Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Türkiye Cumhuriyeti pandemi ile mücadelede bir çok ülkeyi geride bıraktı. Halkının salgından etkilenmemesi için gerekli önlemleri aldı. Aşı şirketleriyle anlaşarak bir şekilde aşıyı tedarik etti. Bir devletin sunması gereken imkanları sundu. Bunda hem fikiriz.

Diğer yazdıklarınızı bir kenara bırakıyorum, ben bu söylediğiniz konuda sizinle hemfikir değilim. Ülkenin önemli bir kısmının da öyle olmadığından oldukça eminim.

• Beğen
Tepkiler: AtilaF
Scudo
Diğer yazdıklarınızı bir kenara bırakıyorum, ben bu söylediğiniz konuda sizinle hemfikir değilim. Ülkenin önemli bir kısmının da öyle olmadığından oldukça eminim.
Hocam sağlık alanında birçok ülkenin ilerisindeyiz. Tıbbi ilaç ve ekipman sıkıntısı çeken bir ülke değiliz. Gerekli malzemelerin tedariği yapılabiliyor. Yerli ilaç firmalarımız iç ve dış piyasalara tedarik konusunda başarılı. Sağlık sisteminde ve sistemin işleyişinde sıkıntılarımız var. Yetişmiş insanımız çok. Liyakat ve şeffaflık eksiklerimiz var. Devlet,üniversite ve özel hastanelerimizde yapılamayan tıbbi operasyon yok dersem yanlış bir ifade söylememiş olurum.
Liyakatsizliğe bağlı sağlık işlemlerinin gecikmesi ve tüm vatandaşa adil olarak hizmetin sunulması aşmamız gereken sorunlardan diye düşünüyorum.

Beş maske dağıtamayı beceremeyen devlet için haklına gerekli tüm imkanları sağladı demek bana komik geliyor. Beceriksizlikleri sıralamaya kalksam Edirne'den Kars'a yol olur da benim mecalim yok uzun uzun anlatmaya. Dediğim gibi, sizinle hemfikir değilim.

Beş maske dağıtamayı beceremeyen devlet için haklına gerekli tüm imkanları sağladı demek bana komik geliyor. Beceriksizlikleri sıralamaya kalksam Edirne'den Kars'a yol olur da benim mecalim yok uzun uzun anlatmaya. Dediğim gibi, sizinle hemfikir değilim.
Hocam ben bu konuda sizinle hemfikirim. Benim sorgulanmalı dediğim hususlar bunlar işte.

"Türkiye Cumhuriyeti pandemi ile mücadelede bir çok ülkeyi geride bıraktı. Halkının salgından etkilenmemesi için gerekli önlemleri aldı. Aşı şirketleriyle anlaşarak bir şekilde aşıyı tedarik etti. Bir devletin sunması gereken imkanları sundu. Bunda hem fikiriz."

Buna katılmadığımı söylediğimde bana hastanelerin çok iyi olduğu, her türlü operasyonun yapıldığı gibi salgın yönetimiyle bir ilgisi olmayan şeyler yazdınız. Devletin salgınla ilgili en basit çözümü sunamadığını söylediğimde bu konuda hemfikir olduğunuzu söylüyorsunuz. Ben anlayamadım tam olarak, siz devletin salgın sürecini iyi yönettiği konusunda mı hemfikirsiniz yoksa yönetemediği konusunda mı?

Sel oldu, 10 lira. Deprem oldu, 10 lira. Yangın oldu, 10 lira. Aşı bedava.

Facebook sonsuza kadar bedava dediğinde, kimse sorgulamadı, döktü döküştürdü neyi varsa. Sonra biri çıktı, eğer bir ürün bedava ise oradaki asıl ürün sizsiniz dedi.

Dünyada kaç ülke denek herhalde bir 5 yıla netlik kazanır. Efendim, mahvolan ekonomileri düşünürsek aşı devede kulak diyenlere, antikor tedavisi de yapılabilir deniyor. E pahalı ama mahvolan ekonomi??? Siyasi liderler dodakdodağa kongre yapıyor, katılımcılardan bazısı hasta oluyor, dahası vefata ediyor ama ölümsüz liderler, aşı ile mı ayakta kalıyor?? Aşı çıkmadan bir parti lideri 15 gün bir ortadan kayboldu sonra zombi gibi ekrana çıktı. Nasıl kurtuldu sıkıntısı neydi bilen yok.

