Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

20210415_135937.jpg
Dün bu dizlik arkadaşla bi 7 km surdum sakatlanmadan önce 20 km sürsem boyle yorulmazdım. Acaba iyileştikden sonra kondisyon kazanmak için tavsiyeleriniz var mı ? Belliki uzun surecek toparlamak

Scudo
261299 dosyayı görüntüle
Dün bu dizlik arkadaşla bi 7 km surdum sakatlanmadan önce 20 km sürsem boyle yorulmazdım. Acaba iyileştikden sonra kondisyon kazanmak için tavsiyeleriniz var mı ? Belliki uzun surecek toparlamak

Sorun sadece kondisyon eksikliği mi.? En son ne zaman sürdünüz.? Dizde bir sorun yok değil mi.?

Çok sordum :)

261299 dosyayı görüntüle
Merhaba, sakatlığınız nedir, diz ile mi ilgili? Fotoğraftaki dizliği doktor mu verdi? Fotoğrafta görebildiğim kadarıyla patella destekli dizliğe benziyor. Kondromalazi patella rahatsızlığınız mı var? Bu şekilde öneri vermek doğru olmaz. İki yıl kadar önce bende kondromalazi patella belirtileri çıkmış, doktor sizin dizliğinize benzer bir dizlik aldırmıştı; bisiklet sürerken mutlaka takıyordum. Son iki aydır dizlik kullanmıyorum, hiçbir ağrı sızı, belirti kalmadı. Ama çok dikkatli kullanıyorum, dizleri zorlayacak hareketlerden kaçınıyorum, ergonomik ayarlarda çok dikkatliyim. Yıllardır vazgeçmem dediğim kilit pedalı da bıraktım, sanırım diz yapım uygun değil; çok şükür sıkıntım yok.

Size şu öneride bulunabilirim; bir doktora danışarak hareket edin. Belki önerecek, önermeyecek ya da başka bir dizlik verecek. Dizler çok hassas ve çok dikkat etmek gerekiyor.
Doktorun verdiği dizlik bana yaradı mı, kesinlikle yaradı.

Merhaba,

Bende Gravel G2 48 kadro için ön siparişimi verdim kaporamı ödedim, bisiklet Nisan sonu, Mayıs başı gibi gelecek. Piyasada o kadar az bisiklet var ve fiyatlar o kadar yüksek ki, boyda kısa olunca küçük kadro bulmak çok zor.

Uzun yıllar aktif olarak MTB kullandım, 50-100 km arası çok yol yaptım, yol bisikletiyle yanımdan geçen kişilere çok imreniyordum. Yol yada gravel bisikletlerle hiç sürüş deneyimi yaşamadım, umarım başlangıç yada alışma kısmında zorlanmam.

Merak ettiğim bir konu var boyum kadro seçimi için uzun uzun yazılar okudum videolar izledim ama gravel modeli için kadro seçimi yol bisikletleri ile aynı mıdır ?

1,65 boy ve 72 cm bacak boyum var.

Merhaba, sakatlığınız nedir, diz ile mi ilgili? Fotoğraftaki dizliği doktor mu verdi? Fotoğrafta görebildiğim kadarıyla patella destekli dizliğe benziyor. Kondromalazi patella rahatsızlığınız mı var? Bu şekilde öneri vermek doğru olmaz. İki yıl kadar önce bende kondromalazi patella belirtileri çıkmış, doktor sizin dizliğinize benzer bir dizlik aldırmıştı; bisiklet sürerken mutlaka takıyordum. Son iki aydır dizlik kullanmıyorum, hiçbir ağrı sızı, belirti kalmadı. Ama çok dikkatli kullanıyorum, dizleri zorlayacak hareketlerden kaçınıyorum, ergonomik ayarlarda çok dikkatliyim. Yıllardır vazgeçmem dediğim kilit pedalı da bıraktım, sanırım diz yapım uygun değil; çok şükür sıkıntım yok.

Size şu öneride bulunabilirim; bir doktora danışarak hareket edin. Belki önerecek, önermeyecek ya da başka bir dizlik verecek. Dizler çok hassas ve çok dikkat etmek gerekiyor.
Doktorun verdiği dizlik bana yaradı mı, kesinlikle yaradı.
Zaten 1 sayfa once bahsetmiştim ama dizimde menisküs yırtığı var doktorum sürersin bir sıkıntı olmaz dedi ama ben 1.5 aydır filan sürmüyordum bi de üstüne sakatlık. Ben de buyuzden sordum sakatliktan sonra nasıl toparlayabilirim diye

Dün bu dizlik arkadaşla bi 7 km surdum sakatlanmadan önce 20 km sürsem boyle yorulmazdım.
Geçen sene Likya'yı yürüdükten sonra iki menisküs yırtığım oldu. Bırakın bisiklete binmeyi evde, odalar arasında zor yürüyordum. Sizdeki yırtığın ciddiyeti nedir bilmiyorum ama tavsiyem kendinize biraz zaman tanıyın. Bu sürede dizinizi zorlayacak eylemlerden uzak durun. Geçmiş olsun.

