Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

2020-carraro-gravel-g2-hd-yol-bisiklet-yol-bisikletleri-carraro-gravel-47508-16-B.jpg
2020-carraro-gravel-g2-hd-yol-bisiklet-yol-bisikletleri-carraro-gravel-47509-16-B.jpgmerhaba arkadaşlar carraro g2 sipariş verdim 52 kadro . Boyum 1.74 sizce kadro boyu iyimidir 50 -52 arası kararsız kaldım Deneme imkanimda yok açıkçası

Son düzenleme:
Scudo
Adamlar makineleri almışlar lastik değiştirme veya lastik kararına bile başlamışlar biz daha da Corellinin keyfini bekliyoruz. İsyeeeeaaaaannnn :D
234985 dosyayı görüntüle
234986 dosyayı görüntülemerhaba arkadaşlar carraro g2 sipariş verdim 52 kadro boyum 1.74 sizce kadro boyu iyimidir 50 -52 arası kararsız kaldım Deneme imkanimda yok açıkçası
Daha uygunu Carraroda kendi yaptırmanız olurdu. Nokta atışı bir kadro boyu seiçimi. Tekeriniz düz gitsin, kazasız belasız inşallah maşallah :)

Adamlar makineleri almışlar lastik değiştirme veya lastik kararına bile başlamışlar biz daha da Corellinin keyfini bekliyoruz. İsyeeeeaaaaannnn :D

Daha uygunu Carraroda kendi yaptırmanız olurdu. Nokta atışı bir kadro boyu seiçimi. Tekeriniz düz gitsin, kazasız belasız inşallah maşallah :)
Var mı yeni haber goat 2.0 den

• Beğen
Tepkiler: MertSeker
  • Beğen
Tepkiler: Dslr
Teşekkürler . Bilgi icin 👍. Bisiklet fiyat ları yerinde durmaz diye düşünüyorum imkanlar çerçevesinde almak lazım. ..

• Beğen
Tepkiler: MertSeker
@ventiotto 600 tl ye aldım 2 adetini. 100 tl civarında da gümrük vergisi gelir diye tahmin ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: ventiotto
Selamünaleyküm arkadaşlar. Bu mesajı şehir-tur bisikleti sayfasına yazdım. Mesajı okuyan bir arkadaşımız, aradığım bisiklet türünün gravel olduğunu, bu sebeple gravel bisiklet konusuna yazarsam, daha iyi dönüşler alabileceğimi söyledi.

An itibariyle Dahon Mariner d8 2019 model katlanır bisiklet kullanıcıyım. İstanbul, Bahçelievler/Yenibosna'da ikamet etmekteyim. İşe bisikletimle gidip gelmekteyim. 8 vites olduğu için yokuş performansı beni tatmin etmiyordu. Ben de 52 aynakolu 44 ile değiştirdim. Hissedilir derecede faydasını görüyorum. Geçen hafta içi, değişimin ilk haftası idi. Bu değişime kadar gözüm şehir bisikletindeydi, hala da öyle... Bisiklet sevdası ben de geçen sene hasıl oldu. Geçen sene pek hevesimi alamamıştım. Bu sene ev ile iş arasında -E5 güzargahında, Yenibosna-Topkapı 2. Matbaacılar sitesi rotasında- doya doya biniyorum. Lakin yukarıda dediğim gibi, şehir bisikleti deneyimi yaşamak için de sabırsızlanıyorum. Katlanırım ilk göz ağrım olduğu için satmaya da kıyamıyorum. Bu noktada tercihimi belirlemede tavsiyeleriniz yol gösterici olacak. Bu arada almayı düşündüğüm şehir bisikletini az da olsa, günü birlik turlar ve doğada yapacağım sürüşlerde de kullanmayı düşünüyorum. Malum bu sene bisiklet sıkıntısı çekildiği için fiyatlar yüksek seyrediyordur diye düşünüyorum. Bu sebeple acaba seneye mi alsam diyorum. Hem nasipse seneye kadar biraz da birikim yapar, imkanlarımın el verdiği en iyi bisikleti alma şansım olur. Ya da; katlanırımı satıp, üstüne birikimimi de koyarak, gönlümde yatan aslana şimdi mi sahip olsam? 3. katta oturduğum için alacağım bisikletin Giant Escape 2 gibi 10 kilo civarında olması en önemli tercih sebebim olacaktır. Onun da turuncu rengi çok tatlı ama tipi pek hoşuma gitmiyor. Bisan trx8600 de tasarım olarak hoşuma gidiyor ama o da 12,30 kg. Şehir bisikletleri görsellikten bu kadar uzak olmak zorunda mı? Bu soruyu, yol bisikletlerin yakışıklı mı yakışıklı üyelerine bakarak söylüyorum. Lafı fazla uzatmayayım. Son tahlilde almayı düşündüğüm yol bisikletinin genel özellikleri; hafif olmalı, haliyle yokuşlarda beni üzmemeli, en azından sora set olmalı (teknik bir nedenle değil, sadece giriş seviyesinin 1-2 tık üstü olsun istediğim için tercih nedenimdir), görsel olarak göze hoş gelmeli. Gerçekten kafama yatan bir model ile karşılaşırsam, her ne kadar kıyamıyor olsam da, sattığım kişiye; ileri de satarsan ilk alıcısı ben olacağım şartıyla satmayı düşünebilirim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Otepeyurt
Mesajı okuyan bir arkadaşımız, aradığım bisiklet türünün gravel olduğunu, bu sebeple gravel bisiklet konusuna yazarsam, daha iyi dönüşler alabileceğimi söyledi.
Neye istinaden? Biz de ona göre yorum yapalım. 😊
Gravel g2 aldim. Sali geldi. 55 kadro. Boy 179.
Hocam vitesi tam çapraz konumda bırakmışsınız fotoğrafta. Aman, o şekilde kullanmayın. Kazasız belasız hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Vites ayari yapmistim dun gece. Surtuyordu. O yuzden oyle kalmis.
Neden çapraz kullanmayayim? Bilmedigimden soruyorum.

