Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Foruma Veda

NEDEN BİSİKLET FORUMU BIRAKIYORUM?

Başlık büyük ihtimalle kısa bir süre sonra Bisiklet Forum yöneticileri tarafından ya kitlenecek ya da silinecektir. Ben yine de içimdekileri buraya dökeyim.

2014 yılından bu yana Bisiklet Forum üyesiyim. 2022 yılında eşimle birlikte bisikletlerimizle Asya kıtasında bir seyahata başladık. Bu seyahatimizdeki anılarımızı da Dünyaperestiz isimli Instagram, Facebook ve YouTube hesaplarımızdan başta bisikletseverler olmak üzere ilgisini çeken herkesle paylaştık, paylaşmaya da devam ediyoruz.

Bisiklet Forum’da da turdan fotoğraflarımız, her fotoğrafın açıklaması, YouTube videoları ve ileride de blog içerikleri gelecek şekilde başlıklar oluşturduk. Başlıklar arasında linklemeler hazırladık. Asya turumuz özelinde 2022 yılından bu yana da Bisiklet Forum’a bir arşiv olarak gerçekten büyük emekle katkı sağlıyordum. Forumda pek de ilgi çekmiyordu ancak tek isteğimiz bir gün buralarda tur yapmak isteyen olursa düzenli bir şekilde bilgiye erişsin, soracakları varsa sorsun, biz de elimizden geldiğince yardımcı olalım. Türkçe kaynak zaten çok çok az. Tek isteğimiz vardı Türkiye'nin en büyük bisiklet topluluğuna deneyimlerimizi aktarmak, insanların kolayca kaynak bulabilmesi.

İki yıl boyunca Bisiklet Forum’da ‘‘Uluslararası Tur’’ başlığı altında neredeyse tek katkıyı biz yaptık. Bu işte maddi bir çıkarımız da yok. Zaten işimiz de bisikletle gezip, para kazanmak değil. Aksine neyimiz varsa bu deneyim için harcadık. Pişman da değiliz. Sadece deneyimimizi paylaşmayı ve ortak paydada yeni insanlar tanışmayı seviyoruz.

Ben şu anda Endonezya’dayım ve burada bir bisiklet turu yapıyorum. Bu sabah uyandığımda Bisiklet Forum’a bir göz atmak istedim. Gerçekten de büyük bir şok yaşadım. Bisiklet Forum yöneticileri (kim ya da kimler bilmiyorum), 2014 yılından bugüne forumda açtığım ne başlık varsa (Yurt içi – yurt dışı), karman çorman hepsini ucube bir başlıkta birleştirmiş.

İlk başta büyük hayal kırıklığı yaşadım. Hemen iletişim formundan WhatsApp numaramı paylaştım. Nedenini öğrenmek istiyordum. Ancak başlıktaki isyanımdan sonra bu başlığı da tartışmaya kitlediler.

İlk başta ne yaptığını bilmeyen bir yöneticinin eseri sandım. Ancak sonrasında hala tek kelimeden başlığı da kitledikleri zaman anladım ki bu tamamen bize karşı yapılan bir şey. Bilinçli olarak buraya yaptığımız katkılar bozulmak istendi. Fakat neden? Neden sorusunun yanıtını bulamıyorum. Biz kime ne kötülük yaptık? Kime ne saygısızlık yaptık? Kendi halimizde bisikletle seyahat ederken tecrübelerimizi paylaşıyoruz.

Başlıklar kitlense ya da silinse diyeceğim ki bir kural ihlali yapmışız. Fakat hayır 2014 yılından bu yana tüm başlıklar birbirine geçirilerek bozulmak istenmiş. Biraz vicdanı olan herkes, harcadığım emekten dolayı isyan ettiğimi anlayacaktır. İyi niyet olduğunu düşünmüyoruz. İyi niyet olsa biri önce iletişime geçer; ‘‘Şu, şu nedenden dolayı, başlıkları birleştirmeyi düşünüyoruz. Nasıl yapalım?’’ der. Ona göre biz de düzenleriz.

Neyse, artık olan olmuş. 2022 yılından bugüne kadar kimseyi rahatsız etmeyen içeriklerimiz, belli ki birilerini çok rahatsız olmuş. Neden bu ülkede insanlar birbirine aşağıya çekmek ya da zarar vermek için uğraşıyor?

