Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Doktor Bu Ne! (Bir Specialized Vakası)

@Hasan Çağri

Yazinizin tamamini alinti yapmadim.
Hakli olabilirsiniz, haksiz da olabilirsiniz. Bu forum haklinin ve haksizin kararinin verilebilecegi bir yer degil.

Bu forumdaki herkes potansiyel bir musteridir.
Ve siz, musteriye guzel bir uslup ile hitap etmiyorsunuz. Yaklasiminiz, hitabiniz son derece yanlis ve zarar verici.

Scudo
Konu bir arkadaşımızın bisikletinde oluşan hasar üzerine ve burada saçma sapan şekilde konuşarak konuyu dağıtmak istemiyorum fakat mesajımdan alıntı yapılarak şahsım adına bir söylem olduğu için başta konu sahibi Selami Bey'den özür diliyorum.
Hemen herkes her gün karşılaştığı olumsuzluklar üzerine istedikleri gibi atıp tutabiliyorken naçizane fikrimi belirttiğim için mahkeme ile tehdit ediliyorum. Üstelik bunu bir bisikletsever olarak bulunduğum forumdaki başka bir bisikletseverden görüyorum. Ne aktif pedal firmasını bilirim ne satış öncesi sonrası durumlarını bilirim sadece Türkiye'de her ortamda başımıza gelen durumlardan tahmin yürüterek kendi fikrimi belirttim. Mesajımı okuyan arkadaşlar görecektir sadece tahminler üzerine bir mesaj yazdım firmanın adını bile geçirmedim. Firmanızı rencide ettiğimi düşünüyorsanız eğer daha nazik bir dille bunu dile getirebilirsiniz. Üstelik bir haftadır burada bu konu duruyor herkes bir şeyler söylüyor bir haftanın sonunda ortaya çıkıp tehditler savuruyorsunuz. Ne şahsınıza ne de açık ve net şekilde firmanıza kesin bir ithamım yokken böyle bir tehditle karşı karşıya kaldığım için üzgün, şaşkın ve sinirliyim. Satışını yapmış olduğunuz markanın bisikletlerinin ciddi anlamda hastasıyım. Böyle bir olay sonucu herkesin markaya yaklaşımının olumsuz olmasına şiddetle karşı çıkıyorum. Hatta bugün konuya yorum yaptıktan sonra bisikletlerine baktım ve bir sonraki alacağım bisikletin bu markaya ait olması gerektiğine karar verdim kendi adıma. Ancak sizin bu tehdidiniz üzerine bu bisikleti aktif pedal firması üzerinden asla ve kat a almam. Uzun veya yakın gelecekte de olsa bir müşteriyi tehdidinizle kaybettiniz. potansiyel müşterilerin bulunduğu bir forumda potansiyel müşterilerinizi tehdit ederek daha iyi bir firma olacağınızı düşünüyorsanız yanlış yolda ilerliyorsunuz. Son olarak burası bir forum herkes istediği gibi fikrini dile getirebilir. 2006 yılından beri içinde bulunduğunuz bu platformun ne işe yaradığını bir gram bile anlamamış olmanız son derece üzücü. @Hasan Çağri

Ne güzel, her şey parayı alana kadar değil mi. Parayı aldıktan sonra umrunda olmaz hiçbir şey. Alıcı gitsin astronomik fiyatlarla bir bisiklet alsın sonra boyası dökülsün,sen bir değiştirelim yada tekrar boyatalım diyeme.

Hadi kadro değişimini geçtim de bir boyatalım demek te mi çok zor ?

@Hasan Çağri

@Hasan Çağri konu başka yere gitsin istemiyorum ama hiçbir hakaret veya iftira içermeyen, tamamen tahmin ve kişisel değerlendirme içeren yorumlar için müşterileri tehdit etmek rezilliktir. Koskoca Specialized firmasının marka değeri 2-3 yorumla azalıyorsa, daha da kötüsü böyle bir endişeyi müşterileri kazanmak yerine tehdit ile aşmaya çalışmak tam bir fiyasko. Dünya markası dediğimiz şu firmalara Türkiye'de sahip çıkılma ve yönetilme şekli birçoğu için içler acısı.

