mashadow
Üye
- Tepki
- 76
- İsim
- Mustafa Y.
- Başlangıç
- 2006—07
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Problem bende de var. Admin'in alakasız konuları birleştirmedeki heves ve süratini bu problemin halledilmesi konusunda da bekliyorumArama ozelligi yine bozulmus. Herhangi bir arama yapilmak istendiginde "Bazı sorunlarla karşılaştık." mesaji bizleri bekliyor.
Bu birleştirilen ve birbiriyle alakasız başlıklar hangileri mesela?Problem bende de var. Admin'in alakasız konuları birleştirmedeki heves ve süratini bu problemin halledilmesi konusunda da bekliyorum
Orbea m30i bisikletime açtığım başlığı Orbea bisikletleri konusu altına atmak gibi.Bu birleştirilen ve birbiriyle alakasız başlıklar hangileri mesela?
Başlık açılıyor ve anasayfama düşüyor. Farklı bir başlık olduğu için ilgimi çekiyor ve giriyorum, biraz göz atıp çıkıyorum. 3-5 saat sonra tekrar anasayfama o başlığın gelmediğini görüyorum. Bir de bakıyorum ki o başlık genel konunun başlığına taşınmış. Nokta hacmindeki bir bilgiyi edinmek için satırlarca yazıyı gözden geçirmek zorunda kalıyorsun. Belki derli toplu olsun diye yapılıyor, tamam anlayışla karşılarım ama bu kadar da genel bir konu altında tüm küçük hacimli konular birleştirilmemeli. Böyle böyle 10 civarı başlığa denk geldim. Takdir edersiniz ki bunlara önem verip aklımda tutmuyorum. O yüzden size linklerini veremeyeceğim çünkü isimlerini hatırlamıyorum veya genel konu başlığı altında bulamadığımı varsayın.Bu birleştirilen ve birbiriyle alakasız başlıklar hangileri mesela?
Üyelerin her sahip olduğu bisiklet modeli için birer yeni başlık açılabilsin mi mesela? Mantığı ne olacak bunun? 2 gün "ooo hayırlı olsun" lar gelecek. Sonra başlık boş boş duracak yıllarca. Başlıklar aktifliğini korumalı. Başka deyişle, aktifliğini koruyabilecek şeyler başlık olmalı. Geçmişi baz alırsak geçmişteki bütün hataları devam ettirmemiz gerekir. Forumda eskiden herkes kafasına göre başlık açabiliyormuş mesela. 100 tane ayrık ayrık arka far başlığı var. O düzen devam etse daha mı iyi olurdu?Orbea m30i bisikletime açtığım başlığı Orbea bisikletleri konusu altına atmak gibi.
İnceleme - Neden Salcano xrs 001 Ultegra - 2019 misal böyle bir konu var ama Salcano bisikletleri başlığı altına atılmadi.
Arama fonksiyonu şu an çalışmıyor ama çalıştığında istediğin şeyi arayıp konuşulduğu gönderileri bulabiliyosun. Bunun dışında, alakalı bir başlığa yazarak üyelerden bilgi alma seçeneği var her zaman.Bir de bakıyorum ki o başlık genel konunun başlığına taşınmış. Nokta hacmindeki bir bilgiyi edinmek için satırlarca yazıyı gözden geçirmek zorunda kalıyorsun.
Nasıl kayboluyor? M30i ile ilgili bilgi almak isteyen Arama'ya m30i yazınca bahsi geçen gönderiye ulaşılabiliyor?ve forumun "sade" geçmişinde kaybolup gidiyor.
Buna benzer durumda arada bende de oluyor. Bir kaç gün işler yoğundu eve geç gelip foruma bakmadan diğer sekmede işimi halledip çıkayım dedim. Forumun olduğu sekmede 21 bildirim vardı, ertesi gün girdiğimde 2 bildirime düşmüş takip ettiğim başlıklardan aklımda kaldığı kadarı olanını ana sayfada görüp tıkladım geldiGünün fotoğrafı sekmesindeki paylaşımlar ana sayfaya çıkmıyor. Takip ettiğim halde bildirimleri gelmiyor. Arama butonu tam bir facia lütfen kaldırın olmasa daha iyi.
Sonra başlık boş boş duracak yıllarca.
100 tane ayrık ayrık arka far başlığı var. O düzen devam etse daha mı iyi olurdu?
M30i ile ilgili bilgi almak isteyen Arama'ya m30i yazınca bahsi geçen gönderiye ulaşılabiliyor?
Üyelerin her sahip olduğu bisiklet modeli için birer yeni başlık açılabilsin mi mesela? Mantığı ne olacak bunun? 2 gün "ooo hayırlı olsun" lar gelecek. Sonra başlık boş boş duracak yıllarca. Başlıklar aktifliğini korumalı. Başka deyişle, aktifliğini koruyabilecek şeyler başlık olmalı. Geçmişi baz alırsak geçmişteki bütün hataları devam ettirmemiz gerekir. Forumda eskiden herkes kafasına göre başlık açabiliyormuş mesela. 100 tane ayrık ayrık arka far başlığı var. O düzen devam etse daha mı iyi olurdu?