Ya bilgiyi uretensinizdir ya da elindekini avcundakini vererek satin alan, ulkede binlerce prof. unvani ile cukkayi dolduran insan var, ilgili alanlardan kac prof bu virusu inceledi, kaci bilgi uretmeye kalkisti? asıl sorgulanmasi gereken mesele bu, bilgiyi uretirsiniz icerigine hakim olursunuz boyle ası olmali mi olmamali mi diye tartismazsiniz." Hayatta en hakiki mursit ilimdir "diyebilen bir vizyon sayesinde kurulan bir ulkenin şu durumda olmasi icler acisi

1 tane bile bilimsel aşıya karşı olan bir araştırma varsa onu dikkate alırım. Sonuçta Dünya dönüyor diyen Galile de 1 kişiydi.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
1 tane bile bilimsel aşıya karşı olan bir araştırma varsa onu dikkate alırım. Sonuçta Dünya dönüyor diyen Galile de 1 kişiydi.
Evet haklısınız. Bu ancak, fon bulabilmek ile ilgili. Bu araştırmayı yapacak kişilere para aktarmakla mümkün. Mesela, pfizer böyle bir araştırmayı fonlarsa ne güzel olmaz mı?

Yada nestle böyle bir fonu sağlayabilir. Sonuçta gıda devi, ilaç şirketlerini satın alıyor ve dünyadaki içilebilir kaynak sularının neredeyse yarısının sahibi
(link)

Çok haklısınız. İlaç şirketleri birbirinin rakibi ve ürünleri üzerinden rekabet ediyorlar. Rakiplerinin ürünlerinde yani aşılarda en ufak bir zaafı affetmezler diye düşünüyorum. Yani rekabet denetimi beraberinde getiriyor ve bu denetimi şirketler birbirlerine karşı kendi kendine fonluyor.

Magazinsel bir yanlış bilinen gerçeği düzelteyim. Galileo, "dünya dönüyor" dedi diye yargılanmadı. "Dünya Güneş'in etrafında dönüyor" diye idamla yargılandı; zira bu kilisenin dünya merkezcil safsata ideolojisine karşı çıkmaktı. (sonuçta savunması sonucu idam da edilmedi zaten)

Şimdi binlerce tane Galileo çıkmış "dünya güneşin etrafında dönüyor" diyor; ama birileri de çıkıyor diyor ki; "bunlar burjuva sınıfından fonlanan fizikçilerin uydurması; bunların hangisi Papa ve kilise avanesi kadar bilgili?"..

O hesap.

(link)

Hadi bakalım, kolay gelsin. (Uzun uzun kahkaha)

Sağolsun aşı olmayanların sayesinde virüs mutasyona uğruyor, hal böyle olunca mutasyona uğramış bir virüse karşı etkili aşı için içeriğinde değişiklik yapılmasından daha doğal ne olabilir.

Öyle deme hocam. Aşı teknolojisi hiç ilerlememeli, misal Edward Jenner çiçek aşısını inek sağan kızların vucunda çıkan yaralardan aldığı örneklerle üretti, bugün hala aynı yontemle üretiliyor. Eğer bir gelişme varsa kesin komplo vardır 😀

• Beğen
Tepkiler: Mert E.
(link)

Hamile tanıdıklarınız varsa bu haberi iletin. Doğru aşı olmaya.
Sağolsun aşı olmayanların sayesinde virüs mutasyona uğruyor, hal böyle olunca mutasyona uğramış bir virüse karşı etkili aşı için içeriğinde değişiklik yapılmasından daha doğal ne olabilir.
Virüsün bizzat kendisi ile konuştum. Abi dedi, biz töbe mutasyona uğramayız öyle bir şey doğamızda yok dedi ama işte o aşısızlar bizi tahrik ediyor, denişi denişi veriyoruz apansız dedi. Çok kızıyor aşısızlara. Aşı olanlara çok selam söyledi, ellerinizden öpüyor.

(link)

Hamile tanıdıklarınız varsa bu haberi iletin. Doğru aşı olmaya.

Virüsün bizzat kendisi ile konuştum. Abi dedi, biz töbe mutasyona uğramayız öyle bir şey doğamızda yok dedi ama işte o aşısızlar bizi tahrik ediyor, denişi denişi veriyoruz apansız dedi. Çok kızıyor aşısızlara. Aşı olanlara çok selam söyledi, ellerinizden öpüyor.

Virüsle konuşman normal, ama söylediklerine cevap veriyorsa sıkıntın büyük. 😂

Virüsle konuşman normal, ama söylediklerine cevap veriyorsa sıkıntın büyük. 😂
Çaktırma buradaki herkes konuşuyor da, kimse renk vermiyor. ;)
(link)

Peki bu ilaç güvenilir mı? Göndersinler biz bi deneyelim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri