Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gravel bisiklet sayfası

Schwalbe g one speed 38 boyut lastik ile aynı modelin 35 liğini takas etmek isteyen olursa mesaj atarsa sevinirim 220km de bendeki...bisikleti aldıgımda yanlış gelmiş ön 35 arka 38🙈 sıfırıda 800 tl lik lastik olmadı 38liği öne geçircem

Scudo
(link)

intnernette ve sitesinde epey karışık :D bugün merak ettim araştırdım bulduklarımı paylaşayım dedim. xs kadro olan şuanki sitedeki birisi G0 ın 2020 çiçek sepeti sitesinden tablosu birisi sadettin z nin geçmişte forumda paylaştığı (genel gravel tablosu olarak yazmış ama g0 ın 2020 tablosuda farklı) birtanesinide forumdan buldum yine

daha çok g2 için yaptım araştırmamı. 3. sıradaki g0 olan 2020 yılı çiçek sepetinden alınma 4. sıradaki güncel sitedeki tablo ve bazı kısımlar hatalı gibi daha öncede mail atmıştık firmaya düzeltmemişler. 2. sıradaki muhtemelen 2020 üretimi g2 nin doğru tablosu . 1. sıradaki forumda bulduğum bi tablo. mesaj tarihi galiba 2021 yada 2020 olabilir.

1. ve 2. sıradaki tablolardaki fark 2019 tiagra üretimli gravel ile grx olarak devam edenin farkıda olabilir bilmiyorum. benim bisiklet 2020 g2 tt mesafesini geometri tablosunda onların indiği yere baz alarak ölçtüm 535 çıktı

Edit
Gelde bunlara güven :d 990 reach mesafesi var tabloda
(link)

Dosyalar

• carrar g serisi 2020 333.png
    carrar g serisi 2020 333.png
    62,6 KB · Okunma: 22
  • carraro G serisi 2020 tablo.jpg
    carraro G serisi 2020 tablo.jpg
    36,4 KB · Okunma: 25
  • carraro G0 -2020  çiçeksepeti.jpg
    carraro G0 -2020 çiçeksepeti.jpg
    46,5 KB · Okunma: 20
  • CARRARO-GRAVEL-G2.jpg
    CARRARO-GRAVEL-G2.jpg
    80,9 KB · Okunma: 21
Son düzenleme:
Bende g2 bakıyorum 52 kadro bulamadım boy 175 iç bacak 80 sınırdayım gibi 50 kadro olur mu acaba 52 diye düşünmüştüm
Mümkünse deneyip alın
Bildiğim kadarıyla yol-yarış bisikleti ile gravel kadrosu arasında geometri farkları var, graveller biraz daha büyük kadrolular sanırım.
Deneyerek aldım, denemeden alsam yanlışlıkla büyük kadroyu tercih edecektim. 52 olur demişlerdi, deneyince 50 olduğunu fark ettim, 170 boy 79 iç bacak. Fakat burda tek önemli kriter bacak boyu değil, gidona uzanma mesafesi de önemli. Yardımı olur diye aşağıda mosso'nun ölçüleri;

Dosyalar

• Screenshot_20220501-034626_Google PDF Viewer.jpg
    Screenshot_20220501-034626_Google PDF Viewer.jpg
    66,8 KB · Okunma: 24
Bu schwalbe g serisi lastikler çok mu farklı bu kadar pahalı tanesi 800 tl felan 200 300 tlye lastik çok... Mesela linkteki lastiğe göre çokmu iyi renkleri çok iyi😁
n11.com'dan Schwalbe Lıttle Bıg Ben Active Line 700x38 Dış Lastik Kahverengi seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
(link)

Gravel ya da diskli bir bisiklet alacaksanız arkadaşlar, sokma mil alın. Sonra QR ile uğraşmayın.

• Beğen
Tepkiler: seljuk11 ve MakRo
Deneme fırsatım malesef yok hocam @kaganarda

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim 52 kadro için sipariş geçtim. 👌

bende bisan alltrail eco sora setli gravel aldım. fakat
52 kadro; boy 1.76 cm iç bacak boyum 76 cm sanırım tam olacak gibi. sıfır bisiklet ama sorunlarım var ufaktan.
vites ayarı bir şekilde halledilir ama
ön vites attırıcı yukarı alınca tekrar aşagı alınca vitesi ilk haline gelmiyor, yarıda kalıyor.
arka aktarıcıda kendini çok salıyor bi ayarı varmıdır bilmiyorum.
orta göbekten de plastik sürme sesi gibi bi ses geliyor çok az pedalı döndürünce yine aynı yerde yine sürtüyor.
zincir de çok sert bir tane bakla elimle zar zor yukarı aşagı yapıyorum. yağladım falan ama pek çare olmadı sanırım.
izmir martıbisiklete götürüp ayarlatmayı düşünüyorum.
önerir misiniz? veya farklı biyer farketmez.

bende bisan alltrail eco sora setli gravel aldım. fakat
52 kadro; boy 1.76 cm iç bacak boyum 76 cm sanırım tam olacak gibi. sıfır bisiklet ama sorunlarım var ufaktan.
vites ayarı bir şekilde halledilir ama
ön vites attırıcı yukarı alınca tekrar aşagı alınca vitesi ilk haline gelmiyor, yarıda kalıyor.
arka aktarıcıda kendini çok salıyor bi ayarı varmıdır bilmiyorum.
orta göbekten de plastik sürme sesi gibi bi ses geliyor çok az pedalı döndürünce yine aynı yerde yine sürtüyor.
zincir de çok sert bir tane bakla elimle zar zor yukarı aşagı yapıyorum. yağladım falan ama pek çare olmadı sanırım.
izmir martıbisiklete götürüp ayarlatmayı düşünüyorum.
önerir misiniz? veya farklı biyer farketmez.
Aynen ayarlarını yaptırın hepsi düzelir montajdan sonra yapmaları lazımdı zaten

