Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

6 gün önce biontech oldum. İlk gün kol ağrısı, üçüncü gün ve sonrası boyun ağrısı, mide yanması, derin nefes alamama, çarpıntı vardı. Bu bir de ilk dozumdu. İkinci dozdan açıkcası çok korkuyorum.

Scudo
1.5 ay önce korona geçirdim
Çok sorun olmadı. Şimdi diyorlar ki aşı ol. Benim zaten bağışıklığım var. Neden olayım ki aşı? Bir kere de değil. 2 3 4 5 6 artık nereye kadar giderse. Bu yüzden de aşı olmak istemiyorum

Bugün kardiyolojiden aldığım randevu ile "kalp gevşemesi" tanısı konuldu. Aşıdan sonra sadece yukarıda sıraladığım ağrılarım artmış. Ben aşının yan etkisi olduğunu düşünmüştüm. Normalde de senelerdir arada olan ağrılardı fakat önemsememiştim, demir eksikliğinden olduğunu düşünmüştük doktorla desem daha doğru olur. İkinci dozda bu ağrılarım daha da artar mı şimdi daha çok düşünüyorum, aramızda bilgili kişiler varsa da fikirlerine saygım sonsuz dinlemek isterim.

Aramizda profesörler var çok bilgili onlara sor.saldırgan ve seviyesiz. Onlar size cevap verir. Geberip gebermiyeceginizi bilirler hemen.

Aramizda profesörler var çok bilgili onlara sor.saldırgan ve seviyesiz. Onlar size cevap verir. Geberip gebermiyeceginizi bilirler hemen.

Bu konuda yazılan iletiler arasında sizin şu yazdığınız kadar "saldırgan ve seviyesiz" olan var mıdır bilemiyorum.

Bugün kardiyolojiden aldığım randevu ile "kalp gevşemesi" tanısı konuldu. Aşıdan sonra sadece yukarıda sıraladığım ağrılarım artmış. Ben aşının yan etkisi olduğunu düşünmüştüm. Normalde de senelerdir arada olan ağrılardı fakat önemsememiştim, demir eksikliğinden olduğunu düşünmüştük doktorla desem daha doğru olur. İkinci dozda bu ağrılarım daha da artar mı şimdi daha çok düşünüyorum, aramızda bilgili kişiler varsa da fikirlerine saygım sonsuz dinlemek isterim.

(link)

merak etmeyin. geçmiş olsun.

test yapılan sağlık birimleri (link) linkinde

274015 dosyayı görüntüle

kişi başı 125 doz aşı ediyor yaklaşık. 8 milyar insana 1 trilyon doz aşı.
Başlığı takip ediyor olsam da tartışmaya dahil olmamaya özen gösteriyordum. Ancak sizin bu yaptığınız açıkça çarpıtma. Paylaştığınız tweet'in hemen altında TRT, 3 milyar doz diye kendi düzeltmiş. Ancak burada bu paylaşımı gören birçok kişi bağlantıya tıklamayacak, yalnızca sizin burada paylaştığınız kısmını görüp bu yanlış bilgiye, sizin bu yanlış bilgi üzerinden yaptığınız matematiğe inanacak.

Kısacası Uğur Şahin 1 trilyon doz falan dememiş arkadaşlar. Paylaşımı yapan TRT hemen düzeltmiş hatasını zaten, her ne kadar burada paylaşan üye bu düzeltmeyi gözardı etse de.

Son düzenleme:
%100 aşılı nüfusa sahip israilin son dalgayla vaka rekoru kırmasından da bahsetmek lazım :snzdglsn:

(link)

(link)

C0AA3F83-FEA8-4CBD-9E55-C6DA49B994FE.jpeg

Aşılanmanın tamamlandığı Şubat ayını mavi ile işaretledim :harika:

• Beğen
Tepkiler: alper2508
Aşıdan şüphe duyanlar-karşı olanlar eski sayfalarda yeterince kanıt paylaştı. Karşı olanlar cahil insanlar da değil. Eski sayfalara baktığınızda aşı karşıtlarının tezine genelde birebir cevap verilmediğini görüceksiniz. Genelde hep lafı başka yere çekme bilim adamları yapmış işte bilim bilim... diyip geçiştirmeye çalışıyolar. Çok güvendikleriniz iki ayda bir R yapmakla meşgul. İlk başta iki doz yok olmadı arada bi bi kaç doz daha atalım. Yetmedi şimdi de 1 yaş altı çocuklara da deneyelim şansımızı.

• Beğen
Tepkiler: alper2508
Neyse teorim bana kalsın, yine yanlış değerlendirmelere mahal vermeyelim. Ama haber ibretlik orası ayrı bir konu, niyetleri belli, durmayacaklar.

Prof. Dr. İsmail Balık: Koronavirüs aşılarını artık 4. doz, 5. doz diye düşünmemiz gerekiyor. Her sene devam ettireceğiz.

Son düzenleme:
%100 aşılı nüfusa sahip israilin son dalgayla vaka rekoru kırmasından da bahsetmek lazım :snzdglsn:

(link)

(link)

274055 dosyayı görüntüle

Aşılanmanın tamamlandığı Şubat ayını mavi ile işaretledim :harika:
İsrail hiç bir zaman toplumun %100'ünü aşılamadı. Haredi denilen museviler inançlarına karşı oldukları için aşı olmuyorlar, onun dışında da aşı olmakta tereddüt yaşayanlar var. İşaretlediğiniz zamanlarda yaklaşık 11 milyon doz aşı yapılmıştı, İsrail'in nüfusu 9 milyonun biraz üzerinde. Bu da nüfusun %60'ının biraz üzeri bir orana tekabül ediyor.

etkinlik_duyuru-2-story.jpg

Çok güzel bir gelişme.

