Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Zaten trafikte kekolar yeterince üstümüze sürüyor,küfür ediyor,soda -bira bilimum şişeleri üstümüze fırlatıyor .Alışkınız...Ama forumdan alıngan bir arkadasimizin üstüme sürmesi çok dramatik bir durum olurdu.
Bir ağaçtan bir milyon kibrit çıkar, bir kibrit bir milyon ağacı yakar.
Kaldı ki baltanın sapı da ağaçtır. O sap döner dolaşır bir dünya ağacı devirir.

Scudo
Bu tartışma ile ilgili, son kez cevap vermek istiyorum ve tartışmanın daha fazla uzamamasını diliyorum.
Hepimiz yetişkin insanlarız, biliyorsunuz, hayatta ne verirseniz onu alırsınız. Bu forumda, kimsenin kimseyi tanımadığına binaen, kimin neyi, ne maksatla, ne düşünce ile (açıkça belirtmediği müddetçe) paylaştığını da bilmememiz aşikardır, sanırım bu konuda hemfikirizdir.
Dolayısıyla, herhangi birisi, buraya, insanların tartıştığı bir konu hakkında bir yorum yapacak veya fikir beyan edecekse, söyleyeceklerini, ölçüp, tartmak ve buna uygun yazmak durumunundadır. İnsan ilişkilerinin temel kuralından biri ve doğru olanı, karşı tarafı iyi tanımıyorsanız ve o da sizi tanımıyorsa, söylemek istediğiniz şeyin, karşı tarafta nasıl algı yaratabileceğini, dışarıdan nasıl görüneceğini, kırıcı olup olmayacağını, kişiyi rencide edip etmediğini düşünüp, söyleyeceğiniz her ne olursa olsun, ölçüp tartar, muhakemesini yapıp, buna göre iletişim kurarsınız. Bunu, ortaokul beşeri ilişkiler dersinde öğrendiğinizi varsayıyorum. Varsayıyorum dedim kusura bakmayın, çünkü, bana yazılan cevaplar, bunun bilincinde hareket etmediğinizi işaret ediyor. ''Şaka yaptım'' ''bu ne alınganlık'' ''bu ne asabiyet'' ''bu arkadaşımız böyledir'' gibi muğlak savunmalarınızın, üzgünüm, pek genel geçer durumu yok. Çok basitçe söyleyeyim; size göre şaka olan bir şey, başkasına k*k* olabilir.

'Eleştirileceksiniz, kaldıramıyorsanız forumu kullanmayın'' yazan arkadaşa, yazımdan bir cümle alıntı yapıp, üzerinde hiç bir değişiklik yapmadan aşağı bırakıyor ve tekrar okumasını rica ediyorum, başka bir cevap vermeyeceğim;

''Bilmeyenlere anlatmak, öğretmek, tecrübelerinizi aktarmak, yanlışları, uygun bir dille düzeltmek ve insanları desteklemek gerekir.''

Gelgelelim, saçmaladığım düşünülen bisiklet-araç sürücüsü fikrime. Bu, ifade edildiğinde, ne kadar psikopatça geldi değil mi? Evet, katılıyorum.
Fakat, gelin görün ki, bahsettiğim şey insan psikolojisi . Suç unsuru mu? Bunda da hemfikirim. Kendim için konuşmuyorum, bugün her ne sebepten olursa olsun, rencide ettiğiniz/küçük düşürdüğünüz veya alay ettiğiniz bir kişi, yarın, size karşı içinde geliştireceği öç alma duygusunu (bununla savaşıp üstesinden gelmesi zordur) kullanacağı zamanı bekler ve evet bizim konumuzda da arabasına bindiğinde, bu sefer kendini üstün görüp, sizi ezmek isteyecektir. Bu bir neden-sonuç ilişkisidir ve ''saçma bir çıkarım'' da olsa, fiilen belki değil ama, düşüncesinde haklıdır, evet haklıdır, ister kabul edin, ister etmeyin. Tekrar ediyorum, ne verirseniz, onu alırsınız. Saygı görmek isterseniz, önce siz saygı gösterin. Her duygu, kendini karşısında perçinlemektedir.

