@mhtozel
Bu deyim zaten bisiklet kültürüne uygun değil. Kullanım amacına göre ayrım yapılmalı. Spor (performans), seyehat (gezi), ulaşım, iş. Bunlar genel bisiklet kullanım amaçları. Sonra hangi yolda, hangi parkurda diye gidiyor. Konumuza dönersek adventure'un birincil amacı seyehat, gravel'in spor (performans). Bu nedenle bir birinden epey farklılar. Eski postlarda geometrinin etkilerini konuşmuştuk. Ben bu geometri olayıyla epey bir ilgiliyim, bana göre bisiklet sadece binilecek kadar güzel değil tasarlanacak kadarda güzel bir alet. Adamlar sadece geometride bir kaç mm'lik değişlikler yaparak tt bisikletin tr versiyonunu çıkartıyor, sonuçları ise bahsi geçen mm değerlerden çok fazla oluyor. Ben bir gravel kullanıcısıyım dediğimde bilgi sahibi kişi benim ne amaçla, hangi parkurlarda bisiklete bildiğimi, sevdiğimi bilir. İsimlendirme bunun için önemli. Yoksa hepsinin adı bisiklet.
@mehmetsunu evet bence tam olmasada denebilir. Randonneur fransızca bir kelime yanlış hatırlamıyorsam uzunyol bisikleti, bisikletcisi olarak geçiyordu. Gravelin bugünki kullanım amacına göre daha yakın atası olmaya, Tcr yarışlarını düşünürsek.