Aşıdan şüphe duyanlar-karşı olanlar eski sayfalarda yeterince kanıt paylaştı. Karşı olanlar cahil insanlar da değil. Eski sayfalara baktığınızda aşı karşıtlarının tezine genelde birebir cevap verilmediğini görüceksiniz. Genelde hep lafı başka yere çekme bilim adamları yapmış işte bilim bilim... diyip geçiştirmeye çalışıyolar. Çok güvendikleriniz iki ayda bir R yapmakla meşgul. İlk başta iki doz yok olmadı arada bi bi kaç doz daha atalım. Yetmedi şimdi de 1 yaş altı çocuklara da deneyelim şansımızı.

Bayadır takip ediyorum tek bir bilimsel veri paylaşılmadı aşı karşıtları tarafından. Ben hiç görmedim. Ama burada aşı karşıtları ya da şüphe duyan kişilerin tezlerine karşı mert e. Arkadaşımız yapılan araştırmaların sonuçlarını içeren onlarca link paylaştı.

Aşı olanların aşı oldukları için hastalık bulaştırdığı gibi bir düşünceye nasıl kapıldınız çok merak ediyorum. Bugün en yetkili ağız açıkladı, Güncel vakaların %83’ü ve hastaneye yatış+ölümlerin %90’ı aşısız kişilerden. Tabi bu da aslında BÜYÜK OYUNun bir parçasıdır ve siz bizi aydınlatırsınız.
SB böyle söyledi ve sizde hemen inandınız...!
Nato zirvesinde dijital monolite dönerek biat eden devlet başkanı ve temsilcilerini de görmediniz...! Şimdi ne alaka diyenler mutlaka olacaktır onu da biraz araştırın tuzun koktuğunu anlayacaksınız!

FDA ve DSÖ aşı olanlarında en az aşısızlar kadar bulaştırıcı olduğunu söylüyor bunu da bilmek için araştırmak gerek.
olay komplo filan falan değil maalesef israil yoğun bakım doktoru kanal 13 te açıkladı yoğun bakımda yatan hastaların %95 i iki doz aşılı ve burda gebze devlet hastanesinde yoğun bakım doktoru açıkladı yatan 66 hastadan sadece 15 i aşısız gerisi 1-2-3 doz aşı olmuş kişiler

İsrail hiç bir zaman toplumun %100'ünü aşılamadı. Haredi denilen museviler inançlarına karşı oldukları için aşı olmuyorlar, onun dışında da aşı olmakta tereddüt yaşayanlar var. İşaretlediğiniz zamanlarda yaklaşık 11 milyon doz aşı yapılmıştı, İsrail'in nüfusu 9 milyonun biraz üzerinde. Bu da nüfusun %60'ının biraz üzeri bir orana tekabül ediyor.

Tamam işte Murat bey, aşı olmayan o azınlık israilin daha önceden günlük 10bin olan vaka rekoru sayısını 20 bine çıkarmış. Siz haklısınız yani :snzdglsn: Yoksa aşılananlar taş gibi

Misal şu forumda kaç kişi bu deneysel sıvının gerçek etkinliğini biliyor?

Çoğunuz %97-86 gibi cevaplar verecektir işte biontech in DSÖ ile paylaştığı ve kıstas olarak sunulan bu değer(relative risk reduction) göreceli etkinlik değeri.
Peki gerçekte bakılması gereken ve virüse karşı asıl etkinlik oranını belirleyen değer (absolute risk reduction) olan kesin etkinlik değeri kaç sadece %0.84 yani gerçekte etkinliği %1 bile değil !

Bu bilgi biontech in DSÖ ile paylaştığı, gizli saklı olmayan ve araştıran herkesin ulaşacağı bir veridir!!!

Misal şu forumda kaç kişi bu deneysel sıvının gerçek etkinliğini biliyor?

Çoğunuz %97-86 gibi cevaplar verecektir işte biontech in DSÖ ile paylaştığı ve kıstas olarak sunulan bu değer(relative risk reduction) göreceli etkinlik değeri.
Peki gerçekte bakılması gereken ve virüse karşı asıl etkinlik oranını belirleyen değer (absolute risk reduction) olan kesin etkinlik değeri kaç sadece %0.84 yani gerçekte etkinliği %1 bile değil !

Bu bilgi biontech in DSÖ ile paylaştığı, gizli saklı olmayan ve araştıran herkesin ulaşacağı bir veridir!!!
Ya dediler ya, aşı olan virüsün mutasyona uğramasına engel oluyor diye. Hem daha hafif atlatıyor.

Ya dediler ya, aşı olan virüsün mutasyona uğramasına engel oluyor diye. Hem daha hafif atlatıyor.
Her söylenene inanmayın şüpheci olun araştırın bu iyidir...
Bende size tam tersine aşı olanlar yeni mutasyonlara sebep oluyor derim. Hatta bu görüşü dile getiren kişinin nobel tıp ödülü almış en saygın virolog prof. Luk Montagnier e ait olduğunu da eklerim.

Geri