Özellikle gravel için kullandığınız bir zincir yağı var mı? Çok toz toprağa giriyorum, sürüşümün %60 ı hafif arazide geçiyor. Bunun için daha etkili bir yağ var mı merak ediyorum. Ayrıca çoğunlukla kuru ortamlarda sürüyorum. Deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim :)

Ayrıca temizlemek için şu ürünü almayı düşünüyorum
(link)

261299 dosyayı görüntüle
Sürüşe başlamadan önce ,germe ısınma namına ne varsa yap. Sonrası düşük vites yüksek kadans. :harika: Güle güle kullan hayırlı olsun.
Moralini hiç bozma 20 yıl olacak menüsküsten ameliyat olalı. Bir şekilde yaşamasını öğrendim. Senin durumun daha farklı. Fizik tedavi ile yenebilirsin. Biraz tüyo vereyim.
Ayağa kalkarken destekli kalkacaksın.
Sandalyede yada yerde otururken ayağının üstüne oturmayacaksın.
Merdiven çıkmamaya çalış. Çıkacak olsanda ağır yük taşıyarak çıkma.
Yatarken ufak bir yastığı dizlerinin arasına koy.
Ne kadar az kilolu olursan o kadar rahat olur ve acıların hafifler.
Kırk kilit otunu kaynatıp içebilirsin. Yine bu otu sakız gibi kaynatıp temiz bir bez olur büyük çaput olur , üzerine dökersin. Sıcaklığı yakmayacak kıvama gelince diz bölgesine sarıp ,üstünü strechle dolarsan sabaha pamuk gibi olursun. Çayını yaparken en önemli husus kaynamış su bir dakika dinlendikten sonra otu ilave etmendir. 10 dakika sonra iç. Bol kaynat günde 3-5 bardak iç. Sıcak olması içerken önemli değil.
Yarım su bardağına 7-9 adet bamya tohumunu akşamdan koy sabah afiyetle iç derim.
Kelle paça çorbası sıkıntı olmuyorsa hafta da bir iç.
Kuşburnu çayını şiddetle tavsiye ediyorum. Kuşburnu marmelatını her gün bir iki kaşık şekersiz yada az şekerli tüketebilirsin.
Doktorundan yada iş bilen bir fizyoterapisten egzersiz çizelgesi al ve günde 4-5 set uygula derim.

Şimdi kasların veya bağların güçlendi diyelim. Tüm kas grupları için ağır ağır dağ yürüyüşü ile daha da güçlenirsin. Her ne yaparsan yap acele ve ani refleksle yapma. Isınmadan hiç bir aktivite yapma. Ağrı ve acı eşiğini genişlet. 20 yılda 5 tüp kas gevşetici yada 2 kutu Ağrı kesici almadan hayatta kaldım.
Haftada en az iki kez olmak üzere bacak kısmına sağlam zeytinyağlı bir masaj yapmak dünyalara bedel.
Yukarıda aklıma gelen ve sürekli uyguladığım yöntemleri yazdım. Sağlıklı olan arkadaşlara da tavsiye ederim. Sağlıklı olmak için sağlıklı kalmayı bilmek daha önemlidir diye düşünüyorum.
Cümlemize iyi forumlar olsun.:harika:
261356 dosyayı görüntüleçocuğu eve koyduk darısı olmayanların başına.
Güle güle kullan. Yakışıklı duruyor maşallah. Kedimiz de kadro çantasını parçalamanın hesabını yapıyor. Demedi deme. :)

Son düzenleme:
Gravelime yeni zil aldim, cok kullanisli birsey, sehir icinde zil olmadan olmuyor. Gidona takilanlar cok hos görünmüyordu.
Yarin havalar iyi olacak gibi biraz basbasa zaman gecirme zamani geldi galiba.

