Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Scudo
Herkese merhabalar . Bir sorum olacak siz değerli üyelere. 180 boy ve 90 kiloyum. Dağ bisikleti almayı düşünüyorum yalnız karar veremedim. Vücut ölçülerime göre hangi bisiklet ve bisiklet modeli uygun olur. Teşekkür ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Herkese merhabalar . Bir sorum olacak siz değerli üyelere. 180 boy ve 90 kiloyum. Dağ bisikleti almayı düşünüyorum yalnız karar veremedim. Vücut ölçülerime göre hangi bisiklet ve bisiklet modeli uygun olur. Teşekkür ediyorum.
Ölçülerden çok anlamıyorum ama L beden size tam olur diye düşünüyorum. Kendim 1.83'üm (gerçi bence 1.80'dir ya) ve L beden bir bisiklet kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: berkay0131
5000 TL kadar bütçem var. Sizce hangi model ve markayı seçmeliyim .

@berkay0131 5000 TL ye çok seçeneğin var . İkinci ellerinede bakabilirsiniz.
Bu başlık altında bir çok açıklama yaptık. Boy beden uyumu olsun , bisiklet marka olsun. Biraz araştırıp fikir sahibi olun, tercih olayında en mantıklı olanı hakkında fikir alışverişinde bulunur forumdaki tüm arkadaşlar.:harika:

GHOST marka bisikletler gerçekten çok kaliteli parasının hakkını veriyor.

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
@Kerem YURDAM sadece marka çok önemli değil ,ghostun tourney donanımlı olanlarıda var, donanım da önemli, her markanın birçok farklı donanım ve özelliği olan farklı türlerde bisikletleri var. İşin aslı biz kullanıcıların nasıl bir bisiklet baktıkları.

Firmalar ise bu doğrultuda pazarlama açısından mal üretiyorlar.
Uçuş olarak Thy vip, Thy, Anadolu jet, bora jet gibi :)

• Beğen
Tepkiler: berkay0131
Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim orta seviyeden üst seviyeye çıkmak için bugün bir bisiklet buldum 2.el scott scale 630 2013 model,sizden öneri istiyorum
Max 5000tl bütçem vardı ve bu bisikleti almayı düşünüyorum bisiklet temiz kullanılmış yanında da extraları da var,yalnız sram x7,x9 vites ve yazılı olan fren setini daha önce kullanmadığım için bu bütçeye göre uygun mudur pahalı mı kaçar bazı soru işaretleri var kafamda umarım cevap bulabilirsiniz teşekkürler :)

sizesS, M, L, XL
frame typeHardtail
frame materialCarbon Fibre
gears20 speed
fork travel100 mm
wheel size26 inch
front derailleur
shifters
SRAM X7
brakesetShimano BL-M596 Disc Shimano BR-M596 Disc 180/F and 160/R mm SM-RT66 IT Rotor
chainsetSRAM S-1000 GXP PF 39Ax26A T
rear derailleurSRAM X9
cassetteSRAM PG 1050
front forkFox 32 Float
wheelsSyncros / DT Swiss XR 2.5 28H

Dosyalar

• 1e911a26-1c12-4924-b34e-c77e2bd6b72e.JPG
    1e911a26-1c12-4924-b34e-c77e2bd6b72e.JPG
    158,1 KB · Okunma: 37
  • Beğen
# Corelli Snoop 5.0 26" (Hidrolik Disk)
# Kron Vortex 5.0 26" (Mekanik Disk)
# Kron Ares 5.0 26" (Mekanik Disk)
# Kron XC100 26" (Mekanik Disk)
# Kron XC100 26" (Hidrolik Disk)
# Bisan MTS 4600D 26" (Mekanik Disk)
# Salcano LION 26" (Mekanik Disk)

