Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

Hayırlı bayramlar arkadaşlar bisikletinizin zincir bakım ve yağlamasını kaç km de yapıyorsunuz tavsiye edeceğiniz bir yöntem var mı temizleme ve yağlama için teşekkürler ;)
 
Scudo
@caglarhuseyin
Km den ziyade zincir rengine bakıyorum.
Çünkü toz vb birçok etken var.
Zincir rengi siyahlaştıysa kolonyalı mendille zili ve çarkları komple temizliyorum.
Sonra iki dişe bir damla gelecek şekilde Shimano teflonlu yağ ile yağlıyorum.
Devamında tüm vitesleri geçiş yapıp yağı yaydırıyorum.
:)

Düzeltme Zili yazmışım.zincir ve çarkları temiziliyorum tabii ki.:)
 
Islak mendil ile zinciri silerken bazı ıslak mendiller çok fazla pamukçuk bırakacağından bir süre sonra bakla aralarına görünmeyecek şekilde birikecek ve zincirin hareketini kısıtlamaya başlayacaktır. Eski giyisilerinizin pamuklu olanlarını atmayıp zincir temizliğinde kullanabilirsiniz.
 
@Hamunpatra selamlar bisikletimi biraz şansımında yardımıyla kadıköyde bir bisikletçiden 2.el aldım.10 gün kullanılmış ve tertemizdi bana maliyeti bir kaç aksesuarda dahil olmak üzere 3400 lira oldu.2.el olmasına rağmen kadro garantisi alabildim 2 sene boyunca.Kadro olarak sağlam bence en az 10 sene götürür Elektrik pedal takviyesi sağlıyor ayrı olarak kontrol ekranı var açtığınız zaman size ekstra güç sağlıyor yokuşlarda boş pedal çevirerek çıkabiliyorsunuz elektrik maliyetini inan hesaplamadım ama cep telefonunun harcadığı kadar birşeydir herhalde diye tahmin ediyorum.
 
@Archers
Hayırlı uğurlu olsun. İyi günlerde sürün.
Herkese de anlatın ayrıca; daha kimse demesin "Aman efendim bisiklet iyi de yokuş falan sıkıntı oluyor, mecbur araba sürüyoruz vb" diye :)
Fotoğraf bekliyoruz. Hatta forumda pek inceleme yok elektrikli bisiklet konusunda. Bir inceleme yazısı da süper olur.
 
Merhaba Arkadaşlar,

Hepsiburada'dan landing gear aldım fakat içinden montaj cıvataları çıkmadı, mağaza yetkilisi ile konuştum uzakta oldukları için oradan alamayacağımı söyledim, başka bisiklet mağazalarından kolaylıkla bulabileceğimi söyledi acaba bir fikri olan tavsiyesi olan var mı?

Teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Alanlar cıvata eksik gelmesinden yakınıyor hep. Tavsiyem bir nalbur ya da bauhaus varsa yakınınızda yeni cıvata almanızdır. Cıvata diş ölçüsü M6 (metrik 6 diye okunur). Boyu landing gearın bağlantı deliği kısmının kalınlığından 5mm uzun olmalı. Ya da cıvatayı landing gearın deliğine geçirince diş kısmı 5-6 mm kadar dışarda kalmalı. Allen başlı ve paslanmaz tercih edin.
@buzey
 
  • Beğen
Tepkiler: Yusuf'san
@buzey bende kullanıyorum çok memnunum ve büyük kolaylık sağlıyor. ben aldığımda vidalarıyla birlikte geldi (aldığım yer kendi eklemis vidaları). üretici firma ürünü vidasız satıyor bilginiz olsun.
 
Teşekkürler sağolun, peki Kadıköy tarafında bulabileceğim bisiklet mağazası biliyor musunuz?
 
Bende de ayni sorun olmustu landing gear'in vidalari yaninda cikmamisti.

Matara tutuculari kadroya baglayan vidalar sanirim standart oluyor o vidalar bizim landing gear icin gerekli olan vidalarla da ayni genislikte. Her bisikletcide bulunur o vidalar. Bisikletcilerde de halledebilirsiniz bu sorunu. Yenikoy sedona concept magazinda adam takti ucrette istemedi.

Vida uzun gelirse bir iki metal bilezikle halledilebilir.
 
@ilhnkz

Sağolun hocam güzel açıklamışsınız..
Metal bilezik terimini ilk okudum.
Rondela deriz..en güzeli pul deriz..pul..:)

(link)
.
 
  • Beğen
Tepkiler: ilhnkz
@buzey Kızıltoptakta migrosun tam karşısında velespit var orada bulabilirsiniz büyük ihtimalle
 
Geri