Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Disk fren mi V fren mi?

Scudo
''dönen bir daireyi parmağınızı kullanarak dıştan baskı yaparakmı rahat durdurursunuz yoksa iç çapa yakın yerdenmi'' ?

evet söylediğinizde haklısınız bu sorunuzun yanıtı. şimdi bu daha çok uygulayabileceğin güç ile doğru orantılı v fren pabuçlarıyla janta yaptığın basınç ile disk frenin rotora yaptığı basınç arasında muazzam fark var bu yüzden o bahsettiğiniz dış iç meselesini disk fren hidroliğin gücüyle kat kat aşıyor.

@çağrı can
Dağ bisikleti diyecektim eksik oldu. Sonra zaten kararımdan vazgeçtim şehir bisikleti aldım. HD frenden memnunum şimdilik.

2000 lira verip sonra V fren bakımı daha ucuz o yüzden V fren diyen insanları anlayamıyorum :D

@Altın Sikke 200 binliralık arabalarda tüp kullanıyor. Bakım maliyetinin ucuz olmasından ziyade kolay olması, sorunsuz olması daha ön planda.

• Beğen
Tepkiler: vatan
scott speedster 30 kullanıyorum. Disk versiyonu denemedim. O muhtemelen farklı kadrodur. Ama v fren alırsan da üzülmezsin. Gayet iyi. Tektro var üzerinde, sonra değiştirirsin zaten. @SyndromeUser

@Altın Sikke
maliyetle ne alakası var? ustalık isteyen bir şey. mesela çanakkale' de benim bildiğim hidrolik disk freni doğru düzgün kurabilecek bir bisikletçi var sadece. hadi çanakkale tamam. tura çıktım ve muğlanın ula ilçesinde fren arıza yaptı. sonra?

birşeyi kolay yoldan çözmek varken zor yolda ısrar etmek genellikle hüsranla sonuçlanır. 30 bin lira verip saint frenli karbon downhill'de alsan ona bakım yapamayacaksan ve yaptıramayacaksan sıkıntı büyük. spesifik kullanıcılar için disk fren olayı gerçekten eyvallah şart. ancak hibrit bisiklette böyle afsalt mtbcisinde disk fren görünce gülesim geliyor.

@Sinan A. Zaten MTB alıp sürekli asfalt takılan tayfaya bende karşıyım üstüme gelmeyin orada vurguladığım noktaya yüklenin lütfen :kptmya:

Ve ayrıca "200 bin liralık arabaya tüp taktıranlara da " karşıyım :kptmya:

-Karşıyım dediğim güler geçerim banane ayol

istanbul dışında, daha çoğu tamirciye hala yeni bir teknoloji olan hd fren, tamir etmek-ettirmek için büyük bir dezavantaj. v-freni herkes tamir edebilir; hafiftir ve işini görür. Hd frenin daha iyi tuttuğu kesin, ama çoğu insan sırf görüntü olsun diye istiyor.

V fren candır.

@Altın Sikke 200binlik araba alıp tüp taktırmak siyah panelvan mercedes minibus alıp vito aksesuarları koydurmak düşük motorlu aracın arkasındaki yazıları sokup en fulunun aksesuarlarını taktırmak.....

disk frene bi dünya fark ödeyip ortalama 20km hızla pedallayanlar naber :D

disk frenli bisikletler alıp laylaylom sürüyorsunuz hepiniz bilmiyoruz sanki..
ayrıca bisiklet ile zınk diye durmak çok sağlıklı bi yöntem değil, direkt uçarsın üzerinden :cool:

ben hidrolik disk fren kullanıyorum, arazi iniş kayalık bölgede sürüyom iyiki almışım disk fren !

@kutsaruzgar tur bisikletlerinde kullanılan hidrolik ama pabuçlu olan Magura fren var. Üzerinde 50 kg yükle duruş kabiliyeti mükemmel bir fren. Yol bisikletlerinde görmedim. Bakınız (link)

@Sinan A.

