Bu tartışma ile ilgili, son kez cevap vermek istiyorum ve tartışmanın daha fazla uzamamasını diliyorum.
Hepimiz yetişkin insanlarız, biliyorsunuz, hayatta ne verirseniz onu alırsınız. Bu forumda, kimsenin kimseyi tanımadığına binaen, kimin neyi, ne maksatla, ne düşünce ile (açıkça belirtmediği müddetçe) paylaştığını da bilmememiz aşikardır, sanırım bu konuda hemfikirizdir.
Dolayısıyla, herhangi birisi, buraya, insanların tartıştığı bir konu hakkında bir yorum yapacak veya fikir beyan edecekse, söyleyeceklerini, ölçüp, tartmak ve buna uygun yazmak durumunundadır. İnsan ilişkilerinin temel kuralından biri ve doğru olanı, karşı tarafı iyi tanımıyorsanız ve o da sizi tanımıyorsa, söylemek istediğiniz şeyin, karşı tarafta nasıl algı yaratabileceğini, dışarıdan nasıl görüneceğini, kırıcı olup olmayacağını, kişiyi rencide edip etmediğini düşünüp, söyleyeceğiniz her ne olursa olsun, ölçüp tartar, muhakemesini yapıp, buna göre iletişim kurarsınız. Bunu, ortaokul beşeri ilişkiler dersinde öğrendiğinizi varsayıyorum. Varsayıyorum dedim kusura bakmayın, çünkü, bana yazılan cevaplar, bunun bilincinde hareket etmediğinizi işaret ediyor. ''Şaka yaptım'' ''bu ne alınganlık'' ''bu ne asabiyet'' ''bu arkadaşımız böyledir'' gibi muğlak savunmalarınızın, üzgünüm, pek genel geçer durumu yok. Çok basitçe söyleyeyim; size göre şaka olan bir şey, başkasına k*k* olabilir.
'Eleştirileceksiniz, kaldıramıyorsanız forumu kullanmayın'' yazan arkadaşa, yazımdan bir cümle alıntı yapıp, üzerinde hiç bir değişiklik yapmadan aşağı bırakıyor ve tekrar okumasını rica ediyorum, başka bir cevap vermeyeceğim;
''Bilmeyenlere anlatmak, öğretmek, tecrübelerinizi aktarmak, yanlışları, uygun bir dille düzeltmek ve insanları desteklemek gerekir.''
Gelgelelim, saçmaladığım düşünülen bisiklet-araç sürücüsü fikrime. Bu, ifade edildiğinde, ne kadar psikopatça geldi değil mi? Evet, katılıyorum.
Fakat, gelin görün ki, bahsettiğim şey insan psikolojisi . Suç unsuru mu? Bunda da hemfikirim. Kendim için konuşmuyorum, bugün her ne sebepten olursa olsun, rencide ettiğiniz/küçük düşürdüğünüz veya alay ettiğiniz bir kişi, yarın, size karşı içinde geliştireceği öç alma duygusunu (bununla savaşıp üstesinden gelmesi zordur) kullanacağı zamanı bekler ve evet bizim konumuzda da arabasına bindiğinde, bu sefer kendini üstün görüp, sizi ezmek isteyecektir. Bu bir neden-sonuç ilişkisidir ve ''saçma bir çıkarım'' da olsa, fiilen belki değil ama, düşüncesinde haklıdır, evet haklıdır, ister kabul edin, ister etmeyin. Tekrar ediyorum, ne verirseniz, onu alırsınız. Saygı görmek isterseniz, önce siz saygı gösterin. Her duygu, kendini karşısında perçinlemektedir.
Konu çok dağıldı. Ben buraya gravel bisiklet ile ilgili fikir alışverişi yapmaya, yeni bir şeyler öğrenmeye ve destek görmeye geldim, şaka yapıp, dalga geçmeye gelmedim. Kimseyle hiç bir şeyin savaşını vermiyorum. Yazdığım şeylerde öğrenmek istediğimi açıkça ifade ediyorum, yorum yapıyorum ve bırakıyorum. Bilgi alışverişi yaptığım yerde de şaka konusu olmayı istemiyorum açıkçası. Herkesin kendi tercihidir. Ben alıngan olmayayım, siz de dalga konusu yapmayın o zaman ne diyeyim? Tavsiye ettiğiniz gibi, buradan uzaklaşıp başka siteler bulmak kolay ama ortak paydamız varken bunda buluşmak önemli diye düşünüyorum.
Söyleyeceklerim bu kadar, bu konu ile ilgili başka bir yorum yapmayacağım.