Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul'da bisiklet tamircisi

Merhaba, ben de bir tamirci arıyorum. Şu anda İstanbul'da ikamet etmekteyim. Salcano NG550 26" bisikletim de Kocaeli'de ailemin evinde duruyor. Bisikleti feribotlar kullanarak İstanbul'a getireceğim fakat bu bisikletin 3 büyük problemi var:

1) Arka fren neredeyse çalışmıyor, yağı az. (Teker sökükken 1 saniyeliğine piston yerinden çıktı )
2) Aynakol/Orta göbekten ses geliyor. Pedalladıkça tabiri caizse gacırdıyor. Orta göbeğim ve aynakolum stok, square taper diye geçen türden.
3) Cube Pro Lite kilometre saatim bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Yüksek hızlarda(yaklaşık 25 km/s) mıknatıs farklı yönlere dönüyor ve böylece gösterge çalışmıyor.

Şu anda uygun fiyatlı bir bisiklet alacak bütçem var fakat eski bisikletimin üstünde schwalbe Smart sam Plus lastikler, XLC düz pedallar, cube Pro Lite hız göstergesi ve modelini hatırlamadığın fakat kaliteli olan elcikler olduğundan harcamamı bu bisiklete yapmayı tercih ederim. Amacım bir dağ bisikletinden çok cross country bir bisiklet olarak kullanmak. Bu yüzden üstündeki aşırı iyi olmayan maşa ya da kadronun benim için problem yaratacağını düşünmüyorum.

3. Problem İstanbul'a gelmemi bekleyebilir fakat 1. ve 2. problemle uzun yol yapmamın imkanı yok. Gıcırtıdan dolayı 100 metre sürmeyi bile sinirlerim kaldırmıyor.

1. problem için bir Shimano huni ve mineral yağ yeterli olur mu? Şırınga gibi bir şey de kesinlikle gerekli midir? Mineral yağ olarak shimano yerine XLC yağ kullansam zararı olur mu? Hattın içinde shimano yağ da olduğu için karışmaları biraz endişelendiriyor. Shimano 50ml yağ 35 TL civarındayken 1L Shimano yağ 120 TL. Geleceğe yatırım yapıp ömür boyu yetecek yağ almak mantıklı mıdır?
2. probleme gelecek olursak, bir aynakol sökme aleti alarak aynakolumu sökmeyi, temizlemeyi ve greslemeyi düşünüyorum. Orta göbeği de sökmem gerekir mi? Aletlere bu kadar masraf yapmak istemiyorum. Zaten ileride daha iyi bir göbek/aynakol konfigürasyonuna geçeceğim.
3. problem ile ilgili pek bir bilgim yok. Pillerini değiştirerek denemiştim, tekrar yeni pil alarak deneyeceğim. Olmazsa Decathlon'dan yeni mıknatıs alacağım.

İstanbul'a gelince jant hizalaması ve vites ayarlaması için bir ustaya gitmek istiyorum. Ülkemizde ustaların durumu belli, pek güvenemiyorum aslında. Dadaş bisiklet ya da bikeandoutdoor'a baktırmayı düşünüyorum, sizin de görüşlerinizi merak ediyorum.

Güncelleme: Bisikleti araba ile getirme gibi bir şansım da doğdu. Sizce yukarıdaki saydığım tamirleri kendim mi yapayım yoksa bir ustaya mı göstereyim?

Biraz uzun ve karışık olmuş olabilir. Kusura bakmayın.

Scudo
Merhaba, ben de bir tamirci arıyorum. Şu anda İstanbul'da ikamet etmekteyim. Salcano NG550 26" bisikletim de Kocaeli'de ailemin evinde duruyor. Bisikleti feribotlar kullanarak İstanbul'a getireceğim fakat bu bisikletin 3 büyük problemi var:

1) Arka fren neredeyse çalışmıyor, yağı az. (Teker sökükken 1 saniyeliğine piston yerinden çıktı )
2) Aynakol/Orta göbekten ses geliyor. Pedalladıkça tabiri caizse gacırdıyor. Orta göbeğim ve aynakolum stok, square taper diye geçen türden.
3) Cube Pro Lite kilometre saatim bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Yüksek hızlarda(yaklaşık 25 km/s) mıknatıs farklı yönlere dönüyor ve böylece gösterge çalışmıyor.

Şu anda uygun fiyatlı bir bisiklet alacak bütçem var fakat eski bisikletimin üstünde schwalbe Smart sam Plus lastikler, XLC düz pedallar, cube Pro Lite hız göstergesi ve modelini hatırlamadığın fakat kaliteli olan elcikler olduğundan harcamamı bu bisiklete yapmayı tercih ederim. Amacım bir dağ bisikletinden çok cross country bir bisiklet olarak kullanmak. Bu yüzden üstündeki aşırı iyi olmayan maşa ya da kadronun benim için problem yaratacağını düşünmüyorum.

3. Problem İstanbul'a gelmemi bekleyebilir fakat 1. ve 2. problemle uzun yol yapmamın imkanı yok. Gıcırtıdan dolayı 100 metre sürmeyi bile sinirlerim kaldırmıyor.

