Spd-SL Terlik
Aktif Üye
- Tepki
- 988
- İsim
- Osman Sarıkaya
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Cyclocross
Teşekkür ederim Oğuz. En küçük 52 cm var bu modelde galiba almamak daha iyi bir seçenek eğer büyük gelecekse.@salasan61 52 cm. ama o bile büyük gelebilir.
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim hemşerim@salasan61 bende G2 ye bakmıştım. 55 kadro vardı benim boyumda 171 bana büyük gelmişti haliyle. Verdiğim linkteki bisikletin 53 kadrosunu Cube’un tavsiyesi ile aldım ve gayet memnunum. Benim verdiğim modelin 53’ ile carraro G2 52 boyunu karşılaştır istersen. Deneme şansın yoksa bu sana yardımcı olur. (link)
Yurt dışından alın. 800€ civarında anyroad 2 ler.Merhabalar 2015 yalında ara verdiğim hobi-sporuma geri dönmeyi düşünüyorum 1 ay içerisinde gravel olarak Giant anyroad 2 çarptı gözüme ancak Sora setli bir bisiklete de 8250tl vermek içime sinmiyor yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum şimdiden teşekkürler
Gravel kelımesıne bugun tesadüfen rastladım. Forumu okumaya devam ediyorum. Gravel ıle hibrit bısıklet farkı nedır peki. Bende carraro sportıve 224 var mesela. Gravel ıcınde hıbrıt bısıklet dıyebılır mıyız yanı? Birisi sehır bısıkletı tadında bırısı yol?@mehmetsunu
en önemli fark geometri farkı(üst boru eğimi, sele borusu eğimi, gidon açısı, ...).
geometri farkından dolayı:
gravel yüksek hızlarda daha dengelidir(uzun bir iniş...).
cyclocross o kadar dengeli değildir ama (cyclocross yarış pistlerinde, çamur, taş, odun ....) daha çeviktir, düşük hızlarda daha iyi manevra yapar.
gravel yoldan gelen titreşimi daha az seleye iletir. cyclocross yolun tüm titreşimini seleye iletir.
lastik farkı:
gravel bisikletlerde bozuk, toprak yollarda da gidebileceğin bununla birlikte asfaltta da hızlı denilebilecek lastikler takılır.
cyclocross lastikleri, cyclocross yarışlarındaki engelleri aşmak içindir(çamur, taş, ağaç kalıntıları vs.). asfaltta hızlı götürmez.
Gravellarda, çamurluk, bagaj takma imkanı olur. Şehir içinde üstün başın batmaz.
Cyclocrolslarda, çamurluk olmaz. Zaten yarışlarda çamur banyosu yapıyorlar şehir içinde falan üstün batar.
kısaca gravel daha konforludur, daha hızlıdır(asfalt özellikle). uzun yol gidebilirsin.
cyclocross ise sadece ve sadece cyclocross yarışlar içindir. kısa sürüşler için anlamı yok. uzun sürüşlerde haşadın çıkar. asfalt için desen yol bisikleti daha mantıklı.
O zaman hibrit bisikletim var ve uzulmeme gerek yok mu bu aralar ıkıncı bır bısıklet alsam yada satıp yenısını alsam ne alırım diye dusunuyordum@h.kozan
bence gravelin yarış maksatlı kullanıldığı en anlamlı organizasyon transcontinendal dir. Zaten dediğin koşullar için üretilmiş zibilyon tane bisiklet modeli varken işi dahada kategorize edip 3 km si asfalt 4 km si toprak demeninde alemi yok.
Bak bu yorumu sevdım. Ayrıca bu alıntılarım bı özet nıtelıgıde tasır heralde@mariokaldato Abi bu gravel denen olay; yol bisikleti takıntısı olanların bu sevdadan arazi şartlarında da vazgeçmemesi üzerine kurulu bir şeydir. Aynı durumu ben de yaşıyorum, öyle yollar oluyor ki 50 kmlik yolun 5 kmsi berbat ötesi oluyor.Ve bu yola yol bisikletini sokamıyorsun hele bu dönemde ( bir jant seti 3 binlira olmuş)
Bu yuzden mecbur o rotandaki güzelliklerden vazgeçiyorsun ve 40 kmlik yol 60 km oluyor otamatikman. Aslında gravelin tam olarak felsefesi budur; en berbat şartta bile yol bisikletini eline alma.
Kimlere lazım değil? Yol bisikleti ile haşir neşir olmamış, sevmeyen ve mtb konforuna düşkün olanlarda hayal kırıklığı yaratma potansiyeli çok yüksek. Bir de aerodinamik - hız tutkunlarına hitap etmez.
Yolda ve hafif arazide, gravel daha hızlı. Arazide dağ bisikleti daha hızlı.
Bu videoyu özet geçebilecek var mı
Bana güzel göründü. Shimano GRX setli, hidrolik fren 2x10. Schwalbe lastik. Öğrenmeye başlamışlar +1Corellinin yeni modelini gördünüz mü? Fiyatı uygun geldi.. (sıfır bisiklete göre)
(link)
Gerek görsel gerekse donanım olarak olmuş gibi duruyor.Ayrıca carraro ya göre bin lira daha ucuz ve maşa üzerinde bagaj delikleri mevcut. Tabi ki 11.5 kg olması ve 2 tane kadro boyu sunmaları dışında. Bu aralar bisan atakta bir model de onlar çıkarırsa ortalık biraz hareketlenebilir.Corellinin yeni modelini gördünüz mü? Fiyatı uygun geldi.. (sıfır bisiklete göre)
(link)
Ben çok beğendim baya gravel gibi gravel ...Corellinin yeni modelini gördünüz mü? Fiyatı uygun geldi.. (sıfır bisiklete göre)
(link)
Sadece vites seti için bile alınır.Corellinin yeni modelini gördünüz mü? Fiyatı uygun geldi.. (sıfır bisiklete göre)
(link)