Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dişli oranlarınız ve tecrübeler

Beğendiğim bir bisiklet var ama 53-39/11-28 dişli oranları var. Beni bayıltır Bursa'nın rampalarında. Aynakol ve rubleyi 50-34/11-34 yapmak bana çok masraf çıkarır mı, astarı yüzünden pahalıya gelmesini istemiyorum. Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. İyi forumlar

Scudo
Beğendiğim bir bisiklet var ama 53-39/11-28 dişli oranları var. Beni bayıltır Bursa'nın rampalarında. Aynakol ve rubleyi 50-34/11-34 yapmak bana çok masraf çıkarır mı, astarı yüzünden pahalıya gelmesini istemiyorum. Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. İyi forumlar
Bu zamanda epey bir masraf çıkartır, sıfırdan alınacaksa sisteminize ve alacağınız modele göre farklı rakamlar çıkar, 10 lu sistemi ele alırsak aynakol mesela en uygun tiagra 4700 modeli-2500 lira civarında başlar ultegraya kadar 5500 ile 6500 TL arasına kadar yolu var(arada 105 var 3500 TL gibi )
Arka ruble yine en Uygun 500 TL bandında tiagra ayarında bulunabilir
Unutmadan Birde arka aktarıcı olayı var uzun bacak olması gerek,34 dişliyi desteklemesi için (alternatif olarak uygun yollu uzatma adaptörleri satılmakta onada bir bakın derim,100 lira gibi rakam var)
Onun dışında zincir belki kısaltılabilinir Allah'tan ek baklaya ihtiyaç olmayacağından sıkıntı olmaz)
Bahsettiklerim 10lu sistem için olup sistem ve komponentler yükseldikçe maliyette yükselir....

Bu zamanda epey bir masraf çıkartır, sıfırdan alınacaksa sisteminize ve alacağınız modele göre farklı rakamlar çıkar, 10 lu sistemi ele alırsak aynakol mesela en uygun tiagra 4700 modeli-2500 lira civarında başlar ultegraya kadar 5500 ile 6500 TL arasına kadar yolu var(arada 105 var 3500 TL gibi )
Arka ruble yine en Uygun 500 TL bandında tiagra ayarında bulunabilir
Unutmadan Birde arka aktarıcı olayı var uzun bacak olması gerek,34 dişliyi desteklemesi için (alternatif olarak uygun yollu uzatma adaptörleri satılmakta onada bir bakın derim,100 lira gibi rakam var)
Onun dışında zincir belki kısaltılabilinir Allah'tan ek baklaya ihtiyaç olmayacağından sıkıntı olmaz)
Bahsettiklerim 10lu sistem için olup sistem ve komponentler yükseldikçe maliyette yükselir....

Satılmayan bisiklet, öyle duruyor sitede aylardır. Rengini de çok beğeniyorum ama cesaret edip alamadım dişli oranlarından dolayı. Üzerindeki parçaları satarsam maliyeti biraz düşürebilirim sanırım. Bakalım, başka da bir maliyet çıkarmazsa aklıma yatmıyor değil. Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Satılmayan bisiklet, öyle duruyor sitede aylardır. Rengini de çok beğeniyorum ama cesaret edip alamadım dişli oranlarından dolayı. Üzerindeki parçaları satarsam maliyeti biraz düşürebilirim sanırım. Bakalım, başka da bir maliyet çıkarmazsa aklıma yatmıyor değil. Teşekkürler
Gördüğünüz sorun yalnızca dişli oranlarındaysa alın derim. Hatta, satıcı dükkan ise alırken 53-39’u 50-34 ile takaslama imkanını sorun. Sıfır bisikletlerde farkı karşılanarak lastik değişimi/takası yapılabiliyor satıcı inisiyatifi dahilinde. Bisiklet şahıstan alınacaksa, benim yaptığım gibi ihtiyacınız olan parçayı piyasadan temin ettikten sonra kullanmadığınız parçayı satabilirsiniz. Ben, şansıma bisikleti aldıktan kısa süre sonra 50-34’ü bulmuş, yine aynı şekilde 53-39’u satabilmiştim.

53x39 aynakolumun 39 olanını 34 yapsam sıkıntı olurmu

53x39 aynakolumun 39 olanını 34 yapsam sıkıntı olurmu
Eğer shimano ise bildiğim kadarıyla büyük ayna ile küçük ayna oranları arasındaki fark maksimum 16 olabiliyor. küçük dişliyi 34 yapacaksanız büyük olanı 50 ile değiştirmeniz gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Eğer shimano ise bildiğim kadarıyla büyük ayna ile küçük ayna oranları arasındaki fark maksimum 16 olabiliyor. küçük dişliyi 34 yapacaksanız büyük olanı 50 ile değiştirmeniz gerekir.
Sadece dişliyi değil komple krankı değişmesi gerekir. Bildiğim kadarı ile 53/39 130 bcd , 50/34 ise 110bcd dolayısıyla sadece dişlileri değiştirmek mümkün değil.

Sadece dişliyi değil komple krankı değişmesi gerekir. Bildiğim kadarı ile 53/39 130 bcd , 50/34 ise 110bcd dolayısıyla sadece dişlileri değiştirmek mümkün değil.

53/39 ise 130 bcd olacak diye bir zorunluluk yok, mesela bu 53 diş, 110 BCD: (link)
Kendi krankının modeline göre 50 ve 34 bulup alabilir.