Konu çok dağıldı. Ben buraya gravel bisiklet ile ilgili fikir alışverişi yapmaya, yeni bir şeyler öğrenmeye ve destek görmeye geldim, şaka yapıp, dalga geçmeye gelmedim. Kimseyle hiç bir şeyin savaşını vermiyorum. Yazdığım şeylerde öğrenmek istediğimi açıkça ifade ediyorum, yorum yapıyorum ve bırakıyorum. Bilgi alışverişi yaptığım yerde de şaka konusu olmayı istemiyorum açıkçası. Herkesin kendi tercihidir. Ben alıngan olmayayım, siz de dalga konusu yapmayın o zaman ne diyeyim? Tavsiye ettiğiniz gibi, buradan uzaklaşıp başka siteler bulmak kolay ama ortak paydamız varken bunda buluşmak önemli diye düşünüyorum.
Söyleyeceklerim bu kadar, bu konu ile ilgili başka bir yorum yapmayacağım.

Ben bişey sormak istiyorum G0 ımı onumuzdeki sene yada sene sonu aldığım fiyata satabilir miyim. Eğer okuluma dönüşüm olursa muhtemelen bir yol bisikletinr geçerim istanbulda daha güzel olur gibi. Tabi 2. El alırım belki karbon maşa yada mosso claris ya da sora

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ShaManicTea

Katı protokol kuralları ve sınırsız ciddiyet arıyorsanız yanlış gelmişsiniz. Lordlar kamarasına üye olayım derken kendinizi bisiklet forumda bulmuşsunuz. Burada ansiklopedik bilgiler paylaşmak dışında zaman zaman espriler de yaparız biz. Size hakaret edilmediği sürece kötü birşey de değildir bu. Çekemiyorsanız alıcılarınızın ayarlarıyla oynayın veya gidip sisteminize espri anlayışı ve hoşgörü programlarını yükletin.

Ben bişey sormak istiyorum G0 ımı onumuzdeki sene yada sene sonu aldığım fiyata satabilir miyim. Eğer okuluma dönüşüm olursa muhtemelen bir yol bisikletinr geçerim istanbulda daha güzel olur gibi. Tabi 2. El alırım belki karbon maşa yada mosso claris ya da sora
Kaça aldın :D sımdı satarsan düşünürüm belkı

Kaça aldın :D sımdı satarsan düşünürüm belkı
4500 aldım sanki zamlar geldikten sonra satarım diyorum 4300 e filan alırım bi 4500 lük yol ama o da bi tavsiye lazı. Tabi var mı tavsiyeniz 2. El ya da sıfır. Malesef okullumun ne durumu nede açılacağı belli keşke kadıköyde olup direk yol bisikleti alabilseydim ama virus sağolsun😁

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
4500 aldım sanki zamlar geldikten sonra satarım diyorum 4300 e filan alırım bi 4500 lük yol ama o da bi tavsiye lazı. Tabi var mı tavsiyeniz 2. El ya da sıfır. Malesef okullumun ne durumu nede açılacağı belli keşke kadıköyde olup direk yol bisikleti alabilseydim ama virus sağolsun😁
Açılır o ya :D bakanla görüşeyım donus yapcam ben

