin uzatma aparati taktirabilirim belki o zaman rahat ederim.Tesrkkur ederim…
Carraro 327 kullanan arkadaşlar yeşillendirebilirmi acaba . sedona 410 ve carraro 327 arasında kaldım. carraronun renk uyumu falan hiç hoşuma gitmedi ama hep sanal foto gördüm. acaba tek rengi gri olan mı baska renk seçeneği varmıdır ?
@Mustafa_Sayar ne kadar gidiyor derken fiyat olarak 1100 falan tuttu hız olarak en düşük yani zorlamadan 72 km/s lambalar öndeki ve sele borusundaki Çin'den arka Çakar lamba buradan çift kafes ve çift alüminyum suluk km saat assize 888 pompa mini pompa sele altı çanta ek olarak başka ne alabilirim bir de alarm siparis edeceğim son olarak
@ÖmerFarukŞ
Anladim ben bisikleti aldim.Sadece aksesuarlar yok.iste lambalar,bagaj, hiz gostergesi, kilit, pompa ve en onemlisi kaskta yok.internetten alabilecegimiz uygun bir yer varmiki acaba…
@Mustafa_Sayar aliexpress den aldım ben lambaları kalanı yerli hersey musait olduğum zamanda size kendi kullandığım sele altında bulunan şeylerin de resmini atabilirim