Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forum hakkındaki şikayetleri çözelim

Nereden bilirdim moderatörlerden Fırsat reyonu başlığı için gelen şu mesajları
"Bu başlığı çok kişi takip ediyor, e mail olarak mesaj alan birçok kişi var. Siz burada fırsat paylaşmayıp yorum yaparsanız insanların zamanını almış olursunuz."

Mealini söylüyorum.Forumu takip etmese de sadece bu konuyu takip eden özel mezarcılar grubu var. Maili alınca konuya koşuşturuyorlar. Lütfen onları rahatsız etmeyin, özelden yazışın.

Beni ''Fırsat Reyonu'' konusundan şutlayan sevgili moderatörlerim,konunun ipinin ucu kaçmış. :krktm: O konuya girip geyik yapsam geyik muhabbeti ortalamasını düşürürüm o derece yani.

Scudo
"Bu başlığı çok kişi takip ediyor, e mail olarak mesaj alan birçok kişi var. Siz burada fırsat paylaşmayıp yorum yaparsanız insanların zamanını almış olursunuz."

Mealini söylüyorum.Forumu takip etmese de sadece bu konuyu takip eden özel mezarcılar grubu var. Maili alınca konuya koşuşturuyorlar. Lütfen onları rahatsız etmeyin, özelden yazışın.

Beni ''Fırsat Reyonu'' konusundan şutlayan sevgili moderatörlerim,konunun ipinin ucu kaçmış. :krktm: O konuya girip geyik yapsam geyik muhabbeti ortalamasını düşürürüm o derece yani.
Hah... Bende farkinda olmadan firsat reyonu ndaki bir soruya cevap yazmisim. Benim cevabimada baskasi oneri getirmis. Birazdan konudan toplu ban yeriz. Bir kere daha olmustu 2-3 yil yasakliydim sonra acmaya karar verdiler 😁 Durduk yere mutlu olmustum!

Amaan en kotusu firsat gorsem paylasamam. Ama her firsattan haberim olur 😁 bu ekonomide belki sebeplenecek malzeme bulurum.

Gerci 7000 eurodan 6500 euroya dustu gibi firsatlarda var orada 🤔

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006

Ben gördükçe şikayet ediyorum. O heves kırıklığını anlatamam (acaba ne indirim var.. Aaa yorummuş.)

Bende de açılmadı

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Forum içerisinde konu açma kısıtlaması kaldırılsın. Yeni üye olan kişiler yeni bisiklet sahipleri oluyor genel de ve aradıkları çok fazla şey oluyor. Ben gözlük, matara, zırhlı lastik vb. şeyler alacağım belki de buradan alacağım.

En azından arananlar bölümünde serbest bırakın. Bu kısıtlama maalesef bana mantıksız geliyor. Birçok konuda yazdığım mesaj ise oldukça gerilere gidiyor, yok oluyor.

Forum içerisinde konu açma kısıtlaması kaldırılsın. Yeni üye olan kişiler yeni bisiklet sahipleri oluyor genel de ve aradıkları çok fazla şey oluyor. Ben gözlük, matara, zırhlı lastik vb. şeyler alacağım belki de buradan alacağım.

En azından arananlar bölümünde serbest bırakın. Bu kısıtlama maalesef bana mantıksız geliyor. Birçok konuda yazdığım mesaj ise oldukça gerilere gidiyor, yok oluyor.

"Konu açmak gerçekten ihtiyaç mı?" diye kendime sorup bu güne kadar kaç konu açtığıma baktım bir an.
İlan konuları hariç, eşsiz bir konu olmadıkça yeni konu açıldığında forum birbirinin aynısı konularla doluyor. Birçok kişinin okuyup farklı görüşlerden yararlanabileceği genel konuların aksine kişiye özel birkaç cevaplı minik minik konular oluşuyor.
İlan kısmında ise tek yol yeni açmak olduğundan oradaki kısıtlamanın sebebini bilmiyorum. Belki işin içinde alışveriş olduğu için belli bir tanınma seviyesine ulaşılması içindir, belki forumun birincil olarak satış forumuna dönmesini engellemek içindir, belki ilan fırsatından yararlanmak için forum hareketliliğine katkıda bulunulması isteğindendir.
Belli sayıda mesaj zorunluluğu "boş", "öylesine" mesajların sayısını arttırdığından bence daha kötü. Mesela birkaç gündür sadece amaca uygun paylaşım yapılıp cevaplaşma olmaması gereken fırsat reyonu, günün fotoğrafı, günün videosu konularında mesaj sayısı arttırma amaçlı yanıtlar görüyorum.