• Hahaha
Tepkiler: Mert Ali
Bu tartışma ile ilgili, son kez cevap vermek istiyorum ve tartışmanın daha fazla uzamamasını diliyorum.
Hepimiz yetişkin insanlarız, biliyorsunuz, hayatta ne verirseniz onu alırsınız. Bu forumda, kimsenin kimseyi tanımadığına binaen, kimin neyi, ne maksatla, ne düşünce ile (açıkça belirtmediği müddetçe) paylaştığını da bilmememiz aşikardır, sanırım bu konuda hemfikirizdir.
Dolayısıyla, herhangi birisi, buraya, insanların tartıştığı bir konu hakkında bir yorum yapacak veya fikir beyan edecekse, söyleyeceklerini, ölçüp, tartmak ve buna uygun yazmak durumunundadır. İnsan ilişkilerinin temel kuralından biri ve doğru olanı, karşı tarafı iyi tanımıyorsanız ve o da sizi tanımıyorsa, söylemek istediğiniz şeyin, karşı tarafta nasıl algı yaratabileceğini, dışarıdan nasıl görüneceğini, kırıcı olup olmayacağını, kişiyi rencide edip etmediğini düşünüp, söyleyeceğiniz her ne olursa olsun, ölçüp tartar, muhakemesini yapıp, buna göre iletişim kurarsınız. Bunu, ortaokul beşeri ilişkiler dersinde öğrendiğinizi varsayıyorum. Varsayıyorum dedim kusura bakmayın, çünkü, bana yazılan cevaplar, bunun bilincinde hareket etmediğinizi işaret ediyor. ''Şaka yaptım'' ''bu ne alınganlık'' ''bu ne asabiyet'' ''bu arkadaşımız böyledir'' gibi muğlak savunmalarınızın, üzgünüm, pek genel geçer durumu yok. Çok basitçe söyleyeyim; size göre şaka olan bir şey, başkasına k*k* olabilir.

'Eleştirileceksiniz, kaldıramıyorsanız forumu kullanmayın'' yazan arkadaşa, yazımdan bir cümle alıntı yapıp, üzerinde hiç bir değişiklik yapmadan aşağı bırakıyor ve tekrar okumasını rica ediyorum, başka bir cevap vermeyeceğim;

''Bilmeyenlere anlatmak, öğretmek, tecrübelerinizi aktarmak, yanlışları, uygun bir dille düzeltmek ve insanları desteklemek gerekir.''

Gelgelelim, saçmaladığım düşünülen bisiklet-araç sürücüsü fikrime. Bu, ifade edildiğinde, ne kadar psikopatça geldi değil mi? Evet, katılıyorum.
Fakat, gelin görün ki, bahsettiğim şey insan psikolojisi . Suç unsuru mu? Bunda da hemfikirim. Kendim için konuşmuyorum, bugün her ne sebepten olursa olsun, rencide ettiğiniz/küçük düşürdüğünüz veya alay ettiğiniz bir kişi, yarın, size karşı içinde geliştireceği öç alma duygusunu (bununla savaşıp üstesinden gelmesi zordur) kullanacağı zamanı bekler ve evet bizim konumuzda da arabasına bindiğinde, bu sefer kendini üstün görüp, sizi ezmek isteyecektir. Bu bir neden-sonuç ilişkisidir ve ''saçma bir çıkarım'' da olsa, fiilen belki değil ama, düşüncesinde haklıdır, evet haklıdır, ister kabul edin, ister etmeyin. Tekrar ediyorum, ne verirseniz, onu alırsınız. Saygı görmek isterseniz, önce siz saygı gösterin. Her duygu, kendini karşısında perçinlemektedir.

Konu çok dağıldı. Ben buraya gravel bisiklet ile ilgili fikir alışverişi yapmaya, yeni bir şeyler öğrenmeye ve destek görmeye geldim, şaka yapıp, dalga geçmeye gelmedim. Kimseyle hiç bir şeyin savaşını vermiyorum. Yazdığım şeylerde öğrenmek istediğimi açıkça ifade ediyorum, yorum yapıyorum ve bırakıyorum. Bilgi alışverişi yaptığım yerde de şaka konusu olmayı istemiyorum açıkçası. Herkesin kendi tercihidir. Ben alıngan olmayayım, siz de dalga konusu yapmayın o zaman ne diyeyim? Tavsiye ettiğiniz gibi, buradan uzaklaşıp başka siteler bulmak kolay ama ortak paydamız varken bunda buluşmak önemli diye düşünüyorum.
Söyleyeceklerim bu kadar, bu konu ile ilgili başka bir yorum yapmayacağım.

