Scudo Sports

Forum hakkındaki şikayetleri çözelim

Benim yazdıklarım çözülmüş değil. Hala arama çalışmıyor, konudaki ara/benimkiler çalışmıyor. Gelişmiş aramada ise tarihe göre sıralama seçeneği yok. Yeniye göre ve eskiye göre diye 2 tarih seçeneği var, yılların internet kullanıcısıyım böyle bir kullanıcı deneyimi görmedim.

Toptan, ezbere cevap yazıyorsunuz ama bizim de elimiz tutuyor, kendimiz deneyip yazdıklarınızın aksine düzelmediğini görebiliyoruz.

Yazılanları okumuyor musunuz yoksa çocuk mu eğliyorsunuz anlayamadım.

Devam eden sorunların farkındayız ve bunun için önümüzdeki aylarda aramaya dair düzeltme/geliştirme çalışmaları yapılacaktır diye belirttik. Ezbere değil, bilinçli bir şekilde bu cevabı yazdık. Son cümleniz konusunda sözlerinize dikkat etmenizi, bunun yanı sıra yapmadığımız/uygulamadığımız şeylerle bizi itham etmemenizi tavsiye ediyoruz.

Scudo
Schrodinger'in arama kutusu. Arama yapılana kadar hem çalışıyor hem çalışmıyor 😆
Arama yaptığınız şey forumun içinde de olabilir dışında da, nasıl bulayım şimdi ben????

-bisikletforum arama fonksiyonu 😝

Devam eden sorunların farkındayız ve bunun için önümüzdeki aylarda aramaya dair düzeltme/geliştirme çalışmaları yapılacaktır diye belirttik. Ezbere değil, bilinçli bir şekilde bu cevabı yazdık. Son cümleniz konusunda sözlerinize dikkat etmenizi, bunun yanı sıra yapmadığımız/uygulamadığımız şeylerle bizi itham etmemenizi tavsiye ediyoruz.
Devam eden sorunların farkındasınız ama düzeldi yazıyorsunuz sonra da düzeltme geliştirme çalışmaları yapılacaktır yazıyorsunuz. Bu nasıl mantık, bu nasıl Türkçe, bu nasıl tutarlılık?

Yapmadığınız şeyleri yapmış gibi söyleyip dalga geçiyorsunuz üzerine inceden tehdit. Saçma tavsiyelerinize uymak zorunda mıyız sevgili admin? Uymazsak en fazla siteden atar, adımızı anonim kullanıcı yaparak, kkvk/gdpr ne varsa uymadan içerikleri tutabilirsiniz ancak, elinizden fazlası gelmez.

Arama fonksiyonu uzun zamandır düzgün çalışmıyor. Üç harfli kelimeleri aramakta zorluk yaşıyor, örneğin MTB veya tur. Çok defa dile getirildi ancak gözle görülür bir iyileşme olmadı. Sonra da aradığını bulamayıp başlık açanların başlığı kapatılıyor.

Forum veritabanından rasgele gönderi siliniyor. 2 aydır var bu durum. Örnek olarak, 3-4 gün önce @Hellheimr rumuzlu arkadaşa yazdığım cevap mesajı ve onun bana yazdığı mesaj google'da site içi arama yapınca bile gözükmüyor mesela. (Silinmesine rağmen üyelik bilgilerindeki mesaj sayısı azalmıyor, bu da ilginç). Bunun gibi bir sürü mesaj silindi başkalarından da. Bir kuralı ihlal ettiğinden dolayı moderasyon sebepli silinme değil. Sunucuyla alakalı bir durum var.

4be4f895169ced2b7b9e22f216bc14f3.jpg

Forum veritabanından rasgele gönderi siliniyor. 2 aydır var bu durum. Örnek olarak, 3-4 gün önce @Hellheimr rumuzlu arkadaşa yazdığım cevap mesajı ve onun bana yazdığı mesaj google'da site içi arama yapınca bile gözükmüyor mesela. (Silinmesine rağmen üyelik bilgilerindeki mesaj sayısı azalmıyor, bu da ilginç). Bunun gibi bir sürü mesaj silindi başkalarından da. Bir kuralı ihlal ettiğinden dolayı moderasyon sebepli silinme değil. Sunucuyla alakalı bir durum var.

