Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Gerçekten anlamadim yakalanmayan kişilerle ölüm sayısını kıyaslayıp niye hesap yaptınız ki?

Dahası birinci ağızdan söylemiş olayım, her Covid ölümü Covid ölümü olarak kayıt edilmiyor. Hastalıktan sonra yoğun bakımda hayatını kaybeden pek çok kişi için farklı ölüm nedeni yazılıyor.

Aşının uzun vade etkilerini bilmeyenler için söyleyeyim bu arada, korona virüsünün de uzun vade etkileri bilinmiyor :) geçen bir tanıdığımın 38 yaşında akrabası ağır geçirdiği korona sonrası doktora gitmiş, doktor ciğerlerinin eski hale gelme imkanı olmadığını söylemiş. Öyle zarar vermiş. Bir de sporcu fizik terapisti söylemişti, servislerde covid geçirip spora döndükten sonra pıhtı, emboli atması gibi sebeplerle yatan çok sayıda insan olduğunu..

Neyse isteyen aşı olmaz tabii bu insanların kendi sorunu. Ama aşı olmayanlar potansiyel mutasyon yaratıcılarıdır. Bu sebeple kamusal alanlara girişleri ve toplu girilen etkinliklere katılımları sınırlanmalı. Kaldı ki önceden de yazdım, "hele millet bir olsun, kimseye bir şey olmazsa biz de oluruz" saiki ile hareket edip toplumun bir kısmını kobay yapıyorlarsa bunun bir külfeti de olmalı ama elbette daha önemlisi yarattıkları tehlike.

Scudo
Aşı olmayanlara saldırmayın. Anlamsız. İnsan olur yada olmaz bu kendi iradesidir. Aşısını olanlara da saldırmayın. Onların iradesi. Bugün yepyeni daha ölümcül daha kolay yayılan bambaşka bir abc-21 virüsü çıksa, aşısı çıkana kadar herkes risk altında özetle. Aşı olanla olmayan, yeni bir saldırgan karşısında aynı savunmasızlıkta.

Aşı önemli olmakla beraber, aşı olanla olmayanın birbirini itham etmesi, suçlaması anlamsız.

Aşı olmayanlara saldırmayın. Anlamsız. İnsan olur yada olmaz bu kendi iradesidir. Aşısını olanlara da saldırmayın. Onların iradesi. Bugün yepyeni daha ölümcül daha kolay yayılan bambaşka bir abc-21 virüsü çıksa, aşısı çıkana kadar herkes risk altında özetle. Aşı olanla olmayan, yeni bir saldırgan karşısında aynı savunmasızlıkta.

Aşı önemli olmakla beraber, aşı olanla olmayanın birbirini itham etmesi, suçlaması anlamsız.
Hayır. Aşı yaptırmaya karşı çıkma hastalığın kötü sonuçlarına razı olmak demektir. Hızlı bir bakışla bu karşı çıkış kişinin kendisini ilgilendiriyor gibi görünebilir. Ama özellikle bulaşıcı hastalıklar için konu bu denli basit değildir. Hastalığa yakalanan kişiler henüz aşılanması tamamlanmamış küçük bebeklere ya da bağışıklık sitemi kanser gibi ağır hastalıklar nedeniyle bozulmuş kişilere bulaştırabilirler. Onların ölümüne ya da sakat kalmasına yol açabilirler.

Aşılar yüksek aşılama oranlarına ulaşıldığında yalnızca aşılanan kişileri değil toplumda enfeksiyon zincirini kırdıkları için aşılanmayanları da korurlar. ABD de 7 bileşenli konjuge pnömokok aşısının bebeklere yaygın uygulamasından sonra çocuklarda aşı serotipleriyle hastalık % 94 azalırken aşılanmadıkları halde 50 yaş üzeri erişkinlerde de pnömokok enfeksiyonlarının görülme hızı % 55 azalmıştır. Yani torunların aşılanması dedeleri ve nineleri de zatürre olmaktan korumuştur.

Aşı olan insanlarda acayip bir kanaat oluşmaya başladı. Ya aşı olmayan bana bulaştırırsa. Kardeş sen de aşı olmayana aynı şekilde bulaştırabilirsin. Aşı eğer gerçekten işe yarıyorsa sana faydası var. Yani covid kaptıktan sonra hastalığı az zararla atlatabilmen için aşı oluyorsun. Yoksa aşı olduğunda etrafını koruyucu kalkan sarmıyor.
İnsanları rahat bırakın kimsenin sonuçları konusunda sorumluluk üstlenmediği bir aşıyı olmak istemiyorsa olmaz bu kadar basit.

