Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul'da bisiklet tamircisi

Avrupa yakasında hidrolik frenden iyi anlayan bir usta arayışım var.
Bir kaç sorun yaşıyorum sıfır aldığım bisiklette bildiğiniz tavsiye ettiğiniz usta var mıdır? Şimdiye kadar 2 ustaya götürdüm resmen geçiştiriyorlar. Yaşadığım ses, titreşim gibi problemleri çözemiyoruz bir türlü. Yardımlarınızı bekliyorum.

Scudo
MTB işinden iyi anlayan Büyükçekmece de Erkan Terzi var Sena Bisiklet. Mtb den anlayan hidrolik diskten de anlar kanaatindeyim.

• Beğen
Tepkiler: sspl
Bu arada bugün frenleri yakarcasına kullandım. Rodaj yapmak lazımmış, ilk defa sıfırdan hidrolik kullandığımdan ses yüzünden pes etmek üzereydim.
Arka tararftaki titreşimi hiç hissetmedim, gevşek olan bir şey varsa yerine mi oturdu bilmiyorum. Çünkü bu titreşimi gevşek rotordan yapabileceğini söylediler.
Ön tarafa da yağ bulaştığı için onun da çözümü balata değişimi.
Balatamı aldım şimdilik ses azaldı gibi biraz biraz daha bekleyeceğim yoksa onu da balata değişimi ile çözeceğim.
Öneriler için teşekkür ederim

fatih dadaş bisikleti ben de öneririm. uzun süredir gittiğim iyi bir bisikletçi. ve ücretleri de makul.

titreşim jant akorundan da kaynaklı olabilir. kontrol ettirin. rotor yamuk olabilir. balatalara kum tanesi girmiş olabilir. bunların hepsini yaşamıştım hd fren kullanırken.

Avrupa yakası sercan usta enes usta bakırköy incirli caddesi (link)

• Beğen
fatih dadaş bisikleti ben de öneririm. uzun süredir gittiğim iyi bir bisikletçi. ve ücretleri de makul.

titreşim jant akorundan da kaynaklı olabilir. kontrol ettirin. rotor yamuk olabilir. balatalara kum tanesi girmiş olabilir. bunların hepsini yaşamıştım hd fren kullanırken.
Şimdilik kesildi gibi ama sorun tekrarlarsa kontrol edeceğim. Çok teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: makaram
Arada 2-3 uzun sürüşte bir rotorları balata spreyi ile temizlemenizi tavsiye ederim. Kağıt havluya sıkın iyice silin. Rotordaki kirler balatada toplanıyor. Özellikle kışın ısınana kadar çok rahatsız edici bir ses çıkarıyor.

• Beğen
Merhaba. 70’lerden kalan allegro bisikletim 2 senedir yatıyordu. Tekrar kullanmak için birkaç bisikletçiye götürdüm ancak bizde hiçbir parçası yok deyip dokunmadılar bile :). Bu tarz bisikletlere bakım yapıp işler hale getirecek bisikletçi var mıdır?

Dosyalar

• 9272AD6E-4A28-474A-8AFD-83D53188D5A5.jpeg
    9272AD6E-4A28-474A-8AFD-83D53188D5A5.jpeg
    1,5 MB · Okunma: 47
  • C10CCC52-B4EE-415F-B107-9F848DAEBCDC.jpeg
    C10CCC52-B4EE-415F-B107-9F848DAEBCDC.jpeg
    1,1 MB · Okunma: 43
  • D42028AD-72F5-48B8-B7C7-899A86BAF98F.jpeg
    D42028AD-72F5-48B8-B7C7-899A86BAF98F.jpeg
    1,1 MB · Okunma: 40
  • D139373A-30E3-4126-BADC-CA943F31AAE9.jpeg
    D139373A-30E3-4126-BADC-CA943F31AAE9.jpeg
    1,3 MB · Okunma: 36
  • 99D84226-8A01-4A47-9DA8-619A9FB5BD73.jpeg
    99D84226-8A01-4A47-9DA8-619A9FB5BD73.jpeg
    1,3 MB · Okunma: 33
Merhaba. 70’lerden kalan allegro bisikletim 2 senedir yatıyordu. Tekrar kullanmak için birkaç bisikletçiye götürdüm ancak bizde hiçbir parçası yok deyip dokunmadılar bile :). Bu tarz bisikletlere bakım yapıp işler hale getirecek bisikletçi var mıdır?
Bir tek göbekten vites(arka tekerleğin ortasındaki büyük silindir) ve aynakol özel bilgi gerektiriyor, geri kalan kısımların bakımını her bisikletçi yapabilir.
(Aynakolun ve orta göbeğin bir sök tak yapılması zannımca faydalı olacaktır, kaynama yapmaması için. Arka göbeğin ise açılıp içinin yağ banyosuna tabi tutlup yeniden greslenmesi gerekiyor. Frenlerde teller ve pabuçlar değişir, furç yatağında ise kuvvetle muhtemel sadece bilyeler değişecektir. Eğer jantlar ömrünü doldurmadıysa, bir ihtimal jantlorın akorda ihtiyacı olabilir)

