Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Arkadaş sele yüksek demek istemiş galiba. Doğru gibi duruyor derken gördüğünu kasdedıyor sele ayarında sorun olmadığını söylemek istiyorsa hatalı bi tespit var gibi. Yüksek diyorsa da tam tersi alçak olarak gördüm bende. Ayağınızın biraz daha ortası ile basmanıza rağmen bükülme fazla duruyor. Olması gereken yerle basınca bükülme biraz daha artar
Şimdi sele boyunu metre ile ayarladım yani yükselttim düşükmüş osman hocam göz hizanız gayet iyi çalışıyor :D

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Scudo
bikepacking turlarında hangi çadırları kullanıyorsunuz? çadırı yol bisikleti gidonunda taşımayı planlıyorum ama çoğu ultralight çadır 40-44 cm aralığında paket boyutuna sahip.

Merhabalar,

Elimde Carraro Gravel G2 var, garantili tertemiz bisiklet. Üzerinde schwalbe marathon plus zırhlı lastiği mevcut. 2021 model bisiklet ama sıfır aldım, satacak olsam ortalama ne kadar eder?

Merhabalar,

Elimde Carraro Gravel G2 var, garantili tertemiz bisiklet. Üzerinde schwalbe marathon plus zırhlı lastiği mevcut. 2021 model bisiklet ama sıfır aldım, satacak olsam ortalama ne kadar eder?
Bisikleti mi satacaksınız lastiği mi ?

Merhabalar,

Geçenlerde ben alacaktım 9500 liraya anlaşmıştık 700 km falan yapmıştı bisiklet , sonra bisiklet sahini daha fazla para veren birine sattı galiba 10.00 civarina satti.bu muhabbetten bi önceki g2 sahibiylen pazarlık atmıştık 10500e ama bisiklet sahibi çok binmemişti bisiklete. Onuda ben almadım. Diyeceğim şu ki 2021 model bisiklet 12 bin yazın ilana 10.000 ila 11.000 arasında kim yüksek verirse satın gitsin .

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Geçenlerde ben alacaktım 9500 liraya anlaşmıştık 700 km falan yapmıştı bisiklet , sonra bisiklet sahini daha fazla para veren birine sattı galiba 10.00 civarina satti.bu muhabbetten bi önceki g2 sahibiylen pazarlık atmıştık 10500e ama bisiklet sahibi çok binmemişti bisiklete. Onuda ben almadım. Diyeceğim şu ki 2021 model bisiklet 12 bin yazın ilana 10.000 ila 11.000 arasında kim yüksek verirse satın gitsin .

Bisiklet sıfır, hiç binmedim. Faturası Mart ayının ortasında kesildi, üzerindeki lastikler 1.500 lira. 10-11 bin liraya satacağıma çürüyene kadar ben de dursun daha iyi. Maalesef bizim insanımız ürün satın alırken ucuz görüyor, kendi ürününü satarken piyasada başka kimse de yok gibi davranıyor. 1 ay dahi olmamış, hiç binilmemiş bisiklet sıfır alacak olan şu an 14 bin liraya alır (en düşük) hadi tanıdık falan vs. 13.750 olsun. Neyse ben de kalması daha iyi bu durumda, teşekkür ederim yorum için.

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Bisiklet sıfır, hiç binmedim. Faturası Mart ayının ortasında kesildi, üzerindeki lastikler 1.500 lira. 10-11 bin liraya satacağıma çürüyene kadar ben de dursun daha iyi. Maalesef bizim insanımız ürün satın alırken ucuz görüyor, kendi ürününü satarken piyasada başka kimse de yok gibi davranıyor. 1 ay dahi olmamış, hiç binilmemiş bisiklet sıfır alacak olan şu an 14 bin liraya alır (en düşük) hadi tanıdık falan vs. 13.750 olsun. Neyse ben de kalması daha iyi bu durumda, teşekkür ederim yorum için.
Siz zaten fiyatını biçmişsiniz kafanızda. Neden teyid etmeniz gerekti forumdan? Gönlünüzden geçen fiyata koyun bence.
Her malın bir alıcısı vardır mutlaka. Kendi ihtiyaçlarınıza göre fiyatı arttırır veya azaltırsınız ilerleyen dönemde. Bisiklet sizin, fiyatını siz koyarsınız, satma isteğinize göre piyasa fiyatını belirler.
Günümüz ekonomik koşulları çok dengesiz. Ne alıcılara ne de satıcılara kızmamak lazım.

