@Tolga Çelebi
Bu arada Ömür boyu garanti kullanıcı insanın ömrü değil, satın aldığınız bisikletin ticari ve mekanik ömrüdür. Bir bisikletin mekanik ve ticari ömrü ortalama 5-7 yıl arasında değişir. Üretimsel hatalar kullanıma bağlı olarak kendilerini ilk 1-1.5 yıl içerisinde mutlaka gösterirler.
@mehmet.ali
Konu ile ilgili Özür diledim tekrardan Tavrım birazda anlık öfkeyi içeriyordu.
Kimseyi yalancılıkla suçlamadık. Selami bey kendisi de bisikletin düştüğünü söylemiş zaten. Düşme şiddeti fazla olmasa da düştüğü noktada sert yada keskin bir yere çarpmış olabilir.
@Mehmet Altuğ
@bambam84
Konu ile ilgili olarak arkadaşlardan tekrardan özür dilerim.
@altughansinan
Metin ile ilgili gerekli düzenleme yapılmıştır.
Kişisel duygularımızın sebep olduğu bu durum için alıntı yaptığım arkadaşlardan özür dilerim.
Burada yaşanan durum kimseyi bastırmak ya da fikrini özgürce belirtmesini engellemeye çalışmak değildir. Ama "Bence Specialized'e bile bildirmemişlerdir", "Sizden alıp boyayıp başkasına satacaklar" gibi söylemler Specialized'in garantiye sokmayacağını söylemesinden itibaren süren ve kadroyu garanti kapsamında değiştirmek için sarfettiğimiz tüm çabaların üstüne kızgınlığa sebep olmuştur. Tavrımızda ki hata dolayısı ile yeniden ÖZÜR DİLİYORUM.
Ek olarak garanti kapsamında yada Crash Replacement ile değiştirerek geri aldığımız kadrolara ne olduğunu mağazalarımıza gelerek vitrinlerimizdeki süslerde görebilirsiniz.
Kendi şahsım adına 2003 yılından beri bu sektörün içerisindeyim, belkide bir çoğunuzun hayatı boyunca gördüğündan fazla ve çeşitli markalarda hasarlı kadro görmüşlüğüm garanti süreçlerine tanıklık etmişliğim var. Sonuçlar çoğunlukla kullanıcıdan yana olsa da zaman zaman bu gibi durumlar olabiliyor.
Aktif Pedal Olarak Selami Bey'in kadronun garanti kapsamında değişmesi, değişmeyeceği kesinleştiği andan itibaren uygun fiyatlı kadro temin etme çabamızın sebebi de "kadronun darbe almış olması ama kadroda ki izlerin, hasarın bu denli bir hasara sebep olamayacak şiddette olduğuna işaret etmesidir.
Mesela aşağıdaki fotoğraf bisikletin düştüğünde sert bir zemine sürttüğüne işaret ediyor. Yan düştüğünde zemine yada kaldırım kenarına sürtmüş olabilir.
Mesela çeki borusuna üstten bakıldığında çekilen bu fotoğrafta ise darbenin boya ve karbon katmanında diklemesine bir çatlağa sebep olabilecek boyutta olduğu gözüküyor. Küçük bir çarpma maalesef bu tip hasara sebep olmaz. 13yıllık tecrübelerim arasında ben rastlamadım.
Son olarak tutumum için yeniden forumdaki arkadaşlardan özür diliyorum
Hepinize iyi akşamlar