Ekincan
Daimi Üye
- Tepki
- 1.505
- İsim
- Ekincan Erol
- Başlangıç
- 2008—09
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
18 sayısı aynakol x ruble yani vites sayısı. Oran ise örneğin aynakol 34 lü dişlide ruble de 34 ise 1 oran olur yani pedal her dönüşünde arka teker tam tur atar. Oranı bilmemiz için aynakol ve ruble ölçüleri lazımArkadaşlar bilgisizliğime kızmayın fakat yol bisikletinde dişli oranı nasıl hesaplanıyor?
İkinci el bir yol bisikleti buldum 9x2 = 18 vites.
Pro peloton komple 53/39 değil mi? Ben mi yanlış biliyorum?53/39 ayna kolu bir kisim pro çok az segmentte kullanir...
Ben se yanlış bilgi aktarmak istemem her etapı her sporcu 53 disliile götürmez diye biliyorum. Her etap için setuplarini degistiyorlar. Benim bilgim bu yönde. Ama bisiklette çok yeniyim . Yanlışımı duzeltmeniz de forumdaslar adına beni memnun eder.Pro peloton komple 53/39 değil mi? Ben mi yanlış biliyorum?
Tırmanış etaplarında 53/39 kullanıyorlar. Daha düz etaplarda ise kişisel tercihleri doğrultusunda 54/42 kullanıyorlar. Victor Campenaerts gibi çılgınlar 56 bile kullanıyor 🤣Pro peloton komple 53/39 değil mi? Ben mi yanlış biliyorum?
Tırmanış etaplarında 53/39 kullanıyorlar. Daha düz etaplarda ise kişisel tercihleri doğrultusunda 54/42 kullanıyorlar. Victor Campenaerts gibi çılgınlar 56 bile kullanıyor 🤣
Carapaz giro aldığı sene tırmanış etabında ufağı 36 yaptığını anlatır hep. Froome arkaya 34 dişli taktığı da çok oluyor. Artık rublede 28 tercih eden çok az herkes 11 30 kullanıyor.Tırmanış etaplarında 53/39 kullanıyorlar. Daha düz etaplarda ise kişisel tercihleri doğrultusunda 54/42 kullanıyorlar. Victor Campenaerts gibi çılgınlar 56 bile kullanıyor 🤣
Bacakta güç yoksa 50-34/11-30 kombinasyonunda bol tırmanışlı rotalarda kadans 60 lara 70 lere düşüyor.Carapaz giro aldığı sene tırmanış etabında ufağı 36 yaptığını anlatır hep. Froome arkaya 34 dişli taktığı da çok oluyor. Artık rublede 28 tercih eden çok az herkes 11 30 kullanıyor.
Arkadaş Uludağ 7 kere tırmandım yazmış arkadaş acaba kaç dk ortlama kaç kadans ile çıkmış. Ben koca Uludağ 50/30 oranla büyük aynada da çıkarım ama kadans 60 olur hızda az olur. Dizine binen yükte cabası
Carapaz giro aldığı sene tırmanış etabında ufağı 36 yaptığını anlatır hep. Froome arkaya 34 dişli taktığı da çok oluyor. Artık rublede 28 tercih eden çok az herkes 11 30 kullanıyor.
Arkadaş Uludağ 7 kere tırmandım yazmış arkadaş acaba kaç dk ortlama kaç kadans ile çıkmış. Ben koca Uludağ 50/30 oranla büyük aynada da çıkarım ama kadans 60 olur hızda az olur. Dizine binen yükte cabası
1.56 ben çıktım ama tam performans değil Gökhan 36/28 ile çıkmıştı . Bu ufak rubleler genelde eski bisikletçi kültürü , artık 28 den ufağını bulmak bile sıkıntıHocam 15.1 ortalama ile çıkmışım. Ama haklısınız kadans sensörüm yok ama düşük kadansta çıktım. Yaşım artık ilerlediği için geçen haftalarda 30 rubleye geçtim. Aynakol hala 39-53. Eskisi kadar antrenman yapamıyorum. Burda önemli olan kişinin performansı. Bu segmentte 3. olan Ali Demir 39 aynakol ve 23 ruble tırmandı burayı. Kendisi çok güçlüydü istese 20 ile bile tırmanabilirdi.
290927 dosyayı görüntüle
50-34/11-32 yokuşlarda rahat ancak aynakol 50 olunca sürat yapmak zor kadans aşırı artıyor. Yakın zamanda aynakolu değiştirmek gerekecek sanırım..
Yok estağfurullah🙂 57-60km hızlara %4-5 eğilimi yollarda ulaşıyorum ama deli gibi pedal döndürmek te hoşuma gitmiyor. Kuvvet uygulayıp daha düşük kadans ile pedal çevirmek istiyorum50x11 yetmeyip kadansınız 110 üstüne çıkıyorsa maşallahınız var o zaman. 50x11 ile 110 kadansa çıkabilirseniz 60km nin üstünde hıza ulaşmanız gerekir teorik olarak. Hadi rüzgar ve sürtünmeyi de ekleyelim 50km olsun. Daha ne kadar sürat yapmayı planlıyorsunuz acaba😀
bu soruyu van rysel edr af grubunda sorabilirsiniz. o bisiklette 105 sette microshift ruble varMikroshift ruble olarak iş görür mü hiç kullanan var mı tavsiye edermisiniz.
Şefim 11-36 9 lu ruble kampanyada çok uygundu 200 civarları idi 11-34 rublem var kalitesi hakkında bilgi alabilseydim satın alacaktım.bu soruyu van rysel edr af grubunda sorabilirsiniz. o bisiklette 105 sette microshift ruble var