Mert Ali
Daimi Üye
- Tepki
- 170
- İsim
- Mert ali
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Diğer
261299 dosyayı görüntüle
Dün bu dizlik arkadaşla bi 7 km surdum sakatlanmadan önce 20 km sürsem boyle yorulmazdım. Acaba iyileştikden sonra kondisyon kazanmak için tavsiyeleriniz var mı ? Belliki uzun surecek toparlamak
Bugün ben de Gravel kervanına katıldım. Dahon MU SL 10 Bisikletimi sattıktan sonra Peugeot Gravel GR14 aldım. Umarım ve dilerim doğru bir tercih yapmışımdır.
261195 dosyayı görüntüle
Hayırlı olsun güzel bisiklet.
Merhaba, sakatlığınız nedir, diz ile mi ilgili? Fotoğraftaki dizliği doktor mu verdi? Fotoğrafta görebildiğim kadarıyla patella destekli dizliğe benziyor. Kondromalazi patella rahatsızlığınız mı var? Bu şekilde öneri vermek doğru olmaz. İki yıl kadar önce bende kondromalazi patella belirtileri çıkmış, doktor sizin dizliğinize benzer bir dizlik aldırmıştı; bisiklet sürerken mutlaka takıyordum. Son iki aydır dizlik kullanmıyorum, hiçbir ağrı sızı, belirti kalmadı. Ama çok dikkatli kullanıyorum, dizleri zorlayacak hareketlerden kaçınıyorum, ergonomik ayarlarda çok dikkatliyim. Yıllardır vazgeçmem dediğim kilit pedalı da bıraktım, sanırım diz yapım uygun değil; çok şükür sıkıntım yok.261299 dosyayı görüntüle
Dün bu dizlik arkadaşla bi 7 km surdum sakatlanmadan önce 20 km sürsem boyle yorulmazdım. Acaba iyileştikden sonra kondisyon kazanmak için tavsiyeleriniz var mı ? Belliki uzun surecek toparlamak
Zaten 1 sayfa once bahsetmiştim ama dizimde menisküs yırtığı var doktorum sürersin bir sıkıntı olmaz dedi ama ben 1.5 aydır filan sürmüyordum bi de üstüne sakatlık. Ben de buyuzden sordum sakatliktan sonra nasıl toparlayabilirim diyeMerhaba, sakatlığınız nedir, diz ile mi ilgili? Fotoğraftaki dizliği doktor mu verdi? Fotoğrafta görebildiğim kadarıyla patella destekli dizliğe benziyor. Kondromalazi patella rahatsızlığınız mı var? Bu şekilde öneri vermek doğru olmaz. İki yıl kadar önce bende kondromalazi patella belirtileri çıkmış, doktor sizin dizliğinize benzer bir dizlik aldırmıştı; bisiklet sürerken mutlaka takıyordum. Son iki aydır dizlik kullanmıyorum, hiçbir ağrı sızı, belirti kalmadı. Ama çok dikkatli kullanıyorum, dizleri zorlayacak hareketlerden kaçınıyorum, ergonomik ayarlarda çok dikkatliyim. Yıllardır vazgeçmem dediğim kilit pedalı da bıraktım, sanırım diz yapım uygun değil; çok şükür sıkıntım yok.
Size şu öneride bulunabilirim; bir doktora danışarak hareket edin. Belki önerecek, önermeyecek ya da başka bir dizlik verecek. Dizler çok hassas ve çok dikkat etmek gerekiyor.
Doktorun verdiği dizlik bana yaradı mı, kesinlikle yaradı.
Geçen sene Likya'yı yürüdükten sonra iki menisküs yırtığım oldu. Bırakın bisiklete binmeyi evde, odalar arasında zor yürüyordum. Sizdeki yırtığın ciddiyeti nedir bilmiyorum ama tavsiyem kendinize biraz zaman tanıyın. Bu sürede dizinizi zorlayacak eylemlerden uzak durun. Geçmiş olsun.Dün bu dizlik arkadaşla bi 7 km surdum sakatlanmadan önce 20 km sürsem boyle yorulmazdım.
Tekrardan hayırlı olsun261356 dosyayı görüntüleçocuğu eve koyduk darısı olmayanların başına.
Sürüşe başlamadan önce ,germe ısınma namına ne varsa yap. Sonrası düşük vites yüksek kadans. Güle güle kullan hayırlı olsun.261299 dosyayı görüntüle
Güle güle kullan. Yakışıklı duruyor maşallah. Kedimiz de kadro çantasını parçalamanın hesabını yapıyor. Demedi deme.261356 dosyayı görüntüleçocuğu eve koyduk darısı olmayanların başına.
Gravelime yeni zil aldim, cok kullanisli birsey, sehir icinde zil olmadan olmuyor. Gidona takilanlar cok hos görünmüyordu.
Yarin havalar iyi olacak gibi biraz basbasa zaman gecirme zamani geldi galiba.
11/36 yada 11/40 çevirmenin maliyeti ne olur ?Hayırlı olsun bisikletiniz. RC500 lastik genişliği konusunda biraz daha cömert olsa kesinlikle bizim "yerli" markaların tozunu attırırdı.
Forumda @sccetin hakkını vererek arazi sürüşlerinde kullanıyor. Yaptığı incelemede frenleme performansından memnun olduğunu söylese de, benim mekanik disk frenler ile ilgili tecrübem aksi yönde. Deneyip memnun kalmazsanız TRP Spyre ve hatta Hy/Rd gibi bir yükseltme düşünebilirsiniz.
İkinci değişiklik ise arkadaki 11-32 kaset dişli olabilir. Elbette bu kondisyon meselesi ancak arazi şartlarında sürüş yaparken çıkılan eğimde harcanan efor asfalt zemine göre hayli yüksek olduğu için bence oranlar çok yetersiz. Sora 9'lu sistem olduğu için mtb aktarıcıları ile sorunsuz çalışabilen bir set. Arkaya 11-36 / 11-40 gibi bir kaset ve uygun bir mtb arka aktarıcısı ile dağ keçisi yapılabilir RC500. Benzer bir güncellemeyi Mosso Monza bisikletinde yapan @Osmın arkadaşımızla beraber civardaki en yüksek yer olan Aydos'un zirvesine tırmandık kaç defa.
Bunun haricinde lastikleri değiştirirken Tubeless uyumlu bir model seçmek, daha ileride Tubeless sisteme geçmek gibi yükseltmeler sayılabilir.
selam. Benim boy 1.79 kadro boyu 50. Kronik boyun ağrısı çekiyorum ama bisikletten de vazgeçemiyorum. G2 aldım sanki kadro biraz küçük gibi geliyor bazen ama mtb de yaşadığım ağrıları azalttığını söylemek istiyorum. Şimdi boyu ve kadrosunu yazan diğer arkadaşları görünce hakketten küçük mü diye kendimi sorguluyorum 😅@Tahtabalık bende carraro gravel g2 52 kadro aldım aynen sizin gibiyim 2 acemi olarak bize bol şans o zaman😂 bende 172boy 76 bacak boyu(2,3cm de ayakkabıdan gelir olcak sanırım) sınırdayım kadro için bakalım....
Bu arada carraro gravel g2 üst kadro borusu yerden yükseklik 76cm merak edenler olabilir.Her firma her ölçüyü detaylı yazsada insanlar uğraşmasa.