Yaş 23 Boy 181 cm
25 Şubat 2017 de başladım diyete. 95 kilo civarıydım, bugün an itibariyle 86 kiloyum. Canan Karatay'ın bir kitabının pdf sini indirdim. Dediklerinin birazını yaptım ve böyle artık zararlı mıdır nedir bilemem, çok fazla kilo kaybettim. Hatta bir ara korktum. Çünkü normalde dediğine göre geç ama yavaş yavaş kilo vermem gerekiyordu. Ama hiç kötü hissetmedim. Aksine biraz daha dincim eskiye nazaran. Spor falan yapsam inanın, göbeğim azalır ve 82 civarı olurdum herhalde. 1 ayda 13 kilo oluyor gerçi ama bilmiyorum. Artık çok çok fazla mıydı kilom, vücut direk tepki mi verdi, ne oldu hiç anlamadım. Tüm gün evde oturarak, anca üniversiteye gidip gelerek nasıl 9 kilo verdim inanın anlamadım.
Bundan sonrasını diyete başlayacak arkadaşlar için yazayım. Tecrübelerim kısaca. Ben okurdum ama çok takmazdım insanların yazdıklarını. Yani hiç beklemezdim işe yarayacağını bu diyet işinin ama işe yaradığı için yazmak istedim. Ben uzun yazarım biraz. Sıkılmazsınız umarım.
--
Canan Karatay'ı deneyeyim dedim. Gittim karatay mutfağı diye bir kitabı vardı internetten indirdim. İlk 100 sayfasını okudum hemen 1 saatte. Sonraları yemek tarifi gibi şeylerdi zaten. Çok güzel bilgiler vardı. Birazdan anlatacağım şeyler zaten oradan öğrendiklerime göre zaten. O kitabı okursanız her şeyi kaparsınız. Mümkünse satın alın. Eğer idareli iseniz işe yarama garantisi %100 bence. (Ben aşırı tembelimdir bende bile işe yaradı).
Klasik lafları televizyonda duymuşsunuzdur. Şeker yemeyin, ekmek yemeyin. Aynen öyle yaptım. Aslında çok tembel ve nefsine yenik düşen biriyimdir. Ama ekmeği tamamen bıraktım.(5 kere çiğ köfte sipariş ettim zorda kalınca 10 lavaş yedim 1 ayda). Şekeri tamamen bıraktım. Sıvı yağı tamamen bıraktım. Patatesi bıraktım.(Haşlama olabilir aslında diye biliyorum) Her yemeğe zeytinyağı attım. İlk günler az attım ama sonra bol bol attım yemeklere. Kaya tuzuna geçtim. Az attım ama hiç bırakmadım. Her yemeğime salataya kullandım tuz. Hiç korkmadım tuzdan nedense.
Kahvaltılarım.
Derslere hep son dakika yetişen ve ona göre uyanan biri olarak bu huyum değişmedi. O yüzden salata yapamadım sabah pek. Uğraştırmayacak şeyler yaptım hep.
Annemin yaptığı doğal zeytinden yedim ve tulum peyniri yedim.
Yumurtayı haşlayıp salatayla karıştırıp yedim.(4-5 gün yiyebildim midem bulandı bıraktım tümden) Sonra yumurta yemek lazım diye.
Aldım tulum peyniriyle çok güzel omletler yaptım. Zeytinyağı ile de güzel oluyor aslında. Alıştım zeytinyağına baya. Her yemeğe gitti.
Sadece 1 tane muz yiyip, 1 bardak su içip dişimi fırçalayıp derslere gittiğim çok oldu. Ama acıkmıyordum eskisi gibi o yüzden dert etmedim.
Akşam.
Akşamları öğrenci olduğum için yapabildiğim yemekleri yaptım. Tavuk göğsünü kuşbaşı kesip sote yapıp tencerede yemek şeklinde yaptım, yedim.
Kuru fasulye yaptım. 4 gün her akşam kuru fasulye yediğim oldu. Sonra bulgur pilavı yaptım bi 4 günde sadece onu yedim. Sonra dedim ki bunlar tek başına sıkıcı oluyor. İkisini aynı anda yaptım. Ama biraz fazla oldu yanlışlıkla her akşam 1 tabak bulgur pilavı 1 tabak fasulye yedim. Az da yemedim yani
Her öğünün yanına üşenmezsem salata yaptım. Ama kışın maydanoz bulmak dert. Yani güzel maydanoz. Maydanoz olmadan da salata tatsız geldi bana o yüzden pek yapmadım.
Sonra yapacak bir şey bulamadım. Bu sefer mercimek çorbası yaptım. Hemde elimde kalan, çillenmek üzere olan patatesleri kullandım iyi oldu. böyle 1 hafta falanda sırf çorba içtim akşamları. Çorba doyurmadı işte dayanamadım çiğ köfte söyledim
Çok yerdim patlamış mısır, 1 gün arkadaşlar yüzünden dayanamayıp yedim. Zeytinyağı ile yaptım. Annem yanar olmaz falan demişti. Denedim ben, inanın sıvı yağ kadar olmasa da gerçekten çok güzel olmuştu
Ara öğünler
Karnım acıktıkca fındık fıstık ceviz badem yedim. 40 Tl verdim toplam. 1 ay yetti. Çok yemedim. Ama bir sınır yoktu kitabın dediğine göre. Ben pahalı diye çok yiyemedim. Ama bunlar kesinlikle hepsi çiğ olacak.
Masraflarımı hesapladım. Gıda gelirim 1 ay boyunca ortalama 10.30 tl den, 310-320 tl gibi bir şey tuttu. Bilmiyorum bu devirde fazla mı. Yediklerim lüx gibi biraz. Tavuk, fındık, muz falan. Ama bunları az yediğim için masrafta normal oldu.
Kısacası ---
Ekmek,şeker,sıvı yağ yok. Daha doğrusu olmayan şeyler kan şekerini çok hızlı yükselten, glisemik değeri fazla olan şeyler. Daha çok çok detay var. Yazdım, yazdım sildim çok uzun O kadar ki herhalde biraz araştırmayla 100 sayfalık bir kitap bende yazabilirim
Aklıma gelenleri ve günlük yaptığım şeyleri yazdım. İlk ay hiç bozmadım ama önümüzdeki haftalarda çok güzel bir steakhouse gömecem