Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dişli oranlarınız ve tecrübeler

Herkese merhaba, öncelikle şunu belirteyim; çok tecrübeli ve de antrenmanlı değilim. Geçtiğimiz pazar Başkent Gran Fondo ya katıldım. Bisikletimde 105 set 52/36 175mm aynakol ve 11-28 ruble var. %6-7 lik eğimlerde kadansım 60 lara kadar düştü ve nabız 170 leri geçti. Parkuru sorunsuz tamamladım ama ne yalan söyleyim baya zorlandım.
Arka aktarıcım 11-30T ye kadar destekliyor, arka aktarıcıyı değiştirmeden 11-28 den 11-30 a geçmemin hissedilir farkı olur mu? Bu konuda tecrübesi olanların tavsiyelerine ihtiyacım var. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren ve ufuq81
Scudo
Herkese merhaba, öncelikle şunu belirteyim; çok tecrübeli ve de antrenmanlı değilim. Geçtiğimiz pazar Başkent Gran Fondo ya katıldım. Bisikletimde 105 set 52/36 175mm aynakol ve 11-28 ruble var. %6-7 lik eğimlerde kadansım 60 lara kadar düştü ve nabız 170 leri geçti. Parkuru sorunsuz tamamladım ama ne yalan söyleyim baya zorlandım.
Arka aktarıcım 11-30T ye kadar destekliyor, arka aktarıcıyı değiştirmeden 11-28 den 11-30 a geçmemin hissedilir farkı olur mu? Bu konuda tecrübesi olanların tavsiyelerine ihtiyacım var. Teşekkürler.
Fark eder ancak dünya varmış dedirtmez. Antrenman pek yapmıyorsan 50/34 11/30 kombinasyonuna hatta 11/32 düşünmeni tavsiye ederim. Yok ben bu işi yapacağım, antrenmanlarım düzenli olacak diyorsan suanki kombinasyon yeterli olur ama yinede bu geçiş süresinde daha kolay oranları düşünmeni tavsiye ederim.

52-36 oval(eliptik) aynakol ve 13-29 10 lu ruble var şu anda.

50-34 ve 13-26 dan yukarıdaki sete geçiş yaptım.

Oval aynakol konusunda tecrübelerimi de paylaşacağım ayrıca.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Açıkçası elimden geldiğince düzenli antrenman yapmaya başladım 3 haftadır her sabah işe gitmeden 15km sürüyorum (bana şimdilik yetiyor, tempo artınca mesafe parkur vs. revize ederim) Diğer bisikletimde 50-34 aynakol ve 11-32 ruble vardı, buna geçince birden afalladım. Kışa kadar antrenmanlara devam edeyim sonra bakayım o zaman. (Gerçi o zamana kadar fiyatlar ne olur o da var)

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Graveldan sonra 52-36 / 11-30 'a geçtiğim ilk zamanlar baya zorlamıştı. Şimdi alıştım, düzde de gidiyorum, yokuş da çıkıyorum.

Ben Triban RC100'ün rublesini 12-28'den 12-32'ye çevirdim. Teorik bir hesapla dişli oranım %13 oranında küçülmüş oldu, acaba %13'lük bir rahatlama elde eder miyim diye düşünüyordum ama tabi bunu sayısal olarak ölçmek zor. Onun yerine daha önce tırmandığım dik bir rampadaki sürelerimi karşılaştırdığımda %9 oranında hızlandığımı gördüm. Sizin dişli oranınız %6-7 gibi bir oranda küçülecek.

Hissiyat olaraksa kesinlikle daha önce değişmediğim için pişmanım. Bence siz de memnun kalırsınız.

• Beğen
Tepkiler: kyucel
Açıkçası elimden geldiğince düzenli antrenman yapmaya başladım 3 haftadır her sabah işe gitmeden 15km sürüyorum (bana şimdilik yetiyor, tempo artınca mesafe parkur vs. revize ederim) Diğer bisikletimde 50-34 aynakol ve 11-32 ruble vardı, buna geçince birden afalladım. Kışa kadar antrenmanlara devam edeyim sonra bakayım o zaman. (Gerçi o zamana kadar fiyatlar ne olur o da var)
Düzenli antrenmanlar yaparsan sorun olacağını sanmıyorum. Ama ben keyif için süreceğim dersen kesinlikle 50/34 - 11/32 (34'te olabilir) geçmelisin zira dizleri boşuna üzmenin manası olmaz.

