Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Hey maşallah, 50 beden dediği bisiklete 56cm üst boru koymuşlar. Gidon boğazını 80mm falan takıyorlar muhtemelen. Alın borusu açısı 72.5 derece, bazı yol bisikletlerinden bile dik. Teker açıklığı 1010mm, hadi ona da tamam diyelim. Orta göbek alçaklığı ne öyle 85mm!

G2 geometrisi kendi içinde tutarlı. Düşük hızlarda manevra yapmaya uygun. Bu arkadaşı tasarlayan kimse ortaya karışık çalışmış.
Sanki açı olarak biraz mtb olmuş ama gravel yapalım diye uğraşıp rijit yapmışlar yeni bir tür diyebiliriz siz diyince fark ettim uzunluğu😂

Scudo
Hey maşallah, 50 beden dediği bisiklete 56cm üst boru koymuşlar. Gidon boğazını 80mm falan takıyorlar muhtemelen. Alın borusu açısı 72.5 derece, bazı yol bisikletlerinden bile dik. Teker açıklığı 1010mm, hadi ona da tamam diyelim. Orta göbek alçaklığı ne öyle 85mm!

G2 geometrisi kendi içinde tutarlı. Düşük hızlarda manevra yapmaya uygun. Bu arkadaşı tasarlayan kimse ortaya karışık çalışmış.
potpori mi yapmış :D

g0 ile g2 nin oranlarının tam tersi olması gerekmiyor muydu ? pahalı diye tam g0 a yöneliyorum ama sevmediğim birşey çıkıyor :D kullandığım diğer iki bisiklette 11-32 ye 28 aynakol vardı. yokuşta 34T nin avantajını alabilir miyim acaba g0 ile

g0
KRANK TAKIMI
SHIMANO RS200 46X34T
ARKA DİŞLİ
SHIMANO HG50 11-34T
g2
KRANK TAKIMI
SHIMANO GRX RX600 46X30T
ARKA DİŞLİ
SHIMANO HG500 11-34T

g0 ile g2 nin oranlarının tam tersi olması gerekmiyor muydu ? pahalı diye tam g0 a yöneliyorum ama sevmediğim birşey çıkıyor :D kullandığım diğer iki bisiklette 11-32 ye 28 aynakol vardı. yokuşta 34T nin avantajını alabilir miyim acaba g0 ile

g0
KRANK TAKIMI
SHIMANO RS200 46X34T
ARKA DİŞLİ
SHIMANO HG50 11-34T
g2
KRANK TAKIMI
SHIMANO GRX RX600 46X30T
ARKA DİŞLİ
SHIMANO HG500 11-34T
Bu 4 diş farkından bişey etkilemez neredeyse ama ben mesela 46 34 e geçince 1.5 vites küçültmüşüm gibi oluyordu sizde daha fazla küçültmuş gibi olabilir
Bişey sormak istiyorum madem arkadişli 8 li yine onset neden grx ki

g0
KRANK TAKIMI
SHIMANO RS200 46X34T
ARKA DİŞLİ
SHIMANO HG50 11-34T
g2
KRANK TAKIMI
SHIMANO GRX RX600 46X30T
ARKA DİŞLİ
SHIMANO HG500 11-34T
Yokuşta aynakol dislisinin buyuk degil kucuk olmasi daha rahat pedal cevirmenize yardimci olur. Rublenin tam tersi.

• Beğen
Tepkiler: Clal

g0
KRANK TAKIMI
SHIMANO RS200 46X34T
ARKA DİŞLİ
SHIMANO HG50 11-34T
g2
KRANK TAKIMI
SHIMANO GRX RX600 46X30T
ARKA DİŞLİ
SHIMANO HG500 11-34T

Cevabı aslında basit, GRX serisi aynakollar diğer yol serisinden farklı bir BCD ölçüsüne sahip. BCD nedir diyenler için "Bolt Circle Diameter" yani aynakol yaprak dişlisini kola bağlayan civataların oluşturduğu dairenin çapı şeklinde ifade edilebilir.

Carraro'nun G0'da kullandığı ucuz seri Claris RS200 aynakol standart 110mm BCD ölçüsüne sahip. 4 civatalı R2000 serisinde de durum aynı. Bu ölçüde en küçük 34T yaprak dişli bulunabiliyor. RD-R2000 arka aktarıcı GS bacak ile 34T kaset dişli desteklediği için otomatik olarak çekiş sistemi 34/34 minimum çekiş oranına sahip oluyor.

Bir yol bisikleti için 34/34 yani 1:1 oran çoğu durumda gayet yeterlidir. Ancak arazide çok dik yokuşları tırmanırken ya da bisikleti yükleyip kampa giderken biraz yetersiz gelebilir. Tabi olay kondisyonunuzda bitiyor, 36/28 oranlarla cayır cayır rampa tırmanan forumdaşlarımız da mevcut.

36/28 oranlarla cayır cayır rampa tırmanan forumdaşlarımız da mevcut.
Henuz cayır cayır olmasa da epey yol aldim 2 ayda😆 Yeri degil belki ama 11li kaset 11 28 ruble cok keyifliymis. Bacaklarda kuvvet olsa 11 25 daha da keyiflidir eminim.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Acaba carraronun jantları tubeless ready mi geliyor bilgisi olan var mı

@haldun989 Selam. Lastik daha elime geçmedi,şu an üzerinde,bisikletle birlikte gelen SCHWALBE G-ONE SPEED RACEGUARD 700X38C'ler var. Daha çok asfaltta kullanıyorum.
Lastik geldi mi? Ben Vittoria Terreno 32mm'e geçtim gayet keyifli bir hale geldi commute sürüşü. Tubeless kullanmaya devam ediyorum. Lastik daha iyi tutuyor ve 38mm göre hız oldukça fark etti kısmen silik olduğu için.
Tekeriniz düz bassın