320132 dosyayı görüntüle
@cazci Cem Abi, @sccetin Serhat

Can kısaca şunu demiş:

FZGOCazXoAU_Xvy.jpg

Yoksa peşinizi bırakmaz, yeniden geri getirin silineni

• Hahaha
Tepkiler: Özcan

Can bey,

Mesaj/tepki vb. sayılar başta çabuk kayda alınırlar ama sonraki işlemlerde bellekte tutuldukları için geç sonuç verebilirler. Bunun birkaç işlevi var. Örneğin, bir mesajınız silindiğinde sayaç hemen güncellenmeyebilir yani 500 mesajınız varsa hemen 499 olmayabilir. Sistemdeki yoğunluğa ve işleyişe göre rakamlar geç yansıyabilir -veya- bundan 2 sene önce bir başlığa yazmışsınızdır ve bir nedenden dolayı mesajın bulunduğu başlık kaldırılmıştır, ardından sayaç güncellemesi yapılmıştır ve oradaki eksik mevcut istatistiklerinize yansımıştır. Siz de buna denk geldiğinizde elbette aklınıza böyle düşünceler gelebilir ama şu anda böyle bir sorun olmadığını belirtmek isteriz.

Dün gece yarısından sonra tepki skorlarının yeniden hesaplaması yapıldı. Sistem bu hesaplamayı yaparken -az önce de bahsettiğimiz- siz farkında olmadan kaldırılan bir içeriği baz alarak hesaplıyor. Eksik tespit ettiğini de ona göre yansıtıyor. Bahsettiğiniz üyenin mesaj sayısı 1 görünüyor yani son 2 içeriğin silinme verisi henüz istatistiklerine yansımamış. Böyle sayıların (hala 3 görünmesi) bahsettiğimiz nedenlere dayanıyor.

Forum hakkındaki arama dışında bir şikayetim var;
Tekrar foruma döndüm ama daha önce bir konu başlığı altında tartıştığımız yönetici (Cazcı), hiç hakaret, küfür vb olmadan beni banladı.
Hiç anlam veremedim, sonraki birkaç gün açılır herhalde diye bekledim fakat açılmadı. Misafir olarak sadece konuları okudum. (1 seneye yakın oldu belki). Forumun instagram hesabına yazdım hesabımı açar mısınız diye cevap bile gelmedi. Hiç hakaret küfür vb. olmadan bu şekilde banlanılmak......

@Admin Asıl sorun, gönderilerin "kimse silmeden" silinmesi. Sunucu ile alakalı diye düşünüyorum. Bunu engellemenin bir yolu yok mu? "Silinen gönderilerin geri gelmesinin bir yolu var mı?" diye sormayacağım. Yoktur muhtemelen.

@Can Çelik Pekala silinen gönderileri hatırlıyor musunuz? Örneğin, ...şu başlıkta bir mesaj vardı... ama kendi kendine silinmiş şeklinde. Ona göre kontrol edelim. Açtığınız başlıklara da bakar mısınız? 2 aydır böyle bir sorun varmış şaşırdık ve bunu sadece siz tespit etmişsiniz teşekkürler.

Forum hakkındaki arama dışında bir şikayetim var;
Tekrar foruma döndüm ama daha önce bir konu başlığı altında tartıştığımız yönetici (Cazcı), hiç hakaret, küfür vb olmadan beni banladı.
Hiç anlam veremedim, sonraki birkaç gün açılır herhalde diye bekledim fakat açılmadı. Misafir olarak sadece konuları okudum. (1 seneye yakın oldu belki). Forumun instagram hesabına yazdım hesabımı açar mısınız diye cevap bile gelmedi. Hiç hakaret küfür vb. olmadan bu şekilde banlanılmak......

Merhaba,

Bu konuyu 1 yıl sonra belirtmek yerine o dönem iletişim formu ile belirtmeniz iyi olurdu. Instagram veya diğer sosyal medya hesaplarından çoğu zaman bu tip konulara yetişemediğimiz veya gözden kaçırdığımız olabiliyor. Cazci veya başka bir yöneticimiz durup dururken kimsenin hesabına yaptırım uygulamaz ve her işlemi kurallar nezdinde yaparlar. Yine de konunun böyle olmadığını düşünüyorsanız, kendisiyle iletişime geçip konuşabilirsiniz ama madem yeniden geldiniz hoşgeldiniz, böyle tekrar devam etmeniz daha iyi olurdu. Sonra bir sorun olursa yetkililerle özel mesajdan iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Hiç ulaşamazsanız iletişim formu da yeterlidir.