Ben bir muhatap bulamadım. Benimle konuşmak yerine sadece başlığı kitlediler.

Benim için Bisiklet Forum bitmiştir.

Fakat Bisiklet Forum’daki hesabımın silinmesi, açtığım başlıklar ve tüm mesajlarımın silinmesi için muhatap bulamıyorum. Bunu da bugün ya da en geç bu hafta bir avukatla görüşüp hukuki yollarla çözmeye çalışacağım.

Dediğim gibi Endonezya’da bisiklet turundayım ve bugün tura ara verip, bununla uğraşmak zorunda kaldım.

Bu zamana kadar destek olan tüm Bisiklet Forum üyelerine teşekkür ederim.

Bu başlık altında bir polemiğe de girmek istemiyorum. Vicdanı olan herkes anlayacaktır isyanımı. Sadece empati bekliyorum.

Bisiklet Forum’da artık olmayacağım.

Sağlıcakla kalın,

Hayırlı ramazanlar
 
Scudo
Konu kilitlenmeden yazayım. Size tamamen katılıyorum. Niye böyle bir şey yapıldı anlamak zor gerçekten. Belki eski şekline getirirler diye umut ediyorum ama bunu yapan yönetici bir açıklama yapmalı diye düşünüyorum.
 
"Bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz" sözü geldi aklıma.

Forum içerisinde yeni konu-başlık açılması forum yönetimini neden bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum. Forumun barındırıldığı sunucudaki HDD'ler dolmak üzereyse, aramızda para toplayıp yeni HDD alalım sunucuya. Sorun yer sorunu ise bu şekilde çözeriz. Yok eğer yöneticiler arasında tertip-düzen, simetri takıntısı olanlar varsa ve "Bütün başlıklar benim istediğim gibi olacak! İp gibi dizileceksiniz buraya!" deniliyorsa, ona karşı yapacak bir şey yok maalesef.
 
aynı dertten ben de muzdaribim. ciddi içerik hazırlıyoruz sonra pat diye başka konunun altına atıyorlar. zaten buraya içerik hazırlamanın da çok mantığı yok eski fotoları siliyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Bir iki ay önce "İngiltere'de bisikletlinin üstüne kıran kamyonet" başlıklı konu açmıştım, ilginç bir konuydu nitekim kısa sürede büyük ilgi görüp 5-10 yorum gönderildi, tam güzel bir konumuz var derken bir kişi "her önüne gelen yeni konu açıyor herkes konu açamaz, kaldırın bu konuyu" gibisinden mesaj gönderdi, şaşırdım sonra bir baktım, konum kaldırılmış! Demek ki arkaplanda bir MOD, "kim yeni konu açmış hemen kaldırayım" amacıyla dolaşıyor. Birkaç gün sonra konumdaki mesajların coğunun silinerek "bisiklet dünyasından haberler" gibi başlık altına kuyruk edildiğini gördüm, o zaman notunu verdim zaten.

Reddit'te istediğiniz konuyu açabiliyorsunuz. Kimse gelip konunuzu silmiyor.

Youtube'ta yeni video göndermek, forumda yeni konu açmanın karşılığıdır. Youtube'ta bir MOD, yeni videoları alıp başka bir kanalın altına taşımıyor.
 
Siteminizde haklısınız. Bunca yazılanlar ve harcanan emek güncel bilgileri bize ulaştırdığı gibi ilerisi için de bulunmaz bir arşiv oluşturmaktadır. Özenle hazırlanan konulara bu şekilde el atmaları çok sinir bozucu.
Bir de kendi kafalarına göre çok uyduruk bir başlık koymuşlar.. Fotolar ne ya Fotoğraflar yaz bari.
 
Son düzenleme:
Başlıklarınızın birleştirildiğini gördüğümde çok kızacağınızı tahmin etmiştim. Görüşünüz alınmalıydı. Haklısınız.

Geçmişte, -Forum'un en hareketli günlerinde- eli sopalı yöneticiler sürekli müdahale eder dururdu; "Kendi aranızda yazışın, geneli rahatsız etmeyin" tarzı ifadelerle. Kaç kişiyi küstürdüler. Çok değerli insanlar, o yöneticiler yüzünden forumu terketti.