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Lastik geldi mi? Ben Vittoria Terreno 32mm'e geçtim gayet keyifli bir hale geldi commute sürüşü. Tubeless kullanmaya devam ediyorum. Lastik daha iyi tutuyor ve 38mm göre hız oldukça fark etti kısmen silik olduğu için.
Tekeriniz düz bassın
32 arazide pek iyi olmuyor 35 ideal Ama oda arada kalıyo gıbı :D 38 ı denemedım hıc alırsam onuda gormus olacağım

Yakışıklımı aldım, az önce eve getirdim gençler :)
Henüz kullanmayı beceremiyorum ve çok ezik hissediyorum :D

@Mert Ali Ayak ne taktın? İç lastik ve pompa ne marka/tür aldın? Seninkileri söylersen ben de bir bakayım, yabancıyım çünkü bu tip bir bisiklete MTB'den sonra.

IMG_6357.jpg

Tekeriniz düz bassın
Lastik daha gelmedi. Onu beklerken bir tane de arazi lastiği alayım dedim. Eğer ki canım hafta sonu ormana falan girmeyi isterse,arazi lastiğini takarım. Gravel Kinglere yazık olur,orman vs için çok pahalı :)

@Mert Ali Ayak ne taktın? İç lastik ve pompa ne marka/tür aldın? Seninkileri söylersen ben de bir bakayım, yabancıyım çünkü bu tip bir bisiklete MTB'den sonra.

253706 dosyayı görüntüle
Hayırlı olsun,park ayağı olarak,QR mile takılanlardan almayın. O nedenle,benim göbek mili kırıldı diye düşünüyoruz.

• Beğen
Tepkiler: ShaManicTea

253706 dosyayı görüntüle
Hayırlı olsun 😄
Park ayağım (link)
Pompam bu hiç uç değistirmeden presta ve shreder valf uyumlu ve baya kullanişlı (link)
Park ayağının 2. Kısmı bisiklete uymuyor onu çıkarıp arka fren kablosunun sabitleme yerinin bir önüde taktım hiç bir sıkıntısı yok20210112_161123.jpg20210112_161114.jpg20210112_161107.jpg20210112_161100.jpg
Kauçuk içi altından gecirdim kablonun saglam tutuyo20210112_161047.jpg
Nacizane telefon tutucum el yapımı hiç düşürmedi maşallah

Dosyalar

• 20210112_160807.jpg
    20210112_160807.jpg
    984 KB · Okunma: 31
Son düzenleme:
@Burak Altaç Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
@Mert Ali Teşekkür ederim, uygulamalı anlatım olmuş tam :) Benim aluminyum telefon tutucum var eski bisikletten, onu kullanmaya devam ederim. İkili park ayak hayalleri kuruyordum ama satıcı bisikletine uymaz, heveslenme dedi. Yeni alacağız o yüzden. İç lastiği atlamışsın sanırın, yedek lastik ne aldın?

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
@Burak Altaç Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
@Mert Ali Teşekkür ederim, uygulamalı anlatım olmuş tam :) Benim aluminyum telefon tutucum var eski bisikletten, onu kullanmaya devam ederim. İkili park ayak hayalleri kuruyordum ama satıcı bisikletine uymaz, heveslenme dedi. Yeni alacağız o yüzden. İç lastiği atlamışsın sanırın, yedek lastik ne aldın?
Yedek llarak 40 liralik bisey aldim bide yama kiti şuan patlattığımdan beri yamalı kullanıyorum evet 2 ayaklı hem uymaz hemde çok çirkin görünüyor bence

• Beğen
Tepkiler: ShaManicTea
Yeni lastiklerimi denemem için İstanbul'a acilen kar yağması lazım :) Gravel Kingler geldiğinde takacağım ama arazi için dayanıklı olmayan bir lastik ve de pahalı, ara sıra araziye çıkmak için bir çift ucuz dişli lastik arıyordum. Bugün LETGO'dan 2. el az kullanılmış bir çift
Schwalbe Cx Comp 700X35 aldım. Bakalım;dişli de olsa,35'lik lastikler 38'den farklı olacak mı?

Yeni lastiklerimi denemem için İstanbul'a acilen kar yağması lazım :) Gravel Kingler geldiğinde takacağım ama arazi için dayanıklı olmayan bir lastik ve de pahalı, ara sıra araziye çıkmak için bir çift ucuz dişli lastik arıyordum. Bugün LETGO'dan 2. el az kullanılmış bir çift
Schwalbe Cx Comp 700X35 aldım. Bakalım;dişli de olsa,35'lik lastikler 38'den farklı olacak mı?
ben üşenirim sürekli lastik söküp takmaya. sonuçta fren ayarıda isteyecek :D

bu arada şunuda yazayım konuda aratanlar tek mesajda bulsunlar. ağırlık belirtmeyen başka firma varsa onlarında modellerini editleyebilirim mesaja.

carraro gravel g0 ağırlık. G0 ağırlığı
carraro gravel g2 ağırlık. G2 ağırlığı
carraro gravel g4 ağırlık. G4 ağırlığı

G0: 12.2kg, G2: 11.8kg, G4: 11.6kg'dır.

ben üşenirim sürekli lastik söküp takmaya. sonuçta fren ayarıda isteyecek :D

Kendime bir tane tamir standı yaptım(yarın paylaşacağım) ,o yüzden kolayca hallederim :)

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Kendime bir tane tamir standı yaptım(yarın paylaşacağım) ,o yüzden kolayca hallederim :)
bakayım bende alcam heralde bi stand felan. lazım oluyor eksikliğini hissediyorum bazen.

Geri