Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@Bench
Teşekkürler :)
Bir şey daha soracaktım. Mesela xc500 ile xc1000'i ayıran özellikler neler? Donanımları pek anlamıyorum :D donanımlar neler sağlıyor artı olarak?

Scudo
Araştırdıkça anlarsın ama ı Phone 1 2 3 gibi düşün.kalite artıyor kısaca . İnternete shimano vites sıralaması yazıp bakabililirsin, maşalar için rockshox suntour gibi sitelere bakabilirsin. Genelde Ağırlık da verdiğin paraya göre azalıyor.

@Bench bu bisiklet iyi mi bakabilir misin?
2016 Ghost Kato 1
1.775 TL

Kadro :Kato 27.5 Alüminyum
Maşa:RST Blaze ML Maşadan Kilitli 120 mm
Gidon :Ghost Low Riser 720 mm 31.8 mm
Gidon Boğazı:Ghost AS GH2 31.8 mm
Sele-Sele Borusu:Ghost VL-3315 - Ghost Light DC1 31.6 mm
Krank Takımı:Shimano FC 171 42-34-24
Arka Dişli:Shimano HG200 12-32
Arka Göbek:Ghost Disk
Arka Vites:Shimano Altus 8 Vites
Ön Göbek:Ghost Disk
Vites Kolu:Shimano M310
Fren:Tektro ACC 001 Disk 160 mm
Lastik :Schwalbe Smart Sam 2.10
Jant:Rigida Rival 21
Ağırlık: 13,9 Kg

Bir de xc1000'den iyi midir bu?

@yunuse
Ekipman olarak değil ama kalite olarak kesinlikle daha iyidir. Ghost ömür boyu kadro garantisi verir mesela ama kronda böyle bir olay yok. Şikayet var.com a kron yaz bak istersen :D

ı Phone örneğinden devam edelim. Ghost ı Phone ise kron 100 liraya satılan çift hatlı telefondur. Araştır anlarsın zaten. Ben 2 aydır falan araştırıyorum.

Kron yerli marka para ülkemde kalsın diyorsan da sedona al, o da ömür boyu kadro garantisine sahip. Hem biraz daha ucuz.

@Bench dediğiniz siteye baktım. Yerli malından soğudum resmen :confused: Sedona almayı düşünmüyorum :D ya carraro alırım ya da ghost. Veya xc500'le devam ederim ama anlamadığım şey benim bisikletime o kadar kötü şeyler olmadı vites atmama vs. oldu hep yine de bi bakıcam diğer markalara. Bisikletçiye gidersem bi ara oradaki modellere de bakar ona göre karar veririm
Teşekkürler :)

@yunuse
Denizli' de yaşıyorsun galiba. Lunaparkın çaprazında Şahin bisiklet var ordaki abi baba yardımcı olmuştu ona uğra kesinlikle. Onun dışında forumun yakınında accel var Bakırsoy' un hemen yukarısında olması gerek. Bir de Kıbrıs şehitler diş hastanesinin biraz aşağısında bir internet var onun az aşağısında da yaşam bisiklet var. Ha bir de forumun olduğu kavşakta ziraat bankası var, o caddeyi takip edersen nasip bisiklet var orda da.bildiklerim bunlar başka varsa sen de bana söyleyebilirsin :D

@Bench evet nasip bisiklet. :) Biz yıllardır oradan alıyoruz oraya bakıcam ben de. :)

Oradaki nasip bisiklet 2. Yerini hatırlamıyorum ama daha aşağılarda nasip bisiklet vardı.

@yunuse ben kron XC 500 ü İnternetten 1250 civarına görüp gittim. 1500 lira fiyat çekti tekrar uğramadım nasip 2 ye.bisiklet alırken ölçülerinin sana göre olmasına dikkat et bu arada.

su bisiklet nasıldır dostlar ?
bir tane de mtb mi alsam diyorum. bindim çok hoşuma gitti.
marka : cannondale trail 4
Donanım (MTB) konusunda bilgili arkadaşlardan da yardım isterim :)

(link)

7f240e29-b7bf-476b-a85b-04b1b0fe2ad9.jpg e341c1a3-d77e-45b2-9385-bfc12e9e950c.jpg

@hakanemrez vereceğiniz para marka değerine gidiyormuş gibi görünüyor.bence donanımları 4000 lira verilecek cinsten değil.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@Bench
2. el olarak var bir tane 2.600 tl cıvarına verebilir.
sıfır olarak zaten bu fiyatı vermek ben de istemem.
donanım olarak üstündekiler giriş seviyesi mi ?

@hakanemrez

Shimano vitesleri sıralaması
Maşa hakkında çok bilgim olmasa da o fiyata masasının daha üst seviye veya rockshox olması gerekir bence. Tabi giant trek cannodale gibi markalarda bu şekilde oluyor fiyatlar.

• Beğen
Tepkiler: hakanemrez
Dağ bisikletini toplatsak zor mu olur toplatması? Bir de toplamalar normallerden daha iyi performans mı verir?

@yunuse
Toplaması daha masraflı, ghost tacana 4 için hesapladım, kadrosu jantları lastiği hariç 1660 tuttu, ki kendisi 2500 lira falan(2015).şimdi toplasan daha da pahalı.dolar 3,88 civarında geziyor ama 2016 bisikletlerinde kur en fazla 3,50 falandı ve çoğu indirimde.

@Bench peki bisikleti aldıktan sonra boyatma gibi bir olanak var mı?

@yunuse boyatırsın da niye boyatasın ki. Kadronun üstündeki yazılar yok olabilir. Boya sökülünce kötü bir görüntü oluşabilir. Ve markaların modellere göre renkleri olur, onu da bozmuş olursun.

@Bench mesela güzel bir model oluyor ama rengini sevmiyorum :(

@yunuse yapacak bir şey yok ona. Yalnız bisikleti gözünle görmeden kötü olduğuna karar verme zira bazıları fotoğrafta olduğundan kat kat güzel görünüyor.

Geri