Şu anki yöneticiler daha insancıl ve demokratik olsa da size yapılanın bir hata olduğunda hemfikirim. Ayrılmaya kararlıysanız YouTube üzerinden takibe devam ederiz biz de sizi. Ne yapalım?
 
Youtube gerçek eşitçil bir ortam. Benim yorumcu olarak en cok takıldığım sitelerden biri. Adam uzakdoğuya gidip videolar cekmiş, onların burada konusunu açmış, son derece legal bir konu. Böyle bir konuyu bile kaldırıp atmak?

Reddit'te yeni konu açarken sağda "kurallar" kutucuğu bulunur. Kurallar yazılıdır orada. Onun gibi bir kutucuk çıkarılsa bari. "Konunuz silinebilir" gibi bir kural görünse orada biz de ona göre hareket etsek değil mi. Ancak o da yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Üzücü olmuş. Hesabınızı siliyorlar ancak konularınızın silinmesini gerçekleştirmiyorlar, veri tabanına zarar veriyormuş. Kullanım koşulları madde 4'te belirtmişler. Silinmemesi ilginç aynı forumu yabancı bir oyun firmasında bizde kullanıyoruz yaklaşık 300 milyon üyesi var, günde onlarca konu ve mesaj siliyoruz senelerdir veri tabanına bir zararı olmadı.

Ama yine madde 11'de kendileri ile çelişkiler yaşıyorlar. Alakasız mesajlar silinirmiş demekki alakasız mesajlar veri tabanına zarar vermiyor 😂
 
Gerçekten onca emeğin hiç edilmesi ilgim alakam olmamasına rağmen beni de üzdü. Zaten bunu daha önce de çok tartıştık ama bir faydası olmamış demek ki. Mantıklı bir açıklama yerine konuyu tartışmaya kapamak da bana hiç yabancı gelmiyor. Moderatörler de mi bıyıklı yoksa?
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Foruma her gün mutlaka 1-2 kere de olsa girip bakan biri olarak bu başlığı okuyunca üzüldüm. Kendisini instagram üzerinden takip ediyorum ve yaptıklarını hayranlıkla izliyorum.
Kişisel tercih veya forumun tercihi olarak saygı duymakla birlikte, şimdi ne yedin, canın ne çekiyor, şu an içinden ne saçmalık geçiyor, hadi bi şarkı söyle vb. (ironi içerir) saçma sapan bir çok başlıkla forumu doldurmaktan imtina etmeyen yönetimin, bu kadar faydalı bir başlık hakkında yaptığını anlamak her ne kadar zor gibi görünse de az yukarıda bahsettiğim başlıklara müsaade edildiğini düşününce de pek mantıksız gelmiyor.
 
İlk başta ne yaptığını bilmeyen bir yöneticinin eseri sandım. Ancak sonrasında hala tek kelimeden başlığı da kitledikleri zaman anladım ki bu tamamen bize karşı yapılan bir şey. Bilinçli olarak buraya yaptığımız katkılar bozulmak istendi. Fakat neden? Neden sorusunun yanıtını bulamıyorum. Biz kime ne kötülük yaptık? Kime ne saygısızlık yaptık? Kendi halimizde bisikletle seyahat ederken tecrübelerimizi paylaşıyoruz.
Her youtube videosuna başlık açmayı hakettiğini düşünen biri forum mantığını anlamamıştır. Biraz Bikeforums.net'e bakın gelin orada böyle bir başlık cümbüşü var mı. Kafasına esen başlık açıyor reddit gibi. Her turun ve incelemenin ayrı başlık haketmesinin mantığı nedir? Yönetim gelmeniz için davet göndermediği gibi, giderken de arkanızdan su dökmez.

Veri tabanına zarar veriyor, storajı zorluyor diye bir durum tabii ki yok. Mevzu başlıkların derli toplu, organize bi halde olması.
 
Her youtube videosuna başlık açmayı hakettiğini düşünen biri forum mantığını anlamamıştır. Biraz Bikeforums.net'e bakın gelin orada böyle bir başlık cümbüşü var mı. Kafasına esen başlık açıyor reddit gibi. Her turun ve incelemenin ayrı başlık haketmesinin mantığı nedir? Yönetim gelmeniz için davet göndermediği gibi, giderken de arkanızdan su dökmez.