Fırsat reyonunda alternatif ürün paylaştım diye beni de banlayan yöneticiye burdan selam olsun. Şimdi burdan da banlanırım gerçi. Bir uyarı mekanizması yok mu burda? Mesaji sil- uyarı gönder- açıklama iste.
Belki sen farklı anladın sevgili mod!!!!!!

Neyse, sonuç itibariyle fırsat reyonunda fırsat paylaşmam olur biter. Zararı bana değil nasılsa.

Son düzenleme:
"Konu açmak gerçekten ihtiyaç mı?" diye kendime sorup bu güne kadar kaç konu açtığıma baktım bir an.
İlan konuları hariç, eşsiz bir konu olmadıkça yeni konu açıldığında forum birbirinin aynısı konularla doluyor. Birçok kişinin okuyup farklı görüşlerden yararlanabileceği genel konuların aksine kişiye özel birkaç cevaplı minik minik konular oluşuyor.
İlan kısmında ise tek yol yeni açmak olduğundan oradaki kısıtlamanın sebebini bilmiyorum. Belki işin içinde alışveriş olduğu için belli bir tanınma seviyesine ulaşılması içindir, belki forumun birincil olarak satış forumuna dönmesini engellemek içindir, belki ilan fırsatından yararlanmak için forum hareketliliğine katkıda bulunulması isteğindendir.
Belli sayıda mesaj zorunluluğu "boş", "öylesine" mesajların sayısını arttırdığından bence daha kötü. Mesela birkaç gündür sadece amaca uygun paylaşım yapılıp cevaplaşma olmaması gereken fırsat reyonu, günün fotoğrafı, günün videosu konularında mesaj sayısı arttırma amaçlı yanıtlar görüyorum.

Mesaj sayısını artırmak işte maalesef sizin de gördüğünüz gibi birçok kategori içerisindeki konuda oldukça boş yorumlar dönüyor. Dediğim gibi ben birçok ihtiyacım olan ürünü buradan sorgulatıyorum, yorumları okuyorum ve ulaşmaya çalışıyorum. Satış kategorisinde olmasa dahi arananlar bölümünde ne aradığını ifade etmeli bence yeni üyeler, dediğim gibi yeni üyeler genel de bisikletini yeni alanlar.

50 mesajı doldurduktan sonra konu açılabiliyormuş. Bu konu hakkında da birkaç yazı okumuştum (buraya üye olmadan) yeni açtığı konunun 2009 yılındaki konuyla birleştirilmesinden şikayetçi olanlarda olmuş. Aslında forumun amacı bilgi, paylaşım ve yardımlaşma. Elbette tüm konuların olduğu konular olabilir fakat bana absürt geldi bu durum, ilk defa bir forumda böyle kurallarla karşılaşıyorum o nedenle de ifade etmek istedim.

Hah... Bende farkinda olmadan firsat reyonu ndaki bir soruya cevap yazmisim. Benim cevabimada baskasi oneri getirmis. Birazdan konudan toplu ban yeriz. Bir kere daha olmustu 2-3 yil yasakliydim sonra acmaya karar verdiler 😁 Durduk yere mutlu olmustum!

Amaan en kotusu firsat gorsem paylasamam. Ama her firsattan haberim olur 😁 bu ekonomide belki sebeplenecek malzeme bulurum.

Gerci 7000 eurodan 6500 euroya dustu gibi firsatlarda var orada 🤔

Benim mesajımda moderatörlere sitem; forumdaşlara eleştiri var anlamı çıkmasın.Herkesi seviyorum,sayıyorum.Benim derdim bizim buradaki bir markette 5 litrelik ayçiçek yağı 205 liradan 210 liraya düştü onu arkadaşlara haber vermekti.Herkes faydalansın.Konudan atılmayaydım iyiydi,sırf ondan.:kötü:Diğer taraftan 5 lira da büyük para hani.:harika:5 lira da fırsatmıymış demeyin,geçen gün dolabımda duran kotumun cebinden çıktı çok sevindiydim:

1008788-2.JPG

Bugün silinen 5 mesajı bizzat ben şikayet ettim, keşke mesajların bi ekran görüntüsünü alsaydım, hepsi muhabbet üzerineydi çünkü. Buyrun benim şikayet ettiğime kanıt.

Forum hakkindaki sikayetleri çözelim! - Sayfa 7 - Bisiklet Forum — Mozilla Firefox.jpg

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve umutcelik
Bugün silinen 5 mesajı bizzat ben şikayet ettim, keşke mesajların bi ekran görüntüsünü alsaydım, hepsi muhabbet üzerineydi çünkü. Buyrun benim şikayet ettiğime kanıt.

