Merhaba. 44 sayfayı okuyup üye oldum. 6 aydır da internette bisiklet bakıyorum.
Triban 500 almayı düşünürken yolların bozukluğu ve yokuşlar beni buraya kadar getirdi. Cant ayarı bozulması , lastik patlaması, lastiği kalınlaştıramamak, konforsuzluk gibi endişeler yüzünden Parçalara tek tek bakmaya başladım. Karbon Çatal ya da kitlenebilir süspansyon, toplam ağırlık 10 - 13 kg, vites dişliler geniş aralıklı, hızlı, sağlam, derken Krosslar a ordan Gravel a daha çok yaklaştım.
Triban RC500
Carraro Gravel G2
Kullanım Amacım : Hareket etmek, sürüş keyfi, (uzun yola çıkmak. Denizli-Muğla. 200 km gibi).
Bulunduğum yerde yollar bozuk ve evim dağ eteğinde oldukça dik bir yokuş var.
Ne yapayım? soruyu Triban RC500 vs Carraro Gravel G2 ? şeklinde de düşünebiliriz.
Shimona grup setleri vs aralarındaki kalite farklarını deneme fırsatım olmadı. vitesli bisiklet çok az kullandım. ve viteslerden soğumama sebep oldular. Ancak o yokuşlarda da bisikletten inmek istemediğim için: 11-36 /11-42 ve ayna 22 lazım gibi geliyor bana.
Ve
Gravel olmassa (Bütçem yetmeyebilir) Şehir Bisikletine ineceğim: Kron TX500 (vites aralıkları, ince teker, sürüşte kilitlenebilir maşa olduğu için bunu düşündüm)
Kron sitesinde ağırlıklar yazmıyor. Tabii Gravel in daha hafif ve hızlı olacağını düşünüyorum.
Uzattım . teşekkürler.