Covid geçirenlere 2. doz biontech aşısı çıkmıyor artık ama covid geçirip biontech 2. doz aşısını olan bir ton insan var. Madem gerek yoktu neden bu kadar geç bir bilgi geldi
bizim Sağlık Bakanlığının becerisizliği mi yoksa gerçekten yeterli araştırma olamaması mı bilemedim :D

İlginç bir tartışma. Burada 2 grup var. Yazarak aşı olmayanları aşı olmaya iknaya çalışan birinci grup. Yazarak, aşı olanlara siz ne yaptınız diyen ikinci grup. Yazarak olmaz. Olanlar bilimsel gerekçelerle sayfalar döşeniyor. Aşı olmayanlar da haklı yada haksız çekinceleri sıralıyor.

Olan olur, olmayan olmaz. Olmayanları ceza veya zorla olmaya zorlamak mümkün. Bunu da bir otorite, sosyal hayatın tüm evresine uygular, olur biter.

Pnömokok aşısı olurum, yan etkileri şöyle veya böyle belli. Bu aşıyı ise zorlarlarsa olurum. Uçağa binmem, otobüsle gitmem, bla bla ile giderim. Toplu taşıma kullanmam bisikletle giderim. Avm ye gitmem internetten sipariş veririm. Hastaneye gidince zorla aşı yapmaya kalkarlarsa o sözleşmeyi imzalamam o kadar.

Ameliyat ile aşıyı bir tutmayın. Ameliyat riski bizlerde medikal kayıtlar sağlıklı olmadığı için, hasta geçmişindeki detayları vermediği veremediği durumda oluşabilecek olası olumsuz durumlar için. Orada sorumluluk hastada. Adamın diyelim ki, anestezi için kullanılan malzemelerden birine allerjisi var. Bunu bilmiyor yada söylemeyi unuttu. Ameliyata aldınız ve anestezi alerjisi sebebiyle Hakkın rahmetine kavuştu.

Ben senin iyiliğin için olduğunu düşündüğüm, inandığım bu konuda olumlu etkilerini gözlemlediğim şu aşıyı geliştirdim, olmak istiyorsan, ileride başına gelecek dertlerden dolayı benim başımı sonradan eşin dostun ağrıtmasın, hele imzala şunu ile gelirsen bana; ben neden aşı olayım ki? Anestezi alerjim var ama desem, adam bana aşı sana zarar verir mi vermez mi bilmiyorum diyecek.

Arkadaşımın uzman doktor ablası, ne hikmetse!!! her iki aşıya da allerjisi olduğu için Aşı olmadığına göre, olmadan da olabiliyor diyorum. Üstelik tip doktoru ve sürekli insanlarla iç içe.

2-3 gün önce amcam sinovac aşısını oldu. Eli yüzü şişti boğazı kapandı. Bildiğiniz alerji semptomaları. Tamam, olabilir. Aşıdan önce alerji testi yapmadılar, hadi bu da olabilir. Ama adam bu haldeyken sağlık bakanlığına bağlı ilçe hastanesi adamı böyle gördüğü halde kabul etmiyor ve özele gidiyorlar. Yapılan işin arkasında durulsun bari. Hadi aşıya güvendim, bu hizmete nasıl güveniyim? Altıüstü alerji iğnesi yapılıp kontrol altında tutulacak ama bunun sorumluluğunu bile almıyorlar.

İyi günler. Yaklaşık bir saat önce ikinci aşımı oldum.
İçinde iki barkod olan bir kağıt verdiler ve "kaybetmeyin" dediler.
Screenshot_20210704-151111_Gallery.jpg

Sığır gibi damgalandık yani.😒 Bende muzipliğine böyle yazdım.😅
Şimdi birde HES kodu mu ne lazımmış? Ne cavitmiş yahu.🤨

Lütfen aşınızı olunuz, aşı olmayanları ikna etmeyi bırakınız. Aşısını olmayan düşünsün.

Aşı olmayacağım.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Dun aksam 20.15'de 2. doz biontech asimi oldum. Gece 12 gibi üst kolda agri basladi, gece boyu surdu. Bugun oglene dogru biraz boynuma dogru uzanarak artti. Su an neredeyse agri kalmadi. Herkese saglikli gunler dileriz efenim.