284549 dosyayı görüntüle
Arkadas benim mesajimi da sikayet etmis ama yerden goge hakli aslinda.
Basligin tanimi disindaki mesajlar silinse forumdaki icerik yariya duser. Iyi guzel goygoy yapiyoruz da bazen konu bambaska yerlere gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve MAERKEK
@umutcelik Gümrük kanunu konusunda şikayetim yok, takip ettiğim konu diye bildirim dikkat ederseniz.

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
Sorun şikayet değil ki..
Ben şikayet ederim. Sen şikayet edersin. O şikayet eder.
Önemli olan sorunun kaynağını bulup çözmek. Konu içerisindeki mesajımda "bunu almayın buna bu kadar para vermeyin, alternatif olarak aynı işi bu da görüyor ve daha ucuz" diye yazdığım mesajı şikayet etmek isteyen herkes edebilir. Keza edilmiş. Muhabbet etmemişim. Farklı tavsiyede bulunmuşum. Bakış açısına göre fırsat veya değil. Keza sorun zaten bu da değil.
Sorun; yönetimin bu mesaj yüzünden konudan insanları uzaklaştırmadan önce "arkadaş bu mesajı neden atıyorsun, ürün tavsiye edemezsin, sadece fırsat paylaşırsın" diyerek açıklama yapması ve (Burası çokomelli) UYARMASI gerekir. Pata küte insanları konudan uzaklaştırırsan potansiyel katılımı engellersin.
Kendi adıma bundan sonra konuyu takip eder işime gelen ürün olduğunda mesajdan yaralanır ilgili ürünü alırım. Bir de "beğen" butonuna basar kenara çekilirim. Bu bana bir ceza değil ki.
Bu konudan uzaklaştırma akışında bir yanlışlık var.

@CengoCenk Ben de kimse engellensin diye şikayet etmedim tabi, mesajın silinmesi ve uyarı verilmesi yeterli bi çözüm olabilir belki.

Şöyle bi düşününce yazanlar kim bilmesem de, içerikleri birebir buraya yazabilirim, örneğin bi tanesi indirim kodu paylaşan üyeye teşekkür mesajıydı, arkadaş onun yerine beğen butonuna bas bitti gitti.

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Çok merak ettim Sn. firestone bir kullanıcı bir mağazada indirimli bir ürün bulmuş konuya link atmış ve de "gönderip göndermeyecekleri konusunda emin olamadığı" için mesaj yazmış. Ben de o firmadan daha önce alışveriş yaptığımı ve de güvenilir bir firma olduğunu ve göndereceklrine dair bir mesaj attım. Bu çok mu şikayetlik bir durumdu acaba merak ettim? Herkese selamlar saygılar...

Fırsat Reyonu konusunun kullanım şekli arada bir çıkan bildirimde yazıyor. Denk gelmemiş ya da dikkat etmemiş olanları için bir sabitlenmiş gönderiye de eklenebilir. Fırsatlar hakkında yorum yapmak için orada tavsiye edildiği gibi yorum sahibine özel mesajla ulaşılabilir ya da alıntı yapılıp Fırsat reyonu (ürün inceleme ve yorum) konusunda paylaşılabilir. Bir diğer gri yöntem de fırsatı alıntılayıp yorum yaparken yeni bir fırsatla birlikte paylaşmak. Günün fotoğrafı bölümünde bu yöntemin uygulandığını sık sık görüyorum. Orada daha kolay tabii. Gökten fırsat yağmıyor sonuçta.

Fırsat Reyonu konusunun kullanım şekli arada bir çıkan bildirimde yazıyor. Denk gelmemiş ya da dikkat etmemiş olanları için bir sabitlenmiş gönderiye de eklenebilir. Fırsatlar hakkında yorum yapmak için orada tavsiye edildiği gibi yorum sahibine özel mesajla ulaşılabilir ya da alıntı yapılıp Fırsat reyonu (ürün inceleme ve yorum) konusunda paylaşılabilir. Bir diğer gri yöntem de fırsatı alıntılayıp yorum yaparken yeni bir fırsatla birlikte paylaşmak. Günün fotoğrafı bölümünde bu yöntemin uygulandığını sık sık görüyorum. Orada daha kolay tabii. Gökten fırsat yağmıyor sonuçta.
Haklısınız soru soran üyeye özel mesaj atmam gerekirdi ancak; forumda o kadar çok siyasi içerikli (inceden hakaret içeren) mesaj bile varken (kaldı ki burası bisiklet forumu, siyasi konuları tartışma platformu değil) bu durum bana biraz ağır geldi doğrusu. Selamlar, saygılar...

Geri