Forum yöneticilerinin de bu konuda gereğini yerine getirmesini bekliyorum. Burası herkese açık ve düşüncelerini olumlu ya da olumsuz belirtebileceği bir forum ise, bu kullanıcı çıkıp herkese gözdağı verir gibi tehditte bulunamamalı. İlla bu yola girecekse de marka temsilcisi olarak bu forumda barındırılmamalı. Yöneticiler de bu konuya ve bu tavıra göz yummamalı.

Şahsen 1 ay önce Giant ile Specialized arasında kalmış biri olarak, şu tavırları gördükten sonra iyi ki tercih etmemişim diyorum. Ürünü alan kişiye yardımcı olup, almayanların söylediği olumsuz yorumları tehdit ile bastırmaya çalışmak ticaret konusundaki kalitenizi ortaya koyuyor.

@Hasan Çağri

Üsluba gel... "Zihninizi açmanızı sağlayacaktır." Sayenizde herkesin açıldı, Specialized ve AKTİF PEDAL konusunda ışıl ışılız, teşekkürler :)

@Tolga Çelebi
Gülünür mü ağlanır mı bilemedim. Ama ben olsaydım sinirden güleceğime eminim.

Bir de önceki sayfalarda 8. sayfada ki mesajınız da BMC, Canyon gelsin demişsiniz, hocam BMC hakkında pek bilgim yok fakat, Canyon'un şirket görüşüne ters (estafurullah size bir şey öğretmeye çalışmıyorum yanlış anlamayın lütfen hocam, bilmeyenler için) hadi oldu ki geldi Türkiye'ye işte o zaman alamayız şuan hem uygun hem de sağlam bisiklet markası diyerekten ben ona yöneldim. ;)

Konuya bakacak olursam, arkadaşlar gaza getirme olayını bence yapmayalım, bırakalım da alıcı ve satıcı arasında bu durum hallolsun. Şimdi biri bir şey yazacak buna bağlı olarak sonra alıcı kişi bir şey diyecek sonra satıcı aynı diyecek, durum uzayacak olan sonuç itibariyle alıcıya olacak. Biz sadece bu sitede klavyemizden yazı yazıyoruz bunu unutmayalım. Resmi işlem için epey bir uğraşması gerekecek aktifpedal çalışanı. (Bu arada o çalışana şöyle bir eleştiri de bulunmak istiyorum, herkesin kullandığı bir platformda böyle yazmak hiç iyi değil. Eğer varsa bir hakkınız gereğini usulünce yaparsınız.)

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
Firma ( Avrupa) resmen dalga geçmiş. Bu kaza olsa derin çizikler olurdu.Bu olduğu yerde düşmüş yada bir başka bisiklet bunun üzerine düşmüş o boya çatlağı oluşmuş.
Burada asıl sorgulanması gereken küçük servet verilen bu sözde dünya markası ürün o darbede bu hale nasıl gelir?

Hata bizlerdeki bu karbon liflerini altın yerine koyuyoruz.

Benim için bu marka artık soru işaretidir.

Aktif pedal ilgilisine ise soyleyecek lafım yok. ( potansiyel musteridir buradaki üyeler.)

Ha bu arada Gereken yapılacaktır denmiş.Evet arkadaş bugün bizim için en azından çoğumuz için Specialized bitmişti.Şu gereken yapılacaktır dendikten sonra da Aktif pedal bitmiştir diyebilir miyiz? 5 liranın lafını mı yapıyorsunuz gibi bi tutumları olmuştu geçen sene bana ve arkadaşıma karşı zaten o yüzden benim için Aktif Pedal da bitmiştir.Siz de kazandırmayın.

Su tepkilere bakip musteri veya musteriler ile yasanan kriz nasil yonetilir, olasi sonuclari neler olabilir diye dusunmeli insan. Zira taraflarin ortaya koydugu irade ve ifadeler amaci uzum yemek olanlar icin gercekten "zihin acici"

Burada kişileri tehdit edip mahkeme yolu göstereceğinize o mahkeme harçları karşılığında bu arkadaşımızın kadrosunu değiştirseydiniz daha ucuza gelirdi ( tahminen o kadrodan çok daha fazlasını kaybettiniz )
Akli olmak lazım.

bana sanki darbe almış gibi geldi fotoğraftan. bir yere sert bir şekilde sürtmüş gibi. çünkü boyanın altında çatlaklar ve sürtme izi var. belki o düştüğü anda olmamıştır, başka zaman siz yokken bir yere sürtmüş olabilir.