Siz zaten fiyatını biçmişsiniz kafanızda. Neden teyid etmeniz gerekti forumdan? Gönlünüzden geçen fiyata koyun bence.
Her malın bir alıcısı vardır mutlaka. Kendi ihtiyaçlarınıza göre fiyatı arttırır veya azaltırsınız ilerleyen dönemde. Bisiklet sizin, fiyatını siz koyarsınız, satma isteğinize göre piyasa fiyatını belirler.
Günümüz ekonomik koşulları çok dengesiz. Ne alıcılara ne de satıcılara kızmamak lazım.

Elbette belirlediğim fiyat aralığı var, fakat sizin 10 bin lira tutarındaki bisikletinize 4-5 bine verin gitsin demem ne kadar normal? Elbette satıcı olarak aklımda fiyat aralıkları var 14-15 bin arası fakat sorarken şu niyetle sordum. Eğer 14 bin ediyorsa 15 bine satışa koymayayım diye. Fakat 10-11 duyunca insanda hâliyle tepki göstermek durumunda kalıyor.

Elbette belirlediğim fiyat aralığı var, fakat sizin 10 bin lira tutarındaki bisikletinize 4-5 bine verin gitsin demem ne kadar normal? Elbette satıcı olarak aklımda fiyat aralıkları var 14-15 bin arası fakat sorarken şu niyetle sordum. Eğer 14 bin ediyorsa 15 bine satışa koymayayım diye. Fakat 10-11 duyunca insanda hâliyle tepki göstermek durumunda kalıyor.
Belirttiğim gibi. Garip bir ekonomik dönemden geçiyoruz. Serbest piyasa kavramı rafa kalktı nerdeyse.
Önemli tüketim ürünlerinde stokçuluğun konuşulduğu hatta herkes tarafından görüldüğü bir ekonomik dönemde bu şekildeki kişiler arası alışverişlerde ne satıcıya ne alıcıya kızılmaması taraftarıyım. Satıcı istediği fiyattan satışa koyar, alıcı almak istediği fiyatı söyler. Ortak noktada buluşulursa alışveriş gerçekleşir. Ortak noktada buluşulamazsa da, kimse kimseye kızmadan masadan kalkılır.
Kızgınlığınızı anlıyorum. Ancak çift taraflı düşünmek gerek bu süreçleri.

NOT: Şu anda ticari etik olmayan hareketleri hemen hemen herkes yapıyor. Geçenlerde çok sevdiğim çok iyi bir arkadaşım "ya keşke ps5 alırken 3-4 tane daha alsaymışım, şimdi 15k dan satardım" dedi. Çok şaşırdım. O arkadaştan hiç beklemezdim. Ancak yaşadığımız dönemde maaş ile hayatını geçirmek zorunda olan kesim, en azından belli bir süre enflasyona yenilmemek için bu tarz garip ve etik olmayan düşüncelerin içinde yuvarlanıyor. (Ben dahil)

Belirttiğim gibi. Garip bir ekonomik dönemden geçiyoruz. Serbest piyasa kavramı rafa kalktı nerdeyse.
Önemli tüketim ürünlerinde stokçuluğun konuşulduğu hatta herkes tarafından görüldüğü bir ekonomik dönemde bu şekildeki kişiler arası alışverişlerde ne satıcıya ne alıcıya kızılmaması taraftarıyım. Satıcı istediği fiyattan satışa koyar, alıcı almak istediği fiyatı söyler. Ortak noktada buluşulursa alışveriş gerçekleşir. Ortak noktada buluşulamazsa da, kimse kimseye kızmadan masadan kalkılır.
Kızgınlığınızı anlıyorum. Ancak çift taraflı düşünmek gerek bu süreçleri.

Çok güzel dile getirdiniz. Haklısınız. Bu şekilde 2 bin kelime makale şeklinde yazsaydınız inanın okurdum. Doğru diyorsunuz. Bir an işte açlığında vermiş olduğu durumla anlık olarak tepki gösterebiliyorum, özür dilerim sizlerden.

