Aramizda profesörler var çok bilgili onlara sor.saldırgan ve seviyesiz. Onlar size cevap verir. Geberip gebermiyeceginizi bilirler hemen.
Bugün kardiyolojiden aldığım randevu ile "kalp gevşemesi" tanısı konuldu. Aşıdan sonra sadece yukarıda sıraladığım ağrılarım artmış. Ben aşının yan etkisi olduğunu düşünmüştüm. Normalde de senelerdir arada olan ağrılardı fakat önemsememiştim, demir eksikliğinden olduğunu düşünmüştük doktorla desem daha doğru olur. İkinci dozda bu ağrılarım daha da artar mı şimdi daha çok düşünüyorum, aramızda bilgili kişiler varsa da fikirlerine saygım sonsuz dinlemek isterim.
Başlığı takip ediyor olsam da tartışmaya dahil olmamaya özen gösteriyordum. Ancak sizin bu yaptığınız açıkça çarpıtma. Paylaştığınız tweet'in hemen altında TRT, 3 milyar doz diye kendi düzeltmiş. Ancak burada bu paylaşımı gören birçok kişi bağlantıya tıklamayacak, yalnızca sizin burada paylaştığınız kısmını görüp bu yanlış bilgiye, sizin bu yanlış bilgi üzerinden yaptığınız matematiğe inanacak.
kişi başı 125 doz aşı ediyor yaklaşık. 8 milyar insana 1 trilyon doz aşı.
İsrail hiç bir zaman toplumun %100'ünü aşılamadı. Haredi denilen museviler inançlarına karşı oldukları için aşı olmuyorlar, onun dışında da aşı olmakta tereddüt yaşayanlar var. İşaretlediğiniz zamanlarda yaklaşık 11 milyon doz aşı yapılmıştı, İsrail'in nüfusu 9 milyonun biraz üzerinde. Bu da nüfusun %60'ının biraz üzeri bir orana tekabül ediyor.%100 aşılı nüfusa sahip israilin son dalgayla vaka rekoru kırmasından da bahsetmek lazım
(link)
(link)
274055 dosyayı görüntüle
Aşılanmanın tamamlandığı Şubat ayını mavi ile işaretledim![]()
Aşıdan şüphe duyanlar-karşı olanlar eski sayfalarda yeterince kanıt paylaştı. Karşı olanlar cahil insanlar da değil. Eski sayfalara baktığınızda aşı karşıtlarının tezine genelde birebir cevap verilmediğini görüceksiniz. Genelde hep lafı başka yere çekme bilim adamları yapmış işte bilim bilim... diyip geçiştirmeye çalışıyolar. Çok güvendikleriniz iki ayda bir R yapmakla meşgul. İlk başta iki doz yok olmadı arada bi bi kaç doz daha atalım. Yetmedi şimdi de 1 yaş altı çocuklara da deneyelim şansımızı.
SB böyle söyledi ve sizde hemen inandınız...!Aşı olanların aşı oldukları için hastalık bulaştırdığı gibi bir düşünceye nasıl kapıldınız çok merak ediyorum. Bugün en yetkili ağız açıkladı, Güncel vakaların %83’ü ve hastaneye yatış+ölümlerin %90’ı aşısız kişilerden. Tabi bu da aslında BÜYÜK OYUNun bir parçasıdır ve siz bizi aydınlatırsınız.
İsrail hiç bir zaman toplumun %100'ünü aşılamadı. Haredi denilen museviler inançlarına karşı oldukları için aşı olmuyorlar, onun dışında da aşı olmakta tereddüt yaşayanlar var. İşaretlediğiniz zamanlarda yaklaşık 11 milyon doz aşı yapılmıştı, İsrail'in nüfusu 9 milyonun biraz üzerinde. Bu da nüfusun %60'ının biraz üzeri bir orana tekabül ediyor.
Ya dediler ya, aşı olan virüsün mutasyona uğramasına engel oluyor diye. Hem daha hafif atlatıyor.Misal şu forumda kaç kişi bu deneysel sıvının gerçek etkinliğini biliyor?
Çoğunuz %97-86 gibi cevaplar verecektir işte biontech in DSÖ ile paylaştığı ve kıstas olarak sunulan bu değer(relative risk reduction) göreceli etkinlik değeri.
Peki gerçekte bakılması gereken ve virüse karşı asıl etkinlik oranını belirleyen değer (absolute risk reduction) olan kesin etkinlik değeri kaç sadece %0.84 yani gerçekte etkinliği %1 bile değil !
Bu bilgi biontech in DSÖ ile paylaştığı, gizli saklı olmayan ve araştıran herkesin ulaşacağı bir veridir!!!
İsrail hiç bir zaman toplumun %100'ünü aşılamadı. Haredi denilen museviler inançlarına karşı oldukları için aşı olmuyorlar, onun dışında da aşı olmakta tereddüt yaşayanlar var. İşaretlediğiniz zamanlarda yaklaşık 11 milyon doz aşı yapılmıştı, İsrail'in nüfusu 9 milyonun biraz üzerinde. Bu da nüfusun %60'ının biraz üzeri bir orana tekabül ediyor.
Her söylenene inanmayın şüpheci olun araştırın bu iyidir...Ya dediler ya, aşı olan virüsün mutasyona uğramasına engel oluyor diye. Hem daha hafif atlatıyor.