Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
çok güzel donanıma sahip bir bisikletiniz var güle güle kullanın gravel ile tur yapılacak o kadar çok yer varki ülkemizde 10 yıldır motorla geziyorum ben...kondisyon arttıkca alınacak olan zevkte artar ve daha cok gezme isteği gelir sanırım insana bisikletle, gravelında bike packinge çok uygun olması güzel, bagaj setleri büyük avantaj ben daha yeni başlicam ama gelecekte ufakta olsa kendimi geliştirebilirsem yayla turları yapmak isterim keyifli olacağına eminim ayrıca asfalta göre cok daha güvenli olur. hersey bisiklette donanımdan çok fiziksel ve mental bu işte boş bol pedal çevirmek lazım sanırım 😁
Merhabalar, öncelikle bisiklete geçiş yapma isteğinizden ötürü sizi kutlarim. Umarım yakın zamanda alışır ve bisikletle de dileğinizce turlar yaparsınız.
Carraro 053d ve Mosso Gvl270 olmak üzere 2 bisikletim var. Mosso gvl270 jant seti, lastiği, kadroda kullanılan borunun büyük olması, aynakolunun Tourney olması gibi nedenlerle bi hayli ağır fakat siz bunu hissedecek kadar tecrübeli olmadığınız için bu şuan mühim değil. Başlangıç seviyede tercih edilmemesi için hiçbir sebep olmamasına karşın tercih edilmesi için bence 2 güzel sebep var.

-50x34 aynakol ve 34x11 ruble ile hem kolay yokuş çıkar hem yol bisikletine yakın hız yapabilirsiniz.

-Yedek parça fiyatı ve kendi fiyatı uygundur.

Tavsiyem hızlı bir şekilde 42 li 46lı rublelere geçmeyin. 0.78 ile 1 arasında ciddî bir fark yok. Ben aynakolu 36x22 ve rubleyi 28x11 ile değiştirdim. Yokuşlarda tembellik ettiğimi fark ettim. Carraro 053d de 50x34 işe 34x11 var ve gayet memnunum.
8li ruble yerine 9-10-11 lı takılamaz. Arka Göbek arka aktarıcı ve vites kolları da değişmesi gerekir ki bu maliyetler yerine bu donanıma sahip bisiklet tercih etmek çok daha mantıklı.

• Beğen
Tepkiler: gravel06
çok güzel donanıma sahip bir bisikletiniz var güle güle kullanın gravel ile tur yapılacak o kadar çok yer varki ülkemizde 10 yıldır motorla geziyorum ben...kondisyon arttıkca alınacak olan zevkte artar ve daha cok gezme isteği gelir sanırım insana bisikletle, gravelında bike packinge çok uygun olması güzel, bagaj setleri büyük avantaj ben daha yeni başlicam ama gelecekte ufakta olsa kendimi geliştirebilirsem yayla turları yapmak isterim keyifli olacağına eminim ayrıca asfalta göre cok daha güvenli olur. hersey bisiklette donanımdan çok fiziksel ve mental bu işte boş bol pedal çevirmek lazım sanırım 😁
Ben frenlere çok önem veriyorum. Motorlu motorsuz her araçta en önemlisi frendir bana göre. Bu yüzden grx setliyi aldım. Eğer frenlerin mükkemmel olmasına pek takmıyorsanız, mekanik frenlerle daha ucuza bir bisiklet alabilirsiniz :)

• Beğen
Merhaba
GVL 700 alalı yaklaşık beş buçuk ay oldu. Bu süreçte 750 km’den fazla yol yaptım. Genelde 30-40 km arası turlar yapıyorum ve geneli stabilize ya da bozuk asfalt. Genel bir değerlendirme yapacak olursam, bisikletten çok memnunum. Şu ana dek en büyük problemim aynı hafta içinde 2 kez lastik patlatmak oldu. Selesi çok rahatsız ettiği için selle royal taktım ve pedli şort ile devam ediyorum. Bisiklet yormuyor, rüzgarlı havalarda veya rampalarda bile eski carraro sportiveden kat kat üstün. Dağa taşa vurunca da baya iyi gidiyor.
Kendi bisikletimden başka Gravel veya yol bisikleti tecrübem hiç olmadı. Diğerleri ile karşılaştırma yapamıyorum. Fakat ben çok memnunum.
bir kez 20 kg oğlanı öne oturttum ve 7 km yol gittim.Problem olmadı..
Henüz suluk dahi bir donanım almadım. Özellikle çanta vb. Almayı düşünüyorum.
Kac kadro almıştın gvl700 u

Kac kadro almıştın gvl700 u
52 kadro aldım.

———————

Şu an yanımda taşıdıklarım bunlar ve ekstradan yemyeşil bir suluk kafesi var. Çantayı öneririm, ben gayet memnunum :) Pack2Ride’ın seti de var ama diğer parçalarının fiyatı biraz pahalı.
Elimde sibop adaptörü de var ama benzinliklerde kullanamadım. Ben ayarlayamadım sanırım, bilmiyorum. İleride evde tutmak amacıyla sabit olan büyük pompalardan almak istiyorum. Ayrıca kilit olarak decathlondaki 1700gr olan zincir kilidi aldım. Daha önce 2 bisikletim çalındı :(
842D5452-86F6-4508-A871-63D348DC7C08.jpeg18A4B310-ACC6-4B2D-B839-00AE418BB146.jpeg

Son düzenleme:
Merhabalar,,

Uzun süredir forumu elimden geldiğince okuyanlardan birisiyim. Elimde bulunan Dahon MU SL10 yerine son zamanlarda beni çok etkileyen Peugeot GR14 bisiklete geçmeyi düşünüyorum. Peugeot GR14 hakkında deneyimi olan veya bilgisi olanlar bana yardımcı olabilir mi.?