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Kardeşim sen üstünde dirençli lastik var demişssin birde g2 bisiklet var demişssin piyasasını sormuşssun.sen bize bisikletine binilip binilmediği hakkında bilgi verein mi söyledin mi ? Hem hiç birşey söyleme bu forumdan bilgi almaya çalış. Birşeyler söylenincede benim malım şöyleydi böyleydi diyerek senin malını kötülemiş muamelesi yap karşındaki kişilere.sanki biz yalan atiyoruz .bu pazarlıklar geçen hafta yapıldı bütçeme uymadığı için almadım.A4ABBE26-79CF-44E0-8BA4-856773306D84.png90E92640-2AE0-4C09-8CA1-EF160C33CFC2.jpeg

Hocam ztaen sıfırı 14 civarına taksitle alınabilen bir bisiklet icin arkadas 12 ye ilana koyun demiş. 10-11 veren olursada verin demiş. Arkadaşın tahmini 1000 lira hadi bilemedin 1500 lira farkeder şu anki piyasada. Sanki yarı fiyatına verin demiş gibi muamele yapmanız hoş olmamış. Üstüne üstlük kendi tanımlamanıza göre Sizde sanki piyasada G2 başka kimsede yok gibi davranmışsınız. Çok özel bir durum yoksa Lastik konusu cok fiyata etki ettirmiyor ikinci elde, . Siz her nekadar 1 aylık desenizde farketmez. Bana sorarsanız satabileceğiniz maks rakam 12000-12500 ha zamlanır mayıs gibi ayrı. 14bin lirada 1000 lira için kimse gidip ikinci el bisiklet almaz.

İlerleyen zamanlarda kışa doğru GRX setli sağlam kadrolu bir gravel toplamak istiyorum fakat internette adam akıllı makul orta seviyelerde bir kadro bulamadım.daha önce gravel kadrosundan gravel toplayan varsa bilgilendirilmeye açığım

@bilaltuna

Yurtiçi üreticilerde Soulrider ve Brelis gibi özel kadro üreticileri haricinde gravel kadro edinmeniz pek mümkün değil. Saydığım üreticiler ise terzi usülü çalıştıkları için fiyatları makul olmaktan biraz uzakta.

Y.dışında Merlin gibi mağazalarda gravel kadro setler mevcut. İçinde bulunduğumuz şartlarda imkanlar el veriyorsa değerlendirilebilir.

Daha makul olanı ise yurtiçinden ikinci el bir bisiklet alıp beklentilerinize göre özelleştirmek olabilir. Benim aldığım Bisan Alltrail GRX600 setli, eski sahibi tarafından biraz kurcalanmış bir makineydi. 1x sistemleri gravel ve mtb grubu için daha mantıklı bulduğum için bu şekilde bir düzenleme yaptım. Sonuçta büyük paralar harcamadan beklentilerimi karşılayan bir bisiklet ortaya çıktı.

Merhaba arkadaşlar eski bir kadro var Titanic marka şimdi ona gravel masa takmak istiyorum muhtemelen 26 jant ama ben 27.5 yada 28 takmak istiyorum bana fikir verir misiniz yani bir restarosyon yapmak istiyorum kadroyu bisikletçi ikinci el bisiklet olarak satın Alican 400 TL yani ufak ufak toplamak istiyorum siz ne diyorsunuz

değerli forum arkadaşlarım gidonun açısı yaklaşık olarak nasıl olmalı
Belim ağrıyordu aşağıda duruyordu şimdi yukarı çektim403FD4AA-7478-4F3D-B9BD-0636BE952C7E.jpeg

Dosyalar

• 49EB9C69-4E9F-4154-B6D1-31A5C2FDF4F1.jpeg
    49EB9C69-4E9F-4154-B6D1-31A5C2FDF4F1.jpeg
    40,7 KB · Okunma: 20
@bilaltuna

Drop gidona yeni geçtiyseniz vücudunuz sürüş pozisyonuna alışıncaya kadar bel ve omuzlarda biraz ağrı olması normal. Yaptığınız gidon ayarı olması gerekene göre epey farklı. Şurada nasıl yapılması gerektiğine dair @suyunsesi üstad tarafından paylaşılan mesajı ve konu genelini incelemenizi tavsiye ediyorum : Gidon boğazı ve etkisi

değerli forum arkadaşlarım gidonun açısı yaklaşık olarak nasıl olmalı
Belim ağrıyordu aşağıda duruyordu şimdi yukarı çektim286899 dosyayı görüntüle

Fren kolları yere dik, gidonun üstü kısmı hood'ların yukarı kıvrılan kısmına kadar düze yakın ve yere paralel, droplar paralele yakın ya da çok az aşağı eğik olmalı. Böyle çok yukarı çevrilerek açılar bozulmuş. Açı konusunda bu konu faydalı olabilir.
Gidonu yukarı çevirerek yükseltmek yerine boğazı ters çevirerek takın. Kurtarmazsa spacer/yükseltici ya da daha kısa boğaz gibi çözümler denenebilir.

Geri