@Hellheimr İlk mesajını hangi başlığa ve hangi gün yazdığını hatırlıyor musun? Hani "Afyon - Ayfon" muhabbeti yaptığımız.

Hiç açamıyordum başka hesaplardan açıp mesaj atacaktım, ama mail adresime ban atmış. Yeni mail alıp yazacaktım sonrasında instaya da cevap gelmeyince küskünlük oldu. Forumu bırakmadım uzaktan kedi gibi bakıyordum resim filan göremeden :D
Hak edip etmediğimi belki yazışmaları görünüyorsa Cazcı veya siz tekrar görebiliyorsanız bakabilirsiniz. Eski hesap (Deniz Asil)

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Merhaba,

Bu konuyu 1 yıl sonra belirtmek yerine o dönem iletişim formu ile belirtmeniz iyi olurdu. Instagram veya diğer sosyal medya hesaplarından çoğu zaman bu tip konulara yetişemediğimiz veya gözden kaçırdığımız olabiliyor. Cazci veya başka bir yöneticimiz durup dururken kimsenin hesabına yaptırım uygulamaz ve her işlemi kurallar nezdinde yaparlar. Yine de konunun böyle olmadığını düşünüyorsanız, kendisiyle iletişime geçip konuşabilirsiniz ama madem yeniden geldiniz hoşgeldiniz, böyle tekrar devam etmeniz daha iyi olurdu. Sonra bir sorun olursa yetkililerle özel mesajdan iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Hiç ulaşamazsanız iletişim formu da yeterlidir.
Gördüğüm kadarıyla herkes arama fonksiyonundan şikayetçi, o konuyu çözebildiniz mi peki?

Hiç açamıyordum başka hesaplardan açıp mesaj atacaktım, ama mail adresime ban atmış. Yeni mail alıp yazacaktım sonrasında instaya da cevap gelmeyince küskünlük oldu. Forumu bırakmadım uzaktan kedi gibi bakıyordum resim filan göremeden :D
Hak edip etmediğimi belki yazışmaları görünüyorsa Cazcı veya siz tekrar görebiliyorsanız bakabilirsiniz. Eski hesap (Deniz Asil)

E-posta adresine ban atma diye bir şey yoktur. Daha doğrusu yöneticiler bunu yapmazlar. Sistem biri engellenince otomatik olarak spam/saldırı taraması yapıyor ve bu esnada tespit ettiği bazı bilgileri (e-posta vb. gibi) kara listeye alıyor. Bunlar belli dönemlerde temizleniyor yani şu an böyle bir sorun yok. Aranızdaki konuşmalara bakamıyoruz ve karışmıyoruz. Belirttiğimiz gibi, kendisiyle konuşmanız yerinde olacaktır.

Gördüğüm kadarıyla herkes arama fonksiyonundan şikayetçi, o konuyu çözebildiniz mi peki?

Ön planda yani önümüzdeki günlerde bu sorun komple çözülecektir. Hatta şu anda birçok kısımda (idareten de olsa) düzelmiştir ama tamamı değil. Belirttiğimiz üzere önümüzdeki günlerde bizzat ilgileneceğiz.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Xenforo`nun kronik sorunu. Xenforo kullanan bütün forumlarda az yada çok bu şikayet mevcut.

Aşağıdaki gönderinin ayrı bir başlığı hakettiğini düşünmüşsün ve taşınınca da eleştirmişsin. Sonrası özelden gelişmiş sanırım.

Netflix de yayınlanan belgesel. Mükemmel bir seri olmuş. İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Yorumlarınızı burada paylaşırsanız iyi olur diye düşünüyorum.

Bu başlıkta bir diziden bahsediyordum. Her başlığı taşıyarak forumun dinamiğini baltalıyorsunuz!

Aşağıdaki gönderinin ayrı bir başlığı hakettiğini düşünmüşsün ve taşınınca da eleştirmişsin. Sonrası özelden gelişmiş sanırım.
Bu yazışmanın dışında özelden herhangi bir yazışma olmadı, sadece burada yazışırken banlandım.

Geri