Değerli bisikletseverler,
Dün sabah seçimlerde oymu kullandıktan sonra dedim madem erken kalktık bisikletle turlayalım.
Zaten işyerine bisikletle gidip gelen 5 kişilik küçük bir ekibimiz var. İkamet ettiğim yer İstanbul/Şile. İşyerim Şile'nin devamında Ağva yolunun hemen başında Şile merkeze yani evime 4-5km uzakta bir makina imalat fabrikası. Dönüşte yolu birazdaha uzatıp sahilden beri deniz havası da alarak geliyorum git gel yaklaşık günce 18km civarında yol yapıyordum. Genelde düz yol rampa da az var.
Neyse, aradım arkadaşları ve iş arkadaşlarımdan birisi müsait olduğunu söyleyince dedim turlayalım biraz.
Açıkçası öyle planda yapmamıştık ve düştük yola. Şile merkezden kumbaba oradan devamında Şile yoluna çıktık. Devam ettik Şile yolu üzerindeki gözlemecilere kadar. Dönüşte de köy yollarından geldik. Hayatımda ki en uzun bisiklet yolcuğumu 50km ile yapmış oldum.
Açık söyliyim çok keyif aldım. Yolda Şile-İstanbul giderken arabayla görürdüm bisikletlileri derdim zor iş diye. Biz yaklaşık yolum 1/3'ünü geldik yordu baya ama açık diyeyim çok takdir ettim o yolu yapan arkadaşlarımı.
Bakalım darısı bizim de başımıza. Bir hafta sonu Şile'den Kadıköy'deki evime erkesi gün de geri dönmeyi düşündüm.
Bu arada yolda da bizim gibi bisikletçiler gördük. Konuştuk biraz da.
Yaklaşık 50km yol yaptık. Ortalama 16.1km/h hız ölçüm kilometre saatim. Tabi rampalarda baya yavaşladık. Düz yolda genelde 25-30km/h ile gidiyorduk. Max da rampa aşağı 59.7 km/h görmüşüz.