Veri tabanına zarar veriyor, storajı zorluyor diye bir durum tabii ki yok. Mevzu başlıkların derli toplu, organize bi halde olması.

Yani bir kez daha anlamaya çalışarak okursanız, daha iyi olacaktır. Okuduğunuzu anlamamışsınız. Ben başlıkları neden açtığımı zaten belirttim. Belli bir kategoriye göre düzenli bir şekilde açtım. Artı YouTube videoları için de açmadım. Zaten takip edenler de bunu biliyorlar. Bunları tekrarlamaya gerek görmüyorum.

''Her turun ve incelemenin ayrı başlık haketmesinin mantığı nedir?'' demişsiniz, haklısınız. ''Şu anda ne dinliyorsunuz?'', ''Şu anda ne yiyorsunuz?'', ''İçinizden geçenleri söyleyin'' gibi başlıklar daha doğru başlıklar. Yoksa ''Uluslararası Turlar'' diye bir konu bölüme, yurt dışı bisiklet turu incelemesi başlıkları açmak son derece saçma. Haklısınız. 👏👏👏

'' Mevzu başlıkların derli toplu, organize bi halde olması.'' gerçekten ''düzen'' anlayışınıza hayran kaldım Can Bey. Siz mi yaptınız bilmiyorum ama açtığınız ucube başlığa 2014'ten beri yurt içi - yurt dışı tüm konuları karman çorman atıp düzen kurmuşsunuz. Müthişsiniz gerçekten. :) Onu da becerememişsiniz zaten, yarısı da orada burada kalmış. :)

Benim zaten şu kafaya diyecek daha fazla sözüm yok. Art niyetle yapıldığı çok çok açık. Zaten forum üyelerinin çoğunun da forumun yöneticileri hakkındaki görüşleri de ortada. Sessiz kalan büyük bir çoğunluk da var.

Fakat bir kez daha diyeyim. Üyeliğimle beraber, forumdaki tüm başlık ve mesajlarımı sileceksiniz. Şu anda yurt dışında turdayım. Elbet uğraşacak zamanım ileride olacak. Uzmanı değilim, alanım da değil ancak KVKK konusunda hukuki olarak destek alacağımdan emin olabilirsiniz.
 
'' Mevzu başlıkların derli toplu, organize bi halde olması.'' gerçekten ''düzen'' anlayışınıza hayran kaldım Can Bey. Siz mi yaptınız bilmiyorum ama açtığınız ucube başlığa 2014'ten beri yurt içi - yurt dışı tüm konuları karman çorman atıp düzen kurmuşsunuz. Müthişsiniz gerçekten. :) Onu da becerememişsiniz zaten, yarısı da orada burada kalmış.
Yönetimden biri değilim, sıradan forumdaşım. Ama bu forumdaki kafasına esenin başlık açamaması düzenini destekliyorum. Bir kuralı mantıklı bulmam için o kuralı uygulayanlardan olmama gerek yok. Bu kuraldan sıyrılan iki açık var idi, Tur yazıları ve İncelemeler. Bundan sonra onlar da bir düzene girecek sanırım.

''Her turun ve incelemenin ayrı başlık haketmesinin mantığı nedir?'' demişsiniz, haklısınız. ''Şu anda ne dinliyorsunuz?'', ''Şu anda ne yiyorsunuz?'', ''İçinizden geçenleri söyleyin'' gibi başlıklar daha doğru başlıklar. Yoksa ''Uluslararası Turlar'' diye bir konu bölüme, incelemesi başlıkları açmak son derece saçma. Haklısınız. 👏👏👏
Olayı çarpıtmanın alemi yok. Size "Videolarınızla ilgili gönderi atmayacaksınız" diyen olmadı, olamaz. "Video tanıtımlarınızı tek bir başlıkta yapın, derli toplu olsun, dağınık olmasın" deniyor. Verdiğin örneklere gelince, herkes "içinden geçen" şey için kafasına göre başlık açsa bu karşılaştırmayı yapabilirsin. Öyle bir şey olmadığı için, verdiğin örnekler, saçma.

Kısa ve öz bir soru, Tur videolarınız için bir Dünyaperestiz anabaşlığınız olsa ve hepsini buna gönderseniz, ayrık ayrık gönderdiğiniz düzene kıyasla ne eksisi olur?

