Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Aldıysanız artık hayırlı olsun denir :) kaca aldınız. Altus acera kullandım ben en fazla ikisindende hıc şikayetim olmadı. Belkıde daha ustunu gormedıgım için. Arıza sorun yasatmamaları yettı bana
2.000 liraya aldım.acikcasi ucuz yollu dağ bisikleti arıyordum. Bulamadım. Bunu aldim

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Scudo
Yol bisikletinden sonra şehir içinde ve bozuk yollarda kullanmak için. Ucuz yollu olsun diye corelli goat 1.0 aldım. Claris setli. Bu bisiklet hakkında bilgisi olan var mı?
Sanırım kadro boyunu biraz ufak aldım. Claris setin geçişleri 105 sete göre oldukça sert geldi bana. İkinci el ucuz bulunca kaçırmayayim alayım dedim.

Boy ve iç bacak uzunkuğunuz kaç? Kaç kadro aldınız?
GRAVEL TÜRÜNE VE CARRARO GRAVEL G0'I ALMAYA KARAR VERME HİKAYEM
Bisiklete bagajı ve üzerine heybeleri takarak kamplı tur yapmak istiyordum.Yılın 11.5 ayını asfaltta ve spor amaçlı kullanacağım için dağ ve tur bisikletini seçmek istemedim.Yol bisikleti ise hayalini kurduğum tur için fazla uygun bir bisiklet değildi.Aero gidona da heves etmiştim bu yüzden trekking bisikletlerini de elememle geriye gravel bisikletler kaldı.
Araştırdığım zamanlar Haziran'ın başlarıydı seçeceğim bisiklete karar verip ve parayı bulduktan sonraki zaman ise 8 Temmuz'du.Bisikleti sipariş verdim ancak satıcının bayramdan önce gelir,bayramdan sonra kesin burda,aradım fabrikayı bir parça eksikmiş diye diye 40 gün sonunda geldi.Bu konuda bisikletinizi doğru zamanda almaya dikkat edin.Bence Şubat-Mart ayı en ideal ay.O zamandan sonra istediğiniz bisiklet için benim gibi biraz bekleyebilirsiniz.
Neyse bisiklet Ağustos'un 18 i gibi geldi ancak spor geçmişim olmasına rağmen uzun tura kondisyonum ve tek başıma çıkacak fazla cesaret&tecrübem yoktu ve maalesef geçtiğimiz yazı pas geçtim.İnşallah bu yaz bir arkadaşımla olmazsa tek başıma İstanbul'dan Muğla'ya sürme hedefim var.

Carraro Gravel G0 a gelecek olursak.
Daha öncesinde çocukluk hariç bisiklet tecrübem yoktu G0 bu açıdan ilk ciddi bisikletim oldu diyebiliriz.
Bütçesi tahmini 4500-5500 civarı olan(ben aldığımda bu kadar pahalı değildi) biraz karma sürüş yapmak isteyen veya hangi tür olacağına karar veremeyen,her şeyden azar azar yapmak isteyenler için hem gravel türünü hem de carraro gravel g0 ı öneririm.Evet o fiyata sora setli bir bisiklet de ya da biraz daha para verip tiagra setli veya grx setli gravel da alınabilir.Ancak tercih ve bütçe meselesi.Biraz daha bütçemi açabilsem g2 almak isterdim.Ancak yine de renk açısından g0 beni daha çok etkiledi ve aldım.Şimdiye kadar tahmini bir 800km yapmışımdır.Herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Lastiğim dahi patlamadı.Dezavantajına belki sadece disk frenin mekanik olmasını ekleyebilirim.Bilmiyorum sanırım v frenlerde daha kötüdür ancak kıyaslamadan baktığımda yüksek hızlarda giderken 2 parmağınızla frene basmak biraz yorucu.Bu açıdan biraz daha para verip hidrolik disk frenli G2 alınabilir ancak yine de ben çok memnunum.

Ben de Mosso monza aldım yine gravel tipi yani cyclocross olarak geçiyor. Sizinkiyle aynı tüm özellikler. Sora set, mekanik disk fren vs. bugünkü denemelerimde mekanik disk fren bana hiç sıkıntı yaratacak gibi gelmedi ki hali hazırda hidrolik frenli teekking kullanıyordum. Sora set de güzel geldi bana şimdilik. Tabi daha üst donanımları kullanmadım hiç ama zevk alabileceğim yeterli donanım var gibi duruyor.

Tamamen aynı sebeplerle bu tarz bisiklete kaydım ben de sizin gibi...

Çok teşekkürler.
1.Şu lastiği almayı düşünüyorum sizce doğru seçim olur mu?
2. Jantlar anladığım kadarıyla 2 bin liralardan başlıyor yani şuan değşemem ama değişeceğim zaman sizce ne almalıyım ve bana ne katacaktır?
3. Spd pedal olmalı diye söyledniz?
4. Bir ara aliexpressten sipariş edeceğim ama hangisi olmalı gene bilemiyorum :)
5. Yine hiç billmediğim konu yani hangisini, hangilerini almalıyım arkalı önlü öü değişmeli?