Açıkcası 1000/1500 fiyat bantlarında alınabilecek benim gördüğüm bisikletler bu modeller . Açıkcası her fiyat yükselttiğinde vir öncekinden daha iyi bir model ile karşılaşıyorsun o yüzden daha fazla fiyat yükseltmek istemiyorum pek fazla . Burdaki bayiye gittiğimde internet sitelerindeki fiyatlara ek olarak %10 indirim yapabileceğinide söyledi.
Sizden bu modellerden hangisini almam gerektiği konusunda yardım bekliyorum ?
Farklı markalar,farklı donanımlar,farklı özellikler 🤔
Halen acemi olduğumdan size danışmak istedim sonuçta günlük bisiklet almıyoruz ve kardeşimin ilk bisikleti olacak o yüzden ömürlük olmasada iyice öğrenene deneyimleyene kadar bu bisiklet üzerinde acemiliği atacak uzun süre bu bisikleti kullanacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

@eypcn.ytmz Hocam bütçenizi belirlemişsiniz. Listedeki bisikletlere birşey demiyeceğim , üç aşağı beş yukarı aynı sayılır. Fren sistemi ve maşayı dikkate alın. Ya v fren olsun yahut hidrolik. Maşa olayına gelince ya gidondan yahut kendisinden kitlenir bir maşa olsun ki daha verimli ve keyifli sürüş yapabilsin.

# Corelli Snoop 5.0 26" (Hidrolik Disk)
# Kron Vortex 5.0 26" (Mekanik Disk)
# Kron Ares 5.0 26" (Mekanik Disk)
# Kron XC100 26" (Mekanik Disk)
# Kron XC100 26" (Hidrolik Disk)
# Bisan MTS 4600D 26" (Mekanik Disk)
# Salcano LION 26" (Mekanik Disk)

Açıkcası 1000/1500 fiyat bantlarında alınabilecek benim gördüğüm bisikletler bu modeller . Açıkcası her fiyat yükselttiğinde vir öncekinden daha iyi bir model ile karşılaşıyorsun o yüzden daha fazla fiyat yükseltmek istemiyorum pek fazla . Burdaki bayiye gittiğimde internet sitelerindeki fiyatlara ek olarak %10 indirim yapabileceğinide söyledi.
Sizden bu modellerden hangisini almam gerektiği konusunda yardım bekliyorum ?
Farklı markalar,farklı donanımlar,farklı özellikler 🤔
Halen acemi olduğumdan size danışmak istedim sonuçta günlük bisiklet almıyoruz ve kardeşimin ilk bisikleti olacak o yüzden ömürlük olmasada iyice öğrenene deneyimleyene kadar bu bisiklet üzerinde acemiliği atacak uzun süre bu bisikleti kullanacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hepsi biribirine yakın bisikletler dermişsiniz zaten. Bana sorarsanız (ki sormayın 😅) doğrudan Bisan derim 😅.
Bu arada ben bu bisikletlerin hiç birini kullanmadım.

@eypcn.ytmz Hocam bütçenizi belirlemişsiniz. Listedeki bisikletlere birşey demiyeceğim , üç aşağı beş yukarı aynı sayılır. Fren sistemi ve maşayı dikkate alın. Ya v fren olsun yahut hidrolik. Maşa olayına gelince ya gidondan yahut kendisinden kitlenir bir maşa olsun ki daha verimli ve keyifli sürüş yapabilsin.
Kilitli maşa sadece corellide var , hidrolik disk frenide var ancak pek fazla kullanan kişiye rastlamadım nasıl bir marka ve modeldir bilmiyorum.

@Cemal Ç. Sen bugün epey dön babam dön yaptın gardaşım bilmen tabi ağır bisikletlerle neler çektiğimizi burda, benim bisikletin maşasını da değiştiriyorum bugün kargolandı. Düz maşa olacak ağırlıktan kurtulmam lazımdı. Hoşuma gitmezse Cemal senin şu rockrider 540 ı ver ikide biz dön babam dön yapalım. :)

Hepsi biribirine yakın bisikletler dermişsiniz zaten. Bana sorarsanız (ki sormayın 😅) doğrudan Bisan derim 😅.
Bu arada ben bu bisikletlerin hiç birini kullanmadım.
Aynen hepsi benzer ama işte bazı markalar ve modellerde kronik sorunlar oluyor. Bazılarının üstündeki ekipmanlar farklı ondan sorma isteği duydum. Ayrıca bende de seneler önce Bisan Mtb vardı ve memnundum ancak diğer marka ve modellerin maşa yapıları ve donanım özellikleri kafamı karıştırıyor. Mantıken özelliklere bakınca aslında corelli sıcak gibi duruyor hem kilitlenebilir maşa hemde hidrolik fren var ama diğer donanımlar kendi marka ürünleri veyahut başka markalar olunca biraz çekinceli yaklaşıyorum.