Vites ayari yapmistim dun gece. Surtuyordu. O yuzden oyle kalmis.
Neden çapraz kullanmayayim? Bilmedigimden soruyorum.
Sürtünmeyi arttırarak vites sisteminin ömrünü azaltırsınız. Bu şekilde sürtme varsa normaldir bu arada. Tam çapraz çünkü. 10'lu sistemde ilk 5 ön 1 son 5 ön 2 şeklinde kullanmanız en idealidir.

crosschain.jpg

Bu şekilde kullanarak en büyük kötülüğü zincirinize yapıyorsunuz.

Neye istinaden? Biz de ona göre yorum yapalım. 😊
Gravel bisiklet önerisi olabilir, nedenleriyle beraber elindeki sat öyle al, ya da satmadan al şeklinde olabilir. Şundan dolayı bu sene alma, seneye al diyerek yardımcı olunabilir. vs.

@fcbarca18991999 Havaya konuşmuş olmaz mıyız? Durumunuzu, ne aradığınızı vs. bilmeden? Benim demek istediğim oydu. Bana önerdiler geldim? Niye önerdiler mesela? Bütçeniz nedir? Bunları bilmeden nasıl öneride bulunalım size. :)
Siz isterseniz yazılmış mesajları bir okuyun, kafanızda bir şeyler canlandıktan sonra konuşalım.

Merhaba gravel camiası. Bisiklette grupset, gidon set vb. değişikliğine gideceğim. Güzel bir gravel gidon arıyorum ancak Türkiye içerisinde henüz aradığım gidonu bulamadım. Mevcut gidon 44cm yol gidonu. Gidonun dar geldiğini hissediyorum. 46 cm olsa sanki daha rahat olacak gibi. Bu doğrultuda tavsiye edeceğiniz bir gidon var mı? Elden çıkartan olursa da talip olurum😃

Dosyalar

• IMG_20200723_124629.jpg
    IMG_20200723_124629.jpg
    1,6 MB · Okunma: 89
@fcbarca18991999 Beğendiğiniz türlere bakarak söyleyebilirim ki, sizin türünüz gravel değil. Siz daha çok efendi görünümlü ve rahat sürüşü olan bisikletlerden hoşlanıyorsunuz. Gravel tabiri uygunsa biraz haylaz bir bisiklet türü ve konforu bahsettiğini modellerden daha az... (ama arttırılabilir tabi) Ne kadar hafif olursa olsun rahatlık önemliyse şahsi görüşüm gravel sizi tatmin etmeyecektir. Katlanırı da satmayın canım onun yeri ayrı :).. ama bir yerde mutlaka gravel deneyin hissiyatı başka bir şey... Ben de aslında carraro crt wolrd tarzı tur bisikleti sevmeme rağmen gravel G4 ü geçenlerde denedim ve ikileme düştüm. Kafam hep gravelde... (adamı baştan çıkarıyor) :) Sizi biraz anlıyorum, şahsi fikrim öncelikle hangi türü sevdiğinizi veya hangi şeyi hissetmek istediğinizi belirleyin (mümkünse deneyerek) sonra teknik detaylara eğilebilirsiniz... Saygılar.... (Tabi para herşey:koptum:)

Geri