Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadın şoförlerden bıktım artık

Hepsini genellememek lazım fakat benimde karşılaştıklarımın nerdeyse hepsi arabadan bihaber idi.

Scudo
Yani sürücülerin %5'lik bölümünü insanların oluşturduğu bir ülkede bayan sürücleri mercek altına almak ne kadar doğru bilmiyorum ancak erkek sürücülere göre çok daha dikkatsiz oldukları bir gerçek. Bizim barzolar gibi bilerek ihlal yaptıklarını düşünmüyorum ancak çok ani ve dikkatsiz tehlikeli hareketler yapabiliyorlar. Annem dahi bana katılıyor. Beşiktaş-Sarıyer sahil rotasında 3-4 kez Range Rover kapılarına giriyordum az kalsın geçen yaz :D

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@hashus1099

mesaj konusu çok sıkıntılı, önüme yavaşça kayan sürücünün ekrana kitlenmiş mesaj yazdığını farkedinçe deli oluyorum, ekranlarına ekranlarına ateş etmek istiyorum. kadın erkek farketmiyo aslında bana da daha çok jeep içinde kravatsız takım elbiseyle oturan adamlar denk geliyo, fıtı fıt sevgiliyle romantizm yaşarken yanlışlıkla seni biçebilir. şu da bi gerçek ki bu toplumdan bisikletlilere karşı duyarlılık beklemek biraz polyanacılık, geçenlerde forumda bi tartışma olmuştu, badem karekterli bi sürücü, hızla gelen bisikletçiyi umarsamayıp u dönüşünde önünü kapatıyor ve kaza sonrası sti kollarının masrafını da ödemek istemiyordu, kasko primi yükselmesin diye kaskoya da bildirmek istemiyodu, küstah bi dille "o zaman bisiklet yolundan gitseydin" diyordu, şimdi bu insanla nasıl uzlaşabilirsin ki ? yoksa tabii ki insanca uzlaşarak çözmek istiyoruz bizde, ama karşıdaki "ne dediğini anlamadım, levyeyle anlatırmısın" gibi yaklaşımlarla gelince trafikte, karşıdakinin anlayabileceği bi iletişim kanalı yakalamalı bence:) [bkz. görsel 1] işte o zaman belki duyarlılık gelişir. iki ucu boklu değnek, ama haklar hiç bir zaman verilmez, her zaman alınır (isveç vatandaşları trollemesin lütfen, gerçi şu ara halk'a havadan 2500€ istermisiniz referandumuyla uğraşıyo olmalılar )

http://galeri.uludagsozluk.com/33/fantom-kurallari_115788.jpg

Bisikletle 3 kaza geçirdim 3'üde bayan çıktı. Şans mı yoksa bahtsızlık mı siz karar verin. Kazaların hepsine arkadan oldu :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Bayanlar sanırım araba kullanma konusunda çooook ilgisiz.Ben buna benzer bir olay yaşadım.Bayan yolu sahiplenmiş dikiz aynasından makyaj yapıyordu sinir krizi geçirdim orada.Önüme atladı ve çok hızlıydım.
İyi Akşamlar...

burayı ingiltere zannedip sol taraftan ilerleyen(yani karşının gelmesi gereken şeritten :D ) bir bayan sürücü beni kendi aracı ile park halindeki bir aracın arasına sıkıştırıp üstüne de ne yapıyorsun sen diye bir soru sorunca. Ablacım silahın varsa ver kafama sıkıp uyanmak istiyorum dedim.

kadın - erkek diye sınırlandırmamak lazım maganda magandadır !!!
iki günde iki tehlike atlattım bende
*ilkinde ataköy'ün içinden eşimle bisiklet yolundan giderken yola park etmiş 3 araç yüzünden araç yolunu kullanmak için yola çıktığımızda arkadan sıkıştırıp korna çalan baayan şöförü baya sevgiyle andıktan, 20-30 dk sonra aynı yollardan geri dönerken yine bisiklet yolunda park etmiş bekleyen ve son anda kapısını açan şöför ne tesadüf ki kadındı. (Allahtan bizim hatun son anda fren sıktı)
*ikincisinde Ahl - Yeşilyurt yolunda yokuş aşşağı kaptırmış giderken kolumu aynasıyla sıyıran ablamızıda sevgiyle anıyorum hala kolum acıyorda. :bsmagryr::bsmagryr:

Şoförlerin hemen hepsini aynı kefeye koyuyorum. Kadınmış erkekmiş farketmez, hiçbirine güvenmiyorum.
Yalnız kadın şoför değil de kadın bisiklet sürücülerinin bazılarına sinir olmaya başladım. Doğru dürüst denge kuramıyorlar, dikkatli değiller, sağlarına sollarına bakmıyorlar, üstelik tek ellerinde telefon ile bisiklet kullanmaya çalışıyorlar. Bu ara beni en çok rahatsız edenler onlar.

Arkadaşlar yarın ramazan ayının birinci günü. Yarından itibaren şoför arkadaşlar 10 kat daha agresif olacak. Özellikle bayan şoför görürseniz hemen sağ yanasin kaldırıma çıkın ve geçmesini bekleyin :) unutmayın bayan soforlerin şakası yoktur... :)

Konu başlığında ve içeriğinde yoğun olarak görülen genelleme çok talihsiz olmuş. Özellikle de benim diyen erkek sürücüye şoförlük dersi verebilecek hanım arkadaşlarımız varken. Üstelik bu aynı içerikle açılan ilk konu başlığı da değil.

Hanım sürücülerle yaşanılan sorunlar tümüyle gerçektir. Nedeni, nasılı gibi konuların hepsi yukarıda yazılmış durumda. Ancak erkek sürücülerle yaşanan sorunlarla kıyaslandığında devede kulak kalacak miktardadır.