Agri sektorel tabirle laktik asit birikmesinden cok farkli degildi bu arada.

Lütfen aşınızı olunuz, aşı olmayanları ikna etmeyi bırakınız. Aşısını olmayan düşünsün.

Aşı olmayacağım.
Aşı olmayanlar düşünsün demeyin. Az önce haberlerde bir doktorun söylediğine göre aşı olmayanlar virüsün değişim (mutasyon) fabrikasıymış.
Valla doktorun yalancısıyım.

Dun aksam 20.15'de 2. doz biontech asimi oldum. Gece 12 gibi üst kolda agri basladi, gece boyu surdu. Bugun oglene dogru biraz boynuma dogru uzanarak artti. Su an neredeyse agri kalmadi. Herkese saglikli gunler dileriz efenim.

Agri sektorel tabirle laktik asit birikmesinden cok farkli degildi bu arada.
Yine tevede gördüğüm bir habere göre aşı sonrası ağrı falan olması bağışıklığın güçlü olmasındanmış.

Kolum ağrıdı geçti diyerek olayın bitti sanıldığına inana kısa vade hayat felsefecilerine şaşırıyorum. Dünya üzerinde 5 senede bir böyle büyük salgın oluyor. Ya bu aşılar etkisini uzun vadede gösterip bir 5 sene sonraki planlı salgında aşı olanları patır patır öldürürse. Bizim halkımızın en kötü özelliği de bu. Kısa vade hayatlar yaşayıp, çok çabuk unutmak.

Kolum ağrıdı geçti diyerek olayın bitti sanıldığına inana kısa vade hayat felsefecilerine şaşırıyorum. Dünya üzerinde 5 senede bir böyle büyük salgın oluyor. Ya bu aşılar etkisini uzun vadede gösterip bir 5 sene sonraki planlı salgında aşı olanları patır patır öldürürse. Bizim halkımızın en kötü özelliği de bu. Kısa vade hayatlar yaşayıp, çok çabuk unutmak.

Yanlış bilgi.
54 yaşındayım. İlk kez böyle salgın, kapanma, tüm toplumun aşılanması çabası yaşadım.
54 yıldır hiçbir salgın bu boyutta değildi ve bu kadar maddi ölümcül hasar vermedi.

Çocukluğumuzda verem kızamık ve su çiçeği aşıları vardı. Ama bu kadar bulaşıcı ve yaygın değildi.

Hala bu kadar aşılamaya rağmen hergün 50 küsur kişi ölüyor.

Yanlış bilgi.
54 yaşındayım. İlk kez böyle salgın, kapanma, tüm toplumun aşılanması çabası yaşadım.
54 yıldır hiçbir salgın bu boyutta değildi ve bu kadar maddi ölümcül hasar vermedi.

Hala bu kadar aşılamaya rağmen hergün 50 küsur kişi ölüyor.
Pazarlama & Reklamını iyi yaptılar.

Pazarlama & Reklamını iyi yaptılar.

Hergün 100 küsur kişi öldü, şu an hala 50 küsur kişi ölmekte.
Pazarlamanın iyi olmasından kaynaklanıyor bu kadar insan hayatı.

Hastaneler doldu taştı. Kapasite yetmedi.
Bursada mezar yeri sıkıntısı bile oldu.

Ordan bakınca bunlar reklam pazarlamaysa sözün bittiği yerdir.

Hergün 100 küsur kişi öldü, şu an hala 50 küsur kişi ölmekte.
Pazarlamanın iyi olmasından kaynaklanıyor bu kadar insan hayatı.
Diğer salgınlarda hiç ne kadar kişi öldü böyle takip ettiniz mi? Etmediniz.

Neyse havanda su dövüyorum ben. Bu konuyu takibi bırakıyorum.

Diğer salgınlarda hiç ne kadar kişi öldü böyle takip ettiniz mi? Etmediniz.

Neyse havanda su dövüyorum ben. Bu konuyu takibi bırakıyorum.
Bence de bırakın.
hala diğer salgınlarla bunu kıyaslıyorsunuz.
54 yıllık tecrübemi yazdım.
Lütfen tekrar okuyun.
Ülkeler insan hayatını kurtarmaya çalışıyor .

gelişmiş ülkeler aşılamada ve ölümlerde bizden daha iyi durumdalar.

lütfen aşı olma.

Geri