Dosyalar

• 10005999_Canyon_Integrated_Bell_Gallerie_1.jpeg
    10005999_Canyon_Integrated_Bell_Gallerie_1.jpeg
    29,4 KB · Okunma: 107
  • 10005999_Canyon_Integrated_Bell_top_2.jpeg
    10005999_Canyon_Integrated_Bell_top_2.jpeg
    51,9 KB · Okunma: 104
@necmeddin çok sağolun doktorum zaten ek gida olarak 20210417_000633.jpgbunu verdi ayrica dediginiz gibi bugün yanliş bir refleks yaptım kardeşim sagolsun 😄. Bamya tohumu bizde de var onu yapabilirim. Zaten doktorum 2 hafta sonra gorucek ozaman bir egzersiz çizelgesi isteyecegim mr sonucum da bu gün çikmış. Çok şükür kıkirdak da bir aşinma olmamış. Spor veya egzersiz yapınca dizim acayip gevşiyor fakat bu aktivitelerden sonra bir kasılma bir ağrı oluyor. Iyiki erken fark etmişim ilerlese nasıl baş ederdim bilmiyorum. Yavaş yavaş toparlıycaz artik haftaya bi 10 15 km çikmak istiyorum tabi ozaman ki dizime bağlı günden güne fark ediyor. Tekrar teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Gravelime yeni zil aldim, cok kullanisli birsey, sehir icinde zil olmadan olmuyor. Gidona takilanlar cok hos görünmüyordu.
Yarin havalar iyi olacak gibi biraz basbasa zaman gecirme zamani geldi galiba.

Güle güle keyifli sürüşler diliyorum. Zil konusu benim de oldukça takıntılı olduğum bir konu. Ben Spurcycle marka zil kullanıyorum. Mutlaka incelemenizi ve eğer imkanınız olursa bir tane getirtmenizi tavsiye ederim. İnanın pişman olmazsınız.

spurcycle.com dan inceleyebilirsiniz.

IMG_6419.jpg

Arkadaşlar Sahibinden.com’da Mehmet Bisiklet mağazasında corelli goat 1.0 stoklarda gözüküyor.Bilginize

• Beğen
Tepkiler: celilyafes
Hayırlı olsun bisikletiniz. RC500 lastik genişliği konusunda biraz daha cömert olsa kesinlikle bizim "yerli" markaların tozunu attırırdı.

Forumda @sccetin hakkını vererek arazi sürüşlerinde kullanıyor. Yaptığı incelemede frenleme performansından memnun olduğunu söylese de, benim mekanik disk frenler ile ilgili tecrübem aksi yönde. Deneyip memnun kalmazsanız TRP Spyre ve hatta Hy/Rd gibi bir yükseltme düşünebilirsiniz.

İkinci değişiklik ise arkadaki 11-32 kaset dişli olabilir. Elbette bu kondisyon meselesi ancak arazi şartlarında sürüş yaparken çıkılan eğimde harcanan efor asfalt zemine göre hayli yüksek olduğu için bence oranlar çok yetersiz. Sora 9'lu sistem olduğu için mtb aktarıcıları ile sorunsuz çalışabilen bir set. Arkaya 11-36 / 11-40 gibi bir kaset ve uygun bir mtb arka aktarıcısı ile dağ keçisi yapılabilir RC500. Benzer bir güncellemeyi Mosso Monza bisikletinde yapan @Osmın arkadaşımızla beraber civardaki en yüksek yer olan Aydos'un zirvesine tırmandık kaç defa.

Bunun haricinde lastikleri değiştirirken Tubeless uyumlu bir model seçmek, daha ileride Tubeless sisteme geçmek gibi yükseltmeler sayılabilir.
11/36 yada 11/40 çevirmenin maliyeti ne olur ?

Tur bisikletime grx set takmak ile ilgili bir düşüncem vardı. Birkaç ay önce burada grx 400 kaliperi söküp yerine slx kaliperi takılır mı diye sordum ama bir cevap gelmemişti ben de deneysel takılıp yaptım.
Daş gibi oldu.
IMG-20210416-WA0001.jpg
IMG-20210416-WA0003.jpgIMG_20210201_173517.jpg
Artık kelebek gidon yerine dropbar kullanacağım. Tabi öne eğilme kısmında biraz endişem var bel ağrısı olur mu gibisinden. 26" jant ile gravel yaptım oldu 😂. Sadece bu aralar kpss çalıştığım için sürmeyecek olmak üzüyor.
Grx setiniz var ve kadronuz buna uygun değilse kaliperini değiştirerek kullanabilirsiniz aklınızda bulunsun.

@Tahtabalık bende carraro gravel g2 52 kadro aldım aynen sizin gibiyim 2 acemi olarak bize bol şans o zaman😂 bende 172boy 76 bacak boyu(2,3cm de ayakkabıdan gelir olcak sanırım) sınırdayım kadro için bakalım....

Bu arada carraro gravel g2 üst kadro borusu yerden yükseklik 76cm merak edenler olabilir.Her firma her ölçüyü detaylı yazsada insanlar uğraşmasa.
selam. Benim boy 1.79 kadro boyu 50. Kronik boyun ağrısı çekiyorum ama bisikletten de vazgeçemiyorum. G2 aldım sanki kadro biraz küçük gibi geliyor bazen ama mtb de yaşadığım ağrıları azalttığını söylemek istiyorum. Şimdi boyu ve kadrosunu yazan diğer arkadaşları görünce hakketten küçük mü diye kendimi sorguluyorum 😅

Geri