• Beğen
@eypcn.ytmz sedonalarada baksana 710- 720 borçla serileri sahibinden 800- 1500 arası 10 numara bisiklet. Evladiyelik. Tam bir f/b ürünü . Bak hocam ben 44 yaşındayım 710 2015 model sedona ile her türlü arazi sürüşü ve inanın downhill yapıyorum. 10 numara bir bisiklet. 720 ler hidrolik disk kitlenir maşa bendeki 710 işe v frenli kitlenir maşa. Tercih senin ama araştır derim. Olmadı salcano nün astro ve ng 350 serileri , bir dünya ikinci eli ucuz. E benden bu kadar.:harika:

Son düzenleme:
Aynen hepsi benzer ama işte bazı markalar ve modellerde kronik sorunlar oluyor. Bazılarının üstündeki ekipmanlar farklı ondan sorma isteği duydum. Ayrıca bende de seneler önce Bisan Mtb vardı ve memnundum ancak diğer marka ve modellerin maşa yapıları ve donanım özellikleri kafamı karıştırıyor. Mantıken özelliklere bakınca aslında corelli sıcak gibi duruyor hem kilitlenebilir maşa hemde hidrolik fren var ama diğer donanımlar kendi marka ürünleri veyahut başka markalar olunca biraz çekinceli yaklaşıyorum.
Anlıyorum çekincenizi. Dediğim gibi ben hiç birini kullanmadım ve bilmiyorum. Bisan'ı sadece yerli malı ve ilk 18 vitesli bisikletim Bisan olduğu için söyledim. Yani tamamen duygusal bir yaklaşım 🙂.

@Cemal Ç. Sen bugün epey dön babam dön yaptın gardaşım bilmen tabi ağır bisikletlerle neler çektiğimizi burda, benim bisikletin maşasını da değiştiriyorum bugün kargolandı. Düz maşa olacak ağırlıktan kurtulmam lazımdı. Hoşuma gitmezse Cemal senin şu rockrider 540 ı ver ikide biz dön babam dön yapalım. :)
Döndüm durdum, kaç defa döndüm saymadım bile sayın @necmeddin ama Rockrider 540 değil Triban 540 kullandım. Yoksa dağ bisikletiyle 30 km'de 25 km/sa ortalama yapacağım, bacaklarım "özgürlüüük" diye bağırır 😅. B'Twin Rockrider 540 çok hafif falan da değil. 14,50 kg geliyor.

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Arkadaşlar Merhaba.

1.78 Boy, 80 bacak yüksekliği ve 4500 tl ye kadar 0 bisiklet önerisi bekliyorum

Merhaba,
Letgodan 2. El bisiklet alacağım bir ilanda kron xc100 var amörtisörü patlak bu tüzdrn ucuza satılıyor amörtisör yaptırılır mı yaptırıldığında eskisi gibi olur mu mantıklı mı önerir misiniz yardımcı olursanız sevinirim:)
Bir de zoom maşa önerir nisiniz bianchi ye bakıyorum hep zoom maşa xoom maşaya çok söven olmuş nette baktım yorumlarına nasıl arkadaşlar doğru mıdır söylentiler?

@ertcaliskan_ Hocam maşa tamir olurda ustasını yada parçasını bulmak lazım. Zaten xc 100 deki maşalar kilitsiz maşa sağlamı bile yoruyor adamı. Zozo yada zoom maşa yerine suntur kilitlenebilir maşalara bak. Kullanımı daha rahat. Eğer xc 100 hesaplı ve temiz diyorsan 150 ile 300 arası suntur kilitli bir maşa satın alıp takabilirsin. Tercih senin umarım yardımcı olabilmişimdir.

@necmeddin abi şey peki ee rockrider 340 var sertleşme özellikli suntour maşası var sadece abi bites kolu mandalsız keşke mandallı olsa ama sram

Geri