Zaten turcular bu nedenle artık "hidrolik V ya da Hidrolik U Fren" kullanıyorlar hocam yeni bisikletlerde çok az güç harcayıp çok büyük bir frenleme gücü elde ediyorlar. :) Hidrolik Disk değil.

Örn :

Örn: (link)

@Türka¥

Hocam o uçanlar disk fren kullanmayı bilmeyenler. Yoksa senelerdir (2004-2005'ten bu yana) hidrolik disk fren kullanıyorum. Doğru frenleme nasıl yapılır biliyorsanız MTB ile V frenden çok çok daha kısa mesafede durursunuz.

@yollarbenibekler

iki frenin avantaj ve dezavantajlarını sıralayacak olsak hidrolik sistem her türlü ezer.
Ama dediğiniz de doğru daha az mekanik / hareketli parça içeren sistemlerin hem arıza çıkarma payı daha az hem de tamiri daha kolay oluyor. Uzun yola gidenler de yanlarına yedek pabuç, fren teli ve alyan seti alıp yola çıkıyorlar bir arıza olursa da kenara çekip 5-10 dakikada halledip yollarına devam ediyorlar.

Ancak hidrolik frenle ilgili bir sıkıntınız olursa @Erdoğanlar Bisiklet 'le iletişime geçin, onay alırsanız kargoyla yollayın , kendileri yetkili servis olarak halleder, geri yollarlar.

HD frenlerinizi sağda solda tamir ettirmeyin sakın, geçenlerde aldığımız 2. el bir bisikletin üzerinde gelen ve frenleme gücü az diye @Erdoğanlar Bisiklet 'e gönderdiğimiz shimano XT fren setimize başka bir tamirci mineral yerine DOT yağ basmış :) :)

@erdsde aynı anda yazmışız hocam aynı fren tavsiyesini :)

• Beğen
Tepkiler: erdsde
Acizane katkım olsun :)

disk fren yeni teknoloji v fren eski
disk fren kurulumu ve bakımı çetrefilli v fren herkes yapar
disk fren daha iyi durduruyor v fren vasat (pabuç önemli)
disk fren dağ bisikletine v fren yol bisikletine yakışıyor.

tamamen kendi düşencemdir.

• Beğen
Tepkiler: erdsde ve poet
Disk frenin ıslak zeminde daha iyi frenleme yapacağını söylüyorlar. Ben ise ıslak zeminde bisiklet kullanmayı sevmiyorum. Çünkü bisiklet en küçük girintisine kadar çamur oluyor ve temizlemesi de zor ayrıca Zaman istiyor. Islak zeminde v frenin de işini başarıyla yerine getirdiğini biliyorum. Sadece özellikle kros ve mtblerde çamurda kullanılacaksa disk fren şart onun dışında gerekli değil. Yol bisikleti için düşünürsek v fren model jantlar ile disk fren model jantların sayısını karşılaştırın, ibre v freni gösterir.

@Halilibrahim

uzun süredir hidrolik disk fren kullanıyorum. aniden durmam gereken yerlerde oldukça hızlı bir şekilde yavaşlayıp çok düzgün bir şekilde durmamı sağlıyor. 6 aydır bakım gerekmedi. diğer ağırlık vs konularında bir şey diyemem ama takla atarsın falan durumları fren sıkma yı bilmeyenlerin işidir. her iki fren belli bir derecede sıkılırsa böyle birşey olmaz

Bence 'disk fren ekstra ağırlık ve masraftan başka bir şey değil.' düşüncesi çok yanlış. Elbet ikisininde artı ve eksi yönleri var hangisi daha mantıklı geliyorsa onu kullanmak lazım. Ben gayet memnunum disk fren kullanmaktan. Olmasa da olur muydu? Olurdu elbet. Yokuş aşağı yüksek hızlarda gayet faydalı. V frene göre frenaj avantajı varken ağırlık dezavantajı var. Tabi bu bahsettiğim hidrolik disk fren. Mekanik disk fren bence de gereksiz onun yerine v fren yada hidrolik disk fren kullanılmalı:)

• Beğen
Tepkiler: AliÇimen
Geri