Arama fonksiyonu şu an çalışmıyor ama çalıştığında istediğin şeyi arayıp konuşulduğu gönderileri bulabiliyosun. Bunun dışında, alakalı bir başlığa yazarak üyelerden bilgi alma seçeneği var her zaman.
Nasıl kayboluyor? M30i ile ilgili bilgi almak isteyen Arama'ya m30i yazınca bahsi geçen gönderiye ulaşılabiliyor?
Giant TCR Advanced 2 (2019) Amatör Hikayesi ve İncelemesi bakınız boşboş duran başlık kaç sayfaya ulaşmış. Sadece yeni bisiklet mevzusu yok burada yurtdışından bisiklet getirmenin-getirtmenin incelikleride var.Üyelerin her sahip olduğu bisiklet modeli için birer yeni başlık açılabilsin mi mesela? Mantığı ne olacak bunun? 2 gün "ooo hayırlı olsun" lar gelecek. Sonra başlık boş boş duracak yıllarca. Başlıklar aktifliğini korumalı. Başka deyişle, aktifliğini koruyabilecek şeyler başlık olmalı. Geçmişi baz alırsak geçmişteki bütün hataları devam ettirmemiz gerekir. Forumda eskiden herkes kafasına göre başlık açabiliyormuş mesela. 100 tane ayrık ayrık arka far başlığı var. O düzen devam etse daha mı iyi olurdu?
Arama fonksiyonu şu an çalışmıyor ama çalıştığında istediğin şeyi arayıp konuşulduğu gönderileri bulabiliyosun. Bunun dışında, alakalı bir başlığa yazarak üyelerden bilgi alma seçeneği var her zaman.
Nasıl kayboluyor? M30i ile ilgili bilgi almak isteyen Arama'ya m30i yazınca bahsi geçen gönderiye ulaşılabiliyor?
Giant TCR Advanced 2 (2019) Amatör Hikayesi ve İncelemesi bakınız boşboş duran başlık kaç sayfaya ulaşmış. Sadece yeni bisiklet mevzusu yok burada yurtdışından bisiklet getirmenin-getirtmenin incelikleride var.
Tamamen katılıyorum. Başka forum kullanmıyorum ama internette arama yaptığımda girdiğim forumlarda gördüğüm üzere aynı soruyu soran birçok başlık var ve birkaç mesajdan fazlasını almamış bu konu başlıkları. Tamamen karmaşaya sebep olabilecek bir düzen. Zaten böyle olmasını isteyen de yok. Yukarıda yazdığım gibi ben ufacık bir bilgiyi ararken komple bu bilginin tarihine kadar inmek zorunda mıyım, değilim. Yine diyeceksiniz aramayı kullan diye, aşağıda değindim.Başlıklar aktifliğini korumalı. Başka deyişle, aktifliğini koruyabilecek şeyler başlık olmalı. Geçmişi baz alırsak geçmişteki bütün hataları devam ettirmemiz gerekir. Forumda eskiden herkes kafasına göre başlık açabiliyormuş mesela. 100 tane ayrık ayrık arka far başlığı var. O düzen devam etse daha mı iyi olurdu?
Bilmiyorum arama kısmını kullandınız mı ama çok kullanışsız. Asla kolay ve ergonomik bir yapıda değil. Uğraştığımda bile istediğim konuları bulamıyorum. Forumda eski değilim ama 2006'da da aynı sistemin kullanıldığını düşünüyorum. Yani yukarıda bahsedildigi gibi cagin gerekliliklerini taşımıyor. Arama sistemi revizyona uğrarsa arşive ve istediğim bilgiye ulaşma problemi büyük oranda çözülecek ve konuların genel başlıklara toplanması sorun olmaktan çıkacak. Tabii tüm bunlar bahsedildiği üzere forumculuğu gönüllü olarak yapan adminin keyfi yerine gelir de kolları sıvayabilirse gerçekleşecek...Arama fonksiyonu şu an çalışmıyor ama çalıştığında istediğin şeyi arayıp konuşulduğu gönderileri bulabiliyosun. Bunun dışında, alakalı bir başlığa yazarak üyelerden bilgi alma seçeneği var her zaman.
Kayboluyor kelimesini bir daha ulaşmanın nasıl zor olduğunu belirtmek için kullandım. Konu yine aynı yere gelecek ama arama kısmının kullanışsızlığı burada da karşımıza çıkıyor.Nasıl kayboluyor? M30i ile ilgili bilgi almak isteyen Arama'ya m30i yazınca bahsi geçen gönderiye ulaşılabiliyor?