@Ferhat Karaca

Başlangıçtaki mesajınıza haklı tepkinizi dile getirmeniz adına herhangi bir müdahalede bulunmadık, ancak şu yazdığınız artık cinsiyetçi hale geliyor. Lütfen eleştri ve hakaret arasındaki ince çizgiyi gözden kaçırmayın.

@Sadettin Z. Kusura bakmayın bir kaç defa çok ciddi, hatta ölümüme neden olabilecek şeyler yaşadım bayan şöförler sayesinde. Onun içindir tepkim. Irkçılık bunun neresinde? Beni ezmeye çalışan bayandı. Ne demeliyim bayan soforlere ırkçılık olmasın diye?

Sürücülerin çoğu aynı. Dün aynı yolda bir erkek sürücü, gözümün içine baka baka önüme kırdı, bugün bir kadın sürücü aynısını yaptı. Bakıyorlar, geldiğimi görüp önüme kırıyorlar, cinsiyetle alakası yok.

@Ferhat Karaca

Bisiklet sürerken, araç kullanırken ve hatta yürürken hepimiz hergün çeşitli tehlikelerle ve kazalarla karşılaşıyoruz. Bizi tehlikeye atan bazen kendi hatalarımız, bazen bir erkek bazen de kadın bir sürücü/yaya/bisikletli/motorcu vb. oluyor. Siz de kadın sürücülerle yaşadığınız talihsizlikleri ilk mesajınızda belirtmişsiniz zaten. Buraya kadar mesele yok.

Ancak "kadın sürücülerin şakası yoktur" gibi bir cümle bu forumda yüksek perdeden itiraz ettiğimiz cinsiyetçi (ırkçı değil) yaklaşıma delalet eder. "Sürücünün kadın olması tehlikeli olması için yeterli sebeptir" manası taşır.

Oysa bana hak vereceğinizi düşündüğüm şekilde, kendini bilmeyen sürücü cinsiyetinin ne olduğundan bağımsız olarak uzak durulması gereken kişidir.

Ben yukarida hicbir irkcilik ayrimcilik saygisizlik goremiyorum nedense olay sudur 1000 tane sofor varsa 900 u erkek 100 bayandir bu 100 tane bayandanda 99 u ayni acemilikte hala aynaya bakmaz umursamaz herkes bundan bahsediyor kimsenin bayanlara bisey demeye hakki hepimiz evliyiz hepimizin annesi var kizkardesi bole bi sacmalik olsa herkes mudahale eder bence...burada konusulan tek konu soferlerin 99 unun bize karsi tepkisiz ve onemsemedigi bunlarinda genelde bayanlar oldugu konusululuyor tüm yorumlarda

Ben çoğunlukla Fatih-Sarıyer arası sahil yolunu kullanarak haftasonu turları yapıyorum kendimce. Fatih'ten Karaköy'e kadar görmediğim araç kusuru veya dengesiz kullanıcı kalmıyor. Ama belli bi yol güzergahında(bi tek bana mı öyle bilemedim) araçlar gayet saygılı ve düzgün kullanmaya başlıyor. Tabii mobeseler de buna etken olabilir. En son Sarıyer tarafına giderken yol çalışması olduğundan trafik tek yöne düşüyordu. Karşımdan gelen Jeep ve direkt yanımda bulunan HALK OTOBÜSÜ bana yol verdi. Evet evet, şaşırdınız değil mi? Bence yollar, semtler veya ilçeler değiştikçe sürücülerin hassasiyeti veya direkt sürücüler değişiyor. Fatih civarında sırtımdaki jopa güvenirken, Beşiktaş tarafından sonra hakka, hukuka ve kurallara güveniyorum açıkçası. Yarın gelecek olan aksiyon kameram ile de bayağı kişiye karakolun yolunu tutturacağım gibime geliyor :)

Siz siz olun ilk önce bayan erkek diye ayırmadan önce yaptığı bi hataya bakın. İlk önce insan gibi konuşmaya çalışın, baktınız anlamıyor mu? Alın aynasını aşağı ve yolun hemen karşısına geçip sokak arasına dalın. Emin olun ki bir daha kimseye o saygısızlığı veya kusuru yapmamaya çalışacaktır.

Bu durumu Fatih/İtfaiye kısmında yaşamıştım. Işıklarda adamla yan yana durunca, "alayım mı aynanı?" diye el kol işareti yaptım. Adam camı indirip özür diledi ve iyi olup olmadığımı sordu. Belki de aynasını düşündüğü için böyle yapmıştır.

Kazasız belasız sürüşler dilerim herkese.

Kimse sanırım durumu acıklamamış ama bir kadın bana tam kafadan carpacaktı saga donmek için ufacık arabayla bulunduğu tarafa donmek için birden onume kırdı yani erkekler en azından araba surmeyi bildiği için ya sozde kalıyo yaptıkları ya da alıştığı için tepki vermiyor bu bakış da seksist bir bakış açısı değildir çünkü herkes bilir kadınların araba kullanmada genel olarak daha başarısız olduklarını ama gorduklerimde var kadın kullanıyor arabayı yani bildiğin kullanıyor oyuzden genelleme diyemeyiz buna ama kadınlar daha tehlikeli kabul edelim

@Murat Cömez
adam haklı beyler

Aman ha arkadaslar
Evet trafikte bazen kavga kufur edilir
Ama bayan soforler konusunda dikkat
Zira ulkemizde kadin soz konusu olunca kan çikar
Adama dalarsin soversin
Ama kadina bunu yaparsan silahlar patlar d.
:)

Geri