Avrupa yakasında, Dadaş bisiklet'e, anadolu yakasında Gürsel Akay Bisiklet'e veya Bsiklet Sepetine götürebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: BülentBayraktar
@rasitfd hocam bursa da olmuş olsan bu bisikletlerin dilinden anlayan bir arkadaşım var . bu zamanda iç bir bisikletci bu işlerle uğraşmaz kendim bile dahil :)

IMG_20200530_014725.jpg
Arkadaşlar başıma böle bişi geldi moralim öle bozulduki anlatamam hafta sonunicin bindunya program yapmıştım p.tesi metin bisiklete götüreceğim sizce bana ne kadar patlar daha geçen hafta aldım bisikleti arka vites mekanizması yukarı doğru dönüyor muhtemelen komple değişecek umarım çok pahalı d gildir

@muratdemirbilek1903 Yan profilden görünen fotoyu atabilir misiniz? İlk tahmininm aktarıcınız fazla baskı sonucu yamulmuş, değişmesi en sağlıklı olan. Ama yamulma değilde oradaki vidaların tam sıkılmamasından kaynaklı bir durum varsa, bisikletçi götürmenize gerek dahi olmayabilir.

@Upper Architect hocam heralde uğraşmak istemediklerinden hiç dokunmadı bile. En azından genel bir bakım yapılabilirdi ama direkt pas geçtiler o nedenle daha özelleşmiş bir bisikletçi sordum. Bisiklet sepetini bir arayıp soracağım, teşekkür ettim.
@izmet bisiklet aynen abi bakıp bizim işimiz değil dediler direkt :(

@rasitfd Bisiklet sepetine gitmeden bir arayıp şu an nasıl çalıştıklarını öğrenin. Pandemi döneminde ne yazık ki mağazaya direk girip gösteremiyorsuuz. Telefonla arayıp öğrenmeniz bu nedenle daha iyi olacaktır.

@muratdemirbilek1903 Yan profilden görünen fotoyu atabilir misiniz? İlk tahmininm aktarıcınız fazla baskı sonucu yamulmuş, değişmesi en sağlıklı olan. Ama yamulma değilde oradaki vidaların tam sıkılmamasından kaynaklı bir durum varsa, bisikletçi götürmenize gerek dahi olmayabilir.
Arka aktarıcı tamamen yamulmusndurumda özellikle alttaki dislinl duzelecegini sanmıyorum 3 gün önce vitesten ses gelio die baktirmaya götürdüm ayar yaptı acaba bı şeyi eksik yapmış olabilirler mi?

@muratdemirbilek1903 Bir ihtimal aktarıcının vidaları ve gerginliğini tam ayarla(ya?)mamış olabilirler. Bundan ötürü aktarıcının bacak bölümü sürüş esnasında zincire sıkışmış ve baskı altında değişik pozisyonlara girmiş olabilir. Kardeşimin bisiklete sıfır alivio arka aktarıcı taktırmıştık, bisikletçiden bisikleti alıp eve gelirken arka aktarıcının bacağı zincire sıkışıp kopmuş, sizin olayda buna benziyor.

Arkadaşlar herkese selam. Yeni aldığım üvey evlat muamelesi görmüş sedona 601imi toparlayarak bir üst segmente geçirmek istiyorum. Bu işi yaptırabileceğim ve bisikletin bakımlarını da yaptıeabileceğim bir bisiklet atolyesi arıyorum. Esenler,bayrampaşa civarı veya buralara yakın yerdeki bisiklet atolyelerini paylaşırsanız çok yardımcı olmuş olursunuz

Geri