• Beğen
Tepkiler: kyucel ve Özcan
53/39t ama yolda henüz. Hayırlısı bakalım deneyince yazarım tekrar. Kullanan varsa tecrübelerini yazabilir

50 34 için yaprakları aldım. Şimdi sıra 11 30 rublede..

Aynakol | 22 x 32 x 42 Acera 7 Vites
Ruble | 14-34T Megarange

Tecrübemse eski hali 28 x 38 x 48 e 14-28T idi oturduğum yerde yokuş fazla ve dik o yüzden çıkabilsem de hem çok yoruluyordum hem de bisikletten inmek zorunda bıraktırıyor. En sevmediğim şey bisikletten inmek yokuşta :) O yüzden üstte yazdığım oranlara geçtim aynakol ve rublede şimdi canavar gibi gidiyor yavaş gidiyor evet ama yorulmadan ve çok uzun mesafeli dik yokuşları bile çıkabiliyorum fakat hız konusunda berbat onu söyliyim şehir içi yeterli zaten İstanbul'da pekte hızlı gitmek çok iyi değil ama düz yol asfaltta şehir içi ana yol veya şehir dışı turda imkansız yetmesi.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Merakla okudum bu sayfaya kadar. Dişli konusunda bir yardıma ihtiyacım var benim ama ,

-MTB bisikletimin grupsetini değiştireceğim. Orta göbeği de değiştreceğim hollow tech düşünüyorum.

Sordum şudur ; Düz yol ve tırmanış odaklı bir mtb yapmak istiyorum. Eski bisikletim 2x11 idi fakat 1x12 düşündüğüm. Dişli oranları konusunda pek bir fikrim yok açıkçası kullanan arkadaşlar destek olabilir mi ?

50 34 için yaprakları aldım. Şimdi sıra 11 30 rublede..
Bu arada zincir değiştirmem gerekir mi,
52 36 ve 11 28 den 50 34 11 30 a
Gerçi rubleyi almayabilirim trainerda da 11 28 var..

Kış gelirken ikinci bir ruble ve jant alıp trainera takayım dedim. Almışken de eldeki 11-28 i trainera, yeni aldığım 11-30 u da bisiklete takayım dedim. (Yokuşlarda biraz olsun rahatlamak için (arka aktarıcım en fazla11-30 a müsade ediyor)) Benim sorum; daha önce hiç aşağıdaki gibi bir kutuya denk gelmemiştim, bu ürün orjinal midir? Shimano dan kutusuz ürün aldığım da olmuştur, ama böyle kutuya hiç denk gelmemiştim.
WhatsApp Image 2022-09-30 at 16.34.22.jpegWhatsApp Image 2022-09-30 at 16.34.21 (2).jpegWhatsApp Image 2022-09-30 at 16.34.21.jpeg

Kış gelirken ikinci bir ruble ve jant alıp trainera takayım dedim. Almışken de eldeki 11-28 i trainera, yeni aldığım 11-30 u da bisiklete takayım dedim. (Yokuşlarda biraz olsun rahatlamak için (arka aktarıcım en fazla11-30 a müsade ediyor)) Benim sorum; daha önce hiç aşağıdaki gibi bir kutuya denk gelmemiştim, bu ürün orjinal midir? Shimano dan kutusuz ürün aldığım da olmuştur, ama böyle kutuya hiç denk gelmemiştim.
295110 dosyayı görüntüle295111 dosyayı görüntüle295112 dosyayı görüntüle
Orjinal. Benim balata kutularm da böyle.
IMG_20220930_171641.jpgIMG_20220930_171620.jpg

• Beğen
Tepkiler: kyucel
295110 dosyayı görüntüle295111 dosyayı görüntüle295112 dosyayı görüntüle
Orjinal yeni kutular bu şekilde artık.

12-25 kaset ve 50-34 krank var ancak henüz uzun soluklu tecrübe etmedim. Beni neler bekliyor bilmiyorum :)

Geri