• Beğen
Tepkiler: estaba
Carraro G2 için Vittoria Randonneur(snc) 700x35 lastiği alacağım. Lastik patlama durumları içinde 2 adet 700x35/43c iç lastik almayı düşünüyorum ama bu kendi üstünde gelen iç lastik boyu nedir bilen var mı? eğer uyumsuzsa 700*35 4 tane alacağım iç lastikten

Carraro G2 için Vittoria Randonneur(snc) 700x35 lastiği alacağım. Lastik patlama durumları içinde 2 adet 700x35/43c iç lastik almayı düşünüyorum ama bu kendi üstünde gelen iç lastik boyu nedir bilen var mı? eğer uyumsuzsa 700*35 4 tane alacağım iç lastikten
zırhlı lastik yerine sıvı ile çözüm daha iyi olur. zırhlı lastik yavaşlatıyor bisikleti 32 ve 35c bisikletlerde denedim ucuz mitaslar ile. şuan g2 de sıvılı ile devam ediyorum bazen 3-4 patlak oluyor gezimde gittiğim yerlerde de epey cam ve diken var.

O zaman zırhsız bir lastik alıp iç lastik için patlak önleyici sıvılar var onlardan almamı öneriyorsunuz sanırım?

O zaman zırhsız bir lastik alıp iç lastik için patlak önleyici sıvılar var onlardan almamı öneriyorsunuz sanırım?
aynen öyle. zırhlı lastikler ucuz ve kalitesiz olanlar hem yuvarlanma direncinden kayıp yaşatıyor hemde malzemesi kötü olunca yoldaki tutuşu düşüyor. zırhlı oldukları için biraz pahalı oluyorlar. o paraya normal daha güzel bi lastik alınabilir. sürekli araziye dağ bayıra girecekseniz belki mantıklı olabilir ama bence saydığım ilk iki neden yeterli almamak için. ucuz tubeless lastikler için olan sıvılar var ister onlardan kullanın isterseniz formulax gibileri.

tubeless olanlar lastiğin içine yapışıyor zamanla; havasını indirince hatta şişene kadar yapışık kalıyor lastik ama diğer formulax pahalı, neredeyse lastik parası. 1 senedir kullanıyorum sorun yaşatmadı sadece üzerinde gelen lastiği 1-2 hafta önce kesip meraktan içine baktım :D

bunlar ucuzları tubuless sistemler için olasada iş görür . formulax için link atmıyorum zaten bilindik bi marka bende birtane var ama hiç kullanmadım şu ucuzlardan temin etmem buradaki bisikletçi sayesinde kolay olduğu için

(link)
(link)
(link)
(link)

ek olarak bu şekilde kullanacaksanız vittoria iç lastik alın. sökmek için ayrı bi vidası var iğneyi. sıvıyı doldurması kolay oluyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: takcil ve ugur3458
Evet, yola geçtim ve maalesef buna hiç vaktim olmuyor. Tavanda boş boş asılı duruyor.
Dün bi arkadaşın yol ü azıcık sürdüm SCULTURA 100 vardı. Gravelden sonra elinin altından kontrolünden hemen çıkacakmış gibi geldi :D yol alsam galiba kullanamam rotaların yarısında toprak ve bozuk yol olduğu için gravelda bile basınç azaltıp yavaslıyorum sürekli durmadan kayar düşerim. Dünkü gezide oda epey zorlandı

Son düzenleme:
Dün bi arkadaşın yol ü azıcık sürdüm SCULTURA 100 vardı. Gravelden elinin altından kontrolünden hemen çıkacakmış gibi geldi :D yol alsam galiba kullanamam rotaların yarısında toprak ve bozuk yol olduğu için gravelda bile basınç azaltıp yavaslıyorum sürekli
Evet, tepkileri ve konforu birbirlerinden çok farklı :)

Eski bisikletimi tamire götürdüm masrafı çok olduğu için zaten aklımda olan graveli aldım. 50 kadro tam bana göreydi. Tek ürün kalmıştı. 1 hafta önce bakmıştım. Satılmaması şansıma oldu.
İşe gidiş geliş için bagaj taktırmak istiyorum ama ne tavsiye edersiniz. Sırt çantasından kurtulmak istiyorum aslında. Notebook falan götürüyorum. Ne tip eklemeler yapılabilir.

Dosyalar

• ac8189a9-19ca-4682-9c5a-6b66511f1f7a.jpg
    ac8189a9-19ca-4682-9c5a-6b66511f1f7a.jpg
    163,8 KB · Okunma: 92
Bugün gezme fırsatı buldum. İlk başta arka teker pek akmıyordu. Ayar yaptırdım şimdi çok iyi oldu. Yıllardır sorunlu bisiklette işkence çekiyorduk. Şimdi rahatlık oldu.

Dosyalar

• 20220619_155912.jpg
    20220619_155912.jpg
    115,4 KB · Okunma: 93
  • 20220619_160042.jpg
    20220619_160042.jpg
    106,7 KB · Okunma: 93
  • 20220619_155857.jpg
    20220619_155857.jpg
    112,1 KB · Okunma: 83
Geri