34 ile 52 birlikte çalışabiliyor ama ancak idare ediyor.
Ama aktarıcı muhtemelen 53 ile 34 arasında geçişi düzgün beceremeyektir.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Ruble 11-30 ve Krank 52-36 olan bir dişli oranın da sadece rubleyi 11-32t yapmanın bir farkı hissedilir mi? Veya mantıklı mıdır?

53/39 ise 130 bcd olacak diye bir zorunluluk yok, mesela bu 53 diş, 110 BCD: (link)
Kendi krankının modeline göre 50 ve 34 bulup alabilir.
Vida deliği çemberi (BCD), haliyle küçük dişliyi sınırlıyor. 130 BCD'ye monte edilebilen en küçük dişli 39T. Aslında teorik olarak 38 ama 38T üretilmiyor.

@gunerokn Hissedilir.

Vida deliği çemberi (BCD), haliyle küçük dişliyi sınırlıyor. 130 BCD'ye monte edilebilen en küçük dişli 39T. Aslında teorik olarak 38 ama 38T üretilmiyor.

Orada kastettiğim, 53-39 kullanan arkadaşın BCD'sinin 130 olduğu kesin değil, o bilgiyi vermemiş. Sadece 53-39 olduğuna bakarak 130 olduğuna karar veremiyoruz, çünkü 53 ve 39 yaprakların 110 BCD için olanları da var. Dolayısıyla zaten 110 BCD ile 53-39 kullanıyorsa yaprak küçültme yoluna gidebilir.
Gerçi zaten ön attırıcının sınırından dolayı 53-34 kullanamayacağı için "53x39 aynakolumun 39 olanını 34 yapsam sıkıntı olurmu" sorusuna "sıkıtnı olur" demek daha doğru ama 53'ü de 50'ye çevirirse hala istediği olabiliyor, eğer BCD'si 130 değilse.

@Spartiat Küçük dişlisi 39 ise %99 ihtimalle 130 BCD dir. 110 BCD olarak 53 olduğunu biliyordum ama 39 olduğunu yeni gördüm. Onu da tek bir markada gördüm ve Türkiye'de satanı yok. Çok "niş" bir ürün.

Ayrıca, Shimano attırıcılı 53-34'e sahip bisiklet gördüğümü hatırlıyorum sanki GCN'de. Gerçi ne gerek var onu da anlamam. Küçükte 34'e ihtiyacı olan kişi 53/11 oranını ne kadar kullanır soru işareti.

@Spartiat Küçük dişlisi 39 ise %99 ihtimalle 130 BCD dir. 110 BCD olarak 53 olduğunu biliyordum ama 39 olduğunu yeni gördüm. Onu da tek bir markada gördüm ve Türkiye'de satanı yok. Çok "niş" bir ürün.

Ayrıca, Shimano attırıcılı 53-34'e sahip bisiklet gördüğümü hatırlıyorum sanki GCN'de. Gerçi ne gerek var onu da anlamam. Küçükte 34'e ihtiyacı olan kişi 53/11 oranını ne kadar kullanır soru işareti.

Benim 52-42 için de "küçük dişlisi 42 ise %99 ihtimalle 130 BCD'dir" diyebilir misin? O zaman %1 gerçekleşir çünkü 110 BCD.

Shimano'da tüm yapraklar ikili set. 110 BCD için 53 dişli varsa onun 39'u da mutlaka oluyor. Mesela bu arkadaş 39 diş, 110 BCD, hepsiburada'da: (link)

53-34 ya da farklı bir aynakolu Shimano dışı bir attırıcıyla kullanıyor olabilirler. En fazla 16 fark Shimano'nun yol attırıcılarından kaynaklı.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
%15 lik rampaları kocaman arka ruble ilen çıkan MTB leri kıskanıyorum.

@Spartiat 39T'li 110 BCD %1 ise, 44T'li 110 BCD %0.01 falandır :) Küçük 42T'nin 144 BCD yani triathlon aynakolu olmasını beklerim, hadi en az 130 olsun. BCD ile yaprağın dış çapı arası fark artınca, esneme olmaması için dişlinin gövde kalınlığı mecburen artıyor, bu da ekstra ağırlık demek. Yapmasına yapılır, ama mantıklı bi iş olmaz yani.

Bildiğim kadarıyla 105 ve Ultegra aynakolları komple 110 bcd?

%15 lik rampaları kocaman arka ruble ilen çıkan MTB leri kıskanıyorum.
Dün gece böyle bir rampa çıktım yaklaşık %9-10 gibi eğimli kısımları olan, çık çık bitmedi diyorum karanlıktan tepeyi de göremediğim için ızdıraba dönüştü. Çıktıktan sonra baktım 700 metreymiş :) İnsan şöyle 1-2 dişçik daha arıyor.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Dün gece böyle bir rampa çıktım yaklaşık %9-10 gibi eğimli kısımları olan, çık çık bitmedi diyorum karanlıktan tepeyi de göremediğim için ızdıraba dönüştü. Çıktıktan sonra baktım 700 metreymiş :) İnsan şöyle 1-2 dişçik daha arıyor.
Evet maalesef... O ekstra kocaman dişliler gerçekten ilaç gibi geliyor.

Aynı rampayı sürdürebileceğiniz max güç ile 3 hafta, haftada 2 gün 4-5 defa çıkın, o büyük dişliyi aramayacaksınız 😉

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Geri