Ben de forumda oldukça yeniyim, bir süredir sakince forumu takip ediyorum ama bu konuda dayanamadım.
Her şey için bir sürü yorum yapılabilir ama burada en önemlisi Aktif Pedal'ın tutumudur. Böyle bir forumda herkesin düzgün bir üslupla konuştuğu yerde gelipte hiçbir hakaret etmemiş kişileri tehdit etmek olacak bir şey değil. Olayın firmanıza yansımasından korkup böyle saldırgan davranmanız cidden yakışmamış. Belki bir specialized almayacaktım ama aktif pedalın sitesinden çeşitli aksesuarlar almayı düşünüyordum fakat artık sitesinden geçmem bile.

İyi günler...

Resimdeki açıklamalara bakılırsa firma size şunu söylüyor.
Bu bisiklet düştü ve ağır bir darbe aldı, ön tarafta gözlenen ve yatayda ilerleyen izlerin tornavida benzeri bir cismin boya dökülmelerinde derinlik farkına yol açabileceğini yazmışlar, bu tarz bir dökülmenin doğal yollarla olmayacağını belirtmişler.
Üretim hatası olsaydı karbon katmanlar şöyle giderdi böyle giderdi, bu kadar keskin yön değiştirmezdi, karbonun katmanları arasında düzenli ilerleyeceğini yazmışlar.

Uzun lafın kısası, adamlar bilimsel çalışmış, size geçmiş olsun ve kolay gelsin diyebiliyorum ancak.
Yabancı dil ile ilgili bir destek gerekirse çekinmeden özelden yazabilirsiniz, destek olmaya çalışırım size.

Specialized ömür boyu kadro garantisi veriyor. Kadrodan kesin bir sonuca varılabilir. Sürtme veya darp vs. olduğu anlaşılır. Ar-ge si çok kuvvetli bir markadır.(şu an dünya şampiyonu kullanıyor) Selami Bey'in yaşadığı büyük şanssızlık. Belki kendisi fark etmeden bir darbe durumu oldu. Seçenek sunulmuş, açık mail adresi verilmiş. Ancak ne olursa olsun bu mahkemeye vercem, zihniniz açılsın yaklaşımı yakışıksız oldu

• Beğen
Tepkiler: pilot
Buradaki sıkıntı farklı bence, Bu ürün bir aylık ve bi dünya para ödenmiş. Tabiki sahibide gözü gibi bakmıştır.
ama asıl vahim olan bu kaza geçirmiş, yada Gürkan GENÇ gibi 42000 km yapmış bisiklet değil. bir düşme sonucu bu durum alması dahada vahim. Geçen gün durduk yere bisikletim 3 kez devrildi ( grup molalarında ) ama ufak tefek sıyrıklarla atlattık ( alu. kadro ) bu olayda ciddi bir saçmalık var ve ana firma ( usa ) bu durum bilgilendirilmeli.Bence.

@Tolga Uşaklı

@Selami53 Bence kadro değişikliği istemeyin %90 tüketici hakem heyeti sizden yana olacaktır. Ben olsam bu saatten sonra bu markaya ek para verip güven duymam. Karar sizin.

@Tolga Çelebi

Bu arada Ömür boyu garanti kullanıcı insanın ömrü değil, satın aldığınız bisikletin ticari ve mekanik ömrüdür. Bir bisikletin mekanik ve ticari ömrü ortalama 5-7 yıl arasında değişir. Üretimsel hatalar kullanıma bağlı olarak kendilerini ilk 1-1.5 yıl içerisinde mutlaka gösterirler.

@mehmet.ali

Konu ile ilgili Özür diledim tekrardan Tavrım birazda anlık öfkeyi içeriyordu.

Kimseyi yalancılıkla suçlamadık. Selami bey kendisi de bisikletin düştüğünü söylemiş zaten. Düşme şiddeti fazla olmasa da düştüğü noktada sert yada keskin bir yere çarpmış olabilir.

@Mehmet Altuğ

@bambam84

Konu ile ilgili olarak arkadaşlardan tekrardan özür dilerim.