Ben bir cevap bulamıyorum.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Forum yönetiminin mega projesi olan "tüm forumu tek başlık altında toplamak" kapsamındaki çalışmalardan siz de nasibinizi almışsınız. Ne diyelim, geçmiş olsun.
 
Benimde yurt içi ve yurt dışı gezilerime,kamplarıma ait bir bloğum var Orada detayları ile aktarım sağlıyorum Yerli yabancı forumlarda da önemli bulduğum hususları,temayı anlatıyorum Biliriz ki Bilgi paylaştıkça çoğalır...Ben bildiklerimi aktarma,bilmediklerimin de yolunda olan biriyim...Temennim sağlıcakla harika gezilerinizi yüksek motivasyonla sürdürmeniz,insanları bilgilendirmeye devam etmeniz
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Yönetimden biri değilim, sıradan forumdaşım. Ama bu forumdaki kafasına esenin başlık açamaması düzenini destekliyorum. Bir kuralı mantıklı bulmam için o kuralı uygulayanlardan olmama gerek yok. Bu kuraldan sıyrılan iki açık var idi, Tur yazıları ve İncelemeler. Bundan sonra onlar da bir düzene girecek sanırım.


Olayı çarpıtmanın alemi yok. Size "Videolarınızla ilgili gönderi atmayacaksınız" diyen olmadı, olamaz. "Video tanıtımlarınızı tek bir başlıkta yapın, derli toplu olsun, dağınık olmasın" deniyor. Verdiğin örneklere gelince, herkes "içinden geçen" şey için kafasına göre başlık açsa bu karşılaştırmayı yapabilirsin. Öyle bir şey olmadığı için, verdiğin örnekler, saçma.

Kısa ve öz bir soru, Tur videolarınız için bir Dünyaperestiz anabaşlığınız olsa ve hepsini buna gönderseniz, ayrık ayrık gönderdiğiniz düzene kıyasla ne eksisi olur?

Ben bir cevap bulamıyorum.

Son sorunuza yanıt vereyim. Diğerleri ile ilgili zaten çok açık bir şekilde yanıt verdim Can Bey.

Öncelikle yurt içi ve yurt dışı turlar tamamen birbirinden farklı. Şu anda birleştirmişler ve hepsi birbirine girmiş. O kısma bir şey demiyorum, zaten absürtlüğünü siz de kabul ediyorsunuzdur. Gelelim ''Dünyaperestiz'' ana başlığı altında tüm seyahatlerimizin toplanmasına. Bu bana gerçekten anlamlı gelmiyor. Dünyanın farklı bölgelerinde tur yapıyoruz. Farklı coğrafyalar, farklı rotalar, iklimler ve tarihler... Her bir içeriğin dinamikleri birbirinden farklı. Şöyle olabilirdi, onu deseniz size hak veririm;

''Dünyaperestiz - Yakın Doğu Turları'' altında İran ve Gürcistan'ı, ''Dünyaperestiz - Orta Asya Bisiklet Turu'' altında Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan'ı, ''Dünyaperestiz - Uzak Doğu Turları'' altında, Güney Kore ve Japonya'yı,. ''Dünyaperestiz - Güney Doğu Asya Turları'' altında Tayland, Laos, Kamboçya, Malezya, Singapur ve Endonezya'yı toplayalım.

Evet, bu başlıkları böyle de açabilirdim ancak o zamanlar aklıma gelmedi. Çünkü zaten ben Gürcistan'dayken bir gün bu mesajları Endonezya'dan yazacağımı hayal bile etmiyordum. Bilsem öyle açardım. Ayrıca yine de yarın bir gün ülke özelinde bir şey arayan biri için ülke ülke açılmasının da ne zararı vardı? Araması ve bulması daha kolay olmayacak mıydı? Ayrıca kimse ''Dünyaperestiz'in Gezileri'' diye bir şey aramaz. Gidecekleri ülkeyi, şehri ya da bölgeyi ararlar.

Fakat demek istediğim şu bakın ne güzel sordunuz değil mi? Bir kişi gelip de ''ya emek harcamışsın ama biz bu başlıkları birleştirelim. nasıl yapalım?'' diye sormadı. Bir kişi gelip de mahvetmek yerine sorsaydı, ben de bu fikirlerimi söylerdim. Beraber düzenlerdik.