1. problem için bir Shimano huni ve mineral yağ yeterli olur mu? Şırınga gibi bir şey de kesinlikle gerekli midir? Mineral yağ olarak shimano yerine XLC yağ kullansam zararı olur mu? Hattın içinde shimano yağ da olduğu için karışmaları biraz endişelendiriyor. Shimano 50ml yağ 35 TL civarındayken 1L Shimano yağ 120 TL. Geleceğe yatırım yapıp ömür boyu yetecek yağ almak mantıklı mıdır?
2. probleme gelecek olursak, bir aynakol sökme aleti alarak aynakolumu sökmeyi, temizlemeyi ve greslemeyi düşünüyorum. Orta göbeği de sökmem gerekir mi? Aletlere bu kadar masraf yapmak istemiyorum. Zaten ileride daha iyi bir göbek/aynakol konfigürasyonuna geçeceğim.
3. problem ile ilgili pek bir bilgim yok. Pillerini değiştirerek denemiştim, tekrar yeni pil alarak deneyeceğim. Olmazsa Decathlon'dan yeni mıknatıs alacağım.

İstanbul'a gelince jant hizalaması ve vites ayarlaması için bir ustaya gitmek istiyorum. Ülkemizde ustaların durumu belli, pek güvenemiyorum aslında. Dadaş bisiklet ya da bikeandoutdoor'a baktırmayı düşünüyorum, sizin de görüşlerinizi merak ediyorum.

Güncelleme: Bisikleti araba ile getirme gibi bir şansım da doğdu. Sizce yukarıdaki saydığım tamirleri kendim mi yapayım yoksa bir ustaya mı göstereyim?

Biraz uzun ve karışık olmuş olabilir. Kusura bakmayın.
Bence shimano veya başka bi marka hidrolik kullanmak fark etmeyecektir. Benim de ng450im vardı sanayi makinelerinde kullanılan fren hidroliği işimi gördü. Ama bu işlemi yapmak için şırınga ve bir de yardımcı gerekicektir.
Bisikletçi olsrak velo istanbulu önerebilirim ama dadaş ve bikeandoutdoor da iyidir diye duymuştum.

Bahçelievler çevresinde işinden anlayan ve hakkını veren, muhabbeti güzel, el yakmayan bisikletçi tamircisi tavsiye edebilecek var mı?
Yoksa cennette mi? :D

• Beğen
Tepkiler: Fırat İler
@KOMA haznedar da parkın dibinde, unicycle var. Sohbetleri de iyi, fiyatları da ve işlerini de mümkün mertebe iyi yapmaya çalışıyorlar.

Dosyalar

• Screenshot_2020-07-10-01-07-00-349_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2020-07-10-01-07-00-349_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    177,9 KB · Okunma: 34
Avrupa yakasında, alibeyköydeyim. Ürünü adresinizden teslim alıyor ve mekanik işlem bitiminde adresinize teslim ediyorum.
Detaylar konusunda özel mesaj yolu ile görüşebiliriz.
@Kuzey Ege
Uğramayı düşünüyorum, Alibeykoy’de nerdesiniz acaba? Detayları buradan ya da özel mesaj ile iletebilirseniz sevinirim. Benim maalesef özel mesaj yazma hakkım yokmuş.

Merhaba ben de Esenyurt Kıraç tarafında dürüst bir bisiklet tamircisi arıyorum.

Merhaba
Bisiklet ve forumda yeniyim. Salcano Imsonia hediye geldi ve Tuzla'da iyi ve tecrübeli bir tamirci arıyorum bakım yaptırmak için. Acemiyim bisikleti kullanmadan önce tamirci tüm eksiğini gediğini bulup söylesin bana.

Merhaba
Bisiklet ve forumda yeniyim. Salcano Imsonia hediye geldi ve Tuzla'da iyi ve tecrübeli bir tamirci arıyorum bakım yaptırmak için. Acemiyim bisikleti kullanmadan önce tamirci tüm eksiğini gediğini bulup söylesin bana.
Hiç maceraya atılmayın, Kadıköy'de Bike and Outdoor mağazasına gidin, size en doğru yönlendirmeyi orada yapacaklardır. Veli bey ile görüşün, pişman olmayacaksınız.

Merhaba
Ne yazık ki Tuzla’da böyle bir yer ben de bulamadım. Sahilde Hayat bisikletten alışveriş yapabilirsiniz ama mekanik olarak pek beklentiniz olmasın. Akord sehpaları olmadığı için jant akordu yapamıyorlar, ama Kızıltoprak mağazasında tamir işlerini hallediyorlar.

Adam gibi bir tezgahta bakım için en yakın yer: Maltepe Tandem bisiklet. Küçükyalıda. Tuzlada hayat bisiklet daha çok satış ve aksesuar üzerine. Diğerleri de mahalle bisikletçisi zaten.

G2'yi aldığımdan beri ,Bostancı ATEK Bisiklet'e gidiyorum. Cidden çok memnunum.

İstanbul Ataşehir'de Shimano sistemlerden anlatan bir bisikletçi arıyorum. Daha önce giden memnun olan var mı?

Halen arayışım sürüyor, Ataşehir'de olması zorunlu değil. Yakın olan yerlerde de olur. Kartal, Maltepe, Kadiköy gibi.

Halen arayışım sürüyor, Ataşehir'de olması zorunlu değil. Yakın olan yerlerde de olur. Kartal, Maltepe, Kadiköy gibi.
Yukarıdaki önerilere Atölye 25.4'ü de ekleyeyim. Emirhan iyi mekaniktir, sorununuzu giderir. Kahve de yapmaya başlamış, beklerken kahvenizi de içebilirsiniz.

Bostancı/ Atek Bisiklet
Shimano Service Center

Yol bisikletine komple grupset takılacak, kadıköy-bostancı arası kime gitmeli, fiyatları uçuşta olmayan güvenilir yer var mı acaba? Delta 250 yazmış sitelerine, üzerine saatlik 100 tl işçilikleri de var galiba, çok geldi.

Geri