GRAVEL.jpg

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Öncelikli aksesuar olarak kask, suluk arka,ön lamba,yama seti, levye,alyan seti,eldiven ve ufak bir çanta yeterlidir sanırım pompa var göstergeli motor için almıştım ama ona uymadı iğne uçlulara uyuyor sanırım birde ince sibobu normale ceviren dönüştürücülerde varmış ,ön arka tekere formulax uygularım başka marka varsa tavsiyeniz oda olur...baska tavsiyeleriniz varsa malzeme alımında önerilere açığım.

Öncelikli aksesuar olarak kask, suluk arka,ön lamba,yama seti, levye,alyan seti,eldiven ve ufak bir çanta yeterlidir sanırım pompa var göstergeli motor için almıştım ama ona uymadı iğne uçlulara uyuyor sanırım birde ince sibobu normale ceviren dönüştürücülerde varmış ,ön arka tekere formulax uygularım başka marka varsa tavsiyeniz oda olur...baska tavsiyeleriniz varsa malzeme alımında önerilere açığım.
Çanta olarak Topeak Sele Altı Çanta MondoPack Hydro yavsiye ederim. Pompa,yedek lastik,levye ,cüzdan ıvır zıvır bir ton şey alıyor.
Ön far Moon vortex pro 1300 lümen. Yeni seri 1300,benim kullandığım 1100 lümen.
Arka için moon gemini.

Patlk sıvısı olarak da Muc-off kullanıyorum,istisnasız her gün lastiğim patlıyor ve sıvı %100 performansla işini yapıyor.

• Beğen
Zozo z line lastik koruma şeritleri var onlar iş görmüyormu...

Zozo z line lastik koruma şeritleri var onlar iş görmüyormu...
Tubeless lastiklerde işe yaramıyor sanırım. Onlar iç lastikle kullanılıyor diye biliyorum. Benim lastik deliniyor ama sıvı anında kapatıyor.

Tubeless lastiklerde işe yaramıyor sanırım. Onlar iç lastikle kullanılıyor diye biliyorum. Benim lastik deliniyor ama sıvı anında kapatıyor.
Doğru siz tubless yapmıştınız fitil atıp devam etmek en rahatı,sıvı zaten coğu ince deliği kapıyor sadece 6 7 ayda bir sıvıyı yenilemek gerekiyor sanırım...g2 ler tubeless ready mi ?

Doğru siz tubless yapmıştınız fitil atıp devam etmek en rahatı,sıvı zaten coğu ince deliği kapıyor sadece 6 7 ayda bir sıvıyı yenilemek gerekiyor sanırım...g2 ler tubeless ready mi ?
Benim G2 orjinal jantlı değil. Benimkinin üzerinde Cole Rollen jant seti var,onlar tubeless ready. Orjinali tam olarak bilmiyorum.

Ah ah bakıp bakip ozeniyorum gezenlere. 1 ay oncesine kadar ben de geziniyordum malesef 2 dizimin de menisküsünü yırtmayı başarmışım. Şuan sürmem yasaklı değil ama bu ağriyan dizlerle imkansıza yakın inşallah ben de mayıs gibi yine yollardayım. İyiki en son iyice temizlemiştim benimkini pırıl pırıl kullanılmayı bekliyor.😐

Ah ah bakıp bakip ozeniyorum gezenlere. 1 ay oncesine kadar ben de geziniyordum malesef 2 dizimin de menisküsünü yırtmayı başarmışım. Şuan sürmem yasaklı değil ama bu ağriyan dizlerle imkansıza yakın inşallah ben de mayıs gibi yine yollardayım. İyiki en son iyice temizlemiştim benimkini pırıl pırıl kullanılmayı bekliyor.😐

Geçmişler olsun. Hiç canınızı sıkmayın 2000 yılında masa tenisi yüzünden iki dizimde GRADE II yırtık oluştu. Gittiğim doktor hemen seni ameliyat edeceğim demişti. Sonra kulakları çınlasın GATA nın ortopedi bölümü başkanı bir paşa ya gittim. MR lara baktı bundan sonra spordan para kazanmayı düşünüyor musun diye sordu. Hiç unutmam güldüm. Bana kas yapısınız güçlendirecek bazı hareketler verdi. Çok uzattım sene 2021 hala sorunsuz yaşıyorum. Yaşım 61 Masa tenisi de oynuyorum, bisiklete de biniyorum.

Tek yapmanız gereken kas yapısını güçlendirmeniz.

Tekrar geçmişler olsun.

Merhaba, dün aldığım carraro g2 ile aranıza katıldım. mtb kullanıcısıydım, cok farklı bir tecrübe oldu ilk bindiğimde. Forumdan tanıştığım bir arkadaşın çok faydası dokundu. bisikleti geliştirme konusunda da yardımlarını hiç esirgemiyor sağolsun. @Burak Altaç bir de buradan teşekkür edeyim :)

Geri