Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant hakkında sorular, cevaplar ve öneriler

Tekrardan merhabalar,

Arka jantım kaza sonrası kullanılamaz duruma geldi ve bir çok internet sitesi, bisikletçiye arayarak sordum ancak mevcut jantı kendisini yada çemberini bulamıyorum.

Amacım gravel gibi orta kalınlıktaki lastikleri takabileceğim bir jant seti fiyat performans olarak ne önerebilirsiniz. ?

Merida crossway 600 modeli için jant seti önerilerinizi bekliyorum. En azından 50mm kadar dış lastikleri desteklerse süper olur.

Bütçe nedir? Sadece arka jant mı istiyorsunuz?

Scudo
Bütçe nedir? Sadece arka jant mı istiyorsunuz?
Set olabilir mevcut fiyat aralığını çok iyi bilmiyorum. Bütçe olarak 4-8 arası gidip gelebilirim bir kaç seçenek sunma ihtimalimiz varsa iyi olur. Bu aralıkta fiyat performans odak noktam. Teşekkürler

@beco52 En az 50mm istiyorsanız mtb jantı lazım. Üç seçenek sunayım;

(link)

Shimano'nun giriş seviyesi mtb jantı. En uygun fiyatlı seçenek.

(link)

Seri dışı FSA jant. Rulmanlı. Shimano'dan 400gr daha hafif.

(link)

FSA'nın bir diğer jantı. Benim dağ bisikletimde de benzer bir jant var. Bu normalde sokma milli ancak qr adaptörlerle geliyor. Biraz daha hafif.

35 mm Vision team 35'ten Vision SC 55'e geçtim. Düz yolda 40+ hızlarda inanılmaz akıyor, düzdeki performans bariz şekilde arttı ama yanal rüzgarlarda inanılmaz zorluyor. Yüksek profile geçme niyeti olanların bunu mutlaka dikkate alması lazım. Ben çok sıkıntı duymuyorum ama herkes için aynı şey geçerli olmayabilir.

En az 50mm lastik derken yanlış ifade etmiş olabilirim.

Kadromun maximum kurtaracağı genişlik sanırım 55-57 arası o yüzden 50 benim için güvenli bölge.

50 yada 55 den geniş lastik takma ihtimalim olmayacak. Bu sebeple bu limitlere de çıkabileceğim tam mtb değil orta profilli bir jant benim için daha iyi olur diye düşünüyorum.

622x21 dt jant 32 delikli küçükyalı tandem bisiklet te var

ya hocam yardım edebilecek var mı cidden sinir olmaya başladım bu jant sallanmasına arka jantım sürekli sallanır göbek dağılmış diyorlar yapıyorlar 1 saat sonra yine aynı en sonunda iskelette sorun vardır biz onu yapamayız deyip gönderdiler sizce sorun nedir ne yapsam olmuyor iskelette sorun olabilir mi kaç aydır binemiyorum bisiklete bilgisi olan cevaplarsa sevinirim

ya hocam yardım edebilecek var mı cidden sinir olmaya başladım bu jant sallanmasına arka jantım sürekli sallanır göbek dağılmış diyorlar yapıyorlar 1 saat sonra yine aynı en sonunda iskelette sorun vardır biz onu yapamayız deyip gönderdiler sizce sorun nedir ne yapsam olmuyor iskelette sorun olabilir mi kaç aydır binemiyorum bisiklete bilgisi olan cevaplarsa sevinirim
Bilen bir bisiklet tamircisine götürün.

• Beğen
Tepkiler: balyimez
tamamdır hocam sağolun istanbul avrupa içi var mı bildiğiniz

Merhaba,
Zonda jantlarım var RIM Brake, yüksek profil janta geçmek istiyorum tavsiyeye ihtiyacım var haliyle yüksek fiyatları var ve iyi bir seçim yapmak gerekiyor.

Merhaba,
Zonda jantlarım var RIM Brake, yüksek profil janta geçmek istiyorum tavsiyeye ihtiyacım var haliyle yüksek fiyatları var ve iyi bir seçim yapmak gerekiyor.
Alüminyum mu düşünüyorsunuz.? Yüksek profil derken en az kaç mm profil genişliği düşünüyorsunuz? Genelde bisikletinizi nerelerde kullanıyorsunuz? Ben 35 mm profil kullanıyorum benim bulunduğum lokasyonda onlar bile beni tedirgin ediyor. :)

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Ben 50-60 profil bakmıyordum 😅

Efenim sürüş profilim aslında karışık interval sürüşleride yapıyorum inişli çıkışlı, düz asvaltta sabit yüksek hız sürüşleride yapıyorum özellikle bu sürüş için istiyorum ama sizinde gibi yan rüzgarlardan ne kadar etkilenirim bilmiyorum daha önce böyle bir jant kullanmadım.

Carbon düşünüyorum. 2. Set olarak kullanıcam.

Ben 50-60 profil bakmıyordum 😅

Efenim sürüş profilim aslında karışık interval sürüşleride yapıyorum inişli çıkışlı, düz asvaltta sabit yüksek hız sürüşleride yapıyorum özellikle bu sürüş için istiyorum ama sizinde gibi yan rüzgarlardan ne kadar etkilenirim bilmiyorum daha önce böyle bir jant kullanmadım.

Carbon düşünüyorum. 2. Set olarak kullanıcam.

sıfır prime setlere bakabilirsiniz.

inceleyip bakmadım ama ikinci el prime jantlar da vardır kesin. carbon olup uygun olan ve piyasada sirkülasyonu olan jantlardan biri. 20.000km kullanıp satmıştım ve oldukça iyi durumdaydı. @Akbulut

Teşekkür ederim bana da mantıklı geliyor.

Karbon değil ama FSA Vision Team35 Comp SL aldım, gayet memnunum. F/P ürünü. Tırmanış yaptım tatilde bolca, geçen gün yarışta kullandım. İş yapar, bisiklet diskli değil madem, alu jantı daha da çok tavsiye ederim.

27f5a65b-f300-433b-821f-f5d8a99c8aa1.jpg

Halihazırda Zonda’larım olduğu için ikinci bir Alu. Jant düşünmüyorum teşekkür ederim.

Değerlendirebilirseniz şurada bir prime se var 50mm lik bakıldığında sıfırı ile aynı para ama yurtdışından alma imkanı yok malum.

PRİME KARBON 50 mm SPECİEL EDiTiON İlan No: 1112126435
(link)

Geri