Teknik kısımda baya eksiğim. Hangi marka, ne alabilirim hiç bilmiyorum. Bana isim ve model söylerseniz ya da link atabilirseniz çok sevinirim. Araştırıp, konuşulanlara baksam da birtürlü ruble vs. konuları netleştiremedim.

Bisiklet gerçekten temiz duruyor, bu temizlikte 58 kadro bulmanız tamamen şans olmuş güle güle kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Link göremedik mesaj sayısı ile ilgili bir şey olabilir marka model yazsanız da olur.

1. Schwalbe g one serisinden bir şey alınabilir, hafif arazi ve hafif yol melez bir lastik. (link) ben bu siteden geçen sene 38lik versiyonunu aldım gayet akıcıydı orman yollarında da kullanma fırsatım oldu yeterli seviyedeydi. Bence 700x35 lastik tam kıvamında olur, ne çok geniş ne de çok ince. (link) Bedneki lastiğin aynısı ben tanesi 90dan almıştım vergi ile 110 olmuştu, burada da 112 lira
2.Benim monzada deore göbekli alexrims jant seti var cube dağ bisikletinden çıkma ikinci el olarak almıştım. Geçmiş gün 600 veya 800 gibi rakama almıştım.
3. Spd pedal şart değil flat pedal da işiniz görecektir. SPD alırsanız birde ayakkabı almanız gerek, ben normalde 46 giyiyorum 1 numara büyük spdyi uygun olarak o dönem wiggle'dan almıştım.
4. Sizdeki bisikletin aynı renginde olanına aliexpressten karbon maşa sipariş eden @Osmın 'dan konu hakkında bilgi alabilirsiniz.
5. Üzerinde kaçlı dişli ve ruble var bilmiyorum ama bacaklarınız zaman ile alışıyor. Yol bisikletinde şehir içi kullanımda daha 34 dişe geçmedim, genelde önde 50 arkada 14-15-17-19-21 kombinasyonunda kullanıyorum ola ki çok zorda kaldınız bacaklar artık çekmiyor (yokuşuna da bağlı) bu Vites ve dişli hakkında teknik bilgiler veya Dişli oranlarınız ve tecrübeler bu sayfaya yazarak derdinize çare bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bisiklet gerçekten temiz duruyor, bu temizlikte 58 kadro bulmanız tamamen şans olmuş güle güle kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Link göremedik mesaj sayısı ile ilgili bir şey olabilir marka model yazsanız da olur.

1. Schwalbe g one serisinden bir şey alınabilir, hafif arazi ve hafif yol melez bir lastik. (link) ben bu siteden geçen sene 38lik versiyonunu aldım gayet akıcıydı orman yollarında da kullanma fırsatım oldu yeterli seviyedeydi. Bence 700x35 lastik tam kıvamında olur, ne çok geniş ne de çok ince.
2.Benim monzada deore göbekli alexrims jant seti var cube dağ bisikletinden çıkma ikinci el olarak almıştım. Geçmiş gün 600 veya 800 gibi rakama almıştım.
3. Spd pedal şart değil flat pedal da işiniz görecektir. SPD alırsanız birde ayakkabı almanız gerek, ben normalde 46 giyiyorum 1 numara büyük spdyi uygun olarak o dönem wiggle'dan almıştım.
4. Sizdeki bisikletin aynı renginde olanına aliexpressten karbon maşa sipariş eden @Osmın 'dan konu hakkında bilgi alabilirsiniz.
5. Üzerinde kaçlı dişli ve ruble var bilmiyorum ama bacaklarınız zaman ile alışıyor. Yol bisikletinde şehir içi kullanımda daha 34 dişe geçmedim, genelde önde 50 arkada 14-15-17-19-21 kombinasyonunda kullanıyorum ola ki çok zorda kaldınız bacaklar artık çekmiyor (yokuşuna da bağlı) bu Vites ve dişli hakkında teknik bilgiler veya Dişli oranlarınız ve tecrübeler bu sayfaya yazarak derdinize çare bulabilirsiniz.

Teşekkürler bilgiler için ve bisiklet sıfır aslında :) Muğlada bi bisiklet atölyesi böyle alım satımlar yapıyormuş. Malum sitede biraz eski bir ilandı ve mesaj attım umutsuzca... Bingo, bisiklet duruyordu :) etiketli vs. bildiğiniz sıfır ürün. Kutusuyla geldi bugün.

Şastik şu
(link)

Bu 32lik ama 35 mi alsam diyorum, biraz daha konfor ve güven için...

5.7k ya sıfır G0 mı alsam yoksa 6.5k ya ikinci el G2 mi kararsızım. Siz ne dersiniz?

