Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Chain Reaction Cycles

Cuma günü defalarca yurt dışından alışveriş yapmış olan bir tanıdıkla görüşücez durumu bakalım o nasıl yardımcı olacak. Bu arada güzel haber "Konteyner çıkış noktasından ayrıldı BELFAST - UK" Hadi bakalım :)

Scudo
Ben bizzat tecrubemi yazdim. Daha onceden de yazmistim.

75 euro sinirina tasima bedeli dahil degildir. Gumruk memuru kafasina gore is yapamaz. Mevzuata uymak mecburiyetinde.

DHL meselesine gelince, ne yapilmasi gerektigini yazdim.

Kolay gelsin.

@Tuncay Üner

Çok teşekkür ederim bilgileri göz önünde bulunduruyorum zaten :) Umarım sorunsuz bir şekilde olur ve biter şu iş

@Tuncay Üner

Bende ezberden yazmıyorum tecrübemi yazıyorum. İthalat işlemlerinde malın gümrüklenme değerini hesaplarken menşeindeki değeri+nakliyesi+varsa diğer giderleri olarak hesaplanır. Zaten gümrükçü bir arkadaş da bu başlığa yazdı. Bu bilgileri doğrulayabilir.

Bende şimdi ilk alışverişimi yaptım siteden, 4 ürün aldım "European Standard Delivery" kargo bedeli ile toplam 70.35€ tuttu. Heyecanlı ve umutluyum, sonucu buraya yazarım..

@Ertuğrul Mengi

Sende büyük ihtimalle sorun çıkmaz. Sadece gümrükçü ticaret yaptığını iddia edip gümrükleme isteyebilir. Ticaret yapmadığını kendi kullanımın için getirdiğini ispatlaman lazım.

Senin paket buyuk diye DHL'nin ağında fazla dolasştırmamış çakallar. :D nolmalde butun avrupayi dolasir, almanyaya yakin oldugunda ucaga bindirirler ve ulkemize gelir. Yarin istanbulda olur gibi. :)

Not: sabah 9 gibi arayabilirler hazirlikli ol. :)

Yaa ben de mi ChainReaction'dan söyleseydim formamı acaba ? Monton-Cycling'ten söyledim formamı 1 Ağustos'ta, hala gelmedi... Bilgisi olan var mı acaba ? China Post Airmail ile geliyor

@Tuncay Üner

Ne güzel şeyler söylüyosun böyleee :D:D:D Martin Söderström'ün videolarını izleyerek kendimi hazırlıyorum şu bisiklete.

Arkadaşlar yeterince seni bilgilendirmişler ama birde ben sana anlatayım istedim. Bir ay önce CRC'den ayakkabı ve pedal aldım tüm avrupayı dolaştıktan sonra (10 gün sürdü) Türkiye'ye giriş yaptı. İstanbul gümrüğe geldi kargo ve bir gün sonra kargo bilgilerinin ve konşimento numarasının yazılı olduğu bi kargo geldi evime. Dhl'yi aradım ve konşimento numarasını verdim bana 2 tane mail attılar onları doldurup geri mail attım fax atarsan işlemler daha uzun sürebiliyormuş. Bisikletin İstanbul'a gümrüğe geldikten sonra konşimento numarasının eline ulaşmasını beklemeden dhlyi arayabilirsin zaten siteden baktığın numarayla aynı gümrük bölümüne bağlıyolar ordan mailleri alıp geri yollarsın. %18 kdv + 65 tl gibi bir masrafla kargoyu evine postalıyolar. Ödemeyi şehir merkezine yakın biyerde oturuyosan kapıda yapabiliyosun, eğer oturmuyosan garanti bankasına havale ile gönderiyosun havele yolladığını gördüklerinde kargonu kapıya getiriyorlar. yani dhl senin yerine gümrük işlerini 65tlye hallediyor ve çok ilgililer sorun yaşıyacağını zannetmiyorum.

@Doğan Bekir Bilge

Fax gonderme, maillerin ciktisini alip doldur. Sonra gerekli belgeler ile birlikte taratip pc ye aktar. Mail ile gonder. Ben gonderdigim gunun ertesi pakedimi teslim aldim.

Tek sikintin bisikletin kisisel kullanim icin oldugunu anlatabilmek. Onda da verdigim taktikleri kullanabilirsin.

Gelismeleri detayli bildirirsen seviniriz. Boylelikle CRC den bisiklet alindiginda nasil muamele gorecegiz ogrenmis olacagiz. :)

Hepsini adım adım bildireceğim size :) Kargo şu an Leipzig'deymiş. Ordan da çıkar gelir heralde :)

@Doğan Bekir Bilge

Bilgisayarda corel gibi bir programla üzerine yazabilirsin jpg dosyasının ama imzanı taratıp altına eklemen gerekiyor benim hepsi yarım saatimi aldı seninkide uzun sürmeyecektir. bunları yolladıktan sonra 24 veya 48 saat içinde gönderin gümrükten çekiliyo ve sana doğru yola çıkıyor.

Arkadaşlar bir hatırlatma; mal bedeli 1500Euro üzerindeyse ticari mal olarak işlem görüyordu eskiden. Sanırım bu devam ediyor.

Fax geldi gelmesine de nasıl dolduracağım hakkında hiçbir bilgim yok hadi hayırlısı :)

DHL ile görüştüm gereken her şeyi doğru doldurmuşum arayıp biraz oyaladım ehehe :) Şimdi tek sorun imza olayını halletmek yazıcı ve tarayıcı lazım tabii :D

Geri