Erdoğanlar'dan internet yoluyla ışık aldım. Fiyat çok çok ucuz değildi ama paketlemesi ve elimde olma süresi beni memnun etti.
Bir de bu başlık altında adam gibi esnaf diyebileceğim birkaç isim vereyim:
Denizli'de Gülcenbay bisiklet-Accell bayii
İzmir'de Sundu bisiklet, Seda bisiklet, Motis bisiklet (Narlıdere)
Motis bisiklete de ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Çünkü genelde insanlar olumsuz eleştiri yaparken hiç lafını sakınmaz da olumlu eleştiri yaparken cimrileşir. Ama ben böyle cimri olmayacağım.
Motis Bisiklet yetkilisi Bekir Kutluay hem bisikletimi alım sürecinde yardımcı oldu hem de bir nevi abilik yaptı. Şöyle ki, bisikletimin teslime hazır hale getirilmesi akşamı bulmuştu ve Narlıdere'den Seferihisar'a evime gidecektim. Bekir abi hem yol bisikletine alışkın değilsin, hem akşam trafiği yoğun olur hem de hava karardi mı seyir zorlaşır paniklersin büyük riske girersin bisiklet senin bir yere kaçmıyor ama ben şimdi bisikletle gitmene müsaade etmiyorum şimdi toplu ulaşımla git yarın erken saatte gelip gündüz gözüyle bisikletinle rahat rahat gidersin, sana birşey olursa ben de vebal altında kalır suçluluk duyarım ben böyle birseye mahal vermek istemiyorum dedi. O an biraz bozulsam da hem büyüğümdür hem de tecrübelidir diye çok itiraz ermedim ve tamam dedim. Gerçekten de hava birazdan iyice karardı iyi ki söz dinlemişim dedim.
Ertesi gün gittim, dediği gibi mağazanın orada ufak bir tur atıp vites-fren vb. biraz deneyip evime kadar çok tedirgin olmadan gittim. Narlıdere'de geçtiğimiz günlerde yaşanan bisikletlilerin ezilme olayından sonra Bekir abiyi hatırladım. Belki benzer bir olay benim başıma gelebilirdi. Bir esnafın sadece mal satması değil alıcının sağlığını ve hayatını düşünmesi ince bir davranış.
Bu arada hava bastığı bisikletten para almadığını, birkaç bisikletliye bisikletlerini kendi mağazasından satın almadıkları halde yardımcı olmaya çalıştığını da bizzat gördüm.
Hala böyle insan esnaflar da var.
Buradan herkes okusun istedim.