Can Bey şimdi ben size soruyorum. Şu anda elimizdeki başlık sizce bir düzen mi oluşturdu? Şimdi birleştirilen bu ucube başlık bir düzen mi? O başlık sizin içinize siniyor mu gerçekten? Yazık olmadı mı benim o kadar zamanıma? Benim beklediğim sadece empati. Yoksa Bisiklet Forum benim başlıklarımı silmiş umrumda bile değil. Ben de eşim de zaten her yerden istisnasız yazan herkese, tek tek yanıt veriyoruz yardımcı olmak için. Ben Bisiklet Foruma bir arşiv kalsın istedim. Hata etmişim.

Şimdi Bisiklet Forum bir şey mi kazanmış oldu? Uluslararası Gezi Tur Makaleleri kısmına yıllardır benden başka giriş yapan kimse olmadı. Ben sanmıyorum sosyal medyanın, YouTube'un bu kadar başını alıp gittiği bir yerde yeni nesilden biri gelsin de foruma başlık açsın. Yeni düzeninizle forumun keyfini çıkarırsınız.


Forum yönetiminin mega projesi olan "tüm forumu tek başlık altında toplamak" kapsamındaki çalışmalardan siz de nasibinizi almışsınız. Ne diyelim, geçmiş olsun.

Öyle demeyin Bisiklet Forum'a düzen geldi. :D Artık çok daha düzenli oldu.
 
Öncelikle başlığı görünce üzüldüğümü söylemek istiyorum.
Konuyu okuduğum da Murat beye bir haksızlık yapıldığını ve yönetici kişi veya kişilerin yaptığı düzenlemeyi açıklamasını isterim. Hatta bir özür de dilenebilir. Murat beyin foruma katkısı yadsınamaz, tamamen iyi niyetle ve hiç bir çıkarı olmadan zaman ayırarak buraya değerli içerikler kazandıran bir insan.
 
Merhaba,

Açıkçası ben böyle bir uygulamanın "düzen vermek" adına yapılmasının pek uygun bir yöntem olduğunu düşünmüyorum. Gezi-tur başlıklarına katkı vermiş biri olarak, "Uluslararası" başlığından bağımsız şekilde, "Gezi-tur" başlıklarının kullanıcı (ya da kişi) adıyla tek başlığa toplanmasının daha sonra o yazıları okumak ve bilgi almak isteyen kullanıcılar için zorluk oluşturacağını düşünüyorum. Bunun yanında, foruma bu başlığı açan kullanıcıların bunu bir amaç uğruna (mantıksal bütünlük/farklılık, tematik bütünlük/farklılık vb.) yapmış olmaları da göz ardı edilebilecek bir durum olmamalı.
Geçmişte forum yöneticileri kendi eski konularımı düzenlememe çok yardımcı oldular. Kendileri ile koordineli bir şekilde bu tür geçmişe dönük düzenlemeleri yapmıştım.

"Dünyaperestiz" Murat Bey'in konularının da kendine danışılmadan (ya da eğer forum kurallarına uymayan bir durumu varsa "uyarılmadan") yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Murat Bey'in konuları özelinde de (ki yakından takip ettiğim konulardır) ülkeler bazında konuları ayırmanın, o ülkelere seyahat edecek farklı kullanıcıların soru ya da yorumlarını karıştırmama, daha sonra göz atacak kullanıcılara bu anlamda ne tür soru ya da yorum yapıldığını kolayca izleyebilmeleri açısından da faydası bulunuyor.

Son olarak "derlenip toplanmış" başlığa girdiğimde gördüğüm mesajlar da direkt beni hayal kırıklığına uğrattı. Belki bu videoların ve Murat Bey tarafından yazılmış ilgili yazıların, ayrı ayrı, "Sabit konu" haline getirilmesi bile bir yöntem olabilirdi.

Forumdaki her konu başlığına ve her entry'ye ayrı ayrı saygım var. Bunun yanında, bisikletle ilgili gezi, inceleme, teknik bilgi ve yol gösterme, test vb. konular için harcanan çabaların, bir kere okunup tekrar okunmayacak (kısaca "geçici" olarak adlandırayım) mesajlarla da aynı kefeye konmaması gerektiğini düşünüyorum.

Murat Bey gibi "üreten"leri kaybetmek forum için bu kadar kolay olmamalı

Selamlar

five
 
Geri