@altughansinan

Metin ile ilgili gerekli düzenleme yapılmıştır.
Kişisel duygularımızın sebep olduğu bu durum için alıntı yaptığım arkadaşlardan özür dilerim.

Burada yaşanan durum kimseyi bastırmak ya da fikrini özgürce belirtmesini engellemeye çalışmak değildir. Ama "Bence Specialized'e bile bildirmemişlerdir", "Sizden alıp boyayıp başkasına satacaklar" gibi söylemler Specialized'in garantiye sokmayacağını söylemesinden itibaren süren ve kadroyu garanti kapsamında değiştirmek için sarfettiğimiz tüm çabaların üstüne kızgınlığa sebep olmuştur. Tavrımızda ki hata dolayısı ile yeniden ÖZÜR DİLİYORUM.

Ek olarak garanti kapsamında yada Crash Replacement ile değiştirerek geri aldığımız kadrolara ne olduğunu mağazalarımıza gelerek vitrinlerimizdeki süslerde görebilirsiniz.

Kendi şahsım adına 2003 yılından beri bu sektörün içerisindeyim, belkide bir çoğunuzun hayatı boyunca gördüğündan fazla ve çeşitli markalarda hasarlı kadro görmüşlüğüm garanti süreçlerine tanıklık etmişliğim var. Sonuçlar çoğunlukla kullanıcıdan yana olsa da zaman zaman bu gibi durumlar olabiliyor.

Aktif Pedal Olarak Selami Bey'in kadronun garanti kapsamında değişmesi, değişmeyeceği kesinleştiği andan itibaren uygun fiyatlı kadro temin etme çabamızın sebebi de "kadronun darbe almış olması ama kadroda ki izlerin, hasarın bu denli bir hasara sebep olamayacak şiddette olduğuna işaret etmesidir.

Mesela aşağıdaki fotoğraf bisikletin düştüğünde sert bir zemine sürttüğüne işaret ediyor. Yan düştüğünde zemine yada kaldırım kenarına sürtmüş olabilir.
IMG_4772.jpg

Mesela çeki borusuna üstten bakıldığında çekilen bu fotoğrafta ise darbenin boya ve karbon katmanında diklemesine bir çatlağa sebep olabilecek boyutta olduğu gözüküyor. Küçük bir çarpma maalesef bu tip hasara sebep olmaz. 13yıllık tecrübelerim arasında ben rastlamadım.

IMG_4769.jpg

Son olarak tutumum için yeniden forumdaki arkadaşlardan özür diliyorum

Hepinize iyi akşamlar

Bilgilendirme için teşekkür ederiz lakin gene sonuç değişmeyecek gibi. Belirli bir kesim zaten Spec'i bitirdi bu konuda ama bir Spec kullanıcısı olan Selami Bey için çok üzüldüm gerçekten çünkü "mağdur bırakılmıştır"

geçmiş olsun.

Forumda bir arkadaş kaza yapıp kırdığı kadroyu decathlona götürüpte ben kaza yaptım kırdım demesi üzerine decathlonun bisikleti değiştirdiğini okuduğum için decathlondan bisiklet almıştım. Bu kadroyu firma değiştirmiş olsa ne reklam yapardı ama. Bilmem kaç bin dolarlık kadroyu bi çırpıda değiştirdiler diye. Diğer mesajımda belirttiğim gibi bilirkişinin gerçekten anlayacağından emin olunsa hukuki sürece başvurun sonuç mutlaka sizden yana olur diycem ama malesef emin değilim.

• Beğen
Tepkiler: ahmetaldag
konuya bakan üye sayısı : 46
sonuç olarak bisikletinden olan bir insan var ne olursa olsun. benim bisikletime binmek istediğim zaman tekerini patlak gördüğümde neler yaşadığımı herkes biliyordur. bide bu arkadaşı düşünün. markası önemli değil . x marka bir bisiklet olsun 1 lirada versen 10000 lirada versen aynı şeyler duygular yaşanıyor. sadece bu arkadaş değil bisiklete binen herkes binerken şimdi bunu düşünecek. herkesin bütçesi yeni bisiklet alacak kadar iyi olsa zaten bu kadar tantana olmaz.

Geri