Bazı arkadaşların söylediği gibi forumu olduğu gibi kabullenmeyi eğer beğenmiyorsak da çekip gitmenin son derece saçma olduğuna inanıyorum.
Bana, sana, forum kullanıcısına dolaylı olarak zararı var. Neden bunlar ayrık ayrık dursun? İşlevsel ne pozitif yanı var ayrık başlıklar şeklinde durmasının? Aynı konular tek başlık şeklinde dursun, eskilerle ilgilenmiyosan son sayfalara bakarsın? Ayrıca, forum ve reddit farklı formatlar. Bir forumun reddit gibi çalışmasını istiyorsun.Dursun abicim boş boş dursa sana ne zararı var ki. Reddit bu prensip üzerine çalışıyor, subredditler'de binlerce post kaybolup gidiyor, Reddit'e bir şey oluyor mu? Yeni düzen hızlı üretim hızlı tüketim istiyor kullanıcılardan. Bunu anlamak neden bu kadar zor ki?
Nasıl bulamıyorsun ilginç. Arama'yı yetkin şekilde kullandığına emin misin? İçinde yer alan çok karşılaşılmayacak yanyana iki kelimeyi hatırlamam yetiyor bulmaya. Arama fasilitesi yerine geldiğinde aradığın başlığı bulamadığın bir senaryoyu örneklendirmeni rica edeceğim. Benim başıma hiç gelmedi çünkü. (Kaldı ki, bulamayan ayrık başlık düzeninde de bulamaz).Ulaşılamıyor. Arama kısmı çalışırken bile rezalet ötesi. Başlığın ismini birkaç kelime hatırlamama rağmen asla bulamıyorum.
Başka bir üye de yazmış. Bu başlığınızda "hayırlı olsun" faslından sonra yurtdışından bisiklet getirme konuşulmuş olması, bundan sonra başlık konusunda size bir ayrıcalık mı tanımalı? Yurtdışından bisiklet getirmeyle ilgili başlık var zaten. Siz ve @Semih Cavdar oraya da katkı yapıyorsunuz zaten gördüğüm kadarıyla.Giant TCR Advanced 2 (2019) Amatör Hikayesi ve İncelemesi bakınız boşboş duran başlık kaç sayfaya ulaşmış. Sadece yeni bisiklet mevzusu yok burada yurtdışından bisiklet getirmenin-getirtmenin incelikleride var.
Bana ayrıcalık tanınsın demiyorum ki. Salcano başlığı varken o zaman XRS001 Ultegra diye neden başlık var diyorum. Ben de ileride XRS001 105 diye başlık açarsam ve Ultegra nın altına taşınırsa başım üstüne. Birisi Giant Macerası, ötekisi Orbea Macerası. İkisinde de farklı deneyimler, farklı yaklaşımlar söz konusu. O zaman Yol bisikleti başlığı açılsın altına ne var ne yok dolduralım. Hatta durun şimdi açılan başlıklara bakayım inanın bu bakış açısıyla koca forumu yaklaşık 15 başlığa indirgeyebilirim.Bana, sana, forum kullanıcısına dolaylı olarak zararı var. Neden bunlar ayrık ayrık dursun? İşlevsel ne pozitif yanı var ayrık başlıklar şeklinde durmasının? Aynı konular tek başlık şeklinde dursun, eskilerle ilgilenmiyosan son sayfalara bakarsın? Ayrıca, forum ve reddit farklı formatlar. Bir forumun reddit gibi çalışmasını istiyorsun.
Nasıl bulamıyorsun ilginç. Arama'yı yetkin şekilde kullanmadığına emin misin? İçinde yer alan çok karşılaşılmayacak yanyana iki kelimeyi hatırlamam yetiyor bulmaya. Arama fasilitesi yerine geldiğinde aradığın başlığı bulamadığın bir senaryoyu örneklendirmeni rica edeceğim. Benim başıma hiç gelmedi çünkü. (Kaldı ki, bulamayan ayrık başlık düzeninde de bulamaz).
Başka bir üye de yazmış. Bu başlığınızda "hayırlı olsun" faslından sonra yurtdışından bisiklet getirme konuşulmuş olması, bundan sonra başlık konusunda size bir ayrıcalık mı tanımalı? Yurtdışından bisiklet getirmeyle ilgili başlık var zaten. Siz ve @Semih Cavdar oraya da katkı yapıyorsunuz zaten gördüğüm kadarıyla.
Arama yapacağım konuyu google a yazıp sonuna bisiklet forum ekleyip aratıyorum. Kısa süreli bir çözüm olabilir ancak arama motoru işlevine bir an önce kavuşmalı. Keza yeni konu açarken de elim titriyor malum politikamızdan ötürü. Öncelikli çözüme kavuşması gereken aksaklık bu diye düşünüyorum.