Sanırım konuyu uzatmamanız sizin sağlığınız açısından çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum. İsabetli olmuş. Tek düze ve istediğiniz cevapları istiyorsanız, bunun için forum değil, blog vb. siteleri okur öğrenirsiniz. Burada hem yererken hem de överken saygı çerçevesinde her türlü yazı yazılabilir. Forumu kullanıyorken bunun da bilincinde oluyor olmalısınız.

Sizin istediğiniz tartışma ortamının aşağıdaki gibi olduğunu düşünüyorum.
maxresdefault.jpg

Gravel bisikletliler için günlük falınız

Ismini vermek istemediğim bir bisiklet markasının satış magazasi sizin bu cevvalliginizden ve bilgisizliğinizden faydanalanarak Yarış bisikleti diye kakaladi o graveli :( Hmmm gravelde ne ki ? Dedigini duyar gibiyim... Şimdi şöyle abicim ; Direksiyonu tutuyorsun pedalları çevirince gidiyor...N'oldu bilader ne ters ters bakıyosun hayırdır? Bu şakacı kisiligime bakma aman diyim, saniyeler icinde kızışma dönemine girmiş pittbull kadar saldirganlaşıp seni burada hemen yere yıkmam an meselesidir, bilesin...

Beyefendi bilmeden etmeden bisiklet alıyor, birde bize Polat Alemdar bakışları atiyor...

Olm bisikletçiye gidip yarış bisikleti istemek nedir la? Hangi antik dönemden geliyorsun sen bakim?

80 lerde vardı o tabir. Yarış bisikleti deyince koç boynuzlu, aşırı çiroz bisikletler gelirdi akla. Ama yıl 2019 artik her bisikletin yarışlari oluyor, hatta Bromton katlanirlarin bile( Geçen o elestirdigim fularlı, çakma ingiliz arkadaşimiz giremez yanliz, çunku adamlar her şeyde oldugu gibi bisiklette bile bir irkçılık peşindeler )

Neyse güzel kardesim. O aldıgın bisikletin en guzel yanı çakıllı yollarda da gidebiliyor, hatta idda o ki; asfalttaki kadar hizli gidebiliyormuş. Ben onların yalancısıyım tabi keh küh :D

Falında belirsiz bir vakte kadar bir kaos, bir esmer günler dönemi görünüyor. Sevdigin kızada feysten bir motorcu dadandı bilesin. Acilen bir seyler yapmalısın fakat ne yazık ki sana 3 vakte kadar bir Bohemlik , ne bilim bir boşbeleş yaşam gorunuyor.

Sen yinede umudunu yitirme ve sabahları bisikletinle hatun kişiye kur yapmaya devam et ehehe

Devamı aha burda ;
Bisikletciler için günlük forum Falınız

@mariokaldato o bisiklet gerçekten Mercedes değil şimdi öyle mi?! Vay arkadaş ya! Fal yorumlarınızda da çakıl yol bisikletlilerine karşı açıktan agresif bir tavır gördüm. incindim! Gerçi diğer grupları okumadım. Çakıl yol bisikletçisi olmak bunu gerektirir.

"X paraya aldım zam geldi xx para oldu o zaman ben nasılsa 2.el diye aldığım fiyat olan x'den satayım. Sıfırına o kadar para vereceklerine benim sıfır gibi bisikletime x para verirler" düşüncesi size mantıklı gelse de alıcı kişi için öyle olmuyor. Sahibinden gibi sitelerde bir çok ilan var aylardır yenilenip duruyor. Zaten sizin sattığınız modeli alacak kişi kaç paradan kaç para olduğunu takip ediyordur. Bisikleti mağazadan aldığınız gibi satsanız da 2.el geçiyor, kullanıp satsanız da. Burada sadece sizin ne kadar temiz veya hor kullandığınız fiyatı belirliyor.