5.7k ya sıfır G0 mı alsam yoksa 6.5k ya ikinci el G2 mi kararsızım. Siz ne dersiniz?

Aralarında 800 TL fark varsa düşünmeye bile gerek yok. G2 temiz durumda ve uygun kadro boyundaysa alın hayrını görün.

Ben de G2 yi tavsiye ederim. Deneme şansım oldu
Tiagra mi grx setli mi buldunuz

@citk60 Bence
de G2
Arkadaşlar 105 hidrolik disk arka fren frenlerken çok ses yapıyor, birde tutması hiç iyi değil. Bir bisikletçiye gitmiştim balata temizleyici sıktım dedi . Bir yerde okumuştum W-40 balataları öldürüyor diye acaba bunu kullanmışsa bu sebepten olabilir mi? Bilgisi olan var mı?

@ozozgur büyük ihtimalle balatalara yağ değmiştir. Ve wd 40 sıkılmaz..

• Beğen
Tepkiler: ozozgur
@citk60 Bence
de G2
Arkadaşlar 105 hidrolik disk arka fren frenlerken çok ses yapıyor, birde tutması hiç iyi değil. Bir bisikletçiye gitmiştim balata temizleyici sıktım dedi . Bir yerde okumuştum W-40 balataları öldürüyor diye acaba bunu kullanmışsa bu sebepten olabilir mi? Bilgisi olan var mı?
Balatalar/rotorlar kirlenince ses yapar. Bir tane fren balatası temizleme spreyi alın.
Temizledikten sonra ilk başta bir süre fren gücü normalden düşük olur. Devamlı olarak fren gücü düşük ise yeniden yağ basıp havasını almak gerek.

G0 5.7k ne zmaan oldu ya masallah dolara degil bisiklete yatırım yapmak lazım

• Beğen
Tepkiler: ShaManicTea
Sizin kadronun önü yükselmiş gibi, sanırım yeni maşadan dolayı. Karbon maşanın linkini rica edebilir miyim? :) Aynı zamanda diğer tavsiyelerinize de açığım monzayı geliştirmek için :) benim monza da dün geldi.

Evet normal maşasından 0.5 cm daha yüksek. Bu durum benim de işime geldi. Daha endurance bir geometrisi oldu. Aldığım maşa aşağıdaki. 26" olanı tam oldu. Sanırım Türkiye'ye gönderimi durdurmuşlar. Ölçülerine bakarak benzerini bulabilirsiniz.

US $59.51 7%OFF | Hiçbir logo tam karbon fiber karbon fiber 26/27.5/29er sert dağ bisiklet çatalı karbon çatal mtb bisiklet çatalı
(link)

@Sadettin Z. hayırlı olsun bisikletiniz. Çokca araştırma ve beklemeden sonra graveli almışsınız. Dere, tepe, toprak, çakıl artık ne denk gelirse bol bol pedallayın :D Epeydir foruma da girmiyordum merak edip bu modelin 2021 fiyatına bakayım dedim uçmuş resmen. Sonra mosso grv700 baktım, o da öyle almış gitmiş. Grx setli hidrolik frenli bisikletler 10k fiyat bandına gelmiş. Bisiklete karar vermesi zorken bu fiyatlar daha da zorlaştırıyor işi. Neyseki siz kurtulmuşsunuz artık.

@Sadettin Z. hayırlı olsun bisikletiniz. Çokca araştırma ve beklemeden sonra graveli almışsınız. Dere, tepe, toprak, çakıl artık ne denk gelirse bol bol pedallayın :D Epeydir foruma da girmiyordum merak edip bu modelin 2021 fiyatına bakayım dedim uçmuş resmen. Sonra mosso grv700 baktım, o da öyle almış gitmiş. Grx setli hidrolik frenli bisikletler 10k fiyat bandına gelmiş. Bisiklete karar vermesi zorken bu fiyatlar daha da zorlaştırıyor işi. Neyseki siz kurtulmuşsunuz artık.

İçten dilekleriniz için çok teşekkür ederim. :hhhhhh: Şimdilik yasaklardan imkan bulup tekerleri toprağa taşa dokunduramadım ama ilk fırsatta çıkacağım dağlara tepelere.

Bir de çekiş sistemi üzerinde değişiklik yaparak 1x sisteme geçmeyi planlıyorum. Malzemelerin siparişini verdim ama ne zaman gelir bakalım.

Benim aldığım bisiklete denk GRX 600 donanımdaki 2021 model All Trail 12.390 TL olmuş, akıl alır gibi değil. Daha birkaç sene önce bu paralara global markalara ait üst donanımlı bisikletler alınabiliyordu. Bisiklet her zaman pahalı bir spordu ama artık ulaşılamaz hale geliyor.

@Sadettin Z. Neler sipariş ettiniz acaba bi de sizin rubleniz kaça kaçlık

Geri