@mariokaldato çok şey etmemek lazım, gravel bisiklet bile kendi türünü tam olarak bulamamışken insanların apgreyd yapmaları normal. Konun ilk zamanlarında dağ bisikletine drop bar takılınca gravel olmaz deniliyordu, artık çıkan örneklere bakınca oluyormuş görür olduk. Yakında ayaklık ve arka bagajı olan gravel de görünce olduğunu anlarız.

Örnek: Kadro fiyatı 2800 USD olan Evil gibi 700x50c lastik aralığına sahip. (link)
evil-chamois-hagar.jpg

Merhaba . Şöyle bir video yaptım. Benim gibi gariban bikepackingciler için :)

Forumda graveli gravel olarak kullananlardan birisi de sizsiniz, arkada takılı çelik kupa ile kombinasyon tam olmuş, elinize sağlık.

eymirde gölün etrafını mı turladınız? mtb parkuruna girdiyseniz strava verisi varsa paylaşır mısınız? girişini bulamamıştım.
Yok hocam hiç göle inmedik.Strava kaydı evden başlıyor atayım buraya Giriş TRT ye gelmeden iki girişi var biri Kuzu Effect AVM nin hemen yanında. Diğeri de tam karşısındaki orman.Tellerin orada kapı var araç yoğunluğundan kaçırmış olabilirsiniz.

Link ekledim umarım kayıt görünür.

(link)

• Beğen
Tepkiler: tunahankayak
Çok teşekkür ederim. GOAT 1 keyifliydi. Dağ bayır gibi yerlerde yol bisikleti formunda kullanmak çok güzel . Sattım şimdi başka bir gravel alacağım GRX'li. Gravelin keyfini kullandıkça anlıyorsunuz. Bende öyle oldu ama yeni yeni GRX'li bir gravel çok yakındır umarım.

İyi forumlar

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve MakRo
@mariokaldato o bisiklet gerçekten Mercedes değil şimdi öyle mi?! Vay arkadaş ya! Fal yorumlarınızda da çakıl yol bisikletlilerine karşı açıktan agresif bir tavır gördüm. incindim! Gerçi diğer grupları okumadım. Çakıl yol bisikletçisi olmak bunu gerektirir.
Valla dostum. Hepsi bir nükteden ibaret. Bütün bisiklet türü kullanicilarina yönelik şakalar mevcud fal yazılarımda:)
Mersedesi 100 liraya kadro set olarak Almanya'dan kesin dönüş yapan emekli bir dayidan satın alıp restore ettim,markasının mercedes olduğunu söyledi ama ben marka ile değil,Kadronun uzun tur kadrosuna uygun ve ucuz olmasıyla ilgilendim daha çok. Seri numarasindan tespit edemedim malesef ama tahminim Rotwild markasına ait bir kadro,o yıllarda da Rotwild markasına yaptırıyordu Mercedes firması kadrolarini, artık Argon 18 firmasına urettiriyor. 2015 'den beri keyifle ve hunharca kullanıyorum. Kadronun kalitesinden çok memnunum. 96 model alu kadro , maşa cromoly. Akıcı,sağlam ve ricit bir kadro.
20190207_171524.jpg

Gravel Kinglerim geldi.
654 lira lastikler
104 lira da vergi tuttu.
Siparişi geçen ayın 27'sinde vermiştim. Şimdilik takmamaya karar verdim. Mart sonu gibi takacağım. IMG_20210121_165040.jpg

Dosyalar

• IMG_20210121_165040.jpg
    IMG_20210121_165040.jpg
    426